icon

Nezvládam domácnosť so skoro ročným dieťaťom. Pomoc?

28. mar 2026

Hanbím sa to priznať, ale nezvládam domácnosť. Mám skoro ročné dieťa, ktoré bolo od malička náročné , najprv koliky a hneď na to zúbky, ktoré ho trápia doteraz. Stále ho kojím a je na mňa veľmi naviazaný, takže som s ním prakticky nonstop sama doma, keďže muž je väčšinu dňa v práci.

Cítim sa vyčerpaná a nestíham upratovať . Doma je často neporiadok. Snažím sa to dohnať večer, ale už nemám silu. Niekedy, a dosť často, ani nevarím. Nie preto, že by som nechcela, ale preto, že muž chodí domov neskoro a jedlo by aj tak nejedol. Keď má voľno, vtedy varím.

Mrzí ma to a mám pocit, že zlyhávam. Neviem, ako to zmeniť. Som zlá žena alebo mama? Alebo som len veľmi unavená? Najťažšie je pre mňa to, že muž mi nepomáha ani v domácnosti, ani s dieťaťom , ani na chvíľu, aby som si mohla aspoň niečo porobiť.
Drobcovi vždy navarim 🙂 už je to ale lepšie a lepšie keďže už sa vie zahrať aj sám ale musím dávať pozor na neho. A častejšie je mrzuty že nestíham ísť ani na wc. Chcela by som to zmeniť :( som z toho dosť smutna a cítim sa menej cenná

Strana
z2
anonym_02d7c4
28. mar 2026

@anonym_autor máme to rovnako , aj keď môj byva po práci doma tak čosi tam treba vybaviť a čosi tam ... Myslím že to prejde cele

estellas
28. mar 2026

Ja vidím jedinú chybu v mužovi. Ak si vyčerpaná tak by ti mal pomôcť nie tváriť sa že tam nie je.
Otec by mal tráviť aj čas s dieťaťom a je aj dôležitý pre to dieťa. Nech sa s ním občas zahrá aj on .

anonym_3fdb52
28. mar 2026

počkaj pár mesiacov a potom sa to bude lepšiť.
bábo sa samé prehrá a ty upraceš a navaríš.

anonym_be32cd
28. mar 2026

@anonym_autor neboj sa, ono sa to časom zlepší. Drobec vyrastie, bude samostatnejší, aj ty si nájdeš trochu viac času. Ideál by bol, keby muž viac pomohol napríklad s dieťaťom a ty porobis čo treba. Alebo babka, niekto príbuzný. Ak však nemáš pomoc, a muž musí byť do večera v práci, tak hold musí tolerovať nedokonalu domácnosť. Vôbec sa z toho nerucaj, veď naveky to nebude. Ak máš náročné dieťa, človek je rád, že si vôbec umyje zuby a ide sám na wc. Niekedy sa ani to nedá. Mám 4 deti a jeden z nich bol taký, ako opisujes. To som bola na šrot a doma všade bordel, v noci som sa nevyspala vôbec, cez deň decko len na mne zavesené. Brrrr. Katastrofa to bola. A teraz mám takmer ročnú, sama sa zabaví pri hračkách aj pol hodinu, navarim pri nej, upracem aj si oddýchnem. Sú proste deti a deti🤷
Nevesaj hlavu, neschopná nie si, si len veľmi unavená. Skús nájsť spôsob, ako aspoň nachvíľu zmiznúť z domu sama, daj si reset aspoň na pol hodinu, hodinu vonku.
A neboj, viaceré sme si tým prešli.
Držím palce a pozor na vyhorenie na materskej, lebo pri takýchto náročných deťoch to častokrát hrozí.
Posielam ❤️❤️❤️

autor
28. mar 2026

Úprimne, ďakujem všetkým 🥹♥️ Som z toho strašne smutná. Čakala som, že ma tu niekto trochu zdrbe 😅
Muž mi to vlastne ani nevyčíta, on to radšej ani nevidí 😃 Prednedávnom som napríklad fakt vybuchla, lebo mi nedokázal postrážiť nášho syna a doma bol chaos. On mi na to len povedal, že aký je bordel, v zmysle že ho nevidí.. 🤔

