icon

Priateľ sa bojí milovať sa po potrate.

19. dec 2019

Pred dvomi mesiacmi som potratila v 7 týždni naše veľmi vytúžené "dieťatko". Mala som bolesti a silné krvácanie, naviac sme to obaja veľmi ťažko niesli a dodnes sme z toho veľmi smutný. Môj priateľ má ale od vtedy problém sa milovaním. Aj keď začne s nežnosťami jednoducho mu to dole "nefunguje". Povedal, že sa veľmi trápi, kvôli tomu čo sa stalo a bojí sa, že ak znova otehotniem budem zase trpieť a budem smutná ak sa niečo zase pokazí. Ja ho chápem a viem, že je problém iba v tom. Viem, že ma miluje, dokazuje mi to každým dňom inými vecami a skutkami. Rozprávame sa o tom veľmi často, snažím sa ho podporiť a pomôcť mu, no neviem ako. Je tu niektorá z vás ktorá si prešla niečím podobným. Čo pomohlo? Ako dlho to trvalo?

Ďakujem za každú radu 🙂

natallys
19. dec 2019

Možno mu treba nechať len čas, aby sa s tým vysporiadal aj on sám v sebe!

autor
19. dec 2019

@natallys veď mu ho dávam koľko chce. Netlačím naňho s ničím. Lem by som mu rada pomohla, lebo ho moc milujem.

pininka1
19. dec 2019

Určite na to treba čas. Aj my sme si tým prešli,milovanie bolo síce ok, ale manžel sa nechcel viac snažiť. Nechcel mať opäť dieta. Ja som bola na nervy z celej situácie a až neskôr som pochopila že on sa bál opäť že zažijeme sklamanie. Našťastie sa to už nezopakovalo.

natallys
19. dec 2019

Verím, že ho miluješ a chceš mu pomôcť. Rob to aj naďalej a uvidíš, že to bude znovu ako predtým, len treba byť trpezlivá.

evuska135
19. dec 2019

U nas to bolo hlavne o tom, ze moj sa bal,aby sa nieco nestalo, ale uistila som ho ze ak sa stane nieco je to problem u mna.

evuska135
19. dec 2019

U nas to bolo hlavne o tom, ze moj sa bal,aby sa nieco nestalo, ale uistila som ho ze ak sa stane nieco je to problem u mna.

kataka10
19. dec 2019

Ja som mala 2x MA. Druhy sa skoncil kyretazou a manzel sa mi priznal, ze ked ma nechal v nemocnici a prisiel domov, rozplakal sa. Ti nasi muzi to jednoducho tazko beru, ze nam nevedia pomoct a boja sa o nas. Na druhej strane ja som bola v tom vsetkom rozhodna. Povedala som mu, ze nevadi, ono sa to stava a ide sa dalej. Budeme sa snazit, pojdem na testy a ked sa nezadari, dohodli sme sa, ze si dieta adoptujeme. Myslim, ze tato jasna vizia nam obom dodala odhodlanie a mojho muza ukludnila, ze sa nemusi bat, ja sa o to postaram. Predsa len su to "zenske veci" a muzi sa v tom citia dost bezradni. No a tri mesiace po kyrete som otehotnela, ani som nevedala ako a samozrejme na zaciatku sme boli nervozni, opatrni a nechceli sme sa moc tesit, ak by to opat nevyslo. Ale ide to dobre a uz sme v 34tt. Drzim palce.

autor
19. dec 2019

@kataka10 Ďakujem za reakciu a držím palce aby to všetko dobre skončilo ❤

flientica
19. dec 2019

Treba to skusat a mozno by bolo fajn sa o tom este viac rozpravat a vysvetlit mu, ze proste aj teba to trapi ale ze ty sa proste chces snazit znova, ak sa to nebude zlepsovat tak mozno by bolo dobre keby ste spolu zasli aj do poradne nejakej

joja101
19. dec 2019

Rozpravat sa rozpravat sa a rozpravat sa. Proste sa mu snaz vysvetlit ako to vidis ty a pocuvaj ho

dominikamacakova
19. dec 2019

Mal by si prečítať nejaké články a pochopiť, že potrat v siedmom týždni je úplne normálny. Je to hrozné, chápem ale do troch mesiacov je vždy obrovské riziko. Ani jeden z vás za to nemôže. Môže sa to stať mne, vám a komukoľvek inému. Príroda to tak zariadila a nič s tým nespravíme...