icon

Výsledok z cytológie 2

tweexe
23. okt 2017

Pekný deň Vám prajem, mám 25 rokov. Zatiaľ som bez detí. S partnerom si plánujeme založiť rodinu. Výsledky z cytológie mi však vyšli v hodnote 2! . Máte s tým skúsenosť? Nebude problém s otehotnením? Pri doktorovi som nebola, pretože ma objednal na neskorší termín. Bojím sa, že nebudem môcť mať deti...na internete sú názory rôzne a nepridávajú k mojej psychickej pohode. 😔

kratucka
23. okt 2017

ak by si nemohla mať deti, isto by ti niečo bol povedal. len nerob prosím ťa takto skoro paniku, lebo to k ničomu nevedie, a ani na zdravotnej pohode ti to nepridá

lucinocka
23. okt 2017

@tweexe CIN 2 nic neznamena, o mesiac ho uz ani nemusis mat... sliznica sa odlupuje stale a ta vrstva z ktorej ti bral ster moze kludne odist sama...nerob paniku

bosoriak
23. okt 2017

@tweexe Ja mam cytologiu vysledok 2 cely zivot a mam 3 zdrave deti. A ziadny lekar mi nikdy nespomenul, ze by to bol problem.

tweexe
autor
23. okt 2017

Ďakujem Vám 🙂 spanikárila som, lebo som sa kadečo dočítala na internete a chcela som vedieť aj nejaké reálne skúsenosti žien, čo to majú.

lucinocka
23. okt 2017

@tweexe ja som mala pred prvym otehu... potom potrat, potom stale bol do druheho tehu...a v druhom zmizol a uz preslo 5 rokov a sa nevratil 🙂

tweexe
autor
23. okt 2017

verím, že bude všetko v poriadku a liečba mi rýchlo zaberie ... 🙂 Ďakujem ti pekne za tvoju skúsenosť O🙂 👍

lucinocka
23. okt 2017

@tweexe ja som nemala ziadnu liecbu🙂 a nedala som si nic robit s krckom, kym nebudem mat aspon jedno dieta...

tweexe
autor
23. okt 2017

myslela som tbl, čo mi má dať, resp. tie čápiky 🙂 nechcem si nič dať robiť, žiadny zásah operačný, kým nemusím a kým je šanca, že sa to zmierni

xxxkatka
23. okt 2017

@tweexe a nie je cytologia 2 v poriadku? Mas nejake problemy?

vetthy
23. okt 2017

Čím nebezpečnejšie,tým vyššie cisla.zakrok,prípade.operaciu vyžadujú vyslediy 4-5.

tweexe
autor
23. okt 2017

2 s výkričníkom .. zajtra si mám ísť po recept a o 3 mesiace na kontrolu, tak neviem povedať .. s kolegyňou máme toho istého doktora a má to čo ja a nedostala ani žiadne lieky ..

lilinka182
23. okt 2017

2 je v pohode, maloktora zena ma cistu 1....ja som po 1.porode mala zhorsenu cyto na 2B - 3A....chodila som na ster kazdych 6 mes, upravilo sa mi to po 1,5r samo, nemala som ziadne lieky ... teraz mam 2 deticky a vsetko ok. NO stress 😉

gabona1
23. okt 2017

Neboj sa, to je úplne v pohode, máloktorá žena má teraz 1, nestresuj, detičky mať budeš, nie je to nič neobvyklé. Ale ak máš pochybnosti, tak lekár ti to najlepšie vysvetlí.

simca06022011
23. okt 2017

Je to iba dvojka, nic strasne... niektore zeny maju 2jku uplne bezne a nic im nie je. Napr. ja. Moze to byt napr. zo zapalu, to uz potom detaily na vysledkoch zo steru ukazu (zvyknu tam napisat preco a z coho... ) alebo z nicoho a vtedy sa to nepreliecuje, nie je co. prelieci sa ti to a urobi sa opakovany ster.

solene
23. okt 2017

Ja 3 a otehotnela som. Nič som si s krčkom nedala robiť, 2 gynekológovia mi povedali, že žene, čo ešte nerodila a chce mat deti, neodporúčajú zákroky na krčku. A že tehotenstvo to zvykne upraviť a keď nie, tak až po pôrode sa rieši prípadný zákrok. Tak som zvedavá, ako na tom po pôrode budem.

