icon

Preco my

Včera o 17:02

Ahojte. Tie čo máte "choré" deticky mávate v hlave výčitky prečo vy? Prečo zrovna vaše dieťa?
Je to pár týždňov,čo dcéra dostala cukrovku a akosi sa neviem zbaviť týchto otázok...
Dcére som liecila každý sopel,kašeľ, chodili sme na alergo vsetko poctivo a zrazu bum... Nič som nezanedbala ako niektoré deti viem aké choré chodia do škôlky atď..

Strana
z2
anonym_b5616a
Včera o 17:07

cukrovka by jej bola diagnostikovana tak ci tak aj keby si ju bola posielala do skolky/skoly so soplom a kaslom. Nastastie, ked uz choroba, tak akurat tato je v sucasnej dobe vacsinou manazovatelna tak ze pacient zije plnohodnotny a neskrateny zivot

pink_lady
Včera o 17:10

ja mam jedneho autistu s astmou, epilepsiou a kadecim "lahsim" a mladsieho s polyvalentnou potravinovou alergiou, kde moze jest akurat tak zemiaky, skrob a kokos ...a co, hodim si maslu? lahke to nie je, ale su na tom aj horsie...kopa deticiek je ze maju rakovinu, to by osm neuniesla....

autor
Včera o 17:24
@anonym_b5616a

cukrovka by jej bola diagnostikovana tak ci tak aj keby si ju bola posielala do skolky/skoly so soplom a kaslom. Nastastie, ked uz choroba, tak akurat tato je v sucasnej dobe vacsinou manazovatelna tak ze pacient zije plnohodnotny a neskrateny zivot

@anonym_b5616a ďakujem dnes mám akýsi blbý deň tak ...

zabka79

@anonym_autor svet nie je spravodlive miesto. Daj si cas na vyrovnanie.je mi to luto. Ja sama mam 300 diagnoz 😔

autor
@pink_lady

ja mam jedneho autistu s astmou, epilepsiou a kadecim "lahsim" a mladsieho s polyvalentnou potravinovou alergiou, kde moze jest akurat tak zemiaky, skrob a kokos ...a co, hodim si maslu? lahke to nie je, ale su na tom aj horsie...kopa deticiek je ze maju rakovinu, to by osm neuniesla....

@pink_lady ach jaj.. musíte to mať veľmi náročne .. a si veavim, že niektoré maminy by radšej brali cukrovku..

hederamonstera
Včera o 17:28

Raz pochopis ze preco vy 🙂 drzte sa❤️

anonym_45c038
Včera o 17:39
@hederamonstera

Raz pochopis ze preco vy 🙂 drzte sa❤️

@hederamonstera To by si napísala aj smrteľne chorému? Skvelá útecha...

anonym_d54bdf
Včera o 17:48

ahojko ja mam 3 chore deti (vsetky ZTP) nikdy som si nekladla otazku preco my, dieta moze ochorenie hoci kedy a tiez mat z toho nasledky. takze nevidim dovod aby sme sa "obvinovali" preco my. vela rodin ma choreho cloveka v rodine, choroba je prirodzenou sucastou zivota cloveka. takze neriesim preco... proste lebo. snazim sa skor prezivat kazdy den co najlepsie a mat radost z kazdej malickosti hoci viem ze nie vsetko dokazeme robit a fungovat ako zdrava rodina. takze neries preco my lebo ta to psychicky polozi ak o tom bude vela filozofovat pretoze na to nie je odpoved akurat ta to bude viac a viac trapit a zlozi ta psychika

biba_18
Včera o 17:55

asi máš dnes naozaj len zlý deň 😔
lebo tá tvoja otázka vyznieva prečo vy - a nie tie deti čo chodili so soplom do škôlky 😏 aj keď si to asi tak nemyslela. aspoň dúfam že nie. verím tomu…
každý si nesieme svoj údel…
malej držím palce…

anonym_aa1942
Včera o 17:57
@pink_lady

@pink_lady zase mať rakovinu nie je koniec. Môj muž mal leukémiu keď bol malý a bol asi rok v nemocnici a odvtedy je zdravý ako buk, máme dve deti. Za mňa je autizmus horší, je to s tebou každý boží deň, je to boj a do konca života

autor
Včera o 17:58
@biba_18

asi máš dnes naozaj len zlý deň 😔
lebo tá tvoja otázka vyznieva prečo vy - a nie tie deti čo chodili so soplom do škôlky 😏 aj keď si to asi tak nemyslela. aspoň dúfam že nie. verím tomu…
každý si nesieme svoj údel…
malej držím palce…