anonym_ccb8d1
28. mar 2026
@anonym_autor

Úprimne, ďakujem všetkým 🥹♥️ Som z toho strašne smutná. Čakala som, že ma tu niekto trochu zdrbe 😅
Muž mi to vlastne ani nevyčíta, on to radšej ani nevidí 😃 Prednedávnom som napríklad fakt vybuchla, lebo mi nedokázal postrážiť nášho syna a doma bol chaos. On mi na to len povedal, že aký je bordel, v zmysle že ho nevidí.. 🤔

@anonym_autor "Nedokazal postrazit nasho syna". Ja fakt pri tychto vyrokoch rozmyslam, ci aj na Slovensko prisiel rok 2026.

autor
28. mar 2026
@anonym_02d7c4

@anonym_autor máme to rovnako , aj keď môj byva po práci doma tak čosi tam treba vybaviť a čosi tam ... Myslím že to prejde cele

@anonym_ccb8d1 no hej.. ako píše vyššie
@anonym_02d7c4 aj ja to mamm tak. Aj keď ma muž volno tak ide vybavovať niečo ale akože vždy nám urobí program

lenusiatko
28. mar 2026

Zapriahnut chlapa, co je z cukru? Sa nevie postarat o vlastne dieta? A ty sa nemas za co hanbit, je to uplne normalne, nemusis mat vyluxovane, lepsie mat bordel a byt ok, ako vyhoret v uvode. Jedlo vies kupit a ked chces mat upratane, mozes to dat urobit niekomu za peniaze, alebo pan manzel sa moze realizovat. A urcite s nim nemaj druhe dieta.

cyberk
28. mar 2026

Ano, je chyba v tebe. Zly vyber otca pre dieta, zly system v domacnosti, zbytocne kojenie rocneho dietata. Robis si to sama, ak chces zmenu, zacni od seba.

petamich
28. mar 2026

A manzel je darca spermii? Alebo aku ulohu ma v rodine?

anonym_118486
28. mar 2026

Vrat sa k rodicom, tento priatel nie je rodinny typ.

januska12323
28. mar 2026

@anonym_autor ty nie si zlá mama len vyčerpaná a tvoj muž nie je dobrý muž ani otec. Treba ho zapojiť do starostlivosti keď už si si s ním to dieťa spravila.

hederamonstera
28. mar 2026

Tvoja hodnota sa neurcuje tym ako mas upratane ci celkovo postarane o domacnost. Takze ziadne take, ze “som zla mama ci zena” neexistuje. Tato situacia ta chce naucit, ze toto nie je v zivote tak dolezite, aby si sa takto trapila. Drz sa

reanda
28. mar 2026

nie je nutne mat doma poriadok a nie je nutne mat navarene.. kludne mozes mat bordel a jest suchu stravu, ak ti to nevadi a vadi ti jedine pocit, ze 'by si mala' a ze 'zlyhavas' .. ak sa ale necitis komfortne kvoli tomu, ze travis dni v zanedbanej domacnosti a nemas sa ani akeho tepleho jedla najest, tak treba naozaj viac zapojit muza.. vysvetlovat mu, aky neporiadok ides upratovat, nemusis.. hlavne, nech si plni otcovsku ulohu a stara sa o svoje dieta.. a treba to vyuzit nielen vtedy, ked chces nieco urobit, ale aj ked si chces uplne obycajne odpocinut.. nakoniec, to, ze sa venuje dietatu, nerobi len kvoli tebe, ale hlavne pre to dieta.. a mal by aj kvoli sebe..

