Ako dlho chráni vakcína Bexsero tínedžera?
Dobrý deň,
chcela by som spýtať, ak je tu niekto znalý, prípadne rovno zdravotník, ako dlho poskytuje ochranu vakcína Bexsero. "Vraj" len rok, skúšala som hľadať na internete, nedopátrala som sa, prípadne tie informácie, čo som našla, boli dosť nespoľahlivé. AI tvrdí tiež, že len rok. Pýtala som sa u lekárky, tá zostala prekvapená a nevedela odpovedať - povedala dosť neisto, že sa nepreočkováva, takže ona mala za to, že ochrana je dlhodobá. Jedná sa o očkovanie tínedžera.
Ďakujem.
@anonym_autor mne zase AI na googli napísala že ochrana je dlhodobá 😀 napr. tuto píšu že min. 5 rokov https://www.ockovacicentrum.cz/cz/bexsero
Mne bolo povedane u deti, ze tam by mala byt dlhodoba ochrana, najlepsie je spravit vzdy po rokoch titer. Na tom vidiet hned co a ako. Ja mam este male deti, cize neviem povedat ako dlho to chrani, ten posledny typ sa ockuje neskor myslim.
Ja mám info že je to už doživotná prevencia. Rozprávala som sa o tejto vakcíne s lekárkou pred 2 týždňami. Je to predsa len dosť peňazí tak som chcela vedieť. (bábätká 3 vakcíny, väčšie deti od roka a pol 2 vakcíny)
@anonym_autor tak mne AI povedala, že po 1-2 rokoch hladina protilátok rýchlo klesá a že odporúča preočkovanie po 3-5 rokoch.
Čo ti pomôže, že sa ti tu ozve nejaý zdravotník, čo o tom vie nejaký bežný zdravotníK? Veď vidíš, že ani tvoja dr. o tom nič nevie,
@anonym_e1c5ae Nemyslím si, že ak to nevie moja lekárka, že už to nebude vedieť nikto. Môže to vedieť hociktorý zdravotník (či už bežný alebo výskumník, atď), ale aj nezdravotník, ak sa z nejakého dôvodu dostal k spoľahlivej informácii. Zaujíma ma to, lebo pokiaľ očkovanie chráni len rok, nevidím v tom veľmi význam.
@anonym_e1c5ae Nemyslím si, že ak to nevie moja lekárka, že už to nebude vedieť nikto. Môže to vedieť hociktorý zdravotník (či už bežný alebo výskumník, atď), ale aj nezdravotník, ak sa z nejakého dôvodu dostal k spoľahlivej informácii. Zaujíma ma to, lebo pokiaľ očkovanie chráni len rok, nevidím v tom veľmi význam.
@anonym_autor ved sa informuj na oddeleni pre infekcne a cudzokrajne ochorenia, kamos je lekar a tam ma odkazal, ze oni musia vediet presne co ako dlho drzi. Nakolko sa tomu primarne venuju
Tak som to pozrela a na ACWY je 5 rokov a viac, na B je 3 roky- dozivotna imunita, odporuca sa preockovanie/ titer po par rokoch. Cize v zasade pod 3-5 rokov by sa clovek nemal dostat.
Tak som to pozrela a na ACWY je 5 rokov a viac, na B je 3 roky- dozivotna imunita, odporuca sa preockovanie/ titer po par rokoch. Cize v zasade pod 3-5 rokov by sa clovek nemal dostat.
@kiki68 kde si to prosím našla?
Ucinkuje cca. 5 rokov, co je cez cele obdobie rizikovosti u deti... potom ostava cca. 70% ochrana, ktoru odporucaju pred pubertou (kedy je zvysene riziko) este 1 vakcinou preockovat... aspon tak to vravela pediatricka pred dvoma tyzdnami nam, dostaval booster na dva roky, prve dve mal ako babatko...

@anonym_autor tak mne AI povedala, že po 1-2 rokoch hladina protilátok rýchlo klesá a že odporúča preočkovanie po 3-5 rokoch.
Čo ti pomôže, že sa ti tu ozve nejaý zdravotník, čo o tom vie nejaký bežný zdravotníK? Veď vidíš, že ani tvoja dr. o tom nič nevie,