icon

Vyrovnanie sa so zamlčaným potratom

majkacmuk
2. sep 2025

Ahojte … včera som bola na sono mala by som byt 9 týždeň a Dr povedala že akciu srdiečka nevidí a sestričke povedala že 5+ to znamená že sa zastavil rast ? Brali mi krv a zajtra tam idem znova aby zistili či sa mi HCG znižuje … ja som mala už 2 potraty samovoľné ešte pred 8 rokmi .. teraz sme sa snažili s priateľom 3 roky otehotnieť a stalo sa Toto … som nešťastná ale snažím sa s tým vyrovnať . Chcem sa opýtať ak by mi dali tabletku na vyčistenie nieje to príliš na psychiku?

snowflakenel
2. sep 2025

@majkacmuk ja som mala 3 x zamlcany. Bola som na cisteni, tabletku som nemala.
Tiez sme sa dlho snazili, nakonoec vyslo az ivf po dlhom snazeni a dokonca po 8 rokoch aj prirodzene tehotenstvo.

maria535
2. sep 2025

@majkacmuk je mi luto co sa vam stalo 😔..ano zastavil sa vyvoj v 5tt podla toho co pisete..bola som na kyretaz a mala som aj cistenie tabletkou 2x..napiste mi kludne spravu ..vela sil 🙏🏻😔🫶🏻

majkacmuk
autor
2. sep 2025
@maria535

@majkacmuk je mi luto co sa vam stalo 😔..ano zastavil sa vyvoj v 5tt podla toho co pisete..bola som na kyretaz a mala som aj cistenie tabletkou 2x..napiste mi kludne spravu ..vela sil 🙏🏻😔🫶🏻

@maria535 akurát som začala slabo krvácať .. neviem či mám čakať do zajtra alebo mám volať doktorke .. som z toho teraz veľmi vystrašená

maria535
2. sep 2025
@majkacmuk

@maria535 akurát som začala slabo krvácať .. neviem či mám čakať do zajtra alebo mám volať doktorke .. som z toho teraz veľmi vystrašená

@majkacmuk vyzera to ze sa to rozbieha samo..viete z mojej skusenosti psychicky lahsie nie je ani kyretaz ani tabletka 😔avsak pre dalsie buduce fungovanie je stale lepsi menej invazivny pristup..idealne ak sa to spusti samo a telo si s tym poradi same..zakrok je vzdy zasahom do tela..ale stale je to na vas..ja som bola prvykrat vo vyssom stadiu uz takze jedine kyretaz bola mozna a aj som to chcela mat co najskor za sebou..u vas sa to zastavilo na zaciatku prakticky takze bolo by najlepsie aby si s tym telo poradilo…to krvacanie moze byt naozaj intenzivne a aj bolestive ale ak sa vam cokolvek nepozdava treba sa obratit na lekara..musite pozbierat vsetku silu teraz a dat sa dokopy ako fyzicky tak aj psychicky..drzim vam palce 🙏🏻🫶🏻

annalubuska
3. sep 2025

Ahoj, ja som tento rok zažila MA 2x, raz v 7+3 a raz v 5+3. Obidvakrát som sa vyčistila sama, bez tabletky. Pred 2 rokmi som po MA absolovala kyret. Je pravda že sa nedá povedať, čo je na psychiku lepšie. Zo zdravotného hľadiska je lepšie vyhnúť sa kyretu. Ale: samočistenie v 5+ sa dalo, v 7+ bol už hardcore, úprimne, ak by sa mi to stalo ešte raz po 7týždni tak kašlem na všetko a idem na kyret. Keď to u teba skončilo v 5+, určite je lepšie samočistenie, čakaj pár hodín silnejšie nepríjemné bolesti a budú z teba vychádzať chvíľami aj väčšie zrazeniny, aj deň dva (tri), tak že na začiatku budeš radšej doma a mať vždy k dispozícii niekde toaletu na výmenu vložky - píšem úprimne, aby si vedela čo môžeš čakať.