anonym_d39d7e
28. mar 2026

@anonym_autor ak muža nebudeš zapájať teraz, tak keď pôjdeš do práce, budeš padať dole hubou ešte viac. Ak nebude pomáhať, nerob si s ním 2he dieťa.
Ja som si vybrala zlého otca pre deti, zostala som sama a musela som ťahať domácnosť, pracu aj deti sama, nebol na výber, zvládala som, takže pre mňa je asi nepochopiteľné nedať jedno dieťa a nestíhat ísť ani na záchod

domkakvet
28. mar 2026

@anonym_autor do starostlivosti treba zapojit aj tvojho muza, obaja ste rodicia a preto sa musite starat obaja.

anonym_e451ab
28. mar 2026

odkedy máme dieťa doma je stále ,,neporiadok,, ale neriešim
mužovi to tiež nevadí a ked áno tak uprace aj on
prečo si nepospíš počas dňa ? ja ked som bola unavená a syn spal cez deň proste som si išla lahnúť tiež
mne príde že kým bol menší bolo to lahšie stačílo mu dať hrnce, vodu a pohárik a hral sa ja som si robila svoje alebo sme to robili spolu
teraz má 4r a chce sa hrať na scénky, divadlo , spoločenské hry a pod
to že doma tvoj muž nič nerobí to by som ešte prižmurila oči ale že sa nestará o dieťa to by som netolerovala
moj muž odkedy sa syn narodil ho kúpe každý deň, hrá sa sním každý deň , teší sa vždy ked príde z práce naňho
síce s ním bol vonku sám asi 3x ale cez týždeň nemá čas nato a cez víkend chodíme všade spolu
to by ma viac trápilo ako neporiadok vzťah otca so synom

anonym_fe403a
28. mar 2026

@anonym_autor chyba ze mas doma povalaca a ignoranta
Pozri ja som jednorodic, od 6mes na vsetko sama, nikdy som nemala pocit, ze to nezvladam, ze mam bordel, nemam co jest a mam navarene teple jedlo
O naviazanosti dieta matka ani nehovorim kedze som na dieta sama a dieta pozna v podstate len jedneho rodica, biologicky otec sa ukaze raz za 3 mesiace niekedy aj neskor, max bolo myslim 6 mesiacov sa neukazal, pohra sa hodinku a zase zmizne na 3 mesiace ( byvame v jednom meste 😂 , nastastie pre nas sa nezaujima takze mame v celku spokojny zivot)
A ano nevladala som,kazde dieta je narocne , uz sa prestanme vyhovarat na ziby , kojenie a koliky, uz je to trapne ja som si tym presla tiez a nefnukam
Ano upratovala som vecer, ano casto som podlahy zmyvala aj o 2-3hod v noci, nezmyvala som ich vsak kazdy boha den, vsetko som rpbila postupne, nedrhla som kueolnu na dennej baze, proste co sa muselo to sa robilo, ked som mala cas ked dieta spalo, ano bola som aj unavena ale nie ze by som sa plazila po zemi od unavy , trosku sa pozbieraj a chlapa daj do pozoru
Take by som doma mat rozhodne nechcela, na co ti je ked nevie prstom pohnut, fuj hnus

autor
28. mar 2026

Chce aj druhé dieťa, ale ja som si povedala, že dokym sa toto nezmení , tak žiaľ nebudeme nat druhé dieťa. Ja chápem, že je unavený z prace, stat 12 hodin na nohách tiež nie je sranda, okrem toho do domácnosti nemusím nič dávať čo sa týka peňazí, iba keď chcem ísť nakúpiť niečo idem si. Inak to mi asi ani nebudete veriť, ale máme dobrý vzťah, vyznávame si lásku, sme si verní, tulime sa chodíme si všade s pod . Ale čo sa týka tohto, akoby to nevidí.
Akože nehovorím že sa nestará vôbec o nášho syna, keď príde z práve sa mu venuje teší sa na neho, aj keď odchádza, kúpeme ho vždy spolu . Zas ako otec a syn majú velmi pekny vzťah. Ale keď chcem ísť ja niečo tak to už nie

