Je očkovanie detí nebezpečné?
Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?
@zdenka7887 vidite, ani neviete o čom čitate a čo niekde nejaky anivakcinista v tomto pripade pan Fillo zavesi a preloži.. a koho "študie" na to pouzije. Hore mate mena a najdite sa na internete kto to je. "velmi relevantne zdroje"
ako teto temy to je unikat...toto ked prechadzali ty psychologovia aby zistili preco rodicia neockuju tak im museli vyliezat oči s dulku. 😀 😀 😀 Ja som to tu preletela ale to sa proste neda ani čitat. Keby blbost kvitla tak je zakvitnuteho pol kona.
Ja si nemyslím, že myšlienka vakcín je sprostosť.Je fajn,aby si organizmus vytvoril protilátky na nejakú "pliagu",problémom vakcín sú však prídavné látky,konzervanty atď, ktoré sú pre organizmus jedy.A ako som sa raz už vyjadrila, ak je aj percento nežiaducich ucinkov 1:10 000,je mi to jedno, ak to 1 by bolo moje dieťa.Ale toto pochopia len matky,ktorých bohužiaľ to dieťa bolo:(. Preto všetkým, čo tu odsudzujete mamičky, ktoré sú proti ockovaniu, skúste sa vžiť do ich situácie .Len tu teraz nepíšte sprostosti typu:ako vie, že je to z očkovania atď. ....100 ľudí, 100 chutí. ...Niekto je za očkovanie, niekto proti.Ľudia si tu hovoria svoje názory, podelia sa o svoje skúsenosti ,ale nechápem, na čo sem chodia ľudia, ktorých to vytáča, chcú podpichovat, zosmiesnovat, útočiť.
vakciny ako také podliehaju SKLU a musia byt klinicky otestovane.
"Antivax – „Znám děti, které poškodilo očkování.“
Provax – „Znám děti, které nepoškodilo očkování.“
Jde o podobný případ. O ničem nesvědčí a případné porovnání, kterých dětí je více, tedy jestli těch, o kterých někdo tvrdí, že je poškodilo očkování, oproti těm, o kterých někdo tvrdí, že je očkování nepoškodilo, dopadne téměř s jistotou ve prospěch těch očkováním nepoškozených. Snad to ani nemá cenu vytahovat. Klidně bych to přirovnal k
„Znám lidi, kteří zemřeli v autě. Auto je smrtící zbraň!“
Je to jen prosté zdůraznění negativ (positiv) při opomenutí positiv (negativ), kdy se diskutér snaží vzbudit dojem, který potřebuje. Takový výrok může být validní, ovšem opět v doprovodu důkazu. Tedy něco jako
„Ve studii <vložte> bylo prokázáno, že podání vakcíny způsobilo u <vložte> % dětí <vložte>
Tady i nenápadně narážíme na další problém s tímto argumentem. Je třeba silně rozlišovat mezi dojmem a fakty! Pokud se chcete na dané téma bavit, doporučuji otázku „A jak víte, že dané problémy způsobilo právě očkování?“. Odpovědi typu „protože je to jasné“, „potvrdil mi to homeopat“, … jsou samozřejmě nepřípustné. "
@lauritka to mi nedá nereagovat. ..Na poslednú otázku :ako viete, že to spôsobilo očkovanie? ???Dieťa, ktorému pár dní pred očkovaním NIČ nie je,po zaockovani skončí v nemocnici, netreba byť doktor,aby bolo jasné, že tá reakcia bola z očkovania. Je to jasné, nie?A ďalšie očkovanie sám mudr neodporuci.Takže takéto otazky,ako viem,že to je z ockovania,sú neprípustné pre mňa.
Len jedna pripomienka - neviem kde by bolo dnes ľudstvo nebyť vakcín a očkovania...
Je to na zvážení každého... Ja som za očkovanie. Veď sa pozrite čo sa momentálne deje v susedných krajinách a stačilo tak málo..... dať zaočkovať svoje dieťa. Takto vznikali aj v minulosti pandémie, ktoré hubili tisíce ľudí! Je bezpečnejšie nemať zaočkované dieťa a keď sa vyskytne nejaká choroba tak tŕpnuť či ju dieťa nedostane??? a ak ju dostane tak či prežije????☹ Čo je menšie zlo???
preboha ľudia, neblaznite tu, to co vymyslate zeny, kriste...vam by sa ani deti nemali rodit,ked takto zmyslate, to je chore uplne, nezaockovat dieta ??? VZDY sa ockovalo, ockovanie je prevencia, pred chorobou...uvazujte trošku racionalne,lebo toto uz hranici so psychiatriou, chudence vase deti..
a potom,ked dostane vo vlaku tuberkulozu od niekoho v dospelosti, tak co?potom?alebo osypky ? na to sa totiz umiera ! vazeni
@angd ako vieš že tvojmu dieťaťu pred očkovaním NIČ nebolo? ty vieš akú má dna? ty vieš či mu v tele neprebieha nejaký zápal?
to že lekárka povie nemá teplotu, soplík.... nič neznamená.
ja som odkladala očkovanie dovtedy pokiaľ som nebola presvečená vnútorne že teraz je ten správny čas.
klop klop - chlapec astma, imunita nízka, alergia - podľa kvných testov, kožné nič neukázali a chlapec je OK. Má všetky povinné očkovanie, nepovinné nedávam.
