Potraty a následne neúspešné otehotnenia
Ahojte, potrebujem sa zdôveriť. Mám 23 rokov, vraj som zdravá na hematologii nič nezistili, len zníženú hladinu železa. Mám syna, porodila som ho v 21 rokoch, vždy som túžila po druhom bábätku, ale naivne som si myslela že nám to s mužom vyjde ako predtým, dá sa povedať na prvý šup, preto som to vždy odkladala, lebo však čo by sa tak asi mohlo stať? Prekonala som 2 potraty, pri ktorých som otehotnela dá sa povedať tiež na prvý šup, prvý som neznasala moc ťažko, lebo vraj to sa stáva, samozrejme poplakala som si. Druhý už som znášala o dosť horšie. Dr mi nakázala počkať 3 menstruacie, čo sme aj počkali. Muž mal veľmi dobre testy takže z jeho strany nie je problém, tak som rátala s tým a verila v to, že aj teraz to bude také jednoduché s otehotnenia. Minulý mesiac mi meskala menstruacia 2 dní, čo bolo nezvyčajné ale nakoniec prišla, ďalšie sklamanie a dnes ma začalo pobolievať brucho, už som vedela že je zle, zajtra som to mala dos tať, sedím na záchode, pozriem na papier a zas krv.Už z toho nevládzem, strašne po druhom dieťati túžim, ale príde mi to ako hotové umenie otehotnieť a aj donosit zdravé dieťatko. Viem že na to nemám veľmi myslieť, ale to sa nedá , prídem si ako vadna že v mojom veku mám takéto problémy 😭
Som na tom podobne po potrate nie a nie otehotnieť. Výsledky máme obaja v poriadku sme zdravý ako ryby. Viem ako sa cítiš tiež som sklamaná keď mi menzes príde 😔 držím ti palceky ❤️
Ahoj. Doktorka to rieši nejako? Sleduje hladinu hormónov (prípadne dopĺňanie progesteronu) a rieši hematologiu? Pýtam sa, lebo po 2 potrate už isto treba riešiť, hoci sú žiaľ doktori, ktorí povedia priamo, že oni až po 4 dačo začnú. Môj hneď po prvom.
Ahoj, viem, ze to pre teba nebude zniet dobre, lebo ak tuzis po dietatku, je jedno, kolko mas rokov. Ale mas obrovsku vyhodu, ze si mlada a teoreticky este vela sanci pred sebou.
Ake vysetrenia vam robili? Len hematologiu? Lebo napr. ja som mala 2 biochemicke tehotenstva, pri 1. som si vela vytrpela, bolesti, mesacne krvacanie, bolest v srdci.. druhe uz bola len o nieco silnejsia menstruacia. Lekari len skonstatovali, ze to sa stava, keby som si nerobila test, ani neviem. Ale ja som si ho nerobila len tak, robila som si ho, lebo som mala realne priznaky tehotenstva. 3. sme dotiahli do uspesneho konca, ale pediatricke sa nieco nezdalo, poslala malu na geneticke testy a aj ked jej predpoklad sa absolutne mylil, odhalila sa ina genericka abnormalia. Zistilo sa, ze ju zdedila po mne. Tuzili sme po 2., ale kedze som uz vedela diagnozu a vedela som , ze moze sposobit aj 10 potratov, ze mozno dalsie dieta pocneme len vdaka centru, bala som sa, odkladali sme to. Az sme si jedneho dna povedali teraz alebo nikdy. O 2 mesiace som mala pozitivny test, absolvovala amnio a teraz v postielke spinka 6 mesacny drobcek. A to mam o 10 rokov viac ako ty, manzel o 19. Urcite su pytaj aj dalsie vysetrenia a hlavne nestracaj nadej.
Na hematologii vám robili test na trombofilne stavy ? na výsledky sa čaká i dva mesiace i viac ..inak nie všetky ambulancie robia test na syndróm lepivych doštičiek, takže ešte ten by som si dala spraviť, pretože spôsobuje potraty ...určite sa objednajte na endokrinologiu a genetiku ...a keďže u vás tu boli opakovane potraty a teraz nedarenie sa, tak aj reprodukčná imunológia sa tu žiada ...
Niekedy je veľa aj o psychike... Ja viem že je to veľmi veľmi ťažké ale čo tak skúsiť nechať to tak jednoducho nesnažit sa a keď to príde tak to príde. Poznám viaceré prípady kedy chceli chceli a nič alebo žena potratila a potom zrazu keď to nechali tak a nečakali to bábo prišlo. Ja sama som toho príkladom. Moja mama mala 2 potraty, s mojim bratom ležala 8m v nemocnici a povedali, jej ze druhé bábo radšej už nie a tak to teda nechali tak a zrazu keď mal môj brat 11r prišla som na svet ja a o 3r neskôr moja sestra.... My sme tiež teraz plánovali mali všetko vypočítané, ale bohužiaľ s bábätkom sme sa rozlúčili v 21tt (vrodené chyby, žiadna plodová voda) a tak sme si povedali, keď to príde príde to samé. A tak povzbudujem aj teba, užívaj si krásneho syna a partnera a bude aj ďalšie bábo 👍❤️💪 prajem veľa síl.... A ešte dodám, že ja som na začiatku oboch tehotenstev brala utrogestan čo určite zamedzilo krvácaniam a problémom na začiatku tehotenstva
@eva233 je mi to ľúto, tiež sme prišli o synčeka v 21 tt...v máji to bude rok ...o to horsie to nesiem lebo synček bol zdravý a pravdepodobne bolo vinníkom moje telo (deficit proteínu S)...bez testov na trombofilne stavy by sme to nikdy nezistili ...pred synčekom sa nam narodila zdravá dcérka ...v živote by ma nenapadlo, že je niečo zlé s mojím telom 😢 teraz som znova tehotná a každý deň si picham injekcie a modlím sa, aby sme sa dožili úspešného pôrodu ...ale ten strach a smútok za synčekom je stále obrovský ...