anonym_fd5be5
28. mar 2026

a co nestihas ved nevaris.. pracka operie susicka vysusi..prach nestires kazdy den a podlahu mas za chvilu .. rocne dieta nenarobi taky neporiadok a muz ako pises doma nieje vacsinu dna .. varit by si mala- pre seba aspon -treba ti -inak nemas energiu ... ja toto naozaj nechapem .. co takeho doma vsetky robite??? dietatu vyhhradim kutik s hrackami alebo izbu a tam nech si ma svoj chaos .... a zvysok domu netreba obskakovat denne

autor
28. mar 2026
@anonym_fe403a

@anonym_autor chyba ze mas doma povalaca a ignoranta
Pozri ja som jednorodic, od 6mes na vsetko sama, nikdy som nemala pocit, ze to nezvladam, ze mam bordel, nemam co jest a mam navarene teple jedlo
O naviazanosti dieta matka ani nehovorim kedze som na dieta sama a dieta pozna v podstate len jedneho rodica, biologicky otec sa ukaze raz za 3 mesiace niekedy aj neskor, max bolo myslim 6 mesiacov sa neukazal, pohra sa hodinku a zase zmizne na 3 mesiace ( byvame v jednom meste 😂 , nastastie pre nas sa nezaujima takze mame v celku spokojny zivot)
A ano nevladala som,kazde dieta je narocne , uz sa prestanme vyhovarat na ziby , kojenie a koliky, uz je to trapne ja som si tym presla tiez a nefnukam
Ano upratovala som vecer, ano casto som podlahy zmyvala aj o 2-3hod v noci, nezmyvala som ich vsak kazdy boha den, vsetko som rpbila postupne, nedrhla som kueolnu na dennej baze, proste co sa muselo to sa robilo, ked som mala cas ked dieta spalo, ano bola som aj unavena ale nie ze by som sa plazila po zemi od unavy , trosku sa pozbieraj a chlapa daj do pozoru
Take by som doma mat rozhodne nechcela, na co ti je ked nevie prstom pohnut, fuj hnus

@anonym_fe403a Ďakujem, že si sa podelila o svoj príbeh, vidno, že si veľmi silná a vieš si všetko zariadiť sama. Chcem len povedať, že keď som písala o svojom vyčerpaní, neboli to výhovorky, ale úprimné priznanie toho, čo momentálne zvládam. Viem, že každý má svoje tempo a učí sa, a ja sa snažím byť lepšia každý deň rovnako ako ty si sa učila zvládať všetko postupne.

anonym_fe403a
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_fe403a Ďakujem, že si sa podelila o svoj príbeh, vidno, že si veľmi silná a vieš si všetko zariadiť sama. Chcem len povedať, že keď som písala o svojom vyčerpaní, neboli to výhovorky, ale úprimné priznanie toho, čo momentálne zvládam. Viem, že každý má svoje tempo a učí sa, a ja sa snažím byť lepšia každý deň rovnako ako ty si sa učila zvládať všetko postupne.

@anonym_autor tak zvolni prestan fnukat a lutovat sa a zapoj manzela
Nie dalsie dieta nieje absolutne v poriadku! Znicis sa a skoncis na psychiatrii, mam taku kamosku, uz je 2 mesiace na psychiatrickej nemocnici Pinela a este aspon raz tolko tam bude musiet byt
Dalsia suseda, 21 rokov po porode, mala poporodnu depresiu, muz vkuse v zahranici, aj sa liecila ale doteraz ma psychicke problemy, 1-2x za rok jej hrabne a musi na psychiatriu, pritom muz dobry, maju dom , ked bol doma aj pomahal, proste to nezvladla
Hold niektore sme silnejsie ine menej

anonym_051d69
28. mar 2026

@anonym_autor dieťa môže byt aj mrzuté… a môže si aj poplakať, keď nie je hladné, smädné, keď je prebalené… nerozumiem, prečo nemôžeš ist na wcko… no tak si chvíľu poplace… netreba okolo tých deti lietať ako helikoptéra. Keby si mala deti dve? Ako by si to riešila? Verím, že je to náročné, môj syn ako bábätko cez den takmer vôbec nesprával, max v kočíku. A bola som na neho sama. Ale zas ist do extrému a báť sa ist na wcko, lebo dieťa plače je už cez čiaru. Mysli aj na seba!