@lauritka a ozaj nebola vakcina proti TBC klinicky testovana...nechce sa mi tomu verit
@lauritka mal tam byt otaznik 🙂
@bobulazelena ved prave zaujima ma zdroj 😝
dieťa neočkované, vyrastie bude chcieť vycestovať do zahraničia, kde treba očkovanie? čo potom?
@lauritka podla Vas je poskodenie dietata vakcinou v poriadku?
@zdenka7887
bádateľ je úplna dokonalosť.
keby sa človek podľa tohto riadil nie je rakovina a podobne....všetcia sme zdraví a žijeme 150 rokov.
@zdenka7887 prosim vas, tuto stranku by mali zakazat, rady ako ,,vyliecit" rakovinu a vit.C a pod.
Ozaj ste natolko malo vzdelqnq, ze clankom na takej stranke verite?
@lalinko2010 tak ako ty si vedela "vnutorne ",že je ten správny čas, tak tak vedia aj iné matky .
Pardon ze preklepy
@zdenka7887 to su raritne pripady... a uz sa ukazalo ako ludia klamali, že za to moze vakcina ... takze ja nebudem verit bachorkam, že niekto aj to, že je dieta gay pripiše očkovaniu
Zaujimave ze osypky som dostala prave po tom slavnom očkovaní ako dieťa a ajhla stale žijem.
"„Ve studii <vložte> bylo prokázáno, že podání vakcíny způsobilo u <vložte> % dětí <vložte> "
@angd myslím si že nie. vnútorný pocit neklame, našťastie mám tolerantnú lekárka, nanešťastie od tej prvej, že som ani nezaregistrovala kedy mi sestrička zaočkovala syna lebo ma lekárka zabávala. tak som ju zmenila.
@lucia147852 to že si zaočkavná ešte neznamená že nedostaneš osýpky, mumps. očkovanie jena to aby ochorenie malo ľahší prieben a nie na to, že to dané ochorenie nedostaneš.
@lauritka citala si niekedy pribalovy letak z vakciny? Nie 1 zo 100 000 deti ale 1z 10 moze mat iste nežiaduce účinky. Keby ma liek nežiaduce účinky ako vakciny jeho uvedenie na trh je zakázané. Ďalej vakciny nepidliehaju takym klinickym testom ako lieky, keďže sa neberu ako liečivá. Sama som videla nasledky na detoch po ockovani. Zo zdravych deti sa stali chore, alergicke, s epilepsiou, cukrovkou. Vid pribalove letaky kde tieto nežiaduce účinky su.
@lucia147852 a ty si uz citala nejaky pribalovy letak od liekov?
Lebo ja som teda este liek bez uvedenych vedlajsich ucinkov nevidela...ako priklad si mozes hodit napriklad do adc.sk liek medrol, ktory musim brat v ramci snah o otehotnenie kvoli urcitej diagnoze. To len taky priklad. Alebo si tam svihni obycajny paralen 🙈🙈🙈🙈
Si uuuuuuuuuuuplne mimo, ale ze uplne. Vobec nevies o com pises.
@angd keby si o tej tuberkuloze mala nieco nastudovane, tak by si vedela jednak to, ze ockovacia latka proti tuberkuloze nevyvolavala taky stav imunity, ktory by chranil pred infekciou, ale predovsetkym branila tzv. rozsevovym formam tuberkulozy a tuberkuloznemu zapalu mozgovych blan, ktore sa velmi tazko liecia a zvacsa vedu k smrti, preto sa ockovali ti najmensi, lebo boli najzranitelnejsi, avsak v dospelom veku neposkytovalo ochranu zase proti tym lahsim formam tuberkulozy. Vzhladom na to, ze sa z epidemiologickeho hladiska podarilo ockovanim dosiahnut vyskyt choroby v populacii pod 10 pripadov na 100tisic, pristupilo sa k zruseniu (len) celoplosneho ockovania novorodencov. Dalsim problemom bolo to, ze vakcina je stara okolo 90 rokov, je problem s diagnostikou, kedze existuje latentna a aktivna forma choroby a tym, ze ide o ochorenie stale "zive", vznikaju nove multirezistetne formy tuberkulozy. Stale sa vsak ockuju jedinci v rizikovych kategoriach, mas to k dispozicii v prilohe c. 2, cast B. vyhlasky k zakonu c. 585/2008 Z.z. A vo zvysku ta odkazujem na Analyzu epidemiologickej situacie, komplexne spracovana je za rok 2015, za ostatne obdobia ciastkovo, kde si mozes pozriet, kolko pripadov sa vyskytlo, v akych formach a ku kolkym umrtiam viedlo...

"Určite áno. Poliovírus, tetanus, besnota a pod. spôsobujú jednak smrteľné ochorenie, prípadne ostávajú vážne a trvalé následky. Je zaujímavé, že ľuďom neprekáža jesť neotestované "lieky", potravinové doplnky, navštevovať rôznych "ľudových liečiteľov", ale spochybňujú práve vakcíny, ktoré patria k najdôkladnejšie testovaným prípravkom. Mýty okolo vakcín neboli v odbornom svete potvrdené, naopak, boli jednoznačne vyvrátené. No a na príbalových letákoch liekov, ktoré bežne užívame, sú popísané nežiaduce účinky, pričom čísla sú ako každý desiaty bude mať tieto problémy, jeden zo sto bude mať tieto problémy a pod. U vakcín je to každý 10.000 až 100.000. Určite treba vakcináciu konzultovať s lekárom, ale prínosy sú určite väčšie ako prípadné riziko."