majkacmuk
autor
4. sep 2025
@annalubuska

Ahoj, ja som tento rok zažila MA 2x, raz v 7+3 a raz v 5+3. Obidvakrát som sa vyčistila sama, bez tabletky. Pred 2 rokmi som po MA absolovala kyret. Je pravda že sa nedá povedať, čo je na psychiku lepšie. Zo zdravotného hľadiska je lepšie vyhnúť sa kyretu. Ale: samočistenie v 5+ sa dalo, v 7+ bol už hardcore, úprimne, ak by sa mi to stalo ešte raz po 7týždni tak kašlem na všetko a idem na kyret. Keď to u teba skončilo v 5+, určite je lepšie samočistenie, čakaj pár hodín silnejšie nepríjemné bolesti a budú z teba vychádzať chvíľami aj väčšie zrazeniny, aj deň dva (tri), tak že na začiatku budeš radšej doma a mať vždy k dispozícii niekde toaletu na výmenu vložky - píšem úprimne, aby si vedela čo môžeš čakať.

@annalubuska ja už som po zákroku , moja Dr ma nechcela nechať trápiť tak ma hneď včera vyčistili , zažila som si raz úplný samovoľný potrat a bála som sa zažiť znovu to iste . Je to hrozne vidieť to tak asi som radšej že to nakoniec takto dopadlo … síce sa cítim teraz bolavo ale snáď to bude lepšie

janulka155
4. sep 2025

Ahoj to má mrzí. Mne tiež oznámili v pondelok zamlčaný potrat ale ja som akurát končila 10tt a v utorok som začínala 11tt. Vývoj sa zastavil v 8tt a bez akcie srdiečka. Na prvej kontrole bolo všetko v pohode aj akcia a teraz toto. Bola som v šoku. Snažili sme sa od októbra. Ja som včera bola na kyretazi. U teba to vyzerá že sa to spúšťa samé.

janulka155
4. sep 2025
@janulka155

Ahoj to má mrzí. Mne tiež oznámili v pondelok zamlčaný potrat ale ja som akurát končila 10tt a v utorok som začínala 11tt. Vývoj sa zastavil v 8tt a bez akcie srdiečka. Na prvej kontrole bolo všetko v pohode aj akcia a teraz toto. Bola som v šoku. Snažili sme sa od októbra. Ja som včera bola na kyretazi. U teba to vyzerá že sa to spúšťa samé.

@janulka155 prepáč až teraz som si všimla že tá čistili. Aj ti povedali že kedy sa môžte znovu snažiť?

majkacmuk
autor
5. sep 2025
@janulka155

@janulka155 prepáč až teraz som si všimla že tá čistili. Aj ti povedali že kedy sa môžte znovu snažiť?

@janulka155 povedali mi že určite teraz minimálne 3 mesiace čakať a posielajú ma na reprodukčnú kliniku koli tretiemu potratu.

annalubuska
5. sep 2025
@majkacmuk

@janulka155 povedali mi že určite teraz minimálne 3 mesiace čakať a posielajú ma na reprodukčnú kliniku koli tretiemu potratu.

@majkacmuk 3 mesiace sa odporúča čakať nech sa dá maternica dohromady. My sme po prvom MA po 3 mesiacoch skúsili a nasledovalo úspešné tehotenstvo. Pred návštevou kliniky - absolvovala si endokrinológiu a hematológiu? Ja som teraz tiež po 3 MA, endokrinológiu mám za sebou, o 3 týždne ma čaká hematológia, až potom keby tam nič nebolo tak reprodukčná klinika kvôli reprodukčnej imunológii.

majkacmuk
autor
6. sep 2025
@annalubuska

@majkacmuk 3 mesiace sa odporúča čakať nech sa dá maternica dohromady. My sme po prvom MA po 3 mesiacoch skúsili a nasledovalo úspešné tehotenstvo. Pred návštevou kliniky - absolvovala si endokrinológiu a hematológiu? Ja som teraz tiež po 3 MA, endokrinológiu mám za sebou, o 3 týždne ma čaká hematológia, až potom keby tam nič nebolo tak reprodukčná klinika kvôli reprodukčnej imunológii.

@annalubuska áno mala už tieto vyšetrenia po druhom potrate takže pôjdeme to riešiť ďalej týmto smerom , pretože už mám aj vyšší vek a bábätko veľmi chceme, už som čítala aj sa stretla s tým že ženské telo ak zistí že ma v sebe mužský chromozóm začne sa brániť a preto sa to môže diať takže … uvidíme