icon

Zamlčaný potrat

simona4435
13. aug 2025

Ahojte chcem sa spýtať či si niektorá z Vás prešla zamlčaný potrat najskôr hnedé špinenie a potom trochu krvi v nemocnici mi lekár povedal že srdiečko prestalo byt oficiálne som mala byt v 11tt ale na ultrazvuku ukázalo že som akoby v 8tyzdni v piatok som mala silne bolesti vypadávali kusy so mňa trvalo to asi 7hodin v sobotu už ma nic nebolelo ani v nedeľu mierne kŕče ako pri pms ani nekrvacam už len v sprche a pri močení ale hlavne pri utretie v pondelok som šla k lekárovi a na sone videl že plod je stále vo mne a že mám čakať na samovoľný potrat ktorý môže trvať niekoľko týždňov ako ste to mali vy ? Ktoré ste si týmto prešli?

anonym_6318b5
13. aug 2025

@simona4435 ahoj v prvom rade vela sil a chapem cim si prechadzas a je mi to uprimnne luto...ja som mala podobny pripad v 11tt nebolo srdiecko a plod velkost ako 7tt...a dva dni pred kontrolou kde mi MA zistili mi zacalo hnede spinenie...mna vsak doktorka hned na druhy den poslala na misoprostol lebo mala som bolesti zaludka (co som najprv myslela ze su tehotenske priznaky) a povedala ze to uz mozu byt toxiny z plodu tak nebudeme cakat kym to zacne prirodzene

simona4435
autor
13. aug 2025
@anonym_6318b5

@simona4435 ahoj v prvom rade vela sil a chapem cim si prechadzas a je mi to uprimnne luto...ja som mala podobny pripad v 11tt nebolo srdiecko a plod velkost ako 7tt...a dva dni pred kontrolou kde mi MA zistili mi zacalo hnede spinenie...mna vsak doktorka hned na druhy den poslala na misoprostol lebo mala som bolesti zaludka (co som najprv myslela ze su tehotenske priznaky) a povedala ze to uz mozu byt toxiny z plodu tak nebudeme cakat kym to zacne prirodzene

@anonym_6318b5 ja som volala svojmu gynekológovi a ten mi povedal že hnedé špinenie ma 80% žien a že to neni nic vážne nemám stresovať a byt v klude sama som mala nepokoj v sebe tak som sa rozhodla ísť do nemocnice a tam keď mi povedal lekár že srdiečko nebije sa mi zastavil celý svet … ale nerozumiem tomu že ten jeden deň co so mňa vypadávali kusy som myslela že je to už ono ale povedal mi Gynekolog v pondelok že ešte tam je plod že musím čakať ale mňa nic neboli nekrvacam vôbec len pri utretí … a veľmi nerada by som šla ma kyretaž za mňa by bolo asi naozaj najlepšie keby to ide nejako prirodzene

simona4435
autor
13. aug 2025
@anonym_6318b5

@anonym_6318b5 čiže tie bolesti trvali jeden deň 7hodin a už nic

mandrewa
13. aug 2025

@simona4435 ahoj, v prvom rade ma veľmi mrzi, čím si prechádzaš, je to veľmi smutné a dufam, že mas pri sebe niekoho, kto je ti oporou. Ja mam za sebou 3 potraty.
1. V 12tt som sa dozvedela na kontrole po 5 týždňoch, že babatko nežije. Nemala som ale žiadne krvácanie. Plod sa už rozkladal, tak som okamžite musela ísť na kyretáž.
2. V 10tt som začala v sobotu špiniť, išla som na utgent a povedali mi, že bábätku srdiečko slabo bije, ale je veľké ako v 6-7tt. Poslali ma domov a tam som celú nedeľu a pondelok potracala na wc, bolo toho fakt strašne veľa. Na kontrole bolo všetko ok.
3. V 10tt som začala trochu splniť v nedeľu, tak som bežala na pohotovosť, ale povedali mi, že bábätko už nežije a že zodpovedá 6-7tt. Pichli mi injekciu a išla som domov. V stredu a štvrtok som krvacala aj so zrazeninani, ale potratila som komplet až v piatok, kedy toho išlo zo mňa najviac, aj to mini bábätko som videla 😒. Pokračovala to už menej intenzívne asi 2 dni a potom som už iba trochu krvácala.
Ale môžem ti povedať, to prirodzené potratenie som brala omnoho lepšie ako tú kyretáž, to bolo strašné psychicky a aj zotavenie je potom dlhšie.

