Doktorka ma chce nahlásiť pre neočkovanie
Ahojte.. dceru som nedala ockovat v 15mes. Vakcinou MMR. Dnes ma dcera 3roky2mes. A doktorka mi volala ze ma zrazu musi nahlasit pre neockovanie..
Co ma čaká po nahlaseni??
mňa by len zaujímalo, že tí, ktorí dávate očkovať, že prečo dávate, keď aj tak deti môžu dostať tie choroby? to nie je podrývačská otázka, normálne sa pýtam. a hlavne mi tu nepíšte o miernejšom priebehu, toto neberiem ako jediný argument 😉 lebo ja som bola do 18r. očkovaná na 150% aj povinné aj nepovinné aj všetko čo bolo aktuálne k dostaniu a aj tak som v dospelosti (niekto tu písal, že je to v dospelosti nebezpečné - no neviem, ja by som sa asi viac bála ako dieťa, že mám niečo na pokožke než ako dospelý človek, ktorý vedel, že po preliečení to zmizne) ochorela na osýpky a kiahne.... a moja kamoška (tiež 150% lebo naše mamy boli kamošky, susedy, kolegyne, u rovnakých lekárov atď atď) ochorela na čierny kašeľ a mumps ako dospelá (ona mala kiahne ako dieťa a mňa vtedy poslali k nej a ja nie a nie ich vtedy dostať 😀 😀 😀 ).
a navyše, ak sa vám niečo stane s otvorenou ranou, tak (aspoň tak bolo v austrálii, neviem ako na slovensku) očkovali aj tak na tetanius a hepatitídu B. čiže ja nie som striktne proti očkovaniu ale naozaj nevidím ich praktickosť...
@lenocka84 ja by som nic nepodpisovala jednak to mozu pouzit proti nej (fantaziu maju velku) a po druhe dala jej lekarka precitat pribalovy letak?a rozumie mu? ak nie nech napise ze nebola dostatosne informovana prip. nech sa opyta na nieco z letaka ci lekarka vie co su tie komponenty a pod. neviem ale ja by som urcite nic nepodpisovala
@prevenar odmietnutie očkovania lekár hlási v zmysle vyhlášky 585/2007 čo je vykonávací predpis k zákonu 355/2007, stačí len ak nahlási iniciály mena dieťaťa a zamestnanec RÚVZ si ďalšie údaje zistí priamo na ambulancii, ak je v zdravotnej dokumentácii uvedené, že dieťa nie je zaočkované z dôvodu odmietnutia očkovania zo strany rodičov osobné údaje si už zisťuje v rámci zákona o priestupkoch.
V Australii vychadza novy zakon,ze rodicia,kt.odmietnu zaockovat,pridu o rodinne prispevky
@sardinka333 nehnevaj sa no nechapem co si tu na mna vyletela, neucastnim sa tohto vasho dohadovania tu len som zareagovala na to ze pises o pokute max 300 eur hoci tu v tejto teme bola otazka smerovana k MMR. tak preto som zareagovala ze to je max pokuta pre odmietnutie vsetkych povinnych ockovani, nie len MMR a co ja viem tak niekto dostal aj 50 za odmietnutie MMR.ok ved ja sa tu nepotrebujem dohadovat, nemyslela som to v zlom, len ako fakt, pekny vecer
@sardinka333 áno, ja zas za takého šuflikanta zas považujem toho veľaváženého Ing.FILLA, ktorý vedie tú najznámejšiu antivax stránku. (vie niekto, čoho je inžinier?)
No, aby mňa o očkovaní môjho dieťaťa poučoval, človek, ktorý nemá medicínske vzdelanie a nevie o tom, ako funguje ľudské telo a ešte aby som mu ja verila - to by bola najhlbšia urážka mojej osoby.
