icon

Názor lekára na očkovanie v časopise Mama a ja

lenka1989
30. aug 2013

Ahojte chcem sa vas opytat tie co mate septembrove vydanie mama a ja , ja som ho dnes hladala ale este nie je v stankoch a zaujimalo by ma co tam lekar vravi o ockovani kedze nas prve ockovanie caka v pondelok, dakujem vam

aristka
4. sep 2013

@adsumus čo je to citlivý jedinec,to by zaujímalo mňa,pretože pokiaĺ viem očko má kontraindikácie...,ktoré by vylučovanie zlúč hliníka obmedzilo alebo zvýšilo jeho prienik do mozgu ,ale tí ľudia s týmito diagnózami majú problém s kovmi a ich ukladaním alebo vylúčením potom aj v bežnom živote....
@petot a o autizme nekomentujem už ,je toho tu dosť aby si rodičia spravili záver a nikde inde som nenašla relavantné informácie,aby am niečo presvedčilo spájať autizmus s očkom....

petot
4. sep 2013

@adsumus Khan et al zostavili experiment na základe údajov zo svojich pozorovaní 252 ľudských pacientov s autoimúnnymi ochoreniami spôsobenými vakcínovým hliníkom, u ktorých zistili variáciu CCL2 génu. Samotné merania pohybu hliníkových nanočastíc potom urobili na myšiach aby otestovali platnosť svojich hypotéz a súvisiacich mechanizmov (na ľuďoch by sa takéto analýzy nedali urobiť, leda ak u doktora Mengeleho).

Ide o značne komplikovaný článok, ale ak to zostručním: Najprv zistili, že do 4 dní sa polovica hliníkových nanočastíc odbúrala z miesta vpichu: "...the local Al tissue concentration determined by atomic absorption spectrometry decreased by 50% from injection to d4..."

Potom sledovali, ako putujú. Najlepšie vidno distribúciu častíc v grafoch na str. 14, kde už po 3 týždňoch bolo v mozgu citlivých jedincov až 40%, a to transport ešte nebol na konci, ako ukazujú ďalšie tabuľky - podiel častíc v slezine a neskôr aj v krvi postupne klesol, ale v mozgu ďalej rástol. Takže môžeme usúdiť, že väčšina z častíc, ktoré boli pohltené v mieste vpichu, skončila v mozgu.

Pokiaľ ide o mozog, Tabuľka 1 ukazuje, aký podiel častíc sa nachádzal kde v testovaných časových úsekoch: po roku sa 94% nachádzalo v parenchýme. Na str. 11 je to zhrnuté: "FLBs were predominantly found in the grey matter (82% to 95%), regardless of the amount of injected FLBs (4, 10, 20 μL), vaccine co-injection (36 μL), or post-injection time from d21 to d365."

Tieto výsledky sa týkali jedincov s oslabenou mozgovo-krvnou bariérou a určitou variáciou génu pre CCL2, obe tieto okolnosti totiž podstatne zvyšovali prienik do mozgu. Práve kvôli tomu, že deti majú oslabenú mozgovo-krvnú bariéru, a sú masívne očkované, tieto výsledky autorov znepokojili - síce u väčšiny očkovancov sa nemusí prejaviť problém, ale pri opakovanom a najmä masívnom očkovaní, a najmä oslabenej mozgovo-krvnej bariére, to môže poškodiť citlivých jedincov:

"Nanomaterials can be transported by monocyte-lineage cells to DLNs, blood and spleen, and, similarly to HIV, may use CCL2-dependent mechanisms to penetrate the brain. This occurs at a very low rate in normal conditions explaining good overall tolerance of alum despite its strong neurotoxic potential. However, continuously escalating doses of this poorly biodegradable adjuvant in the population may become insidiously unsafe, especially in the case of overimmunization or immature/altered blood brain barrier or high constitutive CCL-2 production."

petot
4. sep 2013

@aristka Citliví jedinci sú v tomto prípade tí, ktorí majú zvýšenú zápalovú reakciu sprostredkovanú CCL2, čo je najčastejšie pri určitej variácii génu CCL2. Dali by sa identifikovať genetickým testom, ale ako vieme, pred očkovaním sa netestuje nič, ani len alergie na zložky vakcín.

