icon

Dali ste dieťa zaočkovať proti meningokokovej meningitíde?

lenka110611
30. jún 2012

Čítala som o tejto chorobe, dokonca som videla nádherné deti ktoré boj s touto chorobou prehrali.. :(((( očkuje sa u pediatra? neviete čo to stojí? Ďakujem za všetky odpovede.

lenadka
26. nov 2017

@peter952 mňa zaujíma tvoj osobný názor 😉

sivypegas
27. nov 2017

@adsumus pisem tebe,prosom Ya nerob paniku.Ocko ano ale zasa naco strasit??Komu tym pomozes?Akurat vystresujes mamicky malych deti ako aj mna.No diky,teraz sa mozem bat kazdy den!!

aristka
27. nov 2017

@sivypegas preco sa mas bat ,meningitida je realita s fatalnym nasledkom a to je casto aj havaria auto verzus chodec...tiez sa bojis chodit po ulici ...bohuzial za paranoju,nikto z nas nemoze.

adsumus
27. nov 2017

@sivypegas vieš ak sa zaoberáš temou o očkovaní takýmto situáciam sa nevyhneš, toto su reálne následky chorob, preto su tu aj lekári aby nás informovali a preto sa informuju aj rodičia navzájom, ja som tejto mamine velmi vdačna, pretože zdielanie takýchto aj ked smutných informácii reálne pomáha zachranovať ine, deti. kto chce byť pštros a strakať hlavu do piesku aj mu nebránim, ja ju ale preto strkať do piesku nebudem, chcem vedieť čo hrozí deťom ake choroby, ake maju následky ako postupovať a ako sa im vyhnuť a chcem to zdielať s inými ludmi a poznať ich názory.

sivypegas
27. nov 2017

@adsumus ved suhlasim,len zbytocne nestras,to tiez nema vyznam

adsumus
27. nov 2017

@sivypegas píšeš to aj iným ludom, ktorí bojuju s chorobami svojimi alebo svojich detí, aby ťa nestaršili?

sivypegas
27. nov 2017

@adsumus nikoho,takeho zatial,chvalabohu nepoznam.klop.klop.klop

adsumus
27. nov 2017

@sivypegas už len tu na koníku je kvantum ludí ktorí sa delia o svoje problémy, to sa ťa pýtam, či im píšeš, to čo mne "ty tu nepíš, že bojuješ s rakovinou, meningitídou, autizmom, krohnom........, lebo ja sa potom bojím každy den?"

sivypegas
27. nov 2017

@adsumus nepoznsm nikoho klop.klop.klop vo svojom okoli chvalabohu MK ma nezaujima.Preto toto strasenie nieje prinosom,skor vzbudzuje v cliveku po precitsni takeho odkazu uzkost a strach.

adsumus
27. nov 2017

@sivypegas nikdy si nečítala na mk, že mamina trpí na rakovinu? že dieťa ochorelo? nikdy si nevyjadrila nikomu podporu? výlučne napíšeš, že nepíšte taketo veci,lebo ja som z toho vystrašená?

bielamacka3
27. nov 2017

ja mám rakovinu napríklad - ale z očkovania ju nemám

sivypegas
28. nov 2017

@adsumus nie.ja sa takym temam vyhybam.Aki v modrom z neba som sem,tam kukla ale tam sa reagovat neda.

aristka
28. nov 2017

@sivypegas pochopim deti ,ze sa vyhybaju teme umierania a nechavame ich zit v nevedomej bubline nesmrtelnosti pod ochranou rokou dospeleho ,,rodica",ale ze dospela osoba zije v tejto bubline ,by som nepovedala ,vsetko je to kruta realita a tou ochrannou rukou nad nasimi detmi je aj prevencia ,aby ku tragediam nepruchadzalo a to vo forme ockovania....treba si snad klapky z oci a zit zivot aj s jeho krutostami ...

sivypegas
29. nov 2017

@aristka no len k tonu nepomoze smutny pribeh tu na MK.

lenadka
29. nov 2017

@sivypegas ja som na základe takeho smutného príbehu dala najstaršiu dcéru očkovať proti meningokokom, vtedy umrelo dvojročné dieťatko na to, kým na to prišli bolo neskoro (a nemôžem na to doteraz zabudnúť, taká bola krásna, tak som si porevala niekoľko dní 😢). Tak som si povedala, že ak sa tomu dá predísť neváham.

lenadka
29. nov 2017

@sivypegas ja som si poplakala pár dní a nebolo to moje dieťa... bolesť matky čo to prežila si neviem predstaviť ani nechcem zažiť.

aristka
29. nov 2017

@sivypegas k comu nepomoze k prevencii ,ludia realne neprichadzaju do styku s danou dg.pokial sa ich to bytostne nedotyka a tym padom lahko naletia av dristom ako je lahke danu dg.zvladnut a pritom realita ,ktora sa odohrava v spitaloch je uplne ina ....mna skor zaujma ,preco ta netrapi ako tu av zavadza a zlahcuje diagnozy ...

sivypegas
29. nov 2017

@aristka ja som nic o zlahcoani diagnoz nepisala,skor ma odstasuju podobne ckanky,lebo potom na nic nemyslim len na zle veci.

aristka
29. nov 2017

@sivypegas no tak potom sa vyhybaj temam so zdr.tematikou.

sivypegas
30. nov 2017

@aristka nuz comu sa vyhybat mam,viem sama najlepsie...A

juriva
1. dec 2017

@peter952 tak ty si potom jasny...z preockovania

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. dec 2017

@sivypegas ked sa nedokážeš vyhýbať temam, ktoré ti sposobuju uzkosť, mala by si kontaktovať psychologa, aby ti to neprerástlo cez hlavu a neskončila si s nejakou krutou fobiou.

sivypegas
1. dec 2017

@adsumus az tsk zle nsyom niedom s preco mi radis,co msm robit?

adsumus
1. dec 2017

@sivypegas to je normálne medzi ludmi, že si radia.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. dec 2017

@peter952 máš nejaké dokazy pre svoje tvrdenie, či len tak z brucha radiš ludom aby si nechali deti nechránené pred vážnymi chorobami?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. dec 2017

@peter952 som zabudla napísať aby si na mna nešiel s týmito bludmi, ale tak asi dostávaš províziu za propagáciu zlej vedy. dokazy peter chcem nie dristy aby zarobili, že su zaujímaví a a vedia vystrašiť, naboženskí fanatici, dakujem. mna obrázok obalu nevie presvedčiť, že mám svoje dieťa vystaviť smrtelnej chorobe nechráneneé