@alexandramaria najhlbsia urazka tvojej osoby by bola,keby tvojmu dietatu zjavne a realne vakcina co i len trosku zmenila/poskodila/ zdravie,a ty by si chodila od lekara k lekarovi,ktori by len akoze pokrcili plecami,v ziadnom pripade by si sa nedovolala v nasom state ziadnej podpory
a nemusis znevazovat cloveka,ktory odviedol kus prace,ako Jediny sa postavil tu na Slovensku proti tomu,ze vakcinacia ma aj negativne stranky
a aby si bola v obraze,len dodavam,ze hlavnym cielom antivakc.podpory je zrusenie povinneho ockovania
@katuliacik v de je ocko dobrovolne, no pravda je ze skolky mozu odmietnut neockvane deti hlavne byvalom NDR
@kbeata Ja nemám nič proti snahe zrušiť povinné očkovanie. Toto neriešim. Riešim, že sa k tomu vyjadruje človek, ktorý nemá na to vzdelanie. Nie je lekár, aby riešil zdravotnú stránku. Nie je právnik, aby riešil legislatívnu. Keď bude fundovaný, rada sa s ním poradím. A áno, najhlbšia urážka mojej osoby by bola aj, keby vakcína môjmu dieťaťu poškodila zdravie. To nespochybňujem. Spochybňujem to, že sa určite nebudem pred vakcináciou radiť s nejakým týpkom, ale s LEKÁROM. Ktorý sa rozumie svojej práci. A nie s nejakým Ing. nikneviečoho, ktorý sám seba považuje za odborníka, lebo vyňuchal vec, z ktorej môžu plynúť peniažky a trošku slávy.
Vyjadrenie lekara k neziaducim ucinkom po ockovani: http://www.cas.sk/clanok/331172/manzel-farmarky...
Katarína Šimovičová, detská lekárka
- V súčasnosti sa už proti tuberkulóze neočkuje. Táto vakcína robila niektorým deťom problémy. Očkovanie proti tuberkulóze bolo v minulosti na piaty deň v pôrodnici a bolo akousi skúškou správnosti o kvalite imunity dieťaťa. Vakcína dieťaťu neuškodila, ale dieťa sa narodilo s nejakým imunitným problémom. Dieťa malo smolu, že má takúto imunitu. Vakcína bola preň dosť silná.
Pani Simovicova si odporuje, pretoze najskor povie "Táto vakcína robila niektorým deťom problémy." a potom zas : " Vakcína dieťaťu neuškodila, ale dieťa sa narodilo s nejakým imunitným problémom."
@alexandramaria pri dnesnej legislative o ockovani v nasom state sa neporadis s nijakym lekarom 😉 ,to ti je zrejme jasne
na jednej strane spochybnujes vyjadrenia nefundovanych ludi,na druhej strane pripustas aj neziad.ucinky 😀,a tie info mas potom odkial?
@kbeata predstav si, že sú lekári, ktorí samozrejme pripustia aj nežiaduce účinky, sú ochotní o nich diskutovať a radiť. Taktiež vedeckí pracovníci.
@klara023 Po 2 rokoch je to už premlčané. Takže ak Ťa nestihnú predvolať dovtedy, tak ani pokuta nebude.
@alexandramaria a to kto?ci kde?fakt ma to zaujima
@kbeata tvoje zmýšľanie je poriadne obmedzené, keď si myslíš, že všetci lekári sú len ovce očkujúce rad radom... je mi ťa fakt ľúto... práve takíto ľudia sa potom utiekajú k "hrdinom", ktorí sa vraj podľa teba ako jediní postavia proti niečomu a bojujú... samozrejme nezištne, pre dobro ľudu... 😀
predstav si, že aj my sme s našimi lekármi (bolo ich viac, nielen naša pediatrička) viedli úplne normálne debaty o očkovaní v zmysle pre a proti predtým, ako sme sa rozhodli očkovať. zvláštne, však? 🙂
@kbeata ano, su lekari, kt. pripustaju nez. ucinky a je ich dost.....ja takych poznam , aj ich anvstevujem......napr. aj na zaklade ich vyjadreni aztial neockujeme
@curious_george haha,dosla zachrana 😀 ,obmedzena ovca mozes byt jedine ty,luto mi je tvojho vyjadrenia na mna,v realnom zivote si čo zač?
