icon

Prišla som o 5 ročného synčeka

kvetkadamianko
21. mar 2021
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
kvetkadamianko
autor
21. mar 2021

@cocolino234 vyrozpravat sa len

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
kvetkadamianko
autor
21. mar 2021

@cocolino234 moj krasni anjelik sa narodil zo srdcovov vadov hneď po narodeni sme boli 6.meciac v nemoci bolo všetko ok potom sme boli keď,mal 2.roky mal važnu operaciju boli sme na tom velmý zle tak mu museli dat kardiostimulator .Ostatne roky bolo vsetko super ešte minuly rok sme boli na kontrole a povedali že je natom výborne žiadne problemy nič ze je to super a ja som bola taka štasna každemu som hovorila že,sme natom vyborne mame sa super a ešte za tie roky sme nemaly doma žiadny problem ani omodravanie nič ani sa nestazoval nigny nič to bolo maše krasne slniečko.A teraz v januari 21.prišel ten nahorši den mojho života maly sme sa is kupať ja som mala až harmonogram že sa kupame o pol sedmej ešte sme dopozerali jeho najoblubenejši serial oteckovia a mali my povedal že ide si len lahnut kym ja pripravim všetko na kupanie a ked som všetko pripravila prišla som k nemu našla som ho celeho modreho. Vieťe čo mam celtifikat na prvú pomoc stale my to hučali do hlavy ako to mam robit ale v tom momente som mu nevedal pomôcť. A keď my to oznamili zachranari ze je m.... tak ja som myslela že sa zblanim a viete čo je natom najhorsíe je sa som bola sama doma z detmi manžel bol v praci ten staši syn všetko videl, a ja som si mašla vlasne dieta m.... to je nahorši pocit čo može matka prežit.

kvetkadamianko
autor
21. mar 2021

@kvetkadamianko pre neho sme odišli do podnajmu aby sa mal dobre heď sme odisli z bytu ale stale su vičitam prečo som k nemu nešla skôr ,mohol by ešte maly žit a bolo by všetko romanke ako pretim.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
kvetkadamianko
autor
21. mar 2021

@cocolino234 Ano moj manžel my je velmy velmy velkov oporov my sme taki ukazkovy par nigdy sa nehadame,rozumieme si ,rozpravame sa o tom vela a všetko robi spolu ved aj teraz ma nechcel nechat samu užtak je teraz doma aby som nebola sama aby som sa stoho trosku dostala a mam aj mamku svagrinu ktore su stale pri mne kazdy den musim ist na cintorin porozpravam sa z maly a uz my lespie ale stale nepominie mam este dve deti ale to bolo moje slniecko ja som sa znim natrapila chodievala po všelijakich lekarov ,a pozrite čom my urobil.Len sa pytam naseho boha dal my ho aj dal nam skusku do života tak preco my ho zobral .Ja neodsudzujem boha asi mal znim nejale ine plani ale prečo my to urobil a preco som ja neprišla k malemu skor to su moje otazdky na chtore my nevie nik odpovedat.Každym dnom to viac a viac boli ale keď,sa z niekim rozpravam tam je trošku lepšie .

andreatytler
21. mar 2021

@kvetkadamianko Je mi to nesmierne luto. Tazko sa hladaju slova pri takejto tragedii, pri takejto bolesti a takejto strate. Mne stiahne hrdlo len pomyslenie ze by sa nieco stalo nasmu synovi. Neviem si predstavit to naozaj zazit.
Nevycita si ze si mohla prist k nemu skor. Nemohla si to vediet. Ako pises, podla poslednej kontroly, bol v poriadku a vsetko bolo super a bez problemov. Nikto by ani vo sne neocakaval ze sa stane nieco take nahle a bez akehokolvek varovania. Skus si predstavit ze to ako odisiel, bol ten najmiernejsi sposob. Urcite necitil bolest, smutok alebo strach. Podla toho co pises sa zda ze len zaspal. Ono je mozne ze ak by si prisla o chvilu skor a bola ho schopna ozivit, odisiel by do nemocnice a tam sa trapil a trpel mozno aj cele mesiace s neistym koncom. Ver tomu ze boh zariadil pre tvojho anjelika ten najkrajsi odchod aky si clovek moze predstavit.
Raz budete znovu spolu, stastni a zdravi. Mysli casto na svjho synceka. Rozpravaj sa o nom s ludmi. To ze uz nie je medzi nami, neznamena ze sa o nom musi mlcat. Videla som jeho fotku na tvojom profile. Krasny chlapcek a tie velke, hlboke oci... och, taka skoda ze musel ist. Mozno sa skus spojit s inymi mamickami co maju deticky s rovnakym postihnutim srdiecka a mozno aj s rovnakym osudom. Pomozete si navzajom spolocnym pochopenim. Mozete zacat s nejakou aktivitou na syncekovu pamiatku. Napriklad ak sa rad bicykloval, urobte si v lete s rodinou kazdy mesiac na jeho pamiatku velku rodinnu cykloturu. On bude naveky s tebou aj ked je uz v nebi.

