Aká bola reakcia po očkovaní Rotarixom u dieťatka ?
Ahojte mamicky,v utorok nas caka toto ockovanie+preockovanie a chcela by som vediet,ake mali vase deticky reakcie na toto ockovanie a ci vobec mali
dakujem pekne za vsetky odpovede
Bez reakcie 😉 , dôležité je, aby celá vakcína skončila v brušku a nie mimo pusiny 🙂 , zoberte si so sebou čajík na zapitie.
Ziadna nastastie.....Trochu bol umnrcany akurat...ale v ten den mal aj ockovanie na pneumokoky, tak to skor z toho. Vakcinu mu podala lekarka
My sme dali vakcínu Rotateq...žiadna reakcia,ale teraz som velmi ocenila,že sme zaočkovali...všade boli črevné chrípky a roťáky kadejaké a drobec všetko zvládol.
ziadna reakcia.pol dna jemne zvysena teplota,inak nic.uuuplne v pohode.odporucam toto "ockovanie"(kedze je to do pusky,tak to ani nie je ockovanie v pravom slova zmysle 😀 ).dve moje kamaratky skoncili so synmi v nemocnici. ☹ a nie je veru sranda vidiet ako to babatko trpi ☹ nie som za kazde nepovinne ockovanie,no toto je podla mna uplne v pohode a aj deticky ho dobre znasaju,tak ak maju rodicia nejake euri navyse a chcu dat ockovat,tak preco nie? 😉
no,ja zijem v zahranici a tu sa nesmie nikde ockovat ani rotateqom a rotarix sa neda ani kupit uz-ja som ockovala,nechodime statnemu lekarovi,nevedela som,ale vraj nieco s tymi vakcinami nie je v poroadku,dalsie davky moje dieta nedostane urcite 😉 a mala kakala krv..neviem,ci kvoly tomu,momentalne sa to zistuje..
Ziadna reakcia, na druhy den bol troska nespokojny, a mal aj miernu hnacku (3riedke stolice) ale to len jeden den potom uz vse v poriadku.
Ani ja by som ju nedala.Aj polio bola vakcina" len" do ust a stiahli ju,pretože ona sama vyvolavala polio a mnohe deti po nej ochrnuli.Priznali to až po 40 rokoch od jej zavedenia a stiahli ju len pred 5 rokmi.Moj starši syn ju ešte dostal .Ja už vakcinam neverim
my ideme práve zajtra na vakcínu proti rotavírusom a som zvedavá, ako bude malá reagovať.Ale väčší strach mám z očkovania do nožičiek. Ideme prvýkrát.Viete mi poradiť, či treba obklad atď a na čo sa pripraviť?
no my sme dali - rotarix, asi trochu pod tlakom z letakov na svedomie rodica 😅 nastastie reakcia nebola ziadna. A rotavirus teda nie je ziadna sranda, takze ...
vôbec žiadna reakcia úplne ok, určite by som dala malého znovu zaočkovať, a rotavírusové ochorenia to nie je len obyčajné nachladnutie,následky môžu byť veľmi vážne, keď je možnosť a sú na to financie treba zdravie chrániť aj takýmto spôsobom...
My sme mali reakciu riadnu na 1.ockovanie rotavirusom, malinka mala riadnu hnacku, uplne zelenu stolicu a zvysene teploty.. problemy s bruskom pretrvavali asi tri dni s placom .. druhe ockovanie už v poriadku ..
my sme ockovali popri ockovaniach do nozicky, takze tazko hodnotit reakciu, mali sme 2 x zvysenu teplotku a hlavne po prvom ockovani trosku zapieklo a potom sa nam takmer zazracne upravilo kakanie - uz nie do kazdej plienky, ale 2x denne, takze neviem, ci nemala na nieco nabeh, nastastie doteraz v pohode
@groka ahoj,
Je to pomerne stara tema ale pridam sa - po prvej davke tejto vakciny mojej 2 mesacnej dcere uplne odisiel apetit. Nechcela jest, dovtedy bola uplne kojena a kedze odmietala odmietala prsnik Tak som stratila mlieko. Takisto odmietala flasu a dva mesiace som bola v chronickom strese a krmila som ju iba v spanku a polospanku, inak odmietala pit. Dostala som do nej iba Ani nie polovicu odporucaneho mnozstva tekutin denne, aj to po celodennom a celonocnom boji. Bolo to absolutne priserne a nikto nevedel pomoct ani poradit. Na druhu davku sme, samozrejme, nesli.
Teraz ma 6 mesiacov a veci sa zlepsili, ale stale to nie je idealne. Napr. dnes s nou bojujeme aby vypila aspon 100ml flasu, aj to trva 2 hodiny.

U nas bez problemov, podava sa to do pusy