Aké skúsenosti máte s nepovinným očkovaním detí?
Ahojte,
ake nepovinne ockovania ste davali do veku cca 1 az 1.5 roka (kludne mozte zazdielat aj pre starsie)? Mame zatial rotaviry a pneumokoky, uvazujem nad dalsimi.
Davali ste niekto chripku/ RSV/ ovcie kiahne/ ine? Ake mate skusenosti, resp reakciu dietata/ pre vs proti?
Dakujem.
Moji maju meningitidu B a C a kiahne navyse mimo klasicky slovensky ockovaci kalendar... Najmladsi ma 7 mesiacov a ma hexu, pneumokoky, meningitidu B zaockovanu. Rotavirus sme po skusenosti zo starsimi detmi nedali.. zle to znasali a bolo to uplne zbytocne (dostali to aj tak samozrejme) a tyzden hnaciek si uzili aj po samotnom ockovani (dlhsie ako pri rotaviruse samotnom...)
Meningoky do 1.5 roka, potom sme davali kiahne, budeme davat este chripku. Post-ockovacie reakcie neboli ziadne, maximalne horucka par hodin noc po.
Ja som teraz dávala očkovať proti chrípke, dcéra má 21 mesiacov. Zrejme ešte budem chcieť tie meningoky, s kiahnnami ešte počkám.
My žijeme v zahraničí a tu je teraz vo veľkom rozbehnuté RSV, bohužiaľ zatiaľ sme nezohnali vakcínu, čo som počula od mamičkek v okolí tak žiadne nežiadúce po nej, možno trocha opuch. Inak máme rota vírusy a dáme meningokoky
@andrea2323 tiez by som chcela dat RSV, ale prekvapilo ma, ze som sa docitala, ze ucinkuje len cca 5mesiacov. Musim overit u pediatricky.
Myslím, že hej, je to taká sezónna vec. Ale to sa oplatí asi skôr dať tým novorodencom 0-6 mesiacov v tom najzraniteľnejšom období, potom už tú ďalšiu sezónu neviem, či by som to dávala 🙂 samozrejme ak je bábo zdravé, tie ktoré majú pridružené ochorenia/problémy alebo predčasniatka tam neviem aké sú odporúčania.
Budem davat zltacku
Kiahne este budem diskutovat, osobne by som nedavala ale dieta mi reaguje ked ma horucku len na nurofen 🤷🏻♀️ a paralen len slabsie
@andrea2323 Takze update - mali sme poradnu a bohuzial som sa dozvedela, ze RSV sa na Slovensku detom este nepodava. Aktualne nou ockuju len tehotne zeny a dochodcov ak sa nemyslim nad 70rokov. Bohuzial som RSV ako tehotna nestihla, len chripku a cierny kasel. Co uz...
To ma mrzí, my sme v zahraničí a už to máme zaočkované bez problémov, žiadne nežiadúce. Dokonca to aj poisťovňa preplácala.. tak som celkom spokojnejšia, lebo je toho všade kopec. Mohli by to schváliť aj na slovensku už.. 🤔

Do roka a pol Bexero- meningokok, kiahne a chripku sme ockovali az po druhom roku.