simona4435
autor
13. aug 2025
@mandrewa

@simona4435 ahoj, v prvom rade ma veľmi mrzi, čím si prechádzaš, je to veľmi smutné a dufam, že mas pri sebe niekoho, kto je ti oporou. Ja mam za sebou 3 potraty.
1. V 12tt som sa dozvedela na kontrole po 5 týždňoch, že babatko nežije. Nemala som ale žiadne krvácanie. Plod sa už rozkladal, tak som okamžite musela ísť na kyretáž.
2. V 10tt som začala v sobotu špiniť, išla som na utgent a povedali mi, že bábätku srdiečko slabo bije, ale je veľké ako v 6-7tt. Poslali ma domov a tam som celú nedeľu a pondelok potracala na wc, bolo toho fakt strašne veľa. Na kontrole bolo všetko ok.
3. V 10tt som začala trochu splniť v nedeľu, tak som bežala na pohotovosť, ale povedali mi, že bábätko už nežije a že zodpovedá 6-7tt. Pichli mi injekciu a išla som domov. V stredu a štvrtok som krvacala aj so zrazeninani, ale potratila som komplet až v piatok, kedy toho išlo zo mňa najviac, aj to mini bábätko som videla 😒. Pokračovala to už menej intenzívne asi 2 dni a potom som už iba trochu krvácala.
Ale môžem ti povedať, to prirodzené potratenie som brala omnoho lepšie ako tú kyretáž, to bolo strašné psychicky a aj zotavenie je potom dlhšie.

@mandrewa strašne mi je ľúto čo sa nám stalo je to hrozne ale na druhej strane si poviem že lepšie teraz ako ja neviem v 8 mesiaci … alebo po pôrode…

simona4435
autor
13. aug 2025
@mandrewa

@mandrewa tie potraty si mala nejako hneď po sebe ? Aj sa prišlo nato prečo 3x ? Bola si na nejaké testy ?

simona4435
autor
13. aug 2025
@simona4435

@mandrewa strašne mi je ľúto čo sa nám stalo je to hrozne ale na druhej strane si poviem že lepšie teraz ako ja neviem v 8 mesiaci … alebo po pôrode…

@simona4435 a ešte som sa vytešovala že nemám ani žiadne príznaky len ma neskutočne prsia boleli

anonym_967e22
13. aug 2025

@simona4435 ahoj, je mi ľúto čo sa ti stalo, aktuálne si tým aj ja prechádzam. Do cca 7 tyzdna bolo všetko v poriadku, potom som mala trochu krvi na papieri po malej potrebe, na kontrolu som chodila po týždni, lebo najprv videla doktorka na sone opuch, ďalší týždeň opuch zmizol ale zase nebolo vidieť akciu srdiečka. Dali sme tomu ešte jeden týždeň, ale srdiecko nenabehlo, malé nenarástlo, takže MA podľa ultrazvuku 6+1, podľa ms som už mala byt v 10tt. Vybrala som si cestu prirodzeného čistenia, dostala 2x misoprostol, po druhej tabletke a asi hodinových kontrakciach potratila. Po týždni od potratu na kontrole v nemocnici doktor zahlásil, že som vyčistená. Po troch týždňoch kontrola u mojej gyn, ktorá si na sone vsimla výrazne prekrvenie v maternici, ktoré tam nemá čo robiť ( možno molárne tehotenstvo), takže ma nakoniec, mesiac po potrate aj tak čaká kyret. Keďže som bola do toho všetkého ešte aj chorá, tak čakam od minulého týždňa, kedy ma prejde kašeľ a budem môcť na zákrok.
Ak si z ba, skús ísť cestou misoprostolu, je to lepšie ako čakať čo a kedy a či vôbec príde.

