icon

Stojí klimatizácia v byte za investíciu?

Dnes o 09:22

Ahojte, tí co klimu mate, v 3i byte, cca 85m2, nelutujete?
Rozhodujeme sa ci ano ci nie, tepla su dva mesiace a klíma nestojí malo, no v byte mame 28st, nonstop nam ide ventilátor.
Okná mame zatvorené, rolety taktiež dole. Bývame v nizinach, dnes je u nas 41st.
Budem rada za vaše rady, recenzie, postrehy..

crazy_cat_lady
Dnes o 09:25

@anonym_autor ahoj, my mame. A nelutujeme. Jedine, ze sme si to nedali spravit skor :D

glorikarebeka
Dnes o 09:27

Máme v dome, neľutujem,aj to varenie je úplne iné

anonym_6681cb
Dnes o 09:32

vo štvrtok má prísť ochladenie, vydržíme
prispôsobili sme aktivity aj varenie aj všetko
tiež sme si dávali prepočet , kvalitná stojí fakt dosť ,
technik nám rovno povedal je rozdiel chladit svoj dom a svoj byt a byty na okoli

anonym_cf7872
Dnes o 09:34

Co by sme mali lutovat? Dnes ide od deviatej a je tu super. Vypnem ju cca o deviatej vecer.

anonym_41bd8f
Dnes o 09:35

my sme si dali (3kk a 90m) dali sme obyvacka a spalna (1vonkajsia jednotka). Ako my mame velke okna a mali sme doma aj cez 30 stupnov bez klimy a male deti… nedalo sa tam zit. (a to hovorim o “normalnych” letnych teplotach a nie dnesnych 40tkach). Stalo nas to 3000€, mame samsung windfree - nie je ju vobec pocut, proste ako stalo nam to zas to ze sa nam tam lepsie zije v tom byte a btw v zime deti obcas vypytaju nech im pustim teplucky vzduch 😅 takze aj takto obcas vyuzijeme.

thereisabear
Dnes o 09:37

Ešte som nepočula o človeku, ktorý by ľutoval klímu doma.

anonym_a8b46c
Dnes o 09:41

Nerozumiem ….co mam ľutovať na klíme? Že sa nevarime vo vlastnej šťave a v noci sa dokážem vyspať?
Bývam na západe, dnes je tu rozkošných 39 C

anonym_22e6db
Dnes o 09:43

Jasné, že neľutujem
Absolútne
Sa nedá ani porovnať a predstaviť si uz byt bez
Máme dva roky a dotetaz si vravím, že mohla byt skôr
A nieje to také drahé,len netreba kupovať za 3-4 tis od bohvie koho🙂
Tisícka sa minie na hocijakú blbosť a toto vážne pomôže a dobre sa vyspať,bez problémov variť,doma fungovať 🥰

marian1967
Dnes o 09:43

Ja tiež nad tým rozmýšľam a už aj hľadám nejakú firmu na obhliadku, tie letá sú nenormálne horúce a bude ešte horšie, v noci sa nedá ani spať.

anonym_61c9e7
Dnes o 09:53

my sme na Liptove, bytovku mame murovanu nizku a v tesnej blizkosti stromy, aktualne 25st dnu, klimu chcel manzel no zrusila som ho je tu teplo 5 dni z leta

mandzula
Dnes o 10:04

Ak by mi klima mala zachranit co i len jeden tyzden v roku, nelutujem. Mame ju v dome (tam nou aj kurime) aj v byte, minuly rok sme do nej dotlacili aj nasich a nevieme si ju vynachvalit. Predpokladam, ze v najblizsej dobe budu taketo horucavy standard, takze je to super investicia na mnoho rokov.

anonym_7c575b
Dnes o 10:11

Mame 3i mezonet (cca 70m2), dve vnutorne jednotky a nelutujem ani sekundu

zuzanaete
Dnes o 10:17

Urcite klimu nelutujene. Neviem si predstavit byt bez nej v tieto dni. O par rokov to uz nebude n8c nezvycajne mat klimu. Prirovnala by som to kludne k umyvacke. Da sa zit aj bez nej, ale s nou je to ovela jednoduchsie. A tiez uz je to teraz automatika ju davat.

anonym_a62b66
Dnes o 10:36

@anonym_autor my mame dve jednotky lebo mame dvojizbak a je to najlepsia vec na svete. Cez den mame na 21 stupnov a v noci na 18. Hlavne pre zdravie je to lepsie s kvoli globalnemu oteplovaniu sa pocasie bude len zhorsovat takze oodporucam investovat, lebo ceny pojdu vyssie

maca1984
Dnes o 11:37

Pri klimatizácii treba rozmýšlať len o tom, ako vybrať správne 😄
Moja mama klímu nechcela a na čo, a toľko peňazí a bla bla bla.Dostala ju. A v tieto posledné dni jej ide celý deň. Keď ju nemala tak mala v byte ako v skleníku lebo celý byt je otočený na stranu kde od obeda do západu svieti slnko.

avanka
Dnes o 11:46

@anonym_autor jasne, že stojí za všetky peniaze sveta. 3izbovy byť, 68 m, 3 vnútorné jednotky, kuchyňa,obývačka, detská. Áno, vyššia investícia, ale tá najlepšia, akú sme kedy urobili. Bývame v Senici, najteplejšie mesto na Slovensku, byt východ, západ, v byte bez klímy 33 st, vonku 39. Klimujeme na 26, máme tu príjemne

sima234
Dnes o 11:55

Roky som bojovala proti klíme, minulý rok som nakoniec súhlasila a ľutujem, že som tak dlho bola proti.

autor
Dnes o 11:55

Dobre dakujem za skúsenosti. A teda ako vyberať? Dajte rady, tipy

bosorkabb
Dnes o 12:19

Máme 4 rok a máme aj na chate. To sa nedá existovať v byte bez klímy. Sused aj moja mama sú u nás. On má v byte cez 29 stupňov. Ide si objednať klímu.
Čiže nie neľutujem. Ten čo tvrdí že sa dá mať v lete bez klímy v byte príjemné klame. Veď aj noci sú extrémne teplé. Teda na západe určite.

bosorkabb
Dnes o 12:20
@anonym_autor

@anonym_autor vyber si podľa toho aký máš byt, koľko chceš investovať a čo chceš aby spĺňala. A overenú firmu.

maca1984
Dnes o 12:23
@anonym_autor

@anonym_autor pokecaj s Ai. Môj muž teraz riešil do podkrovia na chalupe, pokecal s Ai o rozložení ,metráže atď, tá mu niečo odporučila ale i tak obvolal firmy a prídu na obhliadku. Ale cez Ai má aspoň prvotný nástrel a dobrý. Lebo čo potom volal firmám tak povedali v podstate to isté čo napísala Ai.

anonym_ee6f35
Dnes o 12:27

Vážne sa toto niekto opýta?😵‍💫 z kože by som vyskočila…

klotildabazarik
Dnes o 12:29

@anonym_autor my mame v byte aj s tym kurime v zime ked je zima

anonym_432e1e
Dnes o 12:38

Určite neľutujeme. V byte máme 2 klimatizácie, v zime ich využívame aj na kúrenie. Tieto vysoké teploty sú životu nebezpečné. Investovať do svojho zdravia by mal byť základ.

marca12
Dnes o 12:42

@anonym_autor Nelutujem ani cent a to som bola velky odporca klimy. Dnes si uz zivot bez klimy neviem predstavit. Navyse s nou vies aj kurit na jesen alebo na jar mimo vykurovacej sezony.