Aké ste mali reakcie na MMR očkovanie?
Naša pediatrička nám povedala, že by nemali byť žiadne reakcie a že je deťmi dobre znášaná, na 8. deň (včera) sa však u nás objavila teplota a dnes poobede už cez 38 st. Tak by som rada vedela, ako sa to prejavilo u Vás a hlavne ako dlho reakcia trvala. Ďakujem za odpovede.
@daduska3 očkuje sa raz ročne 🙂 zvažila si pro a proti a kedže jej vychadza z toho, že po 70ke nechce mat komplikacie spojene s chripkovym ochorenim, tak rieši aspon prevenciu, imunita u staršieho človeka už nie je taka silna. Keby sa k tomu pridal zapal pluc,tak to moze mat aj horšie nasledky v jej veku.🙄
😉 ešte niečo o chripke.. velmi dobre vysvetlené ako to vlastne funguje, odporučam prečitat. len potvrdzuje , čo som pisala, že sa odporuča seniorom...
http://invivomagazin.sk/myty-a-zavadzanie-o-ock...
Najlepší Argument antivaxxerov že vo vakcinach sa nachádzaju ťažké kovy jednak Ze ich je menej ako po zjedeni 100 gramov lososa, druhotak je že záleží v akých zluceninach to je , najlepší príklad je kuchynska soľ je tam chlór to je bojovy plyn ktorý zabijal ľudí potom je tam sodik ktorý vybuchuje pri kontakte z vodou že ešte antivaxxeri nedali proti soli kampaň?
“Vakcíny sú toxické” – toxický manéver
Ide o argument, ktorý vychádza z chybnej logiky, ktorá vyzerá približne takto:
1. hliník je toxický
2. vakcíny obsahujú hliník
3. preto sú vakcíny toxické
Odporcovia očkovania nechcú pochopiť, že “dávkovanie činí látku jedovatou” (Sola dosis facit venenum). Namiesto toho sa upínajú k údajným poškodeniam vyvolaným prídavnými látkami vo vakcínach, napr. tiomersalom. Po tom ako bol tiomersal z vakcín odstránený a výskyt autizmu sa nezmenil, začali sa sústrediť na hliník, formaldehyd, skvalén. Argument ohľadom údajnej toxicity má za cieľ odpútať pozornosť od hlavného problému odporcov očkovania, a tým je vakcína samotná.
....a furt svoje 😀 jasne pošli 😉
@daduska3 Naozaj? A čo konkrétne z mojich tvrdení bola nevedomosť? Veď to rozober a argumentuj, ja som prístupná konštruktívnej diskusii.
Tragédiou internetových diskusií je fakt, že ktokoľvek na základe ničoho má pocit, že sa môže vyjadrovať k všetkému. Ja sa zo zásady vyjadrujem len k témam, o ktorých mám aký taký šajn. Lebo inak by to vyzeralo, ako keby som poučovala jednu moju veľmi dobrú známu - statičku, že jej výpočty sú nesprávne a to na základe nejakého vzorca, ktorý som si kedysi stiahla z google. No bola by som na smiech.
Žiaľ, tam, kde absentuje argumentácia, začína arogancia. V Tvojom prípade asi aj klamstvo, pretože ak ma škola naozaj niečo naučila, tak vyhľadávať a filtrovať informácie a posudzovať kvalitu ich zdrojov. Iste by si vedela, že relevantné, ani vedecké zdroje poväčšinou nie je možné nájsť voľne dostupne na nete, pretože sú chránené v katalógoch, častokrát dostupné len užívateľom s registráciou a potvrdenou odbornosťou alebo sa jedná o spoplatnený obsah. Naozaj niktoerudovaný v problematike by nezavesil podobné video z youtube a nepoužil ho ako argument, zvlášť, keď je každé tvrdenie z neho veľmi ľahko vyvrátiteľné hneď prvým odkazom v google po zadaní kľúčových slov.
Ale pokiaľ sú tvoje biochemické vedomosti naozaj na takej vysokej úrovni a si znalá problematiky, prosím, vysvetli mi, ako je biochemicky možné, ochorieť diabetom na základe podanej vakcíny? Prosím ale, štúdiu s atrofiou Langerhansových ostrovčekov u myší používať nemusíš, keďže sa nejednalo o bežné dávky používané vo vakcinácii. Veľmi rada sa nechám poučiť.
Tazkych kovov
Zlúčeniny hliníka (hydroxid hlinitý, fosforečnan hlinitý) viažu antigény (látky, ktoré stimulujú tvorbu protilátkok) a zabezpečujú ich pomalšie uvoľňovanie v mieste vpichu, kde vytvárajú lokálnu reakciu, aby náš imunitný systém tieto antigény zaregistroval. Vďaka ním sa dá zvýšiť a predĺžiť účinok vakcín bez zbytočného zvyšovania množstva samotných špecifických antigénov.
Treba si uvedomiť, že vo vode a potravinách je hliník vo forme rozpustných zlúčenín a po resorpcii z tráviaceho traktu sa dostáva priamo do krvi. Absorbovaný hliník sa v plazme viaže na transferín a nízkomolekulové peptidy, čo uľahčuje jeho prestup hematoencefalickou bariérou do mozgu. Vo forme rozpustných solí je vo väčšom množstve toxický. Podľa niektorých odhadov vzniká nebezpečenstvo z hromadenia hliníka z kuchynského riadu, pri príprave kyslých pokrmov. Hliník sa ukladá v mozgu, kostiach, pečeni a semenníkoch Vo vakcínach je vo forme ťažko rozpustných zlúčenín, takže voľný hliník sa nedostáva bezprostredne po pichnutí vakcíny ihneď do obehu a už vôbec nie vo veľkom množstve .
Aj napriek tomu sa výskum orientuje na zníženie množstva všetkých prídavných látok vo vakcínach, ak to technológia dovoľuje a neovplyvní to negatívne imunitnú odpoveď
Európsky liekopis určuje, že maximálne povolené množstvo hliníka v jednej dávke vakcíny je 1,25 mg. Nie je možné porovnávať túto hodnotu s hodnotami určenými pre podávanie potravou, vo forme infúzie alebo s maximálnymi hodnotami v pracovnom prostredí. Žiadna z vakcín, ktorá sa na Slovensku používa v rámci plošného očkovania, neobsahuje väčšie množstvo hliníka, ako je povolené európskym liekopisom. Viac informácií o hliníku vo vakcínach sa nachádza aj na stránke Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv.
@peter952 Čo znamená v podstatne inej miere? Veď to nie je žiadny údaj... Úplne logicky, v mojom ročníku sme boli zaočkovaní podľa platnej schémy všetci. Diabetes nemal nikto. Autizmus tiež nie. A to si na rovinu povedzme, že sa jednalo o agresívnejšie vakcíny, aké máme na trhu teraz. Porovnávať či pripisovať zvýšenú chorobnosť v populácii, kde je 96% zaočkovaných jedincov a tvrdiť, že očkovanie tie ochorenia spôsobilo je rovnaké, ako keby sme tvrdili, že nakupovanie v nemenovanom obchode spôsobuje smrť následkom padajúcej palety, keďže sa taký prípad pred dvomi rokmi stal...
jaký ma mat nežiaduci učinok ten, čo nie je zaočkovaný ???? 😨

@daduska3 dotahovat sa za skusku z biochemie... aj na masmedialnej komunikacii maju skusku z prava a teda nenechala by som sa urcite takym clovekom zastupovat... cize tazko z jednej znamky posudzovat odbornost cloveka