icon

Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?

emode
25. aug 2010

Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.

senta_sofia
6. apr 2017

@daduska3 dotahovat sa za skusku z biochemie... aj na masmedialnej komunikacii maju skusku z prava a teda nenechala by som sa urcite takym clovekom zastupovat... cize tazko z jednej znamky posudzovat odbornost cloveka

lauritka
6. apr 2017

@daduska3 očkuje sa raz ročne 🙂 zvažila si pro a proti a kedže jej vychadza z toho, že po 70ke nechce mat komplikacie spojene s chripkovym ochorenim, tak rieši aspon prevenciu, imunita u staršieho človeka už nie je taka silna. Keby sa k tomu pridal zapal pluc,tak to moze mat aj horšie nasledky v jej veku.🙄

kvieta
6. apr 2017

@daduska3 Nestačí urobiť za A. Treba to vedieť aj správne aplikovať v praxi😉

lauritka
6. apr 2017

😉 ešte niečo o chripke.. velmi dobre vysvetlené ako to vlastne funguje, odporučam prečitat. len potvrdzuje , čo som pisala, že sa odporuča seniorom...
http://invivomagazin.sk/myty-a-zavadzanie-o-ock...

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
6. apr 2017

Najlepší Argument antivaxxerov že vo vakcinach sa nachádzaju ťažké kovy jednak Ze ich je menej ako po zjedeni 100 gramov lososa, druhotak je že záleží v akých zluceninach to je , najlepší príklad je kuchynska soľ je tam chlór to je bojovy plyn ktorý zabijal ľudí potom je tam sodik ktorý vybuchuje pri kontakte z vodou že ešte antivaxxeri nedali proti soli kampaň?

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
6. apr 2017

“Vakcíny sú toxické” – toxický manéver

Ide o argument, ktorý vychádza z chybnej logiky, ktorá vyzerá približne takto:

1. hliník je toxický
2. vakcíny obsahujú hliník
3. preto sú vakcíny toxické

Odporcovia očkovania nechcú pochopiť, že “dávkovanie činí látku jedovatou” (Sola dosis facit venenum). Namiesto toho sa upínajú k údajným poškodeniam vyvolaným prídavnými látkami vo vakcínach, napr. tiomersalom. Po tom ako bol tiomersal z vakcín odstránený a výskyt autizmu sa nezmenil, začali sa sústrediť na hliník, formaldehyd, skvalén. Argument ohľadom údajnej toxicity má za cieľ odpútať pozornosť od hlavného problému odporcov očkovania, a tým je vakcína samotná.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
6. apr 2017

....a furt svoje 😀 jasne pošli 😉

sassannka
6. apr 2017

@daduska3 Naozaj? A čo konkrétne z mojich tvrdení bola nevedomosť? Veď to rozober a argumentuj, ja som prístupná konštruktívnej diskusii.

Tragédiou internetových diskusií je fakt, že ktokoľvek na základe ničoho má pocit, že sa môže vyjadrovať k všetkému. Ja sa zo zásady vyjadrujem len k témam, o ktorých mám aký taký šajn. Lebo inak by to vyzeralo, ako keby som poučovala jednu moju veľmi dobrú známu - statičku, že jej výpočty sú nesprávne a to na základe nejakého vzorca, ktorý som si kedysi stiahla z google. No bola by som na smiech.

Žiaľ, tam, kde absentuje argumentácia, začína arogancia. V Tvojom prípade asi aj klamstvo, pretože ak ma škola naozaj niečo naučila, tak vyhľadávať a filtrovať informácie a posudzovať kvalitu ich zdrojov. Iste by si vedela, že relevantné, ani vedecké zdroje poväčšinou nie je možné nájsť voľne dostupne na nete, pretože sú chránené v katalógoch, častokrát dostupné len užívateľom s registráciou a potvrdenou odbornosťou alebo sa jedná o spoplatnený obsah. Naozaj niktoerudovaný v problematike by nezavesil podobné video z youtube a nepoužil ho ako argument, zvlášť, keď je každé tvrdenie z neho veľmi ľahko vyvrátiteľné hneď prvým odkazom v google po zadaní kľúčových slov.

