Úmrtie dieťaťa
Dobrý hľadám mamičky ktorím zomrelo dieťatko v Galantskej nemocnici počas pôrodu alebo sa narodilo mŕtve
Je mi velmi luto co sa stalo,musi to byt hrozne.prijmi uprimnu sustrast :(
Neviem,ci ti to pomoze,ale citala som viac clankov, ze ked je dieta nachylne na SISD tak sa to zial moze prejavit uz v brusku..vtedy sa zial ani na nic nepride pri patologii.
Ak mas pocit,ze pochybili ,isto to daj presetrit.ale s tou medializaciou suhlasim,pockaj do vysledku setrenia.neviem ci by som chcela aby takuto citlivu vec riesili ludia kdekade na forach :( je to ale samozrejme na tebe.drz sa.
@erika689 to sa jednoducho stáva . A je jedno či to je Galanta alebo Košice si Bratislava . Ľudia vy už raz prijmite to že ľudia prichádzajú a odchádzajú a niektorým nie je dopriate dožiť sa . Tam sa radšej modli za to dieta a nie hľadáš právnikov a nezmysli, co si sa už úplne zbláznila . Čo chceš docieliť, aby sa to iným nestalo, no ty máš srdiečko aké dobre až ma to dojima, alebo to robíš preto lebo chceš vytlct z toho €? Jednoducho sa to tak stalo a hotovo, musíš to prijať. Čím dlhšie sa v tom budeš sparat tým horšie len a len pre teba, jatris si rany, nič iné ….
@158polica158 Tvoj comment stojí za 🤦♀️to sa jednoducho stáva? Co chces vytlct eura? Co chces docieliť, aby sa to inym nestalo?? To ako vazne?? Nevies za akych okolnosti doslo k umrtiu, tak sa pls zamysli nad svojim komentom. Zial niekedy človek musi podstupit aj taketo kroky, lebo ano niekedy zdr personal vela veci podceni, alebo neposkytne adekvátnu starostlivosť atd atd. Na to mame potrebne organy, aby to posudili. A je to na autorke ako si to potrebuje v sebe vyriesit. To kde sme sa dostali, do doby, kde sa sucit a empatia vobec nenosi😔
Mila autorka, drz sa a vela sil💞ak to mas potrebu v sebe uzavriet, je jedno akym sposobom, nenechaj sa odradit takýmito komentármi uplnej prazdnooty
@158polica158 citala som jej predošlú diskusiu, mala problem s tlakom, takze babatko by zrejme žilo, keby jej porod vyvolali na termin a nenechali ju zbytočne prenasat. Si veľmi necitlivá, že takýmto štýlom zraňuješ ženu, ktorá 9 mesiacov nosila pod srdcom bábätko a tešila sa naň, miesto toho jej zostala prázdna náruč a oči pre plač. Niekedy je mlčať zlato.
Úprimnú sústrasť autorka, prajem Ti veľa síl.
@158polica158 bola by som zvedavá co by ste vy robili ma mojom mieste. Ale nevadí aj takýto ľudia musia existovať jak st vy .o peniaze nejde .hneď na peniaze myslíte. Jedno si zapamätajte ze peniaze niesu všetko
@tramtada31 ďakujem ja by som bola zvedavá ze co by robil na mojom mieste taky to človek. Ale čo už aj taky to ľudia existujú
@158polica158 Sorry,ale to sa jednoducho stava???? Neprajem nikomu nic,ale ty by si si to mala odzit na vlastnej kozi,aby si zistila,co to je. Nepoznas pozadie pribehu,nevies,co tam zazila,ake pochybenia spravili/nespravili lekari. Nie,to sa jednoducho nesmie stavat!!!!!
@erika689 robili by to iste. Vela sil vam prajem. Dufam,ze sa dockate spravodlivosti. Uprimnu sustrast,je mi luto,ze sa nieco take stane v 21.storoci
@158polica158 kde sa vytratila z niektorých ľudí ľudskosť nechápem. Myslím, že ak v takomto prípade nemáte napísať niečo povzbudivé, tak netreba radšej komentovať. Som zvedavá čo by ste robila, keby ste v autorkinej koži.