@sorciera24 to je dobre,vyjadrili sa aj verejne?lebo alexandramaria mi este neodpovedala,ale prisla zachrana cez dalsi nick od džordža
@sorciera24 presne tak. Nikto sa tu nebije do pŕs, že iba a iba očkovať, a ticho a nech ľudia poslúchajú. Je to na konkrétnom rodičovi, on berie zodpovednosť za svoje dieťa.
Ale určite sa budem vždy radiť s lekármi. Nie s nejakými pofidérnymi pseudoodborníkmi. A lekárov ochotných diskutovať, hľadať kompromis a vysvetľovať je dosť. Len treba hľadať.
@kbeata ak myslis verjne, v nejakych mediach a tak...nie, aspon o tom enviem....mne bolo od niekolkych povedane, ze si an to netrufnu.....aby nesirili paniku 😀 ...ale aspon, ze mne to povedali....(a co viem, nielen mne....)....len proste nejak masovo verjne....sa to prsote "nehodi" do politiky 😉
@kbeata aha, už mám dva nicky? Ježišimária, či si len obmedzená. Určite ti tu nebudem dávať konkrétne mená lekárov. Nie som odkázaná na žiadne dva nicky, a už vôbec sa tu nebudem hrať na chlapa preboha.
@kbeata aká záchrana? tento tvoj príspevok je len tvojou vizitkou, určite si každý urobí názor sám...
keby si lepšie problematiku očkovania chcela pochopiť a radila sa s odborníkmi namiesto obdivovania itečkárov, nepísala by si sem to, čo píšeš.
a čo som v reálnom živote nemám potrebu ti písať, zisti si sama, ak chceš.
@sorciera24 je mi jasne ze verejne nie,ale sranda by bola,keby sa to povinne zrusilo,ci by aj niektori vystupili 😉
@alexandramaria citaj po mne slovo od slova,ked budes citat len s obmedzenou kapacitou mozgu,tak komunikacia medzi nami je zbytocna,nikde som nenapisala ze mas dva nicky
@curious_george prezrad,no,si mamicka na materskej?a nudis sa?alebo si tak vysoko vzdelany ze sa chces podelit so skusenostami na koni?
inak na margo lekárov, čo hovoria "off record" a podobne... napíšem svoje poznanie - po tom, aké máme s niektorými slovenskými lekármi skúsenosti vám môžem úplne pokojne povedať, že mnohí z nich používajú práve tento typ formuliek ako napríklad "vám to poviem, ale verejne nie, lebo..." vtedy, keď nevedia, čo vám majú povedať, pretože to nevedia... jednoducho ješitný lekár vám nepovie, že nevie, radšej povie, že je to tak, alebo onak len preto, aby vyzeral múdro... samozrejme z tohto dôvodu to do karty ani nikam inam nenapíše, pretože by za to musel prevziať zodpovednosť...
netvrdím, že vaše skúsenosti s vašimi lekármi sú práve takéto, vychádzam z toho, čo sme zažili my (pre objektivitu netýkalo sa to očkovania), no princíp je rovnaký a dnes už viem na viac ako 100%, že z mnohých lekárov, menovať ich nebudem, je mi na... a len sa desím toho, že títo ľudia majú pomáhať a zachraňovať životy...
hlavným problémom niektorých našich lekárov je nedostatočná odbornosť, ochota získavať nové poznatky a ješitnosť...
na druhej strane musím povedať, že poznám našťastie aj mnoho veľmi dobrých lekárov, na ktorých sa kedykoľvek obrátim s plnou dôverou.

@katuliacik tak to s tou plavarnou je dobra haluz. vo svajciarsku nikoho ockovanie nezaujima - ani skolku, ani skolu, ani plavaren - obe deti chodia do skolky, skoly a aj na plavaren a nikto nikdy odo mna ockovaci preukaz nechcel. je mozne, ze sukromne jasle, skolky a skoly ziadaju a mozu odmietnut vziat, ale statne nie 😉
teda chcel - teraz - univerzita v zürichu robi statisticky vyskum, aky je stav ockovania a mohli sme poslat kopiu preukazu, kedze nase dieta bolo vylosovane do studie 😉