Okrem toho výsledok ešte podstatne zhoršilo, ak mali navyše oslabenú mozgovo-krvnú bariéru. Čo v podstate platí pre všetky malé deti, a za určitých okolností dokonca aj pre dospelých. Aj samotné vakcíny obsahujú zložky, ktoré ju oslabujú.

Pointa je v tom, že akonáhle sa imunitná bunka, naložená hliníkom, dostane do mozgu, už sa odtiaľ nevie dostať a tak tam ostáva aj so svojím nákladom.

petot
4. sep 2013

@aristka Prof. Chlíbek robil už aj "populárno-osvetovú" činnosť, takže rozhodne nie je izolovaný niekde v odbornom časopise.

Samozrejme, že ide o zlúčeniny. Pravdupovediac, práve to je dôvod veľkého zmätku vo výskume, a tiež dôvod nedostatku údajov o vakcínovom hliníku. Väčšina výskumu sa totiž týkala odlišných zlúčenín, a v každom prípade odlišných morfologických foriem hliníka. Štúdií, kde by sa skúmal hydroxid a fosforečnan hlinitý, je málo. Štúdií, kde by sa skúmali po injekčnom (intramuskulárnom) podaní, je ešte menej. Štúdie, kde by išlo o totožné nanokryštalické častice ako vo vakcínach, takmer neexistujú.

Ty zase nechápeš jednu vec, že drvivá väčšina hliníka zo stravy sa do krvného obehu vôbec nemusí dostať, a ak sa dostane, je viazaný na biologicky aktívne látky, ktoré umožňujú jeho rýchle vylúčenie. Naproti tomu hliníková soľ vpravená do krvného obehu sa viaže na čo chce, najradšej na nosiče určené železu, dostáva sa do buniek atď. Kým ju telo stihne naviazať a vylúčiť, už sa stihla poukladať kde kade (najradšej v kostiach, slezine, pľúcach a mozgu) a narušiť enzymatické procesy.

Vakcínový hliník je ešte špeciálnejší prípad, kde nejde len o chemický rozpustený hliník (ako kontaminant od výroby, ktorého množstvo môže byť značné a pritom sa ani vôbec neuvádza), ale ešte aj adjuvant/adsorbent, ktorý tvorí s antigénmi nanočasticové komplexy. To sú už príliš veľké častice, ktoré neprejdú obličkami, takže telo sa ich nevie zbaviť. A tak sa buď niekde usadia, alebo ich pohltia imunitné bunky ktoré ich vozia po celom tele (a občas sa pri tom nechajú vyfotografovať tímom Dr. Khana).

mariuskaa
4. sep 2013

Vidím ze každá téma tu ma svoju "alicu".

kristinaanna
4. sep 2013

viete čo je zaujímavé? prečo sa k otázkam o očkovaní zapájajú tí istí ľudia? prečo nenapíšu aj ostatné mamičky svoje skúsenosti s očkovaním?

mariuskaa
4. sep 2013

Doctor Paul Thomas je officialny doktor plus navyše ma ďalšie vzdelanie a to je holisticka medicína.
http://www.drpaul.md/
neexistuje alternatívna medicinska Universita. Aby mal niekto titul MD-Dr musí študovať na "normálnej" medicinskej Univ.
Ma Tieto acreditacie;
1. Americká Asociácia Pediatrikov (najvyššie možné v USA)
2. BBB Acredited business
3. American Board integrative holistic medicine

