Som tehotná: Ako zvládnuť nečakané zmeny vo vzťahu?
Ahojte mamičky,
píšem sem, lebo som úplne bezradná a potrebujem nestranný pohľad. Som slobodná mama dvoch detí, 4 roky som bola sama. Po dlhom čase, po tych 4 rokoch, som si pustila do života muža. Poznali sme sa rok, 5 mesiacov sme spolu bývali aj s deťmi. Mali sme bežné nezhody, ale vždy sme ich vedeli vyriešiť
Obaja sme túžili po dieťati. On dieťa nemá a veľmi ho chcel. Snažili sme sa.
Pred pár dňami sme mali hlúpy konflikt kvôli banalite. Zbalil sa a odišiel. Na druhý deň som zistila, že som tehotná. Poslala som mu testy. Najprv reagoval tak, že sa chce postaviť ako chlap, byť rodina, že ma miluje, pýtal sa, ako sa cítim, či to bude chlapec alebo dievča.
A potom doslova o hodinu neskôr dnes úplný obrat. Že je koniec. Že mám ísť na potrat. Že sme skončili.
Nechápem, ako sa môže človek zmeniť z hodiny na hodinu bez vysvetlenia. Som v šoku. Potrat pre mňa neprichádza do úvahy, ale bojím sa, ako zvládnem tri deti sama.
Prosím vás, stretli ste sa s takýmto správaním? Je to strach? Manipulácia? Alebo som len slepá? Čo by ste robili na mojom mieste?
@anonym_autor Si nepoučiteľná a opakovane robíš rovnakú chybu. Spíš s chlapom, ktorý ťa nemá za nič a ľahkovážne otehotnieš. Slušný chlap o takú ženu záujem nemá, navyše nemá potrebu vychovávať cudzie deti. Tomuto zrejme až teraz docvakla závažnosť situácie a tak sa zbalil. Si ľahká korisť pre kadejakých nezodpovedných lumpov.
Či máš robiť? No jedine ísť na potrat a zmeniť svoje myslenie.
Po polroku ste spolu bývali a po ďalšom polroku začali robiť na dieťati?
Zamilovanosť z neho opadla, hranie sa na rodinku mu už nevyhovovalo tak zdupkal. Ak u teba potrat neprichádza do úvahy tak budeš slobodná mama znova, stávajú sa aj horšie veci.
už počas vášho spolužitia z jeho strany museli byť poriadne nezhody - tak to videl asi on. Aj keď sa zbalil z hodiny na hodinu, ten hnev a nespokojnosť v ňom driemali už dlho.
@anonym_autor a bude aj štvrté? S nejakým iným chlapom?
@anonym_autor asi po 5 mesiacoch zistil, čo to je žiť s matkou s 2 deťmi, keď si predstavil tretie svoje ku tomu, tak mu asi preplo. No nič, keď nechceš ísť na potrat, tak je zbytočne tu zakladať diskusie, musíš vynosiť porodiť a sama sa starať.
@anonym_autor prosím prečítaj si ešte raz po sebe. Matka dvoch detí a chceš ďalšie dieťa? Uf, trochu nezodpovedné nemyslíš
Lenže to boli obycajne banality. Vychádzali sme si spolu velmi pekne.mal aj krásny vzťah k detom. Mali sme mat svadbu . Ide o to ako sa zmenil z hodiny na hodinu..tomuto nechalem. Deti mam 9 a 14 rocne
Asi len ty to vnímaš tak, že ste vychádzali pekne. On si to zjavne nemyslí, keď ani teraz, keď čakáte dieťa, s tebou nechce byť.
Ak Ťa chlap posiela na potrat, povedal tým o sebe všetko. A nič dobré to do budúcna nie je. Podľa mňa on nezmenil správanie, len to šikovne maskoval.
Teraz padla maska.
Lenže to boli obycajne banality. Vychádzali sme si spolu velmi pekne.mal aj krásny vzťah k detom. Mali sme mat svadbu . Ide o to ako sa zmenil z hodiny na hodinu..tomuto nechalem. Deti mam 9 a 14 rocne
@anonym_autor " mali mať svadbu", 🤦 tak dokiaľ nemám prsteň na ruke, dovtedy musí mať "čepičku".
