Mám dať zaočkovať syna s ťažkým ekzémom?
Baby mam taku otazku.. nas maly ma 3 roky ma tazky ekzem a astmu je alergik.. ockovany nieje od 3 mesiacov.. a na hematologii ho chcu ockovat na Jar proti ciernemu kaslu a kiahnam.. ma sa k tomu vyjadrit aj alergolog ktory je proti kazdemu ockovaniu.. ale chcu mu namiesat extra ockovaciu latku ktora mu vraj neuskodi..vraj.. ja sa ale bojim.. aj ked by som ho dala zaockovat lebo ak by to chytil tak by to neprezil kedze nema ziadnu imunitu.. Otazka znie: zaockovat alebo nie??? Dakujem za odpovede..
nerozumiem,co si tym chcela povedat...?
@tonjadabik2 , z coho mate ekzem, s cim to suvisi?
my mame od narodenia potravinove alergie (prvy krat sa objavili ked mala Magduska 3 tyzdne)... mala hrozny, ale fakt hrozny exem, vdaka velmi prisnej diete sa nam ho podarilo viac menej zlikvidovat... obcas sa vyhadze ak zje nieco co nie je uplne na 100% povolene (ako marhule, surovu mrkvu,atd), stale v jej veku nemala napr vajecne bielko (kedze reagujue aj na malinke mnozstvo zltka), ziadne orechy atd... kazdopadne zaockovana je na vsetko, vratane MMR ktorej sa sa najviac bala kvoli alergii na vajicko. nemozem povedat ze by ockovania zle zanasala, okrem druhej davky MMR kde dostala slabe osypky. Co sa tyka kiahni, tak sme ich mali, velmi tazky priebeh (40tky horucky asi tyzden v kuse), bodky ma este stale po sebe (a to sme ich mali na jar).. keby som mohla, tak ju dam urcite zaockovat.
- v prvom rade by som takuto odbornu vec riešila hlavne s kompetentnymi - lekármi alergoimunologmi ktori maju predsa len väčší prehľad , na zreteli širšie suvislosti a nadalej sa vzdelavaj teda poznaju aj najnovšie študie ... lahla by si na operacny stol niekomu kto ani nema vystudovanu medicinu ale vytrvalo si "nieco zaujimave" z "nejakych" www stranok z vlastnej iniciativy naštudoval ... ???
- k teme mame tazkeho ekzematika už od 3 tyždńov veku , alergiu na BKM a mame zatial všetky očk. a budeme davať aj ďalej , nikdy sme nemali po očkovani žiadne zhoršenia stavu , naš alergolog nema principialne nič proti očkovaniu, doporučuje aj u deticiek ako je to moje ... ( su vynimky aj v očkovani určite ale to vie lepšie on ... )
@thegavacka nie je ti v povinnom očku a je to od rodiča ,či bude alebo nebude očko kiahne ....je to dobrovolné očko...
@uankab ahoj, prosim ta MMR ste boli ockovany normalne u detskej lekarky, nas to caka v 2. rokoch, maly ma tiez vela potravinovych alergii a je tam aj vajce, teraz ma uz protilatky na stupni 1 cize uz moze byt ockovany aj zivymi vakcinami, ale mam z toho trosku stres, hlavne koli tomu vajcu, jedine coho sa bojim je ze sa vyhadze, viem ze dnesne vakciny uz neobsahuju stopy vajec ako to bolo dakedy ale aj tak sa bojim. Inak ostatne ockovanie sme mali aj my v pohode, nebolo ani zhorsenie ekzemu coma velmi prekvapilo. Ale zase mi mame imunitny system v pohode, len tie alergie a ekzem nas trapia.
@mimikas , ano zaockovala nas detska lekarka.. pred samotnym ockovanim som im este raz pripomenula, ze mame alergiu na vajicko, po ockovani sme tam museli asi pol hodinu pockat, v pripade reakcie.. ja som sa bala aby sme nechytili sok... ale naozaj, teraz ta vakcia neobsahuje ani stopove prvky vajicka... my mame tiez imunitny system v pohode, pokial sa nepriblizime k mlieku.. akonahle by magduska zjedla co i len lyzicky jogurtu (kravskeho ci sojoveho), tak sa jej imunitny system totalne zlozi... to je moja najhorsia katastrofa... to ze sa obcas vyhadze my az tak nevadi, vacsinou jej to do tyzdna zmizne...ale ako hovorim, sme na prisnej diete a mliecne, sojove, vajecne ci psenicne veci su pre nas uplne tabu, plus kuracie a hovadzie.
@aristka Nemusis sa stavat /aspon v mojom pripade/ do bojovej pozicie. Je zrejme, ze som obycajna mama, kt. sa snazi pre svoje buduce dieta zistit co najviac a podotykam - z OBOCH nazorovych stran - aj o tejto problematike. Preto nie je potrebne prepisovat "poslovenceny" preklad do medzinarodneho/latinskeho tvaru... ak mas relevantne clanky/linky/odkazy na to, ze mercury 🙂 sa z tejto zluceniny nevstrebava, budem len vdacna a myslim to uprimne.
@aristka hmmm, hej, len vies - overovat kazdu jednu info je dost problematicke - teraz si mi dala chrobaka do hlavy, tak za tymto konkretne uz pojdem...ale mozno mi unika kopec inych veci, lebo proste nieco sa brat ako jasna info brat musi... mas zlozenia jednotlivych vakcin? /ktore by som nemusela "preverovat" 🙂 /
NIE
@tonjadabik2 ahoj, nejdem ohľadne očkovania ale zaujímalo by ma ako tvojmu synovi diagnostikovali astmu! pretože aj môj syn ju má, ale žiadne vyšetrenie nemá, len lieky a sprej a pritom furt plašenie že keď bude mať kašeľ, tak sa zadusí! mne malý kašlal 2,5 mesiaca, doslova štekal 2hodiny, ale rok máme pokoj a teraz ten kašeľ je ok. ja zvyknem mať horší.
@lalinko2010 astma je prehnaná reakcia org.na alergén ,takže si musela ísť alergologičke na testy ...a podľa popisu záchvatov to jest anamnézy ....

@aristka a?