@erika689 úprimnú sústrasť prajem, hlavne veľa síl 🙏
A to ta osoba @158polica158 je tehotna. Co prave ako tehotna by mala vediet co je to strach o dieta v brusku. 🤮🤮🤮
dievcata, ale
@158polica158 ma pravdu - stava sa to. Vyrazne menej casto ako v minulosti, rovnako je vyrazne mensia umrtnost deti do 5 rokov ako tomu bolo iba 100 rokov dozadu... Ale stale sa porod vie zmenit behom sekundy na boj o dva zivoty - a nie vzdy sa ten boj da vyhrat. Riesit pochybenia lekarov - ok, prosim... Teraz mozno vdaka tomuto boju zije, o par mesiacov ju to bude uz nicit, ale je to JEJ volba. No musi si to v sebe raz tak ci tak uzavriet - a ist dalej. Lebo sa inak z toho zblazni.
@kaktusik007 Ak si pozrieš aky príbeh v tom je... Vyzerá to na to, že lekári niečo podcenili či zanedbali. A to je vec, ktorá by sa mala riešiť...
@mimka1402 vies.. tlak je nebezpecny - nie len tak sa mu hovori tichy zabijak. Ci lekari pochybili alebo nie - neviem, dieta jej to nevrati a mi to pride ako utek od reality -- ako nieco, co ju drzi nad vodou lebo inak by sa zlozila... lenze realita je taka, ze sa zlozi z toho aj tak - ibaze neskor a este viac --- taka je proste realita smutenia.
@erika689 kontaktuj odbornika v smuteni, napriklad plamienok ma centrum smutkovej terapie - vedia Ti pomoct.
@maciatkoe áno som tehotná a čo ako? Na bábätko sa tesim ale nie som preafektovaná ako väčšina žien . Nie som ani eko bio raw ani žiaden nezmysel… som normálna racionálna žena a žiaľ tá racionálnost chyba veľa ženám / každá je precitlivena a dobre že od prvého dňa čo sa stali tehotnými nesedia doma lebo čo ak a prídu o dieta.. ja trochu život beeriem inak a nehľadám za každou zlou vecou nejaku súvislosť .. súvislosť tam isto je ale tu sa dozvieme neskôr . Teraz nám nemusí dávať zmysel nič, ale časom všetko….
@kaktusik007 dievča ty si môj človek a normálna žena 🙏🏻 je to kolobeh života proste . A či to je nenarodené dieta alebo 5 ročne dieta alebo 20 ročne či už nejaká babka 80 ročná . Je to život …
@158polica158 je rozdiel, ak ide o náhle úmrtie bez predošlého problému. No autorka bola hospitalizovaná, problém s tlakom a prenášala. Ak je podozrenie na zanedbanie, treba to prešetriť. Áno, nehrotit, ale riadne vyšetriť.
@158polica158 nemyslim si, ze je lepsie sa vtom nepatlat a nechat to tak (a to nemyslim, ze teraz to riesit az do smrti, ale treba sa ozvat). Tiez som bola taka sprosta, ze vseovecna lekarka, kt.mi mala pomoct, sa na mna arogantne vykaslala (neslo o tehotenstvo). Neskor som to dotiahla az na nemocnicu, kde mi islo o zivot. A uz novy vseobecny sam povedal, ze je dobre sa stazovat v takychto pripadoch - aj ked s velkou pravdepodobnostou to navonok Dohlad ututle (resp.na vypatranie pravdy sa treba odvolavat, sudit alebo dat to do novin...), ale interne si to medzi sebou oni doriesia a lekar obdrzi info, co urobil zle. Co to teda prinesie? To ze mozno sa dotycny lekar po "bububu od nadriadeneho" zamysli a nabuduce uz nebude hazardovat so zdravim dalsieho pacienta.