miadi
21. mar 2021

Je to velmi smutne až ma to boli stebou viem si predstavit ako ta to velmi niči. Krasny chlapcek. Srdiecko uz nevladalo a isiel si odpočinut.. žial naveky. Netrap sa tym ze Keby si prisla za nim skor mohla si ho zachranit. Je dost mozne ze by to malo rovnaky koniec. Ono sa to mohlo stat aj neskor po kupani v noci ked spite. Mal kratky ale stastny zivot s mamou co ho velmi lubi. Ta laska nikdy nekonci. Bude ti velmi chybat. Ale Musis sa teraz viac sustredit na tie dve žive deti. Tie Ta potrebuju. Zdravu silnu štastnu. Lebo aj oni zazili stratu braceka. Nedovol aby stratili aj tu mamu ktorou si bola nez sa stala tragedia, Maleho nic neboli ale tie druhe dve deti trpia ked trpi ich mama. Je to najtazsie co sa cloveku moze stat. Prist o dieta. Ale ty to prekonas. Musis. Odpoved na tvoje otazky., asi to tak malo byt. Ja viem ze to znie hrozne. Mal vrodenu vadu vzdy si vedela ze onho mozes prist velmi si ho lubila Mozno o to viac ze bol tak krehky. Maly chcel byt sam anjelik odišiel akoby Ta nechcel trapit. Tisko nenapadne, Ja viem ze to je takmer nemožne ale .. aj on chce aby si bola štastna. Hoci uz bez neho. Musis byt stastna aj koli nemu. Ver tomu ze si urobila vsetko co sa dalo. Su veci ktore nemozeme ovplivnit ani zmenit. Ostava len prijat ich ake su. Keby mohol hovorit povedal by ti “ mamicka Moja netrap sa nemohla si ma zachranit . Mami neplač! Lubim Ta a vzdy budem. Chcem aby si bola štastna! “ nepoznala som ho. Ale kazde dieta chce aby bola mama štastna. Drž sa,

kvecinka321
21. mar 2021

@kvetkadamianko veľmi ma boli tvoja strata. Tiež som prišla o dieťa. Nie v takom veku ale ta bolest je neuveriteľna. Nájsť si dieťa, ktoré nežije... mne pomohol jeden kňaz... povedal mi že som tak trochu sebecká, pretože môjmu dieťaťu je oveľa lepšie ako si len viem predstaviť.. je v nebi rovnako ako aj to tvoje.. tak prečo myslíme na seba na našu stratu a nedoprajeme to nášmu dieťaťu že je v Božom náručí. Jemu je naozaj dobre. Bolo to šťastne dieťa. Malo tu najlepšiu matku na svete ale Boh si ho vzal k sebe aby ho už nič nebolelo aby sa netrápil že je chorý že sa nemôžeš možno venovať jeho súrodencom viac, že ty sa trápiš tým ako je na tom. Keď som sa trápila tým že som mohla možno urobiť niečo viac, zasiahnuť skôr a moje dieťa by prežilo, tak som si časom uvedomila, že Boh nechce aby som sa trápila aby som si niečo vyčítala.. On to neurobil naschval, a keď by som mala zachrániť svoje dieťa a malo by žiť tak dostanem tu možnosť a zachránim ho.. lenže toto nie je hra “na schovávačku” že ak “nezasiahneš do piatich minút tak tvoje dieťa zomrie”.. jednoduchá sa veci nejako deju.. život plynie a nie vždy dostaneme možnosť niečo zmeniť.. niekedy sa deju veci ktoré aj keď by sme možno dostali “príležitosť” ich zmeniť tak ich nezmeníme. Lebo to tak ma byt. A takou situáciou je práve smrť. Kohokoľvek. Nech je to ako chce môžeš si opakovať, že keď by mal naozaj žiť tak prídeš skôr alebo si pri ňom a zachrániš ho. A nakoniec, Nebo nie je vymysel! Tvoje dieťa je na tom najkrajšom mieste nemá žiadne starosti a je šťastné ♥️ Jedine čo chce aby si si odpustila a bola šťastná aj ty aj keď bez neho.