autor
28. mar 2026
@anonym_fe403a

@anonym_autor tak zvolni prestan fnukat a lutovat sa a zapoj manzela
Nie dalsie dieta nieje absolutne v poriadku! Znicis sa a skoncis na psychiatrii, mam taku kamosku, uz je 2 mesiace na psychiatrickej nemocnici Pinela a este aspon raz tolko tam bude musiet byt
Dalsia suseda, 21 rokov po porode, mala poporodnu depresiu, muz vkuse v zahranici, aj sa liecila ale doteraz ma psychicke problemy, 1-2x za rok jej hrabne a musi na psychiatriu, pritom muz dobry, maju dom , ked bol doma aj pomahal, proste to nezvladla
Hold niektore sme silnejsie ine menej

@anonym_fe403a ta posledná veta akože 👍🏼

autor
28. mar 2026
@anonym_fd5be5

a co nestihas ved nevaris.. pracka operie susicka vysusi..prach nestires kazdy den a podlahu mas za chvilu .. rocne dieta nenarobi taky neporiadok a muz ako pises doma nieje vacsinu dna .. varit by si mala- pre seba aspon -treba ti -inak nemas energiu ... ja toto naozaj nechapem .. co takeho doma vsetky robite??? dietatu vyhhradim kutik s hrackami alebo izbu a tam nech si ma svoj chaos .... a zvysok domu netreba obskakovat denne

@anonym_fd5be5 neviem akože či pozorne čítaš, ale nás dieťa kútik ma a aj tak odbieha všade za mnou. Niekdy sú fakt také dni že to sa nedá. Niekedy je fakt dobručky že sa hra sám ale v poslednom čase katastrofa

anonym_fd5be5
28. mar 2026

ale co take s nim robis? co take doma robis? ved nemusis byt s nim nonstop.. ze si pplace ho nezabije ...doma nevaris nepraces kazdy den ... precitam si knizku poriem seriala ono sa vedla prehra.. vezmem ho von medzi deti na kruzok etc-stretnes sa s ludni a dieta sa prehra s inymi... ty si len nevies zorganizovat den a to je len a len tvoja vina... sa zamysli nad tym ako plytvas casom a ako by sa to dalo nahradit ...sama som slobodna matka a dieeta bolo ake bolo... nemaam ani rodinu etc-a dala som to .dom stoji dieta zije ... a nema ani ziadnu traumu ze chilu plakala kym som bola na zachode ci vo vani a ona vedla s hrackami na koberceku ...

anonym_7dc17d
28. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor neboj, bude to lepsie, ale az cca od 2 rokov. Ja som si vtedy prvy krat v klude poriadne poriadila 🙈. Dovtedy nudzovy rezim a bordel.
A dakuj Bohu ze nemas takeho muza, co by ti ten neporiadok vycital a frflal by, lebo aj taki sa zial najdu. Najdolezitejsie je, aby si si oddychla a aby drobec bol stastny.

anonym_a121b8
28. mar 2026

Nie si zla, len nezorganizovana a mas asi napozerqnych xy IG a pod o dokonalych domacnostiach a matkach 24/7, ktore stihaju eko bio raw, maju 100% domacnost a dieta s Montessori rozvojom 24 h … tak to nwfunguje … tak dieta pride a je mrzute a co, kazdy mame zlu naladu obcas … pokial nie je neuspokojeny nejaky zaklad ako jedlo, pitie, prevalenie a nie je chore … tak nech zazera a je mrzute… nic sa mu nestane … vypi si v klude kavu … uvar si a hlavne sa uvolni … hygiena domy nekontroluje a obycajne upratane staci, nemusite jest s podlahy a co sa tyka druheho aj ked je to jeho/tvoje prianie … pokial na to nemas - uvolnena hlava a relax … bechod do toho, lebo ta soak trafi.