Ale pokiaľ sú tvoje biochemické vedomosti naozaj na takej vysokej úrovni a si znalá problematiky, prosím, vysvetli mi, ako je biochemicky možné, ochorieť diabetom na základe podanej vakcíny? Prosím ale, štúdiu s atrofiou Langerhansových ostrovčekov u myší používať nemusíš, keďže sa nejednalo o bežné dávky používané vo vakcinácii. Veľmi rada sa nechám poučiť.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
6. apr 2017

@lauritka najlepsie v argumentacii av a razky h kovov je ,ze vakciny tazke kovy absolutne ziadne neobsahuju ...

aristka
6. apr 2017

Tazkych kovov

lauritka
6. apr 2017

@peter952 ved kvety 😀

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
6. apr 2017

Zlúčeniny hliníka (hydroxid hlinitý, fosforečnan hlinitý) viažu antigény (látky, ktoré stimulujú tvorbu protilátkok) a zabezpečujú ich pomalšie uvoľňovanie v mieste vpichu, kde vytvárajú lokálnu reakciu, aby náš imunitný systém tieto antigény zaregistroval. Vďaka ním sa dá zvýšiť a predĺžiť účinok vakcín bez zbytočného zvyšovania množstva samotných špecifických antigénov.
Treba si uvedomiť, že vo vode a potravinách je hliník vo forme rozpustných zlúčenín a po resorpcii z tráviaceho traktu sa dostáva priamo do krvi. Absorbovaný hliník sa v plazme viaže na transferín a nízkomolekulové peptidy, čo uľahčuje jeho prestup hematoencefalickou bariérou do mozgu. Vo forme rozpustných solí je vo väčšom množstve toxický. Podľa niektorých odhadov vzniká nebezpečenstvo z hromadenia hliníka z kuchynského riadu, pri príprave kyslých pokrmov. Hliník sa ukladá v mozgu, kostiach, pečeni a semenníkoch Vo vakcínach je vo forme ťažko rozpustných zlúčenín, takže voľný hliník sa nedostáva bezprostredne po pichnutí vakcíny ihneď do obehu a už vôbec nie vo veľkom množstve .
Aj napriek tomu sa výskum orientuje na zníženie množstva všetkých prídavných látok vo vakcínach, ak to technológia dovoľuje a neovplyvní to negatívne imunitnú odpoveď

aristka
6. apr 2017

@peter952 peto dokedy ti trva priepustka...

lauritka
6. apr 2017

Európsky liekopis určuje, že maximálne povolené množstvo hliníka v jednej dávke vakcíny je 1,25 mg. Nie je možné porovnávať túto hodnotu s hodnotami určenými pre podávanie potravou, vo forme infúzie alebo s maximálnymi hodnotami v pracovnom prostredí. Žiadna z vakcín, ktorá sa na Slovensku používa v rámci plošného očkovania, neobsahuje väčšie množstvo hliníka, ako je povolené európskym liekopisom. Viac informácií o hliníku vo vakcínach sa nachádza aj na stránke Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv.

lauritka
6. apr 2017

@peter952 hlavne že ty tu vešaš same FAKTY 😝 dookola to iste. dochadzaju vám zdroje ?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
sassannka
6. apr 2017

@peter952 Čo znamená v podstatne inej miere? Veď to nie je žiadny údaj... Úplne logicky, v mojom ročníku sme boli zaočkovaní podľa platnej schémy všetci. Diabetes nemal nikto. Autizmus tiež nie. A to si na rovinu povedzme, že sa jednalo o agresívnejšie vakcíny, aké máme na trhu teraz. Porovnávať či pripisovať zvýšenú chorobnosť v populácii, kde je 96% zaočkovaných jedincov a tvrdiť, že očkovanie tie ochorenia spôsobilo je rovnaké, ako keby sme tvrdili, že nakupovanie v nemenovanom obchode spôsobuje smrť následkom padajúcej palety, keďže sa taký prípad pred dvomi rokmi stal...

lauritka
6. apr 2017

jaký ma mat nežiaduci učinok ten, čo nie je zaočkovaný ???? 😨

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
6. apr 2017

@peter952 co ma pediater s tvojou priepustkou ...ved si niekde pisal ,ze mas vysse 40 rokov...ci...