Ja by som si dieta s nim nenechala ked sa takto sprava a mat 3 deti je naozaj narocne pre slobodnu matku no plne chapem ze si dieta chces nechat takze Ta prehovarat nebudem. Ukazal sa v uzasnom svetle 🙄. Budem Ti drzat palce !
Po polroku ste spolu bývali a po ďalšom polroku začali robiť na dieťati?
Zamilovanosť z neho opadla, hranie sa na rodinku mu už nevyhovovalo tak zdupkal. Ak u teba potrat neprichádza do úvahy tak budeš slobodná mama znova, stávajú sa aj horšie veci.
@januska12323 a co je na tom ako nezvycajne? kolko mala cakat... kde je k tomu spravny patent na dieta?
ahoj, co sa tyka dietata... neviem ci robis spravne , ostat sama na tri deti.. do buducna je to velky redflag pre dalsi vztah... ak teda ale si tam, ze dieta si nechas... musis len vyckat... bud to bola len situacna reakcia a jeho momentalny stav a ostanes naozaj sama... alebo teda sa to nejako utrasie.. v kazdom pripade, dieta otca ma a ked si sa rozhodla ist do toho aj s tym, ze ho vychovas sama... vyzivne budes mat... ci to zvladnes v tomto rezime, musis vediet ty sama...
@anonym_autor " mali mať svadbu", 🤦 tak dokiaľ nemám prsteň na ruke, dovtedy musí mať "čepičku".
@anonym_96ae61 to sa kazdy berie v den ako planuje svadbu? niektore ste tu pekne mimo
@anonym_autor Si nepoučiteľná a opakovane robíš rovnakú chybu. Spíš s chlapom, ktorý ťa nemá za nič a ľahkovážne otehotnieš. Slušný chlap o takú ženu záujem nemá, navyše nemá potrebu vychovávať cudzie deti. Tomuto zrejme až teraz docvakla závažnosť situácie a tak sa zbalil. Si ľahká korisť pre kadejakých nezodpovedných lumpov.
Či máš robiť? No jedine ísť na potrat a zmeniť svoje myslenie.
@anonym_d89010 prosim ta ty citas? ona s nim nespala a nie lahkovazne... mali vztah, dieta planovali... si v tom istom pribehu, ktory citam ja?
@anonym_autor je mi to velmi luto. Dobehol ta. Urcite neodisiel.pre banalitu bola to iba zamienka aby hodil na teba vinu. Mozno sa k tebe vrati ale uz to bude natrvalo narusene. Tento podraz by som mu nezabudla
@anonym_d89010 prosim ta ty citas? ona s nim nespala a nie lahkovazne... mali vztah, dieta planovali... si v tom istom pribehu, ktory citam ja?
@krasneleto prepáč keby každý mal dieťa po rok a pol vzťahu tak tu máme matky ktoré majú 10 deti..
Je veľmi úbohé veriť chlapovi po roku aj pol...možno tak 4 roky sú dosť keď už žena má dieťa a hlavne vidieť zodpovednosť
...koho spoznala za rok a pol? Nikoho...
Ja nemám slov...nikdy nepochopím ženy ktore sú samé s jedným alebo dvomi alebo tromi deťmi a skočia hneď na poznámku frajera "láska spravíme si svoje ? "....taká žena nemôže mať zdravý rozum...a určite sa jej nechce robiť...
@anonym_96ae61 prsteň som mala...
Viem ze je to velmi velmi náročné. Lenže to dieta skm chcela aj ja velmi..neviem ako sa s tym zmieriť. Potrat je najlepsie riešenie. No neviem ci by som s tym dokázala zit . Bola som naivná ze som verila. Aj to ze sa o dieta a mna postará a zrazu cuvol. Viem ze to nie je normalne správanie. Mozno sa len zľakol a po čase mu dopne ako sa treba k tomu postaviť a ja uz budem po potrate....