mandrewa
13. aug 2025
@simona4435

@simona4435 kamoške zomrelo bábätko deň pred pôrodom, tiež som si vtedy hovorila, že asi radšej skôr ako zažiť pôrod mŕtveho dieťaťa.

mandrewa
13. aug 2025
@simona4435

@mandrewa tie potraty si mala nejako hneď po sebe ? Aj sa prišlo nato prečo 3x ? Bola si na nejaké testy ?

@simona4435 prvý júl 2021, druhý január 2024 a tretí júl 2024. Zdravý syn sa mi narodil z bezproblémového tehotenstva v októbri 2020. Po prvom potrate mi prišli na poruchu štítnej žľazy. Po druhom mi bol nasadený clexane a po treťom mi prišli na hematológií na syndróm lepivých doštičiek. Takže teraz užívam lieky na štítnu žľazu a anopyrín na tie doštičky, ten clexane na to nestačil. Ale som teraz tehotná v 15tt a zatiaľ všetko ok 🙂 Určite choď na vyšetrenia, nenechaj sa odbiť. Aspoň hematológiu a endokrinológiu. My sme s mužom absolvovali aj genetiku a reprodukčnú imunológiu.

simona4435
autor
13. aug 2025
@anonym_967e22

@simona4435 ahoj, je mi ľúto čo sa ti stalo, aktuálne si tým aj ja prechádzam. Do cca 7 tyzdna bolo všetko v poriadku, potom som mala trochu krvi na papieri po malej potrebe, na kontrolu som chodila po týždni, lebo najprv videla doktorka na sone opuch, ďalší týždeň opuch zmizol ale zase nebolo vidieť akciu srdiečka. Dali sme tomu ešte jeden týždeň, ale srdiecko nenabehlo, malé nenarástlo, takže MA podľa ultrazvuku 6+1, podľa ms som už mala byt v 10tt. Vybrala som si cestu prirodzeného čistenia, dostala 2x misoprostol, po druhej tabletke a asi hodinových kontrakciach potratila. Po týždni od potratu na kontrole v nemocnici doktor zahlásil, že som vyčistená. Po troch týždňoch kontrola u mojej gyn, ktorá si na sone vsimla výrazne prekrvenie v maternici, ktoré tam nemá čo robiť ( možno molárne tehotenstvo), takže ma nakoniec, mesiac po potrate aj tak čaká kyret. Keďže som bola do toho všetkého ešte aj chorá, tak čakam od minulého týždňa, kedy ma prejde kašeľ a budem môcť na zákrok.
Ak si z ba, skús ísť cestou misoprostolu, je to lepšie ako čakať čo a kedy a či vôbec príde.

@anonym_967e22 je mi to ľúto presne viem ako sa cítiš a ten liek je vhodný ? Nemá to taký vplyv ako kyretaž? Veľmi sa toho bojím

simona4435
autor
13. aug 2025
@mandrewa

@simona4435 kamoške zomrelo bábätko deň pred pôrodom, tiež som si vtedy hovorila, že asi radšej skôr ako zažiť pôrod mŕtveho dieťaťa.