@biba_18 asi to tak vyznelo, ale nebolo to mierené že to majú dostať oni.. asi áno sú aj ťažké dni a dnes je jeden z nich

anonym_ffe426
Včera o 17:58

hlavne geneticka predispozicia , v mladšom veku môže spustit aj očkovanie

anonym_09a0ff
Včera o 18:00

@anonym_autor liecenie sopla s tym nic nema. Neprepukla ta cukrovka kratko po ockovani?

vulka
Včera o 18:02

@anonym_autor Si vystrašená, ale to prejde. Naučíte sa ako žiť s cukrovkou. Môžno si časom povieš, ako ja, že chvalabohu je to len cukrovka a nie rakovina.

anonym_ffe426
Včera o 18:02

ono by ta cukrovka prišla tak či tak raz , genetika je taka , očkovanie to mohlo urychlit

autor
Včera o 18:03
@anonym_ffe426

ono by ta cukrovka prišla tak či tak raz , genetika je taka , očkovanie to mohlo urychlit

@anonym_ffe426 nemala to genetické , získala to..

autor
Včera o 18:04
@vulka

@anonym_autor Si vystrašená, ale to prejde. Naučíte sa ako žiť s cukrovkou. Môžno si časom povieš, ako ja, že chvalabohu je to len cukrovka a nie rakovina.

@vulka presne ❤️ hore vyššie som písala, že možno niektoré si vravia bodaj by mal len cukrovku...
Aj vy máte ?

anonym_9eb0d0
Včera o 18:14

@anonym_autor má dieťa okno pacienta po ukončení liečby, po dvoch kolách chemoterapie, operácii, s chronickým ochorenim obličiky , druhu už nemá. Po dlhom pobyte v nemocniciach. S rôznymi obmedzeniami. Ešte by som mohla pokračovať.
Aj mne chodili po myslí podobné myšlienky, hlavne tá že prečo lekári nezistili skorej ten nádor až keď mal 11,5cm pri ani nie trojročnom dieťaťi mi pripadal obrovský. Prečo som si nedupla u obvodnej z prečo som sa nechala odbiť a tisíc ďalších otázok.
Ale musela som biť silná, a koncentrovať na budúcnosť nie na myšlienky ktoré by ma ťahali dolu. Časom to prejde, nemôžes za to čo sa stalo tak ako ani ja som nemohla

marianarem
Včera o 18:30

@anonym_autor Urcite za to nemozes ty. Aj mojej sesternice chlapcek 2rocny dostal z nicoho nic tazku cukrovku, niekto ma proste smolu 🙁 Ono vacsina ludi nieco ma, niekto chorobu, niekomu sa nedaria vztahy, niekto nema kamaratov, niekto ma financne problemy, niekto patologickeho rodica, niekomu sa nedari mat deti...Ja poznam len velmi malo ludi, ktori naozaj nikdy ziadny vacsi problem nemali.

anonym_e73638
Včera o 18:35

Kravské mlieko si kedy zaviedla?

anonym_b1c423
Včera o 18:38

Skús zmeniť uhol pohľadu - je to len cukrovka, dá sa s tým žiť, poznám deti s diagnózou autizmus, kamarátovi zomrelo dieťa vo veku 5 rokov, choré srdce, ja mám deti zdravé, ale nepoznám čo je to mať kompletnu rodinu a super chlapa po boku. Niečo ti Boh/ život vezme, ale niekde inde pridá.. viem že si rozumela 🙂

dorizzz
Včera o 18:41

Ak má cukrovku 1.typu, čo zrejmé má, tak sebe nič nevyčítaj, to sa nedá dostať zlou životosprávou ani ničím podobným. Niečo to u nej spustilo ale nie vonkajšie faktory.
Teraz si určite plná pochybností a otázok, časom sa s tým zžijete, nájdete si svoj systém aj všetko. Hlavne si pamätaj- nič zlé si neurobila.

pink_lady
Včera o 19:04
@anonym_aa1942

@pink_lady zase mať rakovinu nie je koniec. Môj muž mal leukémiu keď bol malý a bol asi rok v nemocnici a odvtedy je zdravý ako buk, máme dve deti. Za mňa je autizmus horší, je to s tebou každý boží deň, je to boj a do konca života