Ma perfektne web stránku aj YouTube channel.
http://www.drpaul.md/

prevenar
Odpoveď bola odstránená
sjuzan77
4. sep 2013

@kristinaanna mozno preto, ze ostatne mamicky su uz unavene z toho, ako sa to tu dookola rozobera. mozno preto, ze im uz lezie na nervy, ako si zapnu konika a pomaly nevidia uz ine temy, len denno-denne nove ohladom ockovania. mozno preto, ze ked tu aj nejaka mamicka vyjadri svoj nazor, ci uz za alebo proti, tak sa do nej okamzite pusti oponujuca strana, cim nasledne mamicka olutuje, ze napisala par pismenok na verejne forum, kde sa pred tym dalo rozumne diskutovat. a co je na tomto celom to najlepsie? ze ani jedna strana nema pravdu a pritom ju svojim sposobom maju vsetci. zoberme si skupinu "neockujeme". ohanaju sa vysledkami studii, ktore boli robene zaujato na ten, ci onen faktor, povedzme, napriklad studia dr. andrewa wakefielda z roku 1998. tato studia sa berie ako prelomova, ktora dokazala spojitost medzi mmr ockovanim a autizmom. lenze nakoniec z toho bol skandal, pretoze sa zistilo, ze pan doktor zavadzal, uvadzal nepravdive vysledky a dokonca do studie zahrnal deti, ktore uz pred ockovanim vykazovali znamky autizmu, ci ineho postihnutia. vyskum bol oznaceny ako nepravdivy, doktorovi bola odobrata lekarska licencia a ostatni ucastnici sa od toho distancovali. moj nazor je, ze pokial sa nespravi sirokospektralny vyskum zamerany na vsetky aspekty, nemoze nikto tvrdit, ze mmr ockovanie sposobuje, ci nesposobuje autizmus. pokial nejaka mamicka ma tu smutnu skusenost, ze jej dietatko zostalo po ockovani autistom - je mi to nesmierne luto, sama mam v rodine autistu, ale odkial mozme vediet, ci by sa u dietatka autizmus neprejavil aj keby ockovane nebolo?
z druhej strany - jednoznacne suhlasim s nazorom, ze vakciny su plne jedovatych chemikalii, ktore nie kazde detske telicko dokaze uniest. a myslim si, ze pokial sa rodicia rozhodnu svoje dieta neockovat, malo by to byt na ich slobodnom rozhodnuti a nemali by tak konat pod natlakom hrozby financnej pokuty, ci vyhrazok zo stran pediatrov, ze dieta vylucia z evidencie.
ja nie som ani za ockovanie, ani proti, co sa mojho dietata tyka, vybrala som si mensie zlo a kazdym dnom dufam, ze sa rodicia zacnu rozhodovat ohladom ockovania podla svojho nazoru a nie na zaklade toho, ze tu zakladaju nove a nove temy.
ospravedlnujem sa za dlhy prispevok a zelam vsetkym spravne rozhodnutia, ktore budu najlepsie pre ich deticky 😉

itwasajoke
4. sep 2013

@kristinaanna ostatne maminy to vzdali a robia si po svojom ci uz ocko alebo neocko 😉 rozumnejsie je neprispievat lebo ako vidis je to stale o Tom istom z jednej aj z druhej strany 😅

adsumus
5. sep 2013

@petot Dakujem za tvoj príspevok, ale svoju odpoved na otázku, kde je uvedené, že polovica hliníka z vakcín skončí v detskom mozgu ,ako ty tvrdíš, som tam nenašla. Naopak záver Khanovej študie je, že sa tak deje v extremne malom množstve, a aj to len pri nadmernej záťaži a u tebou spomínaného ochorenia,čo len potvrdzuje celkovú vybornú toleranciu hliníka u jedincov. Plus ak vezmeš do úvahy, čo som tu vešala nedávno o tom, že mozgová bariera je u novorodencov plne funkčná, stále nevidím dôvod prečo prestať očkovať a vystaviť populáciu riziku veľmi vážnych chorôb s ťažkými následkami, v mnohých prípadoch neliečiteľnými.

petot
5. sep 2013

@adsumus Záver som tu doslovne citoval, a žiadne ubezpečovanie toho typu, aké uvádzaš, tam nie je. Píšu, že síce u väčšiny ľudí sa problém neprejaví, ale u citlivých jedincov a pri opakovanom/nadmernom očkovaní je tu problém.

@sjuzan77 Technická pripomienka: Dr. Wakefield bol síce obvinený z podvodu (novinárom na voľnej nohe) v lekárskom žurnáli BMJ, ale prestížny žurnál Nature už zverejnil dva posudky expertov, že nie sú žiadne dôkazy o falšovaní. Jeho spolupracovník, prof. Walker-Smith už vyhral na najvyššom súde svoju licenciu naspäť. Takže tento argument, hoci sa neustále opakuje, je falošný.