@mandrewa presne toto sa stalo aj mojej kamošky tak preto som sa “ukľudnovala” tým že lepšie teraz ako potom v takomto štádiu to musí byt hrozná bolest a bezmocnosť …

simona4435
autor
13. aug 2025
@mandrewa

@simona4435 prvý júl 2021, druhý január 2024 a tretí júl 2024. Zdravý syn sa mi narodil z bezproblémového tehotenstva v októbri 2020. Po prvom potrate mi prišli na poruchu štítnej žľazy. Po druhom mi bol nasadený clexane a po treťom mi prišli na hematológií na syndróm lepivých doštičiek. Takže teraz užívam lieky na štítnu žľazu a anopyrín na tie doštičky, ten clexane na to nestačil. Ale som teraz tehotná v 15tt a zatiaľ všetko ok 🙂 Určite choď na vyšetrenia, nenechaj sa odbiť. Aspoň hematológiu a endokrinológiu. My sme s mužom absolvovali aj genetiku a reprodukčnú imunológiu.

@mandrewa bože držím ti moc moc palce aby všetko dobre dopadlo 🤍

anonym_967e22
13. aug 2025
@simona4435

@anonym_967e22 je mi to ľúto presne viem ako sa cítiš a ten liek je vhodný ? Nemá to taký vplyv ako kyretaž? Veľmi sa toho bojím

@simona4435 misoprostol by mal spustiť samotný potrat a za mňa je určite lepšie ak sa telo vyčistí prirodzene, v domácom pristredi, kde máš svojich blízkych. Treba počítať s bolesťou a ja som aj celkom dosť krvacala ale je to individuálne, nájdeš tu príspevky báb, ktoré to mali len ako silnejšiu menštruáciu aj čo sa bolesti týka. Aj rekonvalescencia je kratšia ako pri kyrete, aj sa môžeš začať skôr znova snažiť. Ale zase, pri misoprostole vždy je aj riziko, že aj tak skončíš na kyrete, lebo ti nezaberie, nedostatočne sa vyčistiš, alebo z dôvodov ako ja. Keby som sa však znova mala rozhodnúť, aj tak volím najskôr tabletku. Momentálne sa už cítim celkom fajn, takže pokiaľ sa nejak silne nerozkrvacam ( to by som musela na urgent), zajtra alebo v piatok idem na ten kyret.

simikyy
13. aug 2025

@simona4435 v marci som si prešla MA, ja som začala krvácať a šla som na pohotovosť a povedali, že už 2 týždne nebije srdiečko, bola som v 11tt. Ale teda krvácala som len vtedy a keď som prišla už tam nekrvácala som a potom ani doma. Dali mi čipky misoprostol, že skúsime vyčistiť prirodzene, každý večer som si mala dať a radšej som si dávala aj lieky od bolesti ja som si aulin, ale môže byt aj flektor, lebo som sa bála a nevedela som, čo čakať asi po 2 dňoch to bola nedeľa a teda v piatok na pohotovosti som bola a teda v tú nedeľu sa mi to spustilo, ale bolo to len silnejšie krvácanie nesprevádzala ma nejaká bolesť skôr som stále mala strach nevedela som ani kedy ten plod odišiel a keď som bola v utorok na kontrole plod tam už nebol ešte týždeň som sa čistila a teda už to mám za sebou a zvládla som to bez kyretu skôr psychicky som nevedela, čo čakať a to som veľmi zle znášala, ale teda chcem povzbudiť človek už s tým nezmôže nič a malo to tak byť bábätko bolo slabé a radšej odišlo skôr, bolo mi odporúčané otehotnieť po prvej menštruácii aj keď som nevedela či som pripravená, ale teraz som v 17tt a pomohlo mi to zahojiť aj keď strach mám od začiatku tak hlavu hore život ide ďalej a znova po čase bude dobre, posielam veľa síl do nasledujúcich dní..

mandrewa
14. aug 2025
@simona4435

@mandrewa bože držím ti moc moc palce aby všetko dobre dopadlo 🤍

@simona4435 ďakujem, si zlatá. 😊 Ja naozaj dúfam, ze každej jednej, ktorá si prešla stratou sa nakoniec podarí mať vytúžené bábätko v náručí to čo najskôr. Držím ti veľmi palce a prajem kopu síl počas týchto dní ❤️