icon

Máte viditeľné následky po očkovaní?

angie_l
3. máj 2018

Prečítala som si veľa toho o očkovani dobre aj zle chcem pre svoje dieťa to najlepšie ako každá matka keď nezaockujem možno budem ľutovať keď zaockujem bojím sa nejakých následkov 😭 už o týždeň mame prvé očkovanie ja naozaj neviem už som tu riešila tuto tému ale chcem sa opýtať znovu máte nejaké podľa vás viditeľne následky po ockovaniach? Budem dávať len povinne ak by som teda dala žiadne navyše Nechcem

victoria210
1. jún 2018

@kubko111
Čo tu riešiš stale dajake študie.Myslim ze stači vidiet pripady deti co sa s nimi deje po ockovani....a to uplne stači aby sa rozhodol neockovat.REALNY ŽIVOT!!!! Uz mam po krk teraz najnovsie osypky v spravach......fuuuj....same bubububu na neockovancov.Jasne a prave preto matka co ma doma poškodene dieta ockovanim,si kludne necha zaockovat aj druhe,tretie....ach...kde ten svet speje😝😔

victoria210
1. jún 2018

@basska_b
No užas gratulujem.Zato ze mate v rodine doktorov si ty nechas zhovadiť dieta....bravooo👏 zlaty to rozum....ach.Želam Ti aby sa nic vazne nestalo uz ked si sa tak rozhodla...🤐Ako nikdy nebudeme v zivote šťastny ked sa budeme riadiť ze čo druhy na to povedia😔

aristka
1. jún 2018

@prevenar no ty zjavne nerozumies slovu diskusne forum a jeho pravidla ,ktore momentalne porusujes ,tu nie si vo svojej skupine .

aristka
1. jún 2018

@victoria210 a co je tvojmu dietatu ,kedze toto tu citame stale ,ale nikto nic viac nepovie,skor sa dockame vycitiek ,co si dovolime sa vobec pytat a na to sa docitane ako napr.prevco ,ktory je poskodeny ockom a jeho dieta ,reklamuje vysavac a cisticku vody za vysse 300 eur.

victoria210
1. jún 2018

@aristka
Ja dieta nemam,cakam este len.Ohladom ockovania som sa zacala zaoberat cca 2 roky dozzadu ked mi spluziacka povedala ze musi ist s malou do doktora lebo stale nerozprava a ma taky ten svoj svet.Nakoniec dopadla tak ze ma autizmus.Ked som vtedy zacala na nete hladat,tak vsade mi vyskocilo ze ockovanie vakcina obsahujuca hlinik,ortuť,formaldehyd co je karcinogen,poskodi nervovy centralny system a uz sa to taha.

petulda333
1. jún 2018

@didi35 ti co ochoreli v okrese michalovce ockovani neboli

prevenar
1. jún 2018

@aristka nemas otravovat . neviem ti to inak vysvetlit.

didi35
1. jún 2018

Mám otázku na tých, ktorí túto problematiku študujú (áno, myslím naozaj študujú a naozaj si čítajú tie vedecké články, aj odkazy pod čiarou):

Prečo ste sa rozhodli napriek dostupným informáciám očkovať? Myslíte si, že všetky tie anti-očko názory sú bludy? Neveríte im? Alebo máte väčší strach z chorôb než z nežiadúcich účinkov?

Fakt ma to zaujíma, lebo ja po preštudovaní tých informácií som sa pred 9 rokmi pevne rozhodla deti neočkovať a tento môj názor sa len umocňuje. Proste inak neviem. Nedokážem im vpichnúť do tela jed (hliník, formaldehyd, etylortuť už len v zvyškových množstvách)...

Čo Vás presvedčilo napriek prečítaným rizikám očkovať?

Ďakujem za rozumné príspevky, žiadne osočovanie prosím!

alfonzia10
1. jún 2018

@didi35 študovala si odbornú literatúru? Si lekár, imunológ, epidemiológ, biochemik,... aby si skutočne do hĺbky a detailu rozumela takej literatúre? Lebo toto nie sú také jednoduché veci.

didi35
1. jún 2018

@alfonzia10 Lekár nie som, napriek tomu mám o medicínu záujem a myslím, že dokážem pochopiť veľa súvislosti a niektoré veci sú úplne jasne. Dokážem pochopiť závery štúdií - múdrych ľudí, čo sa tomu venujú.

Tvoja otázka má evokovať, že len lekári sú schopní pochopiť tieto veci? Skús si prečítať aspoň to, čo som sem kopírovala a daj vedieť, či to bolo zložité.

Viem pochopiť, že keď choroby ustúpili ešte pred zavedením plošného očkovania, tak ústup chorôb nemožno pripisovať ockovaniu, nie?

Nemusím mat medicínske vzdelanie, aby som pochopila, že hliník a donedávna aj ortut nemá čo robiť v našom tele. Veď preto som si dala vybrat amalgamy.