Ja nemám slov...nikdy nepochopím ženy ktore sú samé s jedným alebo dvomi alebo tromi deťmi a skočia hneď na poznámku frajera "láska spravíme si svoje ? "....taká žena nemôže mať zdravý rozum...a určite sa jej nechce robiť...
@domix147 ja pracujem cely cas po skončení rodicovskeho a starala som sa sama o deti . Tak o com tocis
@krasneleto ona s ním nespala ľahkovážne🤣🤣🤣, nie, vôbec nie, 🤦 5 mesiacov spolu bývali, s jej ( nie jeho ) deťmi, bez svatby, bez ochrany. Úplne premyslené všetko bolo do detailov aj svoju nehnuteľnosť mali, preto sa hneď zbalil a vypadol.
@anonym_96ae61 prsteň som mala...
Viem ze je to velmi velmi náročné. Lenže to dieta skm chcela aj ja velmi..neviem ako sa s tym zmieriť. Potrat je najlepsie riešenie. No neviem ci by som s tym dokázala zit . Bola som naivná ze som verila. Aj to ze sa o dieta a mna postará a zrazu cuvol. Viem ze to nie je normalne správanie. Mozno sa len zľakol a po čase mu dopne ako sa treba k tomu postaviť a ja uz budem po potrate....
@anonym_autor aj svatbu? Či len prsteň, lebo vieš, právo nepustí. Otec dieťaťa je zapísaný ako manžel matky, aj ak by ním nebol, vieš. A tým pádom by platil automaticky alimenty, ak by si ho dala na súd. A ak nie manžel, tak ho síce môžeš uviesť do rodného listu, on môže zaprieť otcovstvo a potom nasleduje dokazovanie, ktorého by si sa mohla vyhnúť keby si mala rozum. Testy otcovstva pred sudom nie sú zdarma, ani trovy konania a odmeny advokátom.
@domix147 ja pracujem cely cas po skončení rodicovskeho a starala som sa sama o deti . Tak o com tocis
Ok prepáč....sama vieš najlepšie v akej si situácii....bolo to ľahkovážne rozhodnutie ....vlastny manžel dokáže sklamať ...a ísť do toho mať dieťa je najdôležitejšie rozhodnutie na svete...nič nie je tak dôležité ako toto....a najmä ri sit to s priateľom...potom čo už máš dve deti...ktoré ťa potrebujú....
@krasneleto prepáč keby každý mal dieťa po rok a pol vzťahu tak tu máme matky ktoré majú 10 deti..
Je veľmi úbohé veriť chlapovi po roku aj pol...možno tak 4 roky sú dosť keď už žena má dieťa a hlavne vidieť zodpovednosť
...koho spoznala za rok a pol? Nikoho...
@domix147 kazdy bude mat dieta po tom, ako mu to cudzie zeny odobria.. .tak ano?
@krasneleto ona s ním nespala ľahkovážne🤣🤣🤣, nie, vôbec nie, 🤦 5 mesiacov spolu bývali, s jej ( nie jeho ) deťmi, bez svatby, bez ochrany. Úplne premyslené všetko bolo do detailov aj svoju nehnuteľnosť mali, preto sa hneď zbalil a vypadol.
@anonym_96ae61 ty si lapena? dieta chceli!!!!!!!
@anonym_autor ďakuj všetkým Bohom, že si si ho aj nevzala, dievča kam si sa ponáhľala? A nie nezmenil sa z hodiny na hodinu to len ty si nevidela.
@domix147 prosim ta a zena v istom veku, staci odhadom podla veku deti autorky... tu pocka podla tvojho patentu 4 a viac rokov... ubezpecujem ta, ze niekto si nepozna muza ani po 10 ...

@anonym_autor ak sa vie takto zo dňa na deň zmeniť, tak buď ho niekto ovplyvňuje alebo je to magor s prepáčením a radšej by som vychovávala tri deti sama, aj keď poviem ti, že ľahké to isto nebude. Ako veľké deti máš?