@gabika4 bola som na hematologii a aj v žiline čo je klinike reprodukcnej tam mi tiež robili nejaké testy a nič, jedine čo našli na hematologii že mám nízku hladinu železa, tak cez menzes mám užívať železo a na tej klinike mi odporučili užívať vitamin B. Takže vraj som zdravá, ale mám prísť o 2 mesiace znovu hematologiu, lebo že som mala nejaké hraničné výsledky, tak že pre istotu a vraj v prípade tehotenstva je môže že si budem musieť pichať injekcie.
@any_soj áno bola som aj na hemo a mám tam ísť aj znovu o 2 mesiace a aj ma reprodukcnej klinike som bola, tam nič nenašli
Tie hraničné výsledky na hematologii budú príčina potratov...čítala som príbehy viacerých žien čo ich tiež mali na hranici, vydupkali si injekcie a podarilo sa im donosit bábätko ...ale určite si skúste dať spraviť ten test na syndróm lepivych doštičiek, robia ho len niektoré kliniky a bežné hematologie to nerobia, pravdepodobne ani vám to nerobili, keďže človeka pred tým odberom musia poučiť o tom, ze sa nesmú brať niekoľko dní pred ním určite lieky ...vyhľadajte si nejakú čo je blízko vás a otestujte sa...stačí odporúčanie napr. od gynekológa a objednajte sa ...
@gabika4 myslím že mi to robili, lebo som z Martina tu to robia, chodia sem z viacerých miest a poučili ma, nemala som týždeň pred vyšetrením žiadne lieky jesť
@gabika4 dr mi aj sama povedala, že v prípade že budem tehotna, tak mám hneď prísť a spravia mi testy na novo a ak bude potrebné, že mi dajú injekcie
A nemáte z toho vyšetrenia správu? Mne dali papier, kde bolo všetko rozpísané, čo testovali a čo bolo pozitívne. Ale pravdepodobne vám asi robili ten syndrom, keď týždeň predtým ste nemali brať lieky...mne povedali, že len tri dni, ale na nete som našla že 10 dní, tak som pre istotu to dodržiavala 10 dní pred odberom, aby výsledky neboli skreslené...ešte ma napadlo, pijete pravidelne alchamilku? je super na všetko ženské od úpravy menštruačného cyklu až po posilnenie maternice pre prípadné tehotenstvo...ja som ju pila pred každým otehotnením, a to som 3x otehotnela na prvý šup...ak nepomôže, určite neublíži...a tiež som brala a aj manžel viac ako jeden mesiac pred otehotnením pravidelne každý deň kyselinu listovú a ja som k tomu ešte pridala tehotenské vitamíny (raz som mala femibion a druhýkrát som brala New life)...možno mi niečo z toho pomohlo...neberte to prosím ako poúčanie, len som sa chcela podeliť s mojimi skúsenosťami, ktoré u mňa zabrali...
@gabika4 ďakujem, ale je pravda že na tom môže byť, aj na caji a aj na tých vitaminoch, lebo pred tým posledným tehotenstvom som to všetko užívala a pila čaj a otehotnela som na prvý šup, žiaľ nedotiahla som to do konca. Potom som to vysadila, lebo sme museli čakať 3 mesiace, ani neviem prečo som teraz znovu s tým nezačala, ale ďakujem za pripomenutie snáď už to teraz vyjde 🙂
Mne práveže alchemilka pomáha na menštruáciu. Kebyže pijem alchemilka stále asi neotehotniem 🙈😁... Ale to je len taky pocit 😉.... Inak muž bral vitamín E a mne pomohol femigard sirup 2 mesiace som brala
Vôbec netreba vysádzať, hoci viem že to ide do peňazí, ale ja som tiež musela čakať cca 6 mesiacov a tri mesiace pred som začala piť čaje a vitamíny sme brali pravidelne asi 2 mesiace pred 🙂 nie je zač ...človek niekedy na všetko zabúda ...
@eva233 áno, ten čaj upravuje menštruáciu, takže môžete mať ten pocit ...ja keď som ju pila, tak som mala intenzívnejšiu menštruáciu ale i ovulaciu... Ja cítim každú svoju ovulaciu, viem presne kedy ju mám, ale keď pijem ten čaj tak mám až kŕče, čo človek ani chuť nemá na pohlavný styk a výtoku habadej 😃 dokonca cítim aj v ktorom vaječníku sa niečo deje 😅...ale vždy som s čajom prestala keď som vedela, že ovulácia prišla a "snažili sme sa" a začať som chcela v ďalšom cykle ale nevydalo...ale pred snežením som ju pila pravidelne počas celého cyklu, ale zase nie každý deň, to sa mi nechcelo 😃

Určite nie si jediná, a to že sa teraz nedarí neznamená že máš niake problémi 🙂🙏my sme sa z partnwrom snažili o prvé a to sa nám podarilo až po ruku skoro cca... A ani sme neriešili či máme problémi ale snažili sme sa ďalej a ver mi že jak sa to aj podarilo sme o to prvé prišli znášala som to ťažko lebo to bolo prvé vytúžené baby a zrazu len bolesti a všetko bolo preč mne pomohlo keď on stál pri mne a podporoval ma skus sa aj ty zo svojim porospravat