kleopatra114
23. okt 2017

Ja som mala cin3, otehotnela aj vynosila babo bez problémov. Po pôrode mi však robili konizaciu.

ema234
23. okt 2017

@tweexe to je normalne a bezne, skoro kazda mame 2, 1 nema ani panna 🙂 je to malokedy.

pehavcek
23. okt 2017

Ja som mala 2 s vykricnikom ked som mala koky. Doktor m dal recept na prelecenie a povedal ze tie koky zhorsuju tu cytologiu. a setricka mi povedala ze o nic nejde, ze to ma strasne vela zien. Po pol roku kontrolna cytologia. Potom sa to este raz o rok opakovalo. A potom uz ok. A potom som otehotnela 😉 A dvojka je inak uplne normalna. Jednotku ma malokto

22111979
23. okt 2017

Mne zistili pocas tehu cin2, po porode mam cin2 az 3 robili mi konizaciu krcka maternice. Vysledky mam po konizacii stale rovnake neodstranili sa konizaciou. 😣 mne odporucil jeden doktor odstranit maternicu ze co budem cakat, druhy kontrolu po 6mesiacich a pripadne vyskrabanie krcka doslovne, este skusim tretieho doktora co povie do tretice..

ema234
23. okt 2017

@22111979 ja som mala vzdy 2 a pri prvom tehu az 3 a teraz mam stale 2 a nikto nic neriesil.

22111979
23. okt 2017

@ema234 ja chodim na kontroly kazdych 6mesiacov, a mam hranicne vysledky cin2 a cin3, ja neviem uz co.. niekedy si myslim ze ten co odporuca odstranit maternicu to berie tak, ze za ten zakrok ma pekne zaplatene nakolko je to tazsia operacia a ten co odporuca pripadne vyskrabanie krcka ze tomu sa nechce..
Uz hladam aj sukromne klinky kde je doktor nie surovy stroj..

kleopatra114
23. okt 2017

Inak; Treba rozlišovať PAP 1,2,3,4,5 a CIN1,2,3. Pap 2 má 80 % sexuálne aktívnych zien, CIn 2 môže zmiznúť sám , ale nemusí- rovnako ako mne.

22111979
23. okt 2017

@kleopatra114 to ano ja by som bola najsťastnejsia keby to sa stratilo samo... 😩

kleopatra114
23. okt 2017

@22111979 v tvojom prípade by nepomohla ešte jedna konizacia ? Ja som bola pripravená aj na druhu, ale našťastie všetko” zle” išlo von na prvý krát.

22111979
23. okt 2017

@kleopatra114 neviem to mi nenavrhol ziaden doktor. Je to smutne ze moznomto zacnu riesit ked bude pozde.. osobne maternicu si nechcem odstranit dat pride mimto moc drasticke a som este mlada, planovali sme este jedno dietatko casom, citala som ze zeny po konizacii normalne otehotneli..

kleopatra114
23. okt 2017

@22111979 samozrejme, konizacia nie je problém pri otehotneni. Inak by som si ju nedala hneď urobiť, lebo chcem ešte jedno babo . Možno bude trosku problém s donosenim ,tým, že je kvôli zásahu krčok oslabený a skrátený , ale snáď nie . Byt tebou zmením doktora, alebo si miňimalne zistím aspoň dva názory od iných doktorov. Pri 2-3 by som si tiež nedala zobrať maternicu, pokial by som chcela ešte jedno babo. Ale samozrejme , zdravie je najdôležitejšie a zdravá mama už uplne❤️

22111979
23. okt 2017

@kleopatra114 presne ako vravis. On povie vybrat maternicu ako keby to bolo vybrat mandle ach joj 😢

ema234
23. okt 2017

@22111979 fu maternicu zobrat, ked mas cytologiu 3 tak to urcite nie preboha.

tweexe
autor
24. okt 2017

Ďakujem veľmi pekne každej zúčastnenej žienke za Vaše skúsenosti a podporu 🙂 Bola to pre mňa nová situácia a chcela som vedieť informácie priamo od žien. 😘

januska80
2. apr 2019

ahojte, mam vysledky cytologie 2 minus. Co si mam o tom mysliet? :( vzdy som mala vysledky 1, preto mam strach :(