A ano, jej to uz nepomoze, ale tym ze to da doriesit, tak mozno "napraveny" lekar nabuduce nedodrbe zdravie niekoho dalsieho.
@ukulela áno bola hospitalizovaná. Ale ani v jednej téme neodpovedala napríklad, či si pravidelne merala tlak a aké mala iné ťažkosti. No vypočuli sme si len jednu stranu. Nevyrieši to samozrejme žiadna žena z MK,ale ľudia na to určení, ktorí budú mať informácie aj z druhej strany
@ukulela je pravda,že strata dieťaťa je asi najväčšia bolesť, ale
@158polica158 má vlastne pravdu,aj keď to mohla napísať trošku miernejšie. Známej tiež zomrelo dieťatko v 9 mesiaci tehotenstva. Proste zdravé dieťa, ale srdiečko prestalo biť . O veľa prípadoch sa ani nevie,nakoľko väčšina mamičiek to rieši mimo internet v tichosti,tak ako si písala, žeby si to riešila tiež tak.Takže stáva sa to "častejšie " ako si myslíme.
@158polica158 pri vsetkej ucte.... neviem, kde si prisla na to, ze komentujuce su tu preafektovane. Som clovek, ktoremu preslo cez ruky xy deticiek od rozneho tyzdna, zial so smutnym koncom. Uvazujem racinalne, nie som preafektovana. Ano je to kolobeh zivota, zial. Ale Ty ako racionálne uvazujuci clovek, by to mohol zene, ktora si presla stratou napisat aj vludnjesie, empatickejsie a je na autorke ako sa chce s tym vysporiadat. Mozno, ked sa raz dostanes do podobnej situácie, tak si spomenies na tuto diskusiu..
Tak toto nenechajte len tak, ak máte silu bojovať, medialuzujte, zalujte, žiadajte odškodné. Je mi ľúto vašej straty, úprimnú sústrasť.
@tramtada31 veru, mne 2x vyvolavali porod, aj pr3d terminom, jedno dieta sa narodilo v 39tt., druhe v 38tt., tiez z tohto isteho dovodu - mala som "len" vysoky tlak. Lekar mi povedal, ze s takymto nalezom a nereagovanim na liecbu, niet na co cakat, presne pre toto, aby sa taketo nestalo. Lebo mi presne povedal, se moze sa stat, ze dieta z nicoho nic potichu odide, nebude mat dost kyalika, ked sa uzavrie pritok krvi do placenty. Ked som zistila, ze mam vysoky tlak, moj lekar mi len povedal, ze dajte si magnezoum, to by ste museli ist na kardio vysetrenie. A ja mu vravim, viete co, ja mam lieky doma od predchadzajuceho tehotenstva, no tak dobre, dajte si 3x denne. Bolo to pred Silvestrom. No a napriek liekom vysoky tlak, zvysila som davku na 6 tabliet a jedno rano, u nasich som bola, dietatko ani tuk, ziadny pohyb. Inokedy vzdy, ked som rano vstala, hned cirkus v bruchu. Trvalo asi 20 minut, kym sa pohla a 2.1. som mala poradnu v nemocnici uz a lekar len, ze zly CTG zaznam, tlak na liekoch 150/100, chodte sa pobalit domov a nastup, ideme vyvolavat a cim skor. Este aj pupocna snura okolo krku. Po tyzdni od porodu som mala tlak 185/125, nyslim si, keby doktor nezakrocil, stalo by sa nestastie. Manzel mi volal RZP, zmenili mi liecbu. Takze tu niet na co cakat a ak ju poslali domov s vysokym tlakom, tak urcite pochybili.
Ospravedlnujem sa za preklepy a chyby, pisem v rychlosti.