3009
21. mar 2021

@kvetkadamianko mala by si vyhladať odbornú pomoc-psychológa, aby si sa z toho dostala, lebo si robíš cestu na poriadne zdravotné problémy. ukáže ti cestu ako sa dostať z toho von, lebo ťa potrebujú tvoje žijúce deti.

kocurikpupcek
21. mar 2021

@kvetkadamianko až mi srdce puká, keď toto čítam.vedla mna tu po gauči skáče môj 5rocny syn a ja sa tu jedujem, že mi nedá ani kávu v klude vypiť.
Spravili ste všetko najlepšie ako ste mohli a ako ste zvládli. Nič si nevycitajte.Nemohli ste byť pri ňom neustále. Myslite na to, že keď odchádzal, bol doma a v bezpečí.

dilino
21. mar 2021

Ahoj presne ako pišeš nič najhoršie na svete neexistuje ako smrť vlastného dieťata.Každa smrť boli či je to mama, otec, súrodenec, babka, dedko, ale ked zomrie dieťa s vlastnej krvi ktore si porodila niet väčšieho žiaľu.Ked sa musiš pozerať do truhly ktorej leži a vkladaju ho do studenej zeme samého/ samu. Predstava že ho už nikdy neobimeš,nepolaskaš, je strašna.My sme zažili tiež zomrela nám 11 ročna dcérka.To sa neda s ničim porovnať len ten ťa pochopi čo to zažil a stratil dieťa.Sú ľudia ktorý ti povedia viem ake to je mňe zomrela mama napríklad nie nevie lebo to nezažil.Každý deň, sa pytaš prečo ON aj my sa pýtame.Odpoved neprichadza a ani už nikdy nepride.Ked musiš ísť dať na chladný kameň kvety, sošku, pozerať na fotku a vedieť že už je všetkemu koniec. Už iba prazdnota.Ideš von mysliš si že ked prídeš domov že ho nájdeš žiaľ nie.Nikdy nepreboli smrť vlastného dieťata kto nezažil nikdy nepochopi.Vždy si poviem keby sa aspoň dalo zavolať do neba, aspoň na pár chviľ objať dieťa žiaľ neide to.Ešte ani poriadne nezačali žiť a už museli ísť odkiaľ sa už nikdy nevrátia.Drž sa prajem ti veľmi veľa síl, a snád nech ti útechou bude ako je mňe že aspoň netrpi nič ho už neboli.Držim ti veľmi palce.

kvetkadamianko
autor
21. mar 2021

@dilino Presne ako ste to napisali nik nepochopi nas žial,nevieme nic co robia tam hore skim su ako sa tam maju či niesu hladny je to velký žial v srdci ja som myslela že sa zblazbim viem ze musim žit pre tie ostatne deti ale čo on sam je tam prečo ma tu nechal, samu. A ked sa možem spytat vasej niečo bolo?

marcela1207
21. mar 2021

Bože moj keď to čítam tak mi je do plaču musíte byť silná doma mate zdravé detičky musíte pre nich žiť a milovať ich je to ťažké určite musíte bojovať buďte silná takto to malo byť čas sa už nedá vrátiť taky je život niekedy veľmi ťažký bohužiaľ držím palce buďte silná a hlavne si nič nevi čítajte taký bol osud bohužiaľ

miadi
21. mar 2021

@kvetkadamianko hladny urcite nie je. Nenechal ta samu. Jeho srdiecko bolo slabe. Nie je v tom ziadny plan ani zamer. Najhorsie co mozes robit je dat sa do pozicie obete. Vyhladaj pomoc psychologa.Mas dve zive deti ktore Ta potrebuju. Prisla spm o syna este bol len v brušku nemal sancu zit viem ze sa to neda porovnavat aj ked to velmi bolelo . No zit treba pre živych a mala som zive zdrave dieta ktore ma potrebovalo. Ty musis zahnat tie nezdrave myslienky velmi dobre vies ze hladny nie je a ak si veriaca tak vies ze nie je sam a je mu dobre,Nic ho neboli nic mu nechyba. Jeho telo bolo slabe no duša je večna.

dilino
21. mar 2021

@kvetkadamianko bola ťažko zdravotne postihnuta

kvetkadamianko
autor
21. mar 2021

@dilino tak viete cim som sy prezila kazdt den som sa bala ze sa mu nieco stane aj ked nebol leziaci on bol ako norlane zdrave deti a strach chtori vnas ze sa mu moze nieco stat ale či ho nieco neboli tak toto vnas bolo kazdy den .

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
krevetka
3. apr 2021

@kvetkadamianko úprimnú sústrasť😢

petkoanjelik
6. apr 2021

Baby...ja tak plačem...deti by nemali byť choré, ani zomierať ... mali by byť s mamkami ... tu doma ...