Nemusím mat medicínske vzdelanie, aby som si urobila jednoduchý príklad sčítavania a zistila, koľko mikrogramov sodnej soli etylortute donedavna dostavali do tela aj moji synovcovia a netere.

Ani náš slovenský lekár, pokial sa napr. nevenuje neurológii, tak si závery skúsených odborníkov akurát tak musí preštudovať.

didi35
1. jún 2018

A mám doma 5 kníh s problematikou očkovania

baccio
1. jún 2018

@didi35 vždy tu bude niekto za a niekto proti...ale nemyslím že ja správne silou mocou presviedčať ostatných o svojej pravde.Vsetky moje deti majú povinné očkovanie a nemám pocit žeby som im ublížila. Nepotrebujem presviedčať niekoho otom prečo som ich dala a ani súdiť niekoho kto nedal.No myslím si že tie očkovania niesu len nejakým vrtochom. Myslím že naše staré mamičky by svoje malé deti dali zaočkovať proti čiernemu kašľu, pravim kiahnam či osipkam veľmi radi a bez otázok...lebo im umierali pred očami jedno druhé tretie....Choďte sa pozrieť na staré cintoríny koľko malých hrobov tam nájdete a aj s podobnými dátumami úmrtia.Ano sú detičky ktoré majú imunitu veľmi oslabenú a im sa tie očkovania ani neodporúčajú lebo to male telíčko sa s tým nepopasuje ale nemyslím že ich je väčšina.Autizmus,asperger,alergie....neexistuje štúdia ktorá by potvrdila priamu súvislosť s očkovaním.Ale existuje štatistika koľko je deti ktoré tieto problémi majú či už u nás alebo v krajinách kde povinné očkovanie nieje.Vsetky lieky, ... VŠETKY ..majú nežiaduce účinky...niektoré aj na dve A4ky...a ľudia ich berú.Aj obyčajný Paralen..či aspirín.Treba si uvedomiť že to nevzniklo len tak hala bala ...lebo chce niekto ľuďom ubližovať ale naopak.Tiez nedávam nepovinné očkovania proti chrípke či encefalitíde a podobne ale neodsudim tých čo si ich dajú .Je to ich rozhodnutie.

alfonzia10
1. jún 2018

@didi35 no ja praveze vidim, ze niektorym suvislostiam nerozumies, ale to je ok, nie si odbornik, nemas to odkial vediet a nikto to po tebe ani nechce, pokial nesiris tieto hluposti verejne a nepresviedcas o nich ostaznych

didi35
2. jún 2018

@alfonzia10 Povedz konktretne, ktorým súvislostiam nerozumiem. Inak tvoje vyjadrenie nie je dôveryhodne. Ja sa vždy snažím argumentovať.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
didi35
2. jún 2018

@baccio Tak aby som to vysvetlila: ja nikoho nepresviedčam, načo by som to robila?? Ja mám zodpovednosť za svoje deti a ty za svoje. Ja nebudem nešťastná, keď moje dieťa z vakcín dostane vážne nežiadúce účinky.

Ak toho máš veľa preštudované a napriek tomu ockujes, je to tvoja voľba. JA NIKOHO NEPRESVIEDČAM!!!

Ja sa snažím šíriť informácie, pre tých, ktorí majú záujem študovať, aby sa mohli informovane rozhodnúť. Mne tiež pre rokmi pomohlo, keď mi niekto zhromaždil zaujímavé linky a od toho som sa odrazila do ďalšieho studia a potom pokračovala sama a aj si kúpila knižky.

Niektorí ľudia sú žiaľ ako ovce, ktoré sa uspokoja s tým, že veď “keby to bolo až take škodlivé, už by to dávno zakázali!!” Argument aj vzdelanych rodičov, ktorí by mali kapacitu pochopiť súvislosti. Je to dokonca argument našej pediatričky!!!

Niektorí buď nechcú- nemajú záujem studovat a spoliehaju sa... a niektorí len potrebuju naraziť na zaujímavé fakty a konečne začnú rozmýšľať. A kvôli tomu som tu v diskusii. Nikoho neosocujem, nikoho nepresviedčam. Len sa v tichosti divím niektorým názorom...

miroslavap
2. jún 2018

Teraz su niekde na SK rozsirene osypky a nakazu siria nezaockovani 😑 v konecnom dosledku trpime vsetci. Zaockovani i nezaockovani.

evittam
2. jún 2018

@miroslavap Ty trpis? Ja vôbec ani moje deti ani nikto okolo.....

didi35
2. jún 2018

@baccio A že neexistuje studia, ktorá preukazuje súvislosť medzi ockovanim, lepšie povedané neurotoxinom (ťažkým kovom vo vakcinach) a autizmom?

Prečo asi?