@anonym_aa1942 zas nie je rakovina ako rakovina....
Ale pravda je taká, že autizmus je masaker 😰

anonym_76fdbe
Včera o 19:05
@anonym_9eb0d0

@anonym_autor má dieťa okno pacienta po ukončení liečby, po dvoch kolách chemoterapie, operácii, s chronickým ochorenim obličiky , druhu už nemá. Po dlhom pobyte v nemocniciach. S rôznymi obmedzeniami. Ešte by som mohla pokračovať.
Aj mne chodili po myslí podobné myšlienky, hlavne tá že prečo lekári nezistili skorej ten nádor až keď mal 11,5cm pri ani nie trojročnom dieťaťi mi pripadal obrovský. Prečo som si nedupla u obvodnej z prečo som sa nechala odbiť a tisíc ďalších otázok.
Ale musela som biť silná, a koncentrovať na budúcnosť nie na myšlienky ktoré by ma ťahali dolu. Časom to prejde, nemôžes za to čo sa stalo tak ako ani ja som nemohla

@hederamonstera 🙄🙄syn prekonal rakovinu,vysvetli mi prosím,ako sa to dá pochopiť, prečo práve on?
@anonym_9eb0d0 ja som aj dupala len mi to bolo prd platné, keď máš lekará bez chrbtovej kosti, môžeš sa aj o zem hodiť

anonym_b7ed3c
Včera o 19:13

Sama mám autoimunitné ochorenie, keď je vo fáze vzplanutia, tak sa občas tiež rečnícky spýtam, prečo ja, ktorá celý život žije zdravo, cvičí je aktívna, strava v 90% prípadoch jednozložková, domáca a niekto sa napcháva kadečím, má nadváhu až obezitu a nič 🙈. Potom si túto debilnú úvahu uzavriem tým “aspoň to nie je smrteľné” a život ide ďalej. 🙂

anonym_e4a984
Včera o 19:14

Ahoj, ako učiteľ na SŠ učím aj študentov s diabetom. Oni nemôžu príliš moc športovať (ale na telesnú chodia), takže su to také intelektuálne založené osobnosti. Normálne pokračujú na rôznych vysokých školách. Majú na sebe snímače spojené s mobilom a podľa toho si vedia regulovať cukor v krvi (najedia sa, dopichnu si alebo majú inzulín pumpu. Vôbec ich nerozoznas od ostatných, keď ti to sami neprezradia. V dnešnej dobe už diabetes nie je taký hendikep, aj keď zas ľahké to určite nie je. No tie začiatky u malého dieťaťa budú ťažké, ale zvládnete. Len z nej nerob chudinku a ty sa prestaň zožierat.

autor
Včera o 19:22
@anonym_e4a984

Ahoj, ako učiteľ na SŠ učím aj študentov s diabetom. Oni nemôžu príliš moc športovať (ale na telesnú chodia), takže su to také intelektuálne založené osobnosti. Normálne pokračujú na rôznych vysokých školách. Majú na sebe snímače spojené s mobilom a podľa toho si vedia regulovať cukor v krvi (najedia sa, dopichnu si alebo majú inzulín pumpu. Vôbec ich nerozoznas od ostatných, keď ti to sami neprezradia. V dnešnej dobe už diabetes nie je taký hendikep, aj keď zas ľahké to určite nie je. No tie začiatky u malého dieťaťa budú ťažké, ale zvládnete. Len z nej nerob chudinku a ty sa prestaň zožierat.

@anonym_e4a984 ❤️🩷

vulka
Včera o 19:23
@anonym_autor

@vulka presne ❤️ hore vyššie som písala, že možno niektoré si vravia bodaj by mal len cukrovku...
Aj vy máte ?

@anonym_autor Ano, a poviem Ti, dá sa s tým žiť plnohodnotný život.

anonym_2b7147
Včera o 19:24

Moje dieťa má schizofréniu. Ver mi, že cukrovku by som brala radšej. Nechcem ju samozrejme zľahčovať. Držte sa.

riskoh
Včera o 19:37
@anonym_e4a984

@anonym_e4a984 aj ludia s DM 1su vrcholovi sportovci(Kakko-hokejista, Smidova-skikros ,Pitka …,to je uplna blbost,ze memozu sportovat,pravaze je pre nich pohyb velmi dolezity. To pisem ako mama syna s DM 1,kt.maka ma futbale aj atletike

Strana
z2