hederamonstera
28. mar 2026
@anonym_fd5be5

ale co take s nim robis? co take doma robis? ved nemusis byt s nim nonstop.. ze si pplace ho nezabije ...doma nevaris nepraces kazdy den ... precitam si knizku poriem seriala ono sa vedla prehra.. vezmem ho von medzi deti na kruzok etc-stretnes sa s ludni a dieta sa prehra s inymi... ty si len nevies zorganizovat den a to je len a len tvoja vina... sa zamysli nad tym ako plytvas casom a ako by sa to dalo nahradit ...sama som slobodna matka a dieeta bolo ake bolo... nemaam ani rodinu etc-a dala som to .dom stoji dieta zije ... a nema ani ziadnu traumu ze chilu plakala kym som bola na zachode ci vo vani a ona vedla s hrackami na koberceku ...

@anonym_fd5be5 “ precitam si knizku poriem seriala ono sa vedla prehra”…to fakt? To ani teraz sa pri mojich 3 a 4r chalanoch neda, kedze stale nieco chcu, stale nieco vymyslaju…

anonym_a916f6
28. mar 2026
@anonym_be32cd

@anonym_autor neboj sa, ono sa to časom zlepší. Drobec vyrastie, bude samostatnejší, aj ty si nájdeš trochu viac času. Ideál by bol, keby muž viac pomohol napríklad s dieťaťom a ty porobis čo treba. Alebo babka, niekto príbuzný. Ak však nemáš pomoc, a muž musí byť do večera v práci, tak hold musí tolerovať nedokonalu domácnosť. Vôbec sa z toho nerucaj, veď naveky to nebude. Ak máš náročné dieťa, človek je rád, že si vôbec umyje zuby a ide sám na wc. Niekedy sa ani to nedá. Mám 4 deti a jeden z nich bol taký, ako opisujes. To som bola na šrot a doma všade bordel, v noci som sa nevyspala vôbec, cez deň decko len na mne zavesené. Brrrr. Katastrofa to bola. A teraz mám takmer ročnú, sama sa zabaví pri hračkách aj pol hodinu, navarim pri nej, upracem aj si oddýchnem. Sú proste deti a deti🤷
Nevesaj hlavu, neschopná nie si, si len veľmi unavená. Skús nájsť spôsob, ako aspoň nachvíľu zmiznúť z domu sama, daj si reset aspoň na pol hodinu, hodinu vonku.
A neboj, viaceré sme si tým prešli.
Držím palce a pozor na vyhorenie na materskej, lebo pri takýchto náročných deťoch to častokrát hrozí.
Posielam ❤️❤️❤️

@anonym_be32cd ja som mala 4 narocne a veruze, mame aj teraz bordel, ked maju 12, 10, 5 a 3 roky. Ti starsi uz aj porobia, pomozu, ale...Tak mam aj ine zaluby, ako upratovat, napriklad sitie, zahradu davam dokopy. No a cakame cialo 5. Tak mozno hento bude "za odmenu", ako sa hovori 😅. Ale tak ja mam pomoc aj od muza, v ramci moznosti. A kludne si vecer pozrieme aj serial a v kuchyni ako keby bomba spadla. A co ako? Pride svagor a zadrie, ze v kuse tu mate vsetko porozkladane, no kebyze som pri nom, tak ho ovalim prvym, co najdem. Ze oni uz nevladzu poobede ani dat prat, ze peru narazovo cez vikendy. No ved ok, ich vec maju jedno dieta a robia v statnej sprave, ze o 15 padla. A mne tu ide hovorit, ze mam porozkladane. No mam a co ako? Nech mi pride upratat, ked sa mu nepaci.
Naozaj to nemusi byt tip top,
@anonym_autor musis si v hlave inak preskladat veci. Preco by si bola menejcenna? Alebo zla mama? Praveze sa venujes dietatu, a to je dobre. Ci je lepsie lestit v kuse domacnost a dieta nechat niekde v ohradke plakat? Tato doba uz snad je za nami. Alebo ze by nie? Stale je to v nas, to hodnotenie matiek, podla toho, ci je napucovana domacnost, to je strasne 😔.

Strana
z2