Tu si to prečítaj, ako tie štúdie manipulovali toľkokrát, až im z toho vyšlo, že žiadna súvislosť neexistuje:

http://rizikaockovania.sk/dok/dieta/veda_2014_0...

http://rizikaockovania.sk/dok/dieta/veda_2014_0...

http://rizikaockovania.sk/dok/dieta/veda_2013_1...

Ja nad tým minimálne rozmýšľam.

Stačí si prečítať odkazy, ktoré som sem dala do tejto diskusie a potom môžeme diskutovať. Nemám záujem neustále reagovať na argumenty, ktoré sú postavené na VIERE v očkovanie, že očkovanie nám pomohlo eradikovat choroby, že sa autizmus nepreukázal, že keby to škodilo, tak to dávno zákažu a podobne.

Prosím linky, odkazy, aby som mohla študovať protinázor.

Žiaľ, tu v týchto diskusiách sa len málokedy nájde niekto, kto pošle aj link na zaujímavé články, česť pár výnimkám.

didi35
2. jún 2018

@miroslavap Prosím daj aj link ktorý preukazuje že osýpky v SR šíria nezaockovani. Inak len zbytocne mútiš vodu v diskusii. Vecne argumentuj, rada si to prečítam.

didi35
2. jún 2018

@baccio Áno staré mamy by dali zaočkovať, aj ja by som dala, keby som vtedy žila, aj ja sama som sa dávala zaočkovať, lebo som verila.

Ale rozdiel je v tom, že ja už teraz mám INFORMÁCIE, kvôli ktorým neočkujem!!

Ani staré mamy by nedali, keby už v tom čase mali informácie o rizikách. Minimálne ja by som nedala, keby som v tom čase žila.

ada309
2. jún 2018

@evittam áno zatiaľ netrpis! kde berieš istotu,že to tak aj ostane?

evittam
2. jún 2018

@ada309 A čím budem konkretne trpiet? Ak deti dostanú osypky tak ich dostanú, zvládnu to ako aj kiahne. Vôbec neriesim nejake "trpenie". Treba menej pozerat správy a nechať sa zastrasovat. Alebo najlepšie vôbec správy nepozerat-my to tak robime uz minimalne 5rokov.😉

ada309
2. jún 2018

@evittam všetko má svoje za a proti !

evittam
2. jún 2018

@ada309 ???

ada309
2. jún 2018

jedna babka povedala,že jej suseda sa neprehrala z narkozy. Takže teraz nechajme svoje deti operovať bez narkózy,lebo však,koľko nežiadúcich účinkov má taký jed,ktorým nás uvádzajú do bezvedomia.

a tiež jedna druhej riekla,že autizmus spôsobuje strava(najmä mliečna),tak teraz podme kŕmiť deti len klíčkami a bylinkami.

takéto a ešte podobne hlúposti sa šíria (najmä tu na MK) a tí menej chápavý im tlieskajú.

ada309
2. jún 2018

@evittam keď si tvoje dieťa dokáže hravo poradiť s osypkami,ako píšeš,tak prečo si potom neporadí tak hravo aj s vakcínou?

a tým,že všetko má svoje za aj proti,som myslela okrem iného aj to,že aj prílišné pozeranie sprav aj absolútne nepozeranie,má svoje za aj proti! možno by si aj ty sem tam mohla nakuknúť a rozšíriť si obzor aj mimo modrehokona.

evittam
2. jún 2018

@ada309 A preco si myslís,ze ti co neockuju sa riadia MK? Lebo ty ockujes?! Ja sa napríklad radím s lekármi,ktorym verim. Urcite nie som taká sprosta aby som na základe nejakého anonymného nicku,ktory napíše "neockuj" na MK neockovala. A toto je problém niektorých ludi-pochopit,ze aj ked nerobime ako oni tak nie na zaklade nejakeho hoaxu (su aj vynimky). Takze "zi a nechaj zit".
Btw.len pre zaujímavosť-keby ti celkom zdravé dieťa po podaní vakciny ohluchlo a osleplo tak je to podla teba v poriadku a "jedna babka povedala"?!

evittam
2. jún 2018

@ada309 😂😂😂 Nakolko nemá s akou. Btw.ja nikde nepisem,ze si "hravo" poradi. Neviem totiz aký bude mat priebeh nejaka choroba,ktoru este moje deti nemali. Ty vies aký priebeh budu mat osypky u tvojho dietata ak ich dostane?

evittam
2. jún 2018

@ada309 😂😂😂😂 Fakt si vtipná. Ja mám dosť široký obzor a urcite si ho nemusim rozširovat trapnymi správami na "hnojke" ci "trapkize".....Ja citam ine správy a nie tie kde sa narodilo koľko ovečiek a koziciek a podobne. Ale niekomu aj to stačí k zivotu a rozširi si tým svojim obzor.