@158polica158 je to kruté čo si písala, možno sa tomuto úmrtiu dalo zabrániť...a vinu nesie nezodpovedný lekár...treba to prešetriť,treba sa ozvať a nielen zvesiť hlavu a šúchať nohami. Možno docieli to, že sa to už inej mamičke nestane,a lekár si už neškrtne. Ale to možno pochopíš až vtedy ak aj ty natrafis na takého lekára a dopadneš podobne... autorke vyjadrujem úprimnú sústrasť, veľa síl a porozumenia, niet na svete slov, ktoré zmiernia bolesť matky, ktorá prišla o dieťa, možno čas to dokáže trochu otupiť.❤️
@158polica158 áno, vživot nám prináša rôzne situácie vrátane smrti, ale ak by si pozorne čítala, tak je troška rozdiel medzi smrťou, ak tomu nedokážeme zabrániť alebo ak tam bola predispozícia a mohlo sa tomu zabrániť, takže nie, že proste nechajme to tak, na to tu je urad , ktorý to prešetrí a zistí, či sa dalo predísť k úmrtiu alebo nie... ja som jedna z tých, ktorej umrelo dieťa po pôrode , keby bol zvolený iný postup , tak moje dieťa by tu dnes bolo. Dokážem v živote všeličo racionálne prijať, ale nie zas tak, však stáva sa noa čo.... a Inak ako žene ti chýba kus súcitu a empatie a dá sa vlastný názor napísať úplne inak ako to čo si napísala, obzvlášť mamičke, ktorá prechádza čerstvou ranou a má sama čo so sebou robiť... , ale bez ematie a súcitu, to nemôžeš pochopiť
@158polica158 ja nechapem ako jedna žena moze takymto štýlom reagovať na tak smutný prispevok. Kde beriete tú drzosť?! Prešla ste si tým? Zažila ste ten ukrutný pocit kedy musite dat zbohom svojmu dieťaťu namiesto toho aby ste ho s laskou vychovavala živé zdravé?? Som presvedčená, ze nie. Lebo verte mi, že by ste tak lahostajne bezcitne napísanú vetu To sa stáva rozhodne nepouzila. Je mi smutno z takychto zbytočných krutych komentarov.
Do prdele, jasné, že sa to stáva! Bohuzial velmi casto. A jediné rozumné riesenie je naučiť sa s tym žiť. Lutost nepomaha. Vlastne nic nepomaha. Len sa zmierit s tym smutkom. Ale mozno by trosku pomohlo odpovedat v dobrej viere s najvyssou mierou empatie tejto matke na otazku, ktoru položila. Nie vopchať do tak citlivej diskusie svoj zbytocny necitlivy prispevok a este sa oznacit za racionalne zmyslajucu, plus pyšne vztýčiť vlajku anti bio eko raw matky 🤦♀️ načo?! Citim hanbu za takychto ludi, a este aj vraj buduca matka.... Vy len dufajte, ze sa nebudete musiet s takouto situaciu potýkať vo svojom živote.
Autorke: moc ma mrzi tvoja strata💔 posielam silné objatie.
A ja som mala sice iny scenar, zial s rovnakym koncom, staznost som neriesila, nemala som silu atď, ale myslim si, ze ženy vyssie spravne radia najst si riadneho pravnika, ak si pevne odhodlana do toho ist a presvedcena o ich vine, prajem ti vela sil. Pravnik by ti poradil aj ako postupovat pri medializacii. Drž sa
@iriska3 ja cítim hanbu za také preafektovane ženy . verte mi…. 👌🏻

@erika689 velmi mi je luto co sa stalo. Ale ak ste podavali aj s pravnikok podnet na urad nad zdravotnou starostlivostou, ako si uz pisala, tak to bude riadne presetrene, bez ohladu na to, ci sa najde aj nejaka dalsia mamicka... Zial, su veci ktore sa daju ovplyvnit a take, za co clovek nemoze, a ani lekar, ak nie su nejake indikacie spravit inak.
Na urade sa tomu rozumeju, na to tam su, pockajte si najprv na ich zhodnotenie predtym nez budete podnikat kroky "medializacii" ako Ti niekto radil. Aby vam to nespravilo viac skody ako uzitku. Nie je vsetko cierno biele. Uprimnu sustrast.