To je všetko, nemám záujem Ťa presviedčať. Buďte zdraví, akokoľvek sa rozhodneš 😉

adsumus
5. sep 2013

@petot
Záver štúdie:
"This occurs at an extremely low rate in normal mice, the percentage of injected particles found in tissues being estimated at 1:105 in d21 spleen and 1:107 in d90 brain, consistent with the excellent tolerance of almost all individuals to limited doses of alum and other injected particles."
U normálnych myší dochádza k prenikaniu v extremne malom množstve......čo sa zhoduje s výbornou toleranciou u takmer všetkých jedincov na limitované množstvá hliníkových a iných častíc.

http://www.biomedcentral.com/1741-7015/11/99

aristka
5. sep 2013

@petot konečne si napísal ,že nemáš čo uviesť ohľadom použítia zlúčenín hliníka vo vakcínach.....lebo stále sa tu točí o hliníku ako prvku samotnom a to je rozdieľ....čo sa táka hlin.solí podané krvne,ale im podanie nie je iv podanie,to je rozdieľ ,žiadna očkovacia látka sa nepodáva iv....po podaní očkovacej látky im sa aj prídavné látky očka ďalej štiepia a postupne prechádzajú do krvi ,kde sú ,ale ďalšie bariéry ,ktoré náš org chránia ako je napr.pečeň...ak si čítal tú bakalárku je tam ukladanie hliníka do kostí alebo ohľadom naviazania na červené krvinky,ale v tomto je rozdieľ bolusové podanie ako sa deje pri očku a ešte k tomu zlúčením ,ktoré sa štiepia a je rozdieľ podanie hliníka na myšiak pravidelne....aby sa toto dialo s krvinkami aj v tej práci je písané ,že by sme museli byť pravidelne vystavovaný prvku hliníka min.tuším tam bolo 880 dní ......,ale u nás sa jedná o jednorazovú dávku ....a ak by bola pravda ,čo píšeš ,čo taký pacienti dialyzovaný ,obličky v čudu ,roztoky z obsahom zlúčenín hliníka máš poznanie ,že by mali neurologické ochorenia ....samozrejme škodí ,ale všetko má svoju postupnosť či imunitnú ,orgánovú ochranu ako napr.pečeň a ten mozog je úplne na posledy....a týmto tu končím... 😉

petot
5. sep 2013

@aristka Neviem, na čo reaguješ, ale zdá sa mi, že sa už začínaš hádať sama so sebou, ako v prípade fytoterapie/homeopatie. Práca Khan et al pojednávala vyslovene o JEDNORÁZOVOM podaní do svalu, v dávke a forme zodpovedajúcej očkovaniu. Už toto jednorázové podanie stačilo, aby sa u citlivých jedincov dostal hliník do mozgu.

Pokiaľ ide o dialyzovaných, veď tam je popísaná celá diagnóza, dialyzačná encefalopatia, ktorá sa prejavuje demenciou a v krajnou prípade až smrťou, a spôsobuje to soľ hliníka. Až také je to teda "neškodné".

Viac ako bakalárke verím reálnemu výskumu. Máš nejaký výskum, ktorý by dokazoval to, čo tvrdíš?

petot
5. sep 2013

@adsumus To, že väčšina nemá zjavný problém, je slabou útechou pre rodičov detí, ktoré vakcína doživotne poškodila.

aristka
5. sep 2013

@petot a po koľkých rokoch je tá diagnoza to napíš ,denne dialyzovaný pacient ,za aký čas príde k tejto diagnóze....podotýkam denne dialyzovaný....a čo sa týka očka aj ja som písala ,že prechod je ,ale ako posledná inštancia,ja som to nepoprela ,ale ty mozog dávaš ako prvú inštanciu ,ale to nie je pravda ,to by dotyčnému nemohla fungovať imunita ,pečeň a ani obličky ....

aristka
5. sep 2013

a nehovoriac u dialyzovných pacientov je celkovo narušený organizmus ,ktorý je zamorený purínmi a látkami ,ktoré pre nedostatočnosť obličky sa nemôžu vylúčiť ,aj napriek dialýze tie metabolické procesy sú narušené a škodliví látky putujú neustále v organizme..keby dialýza 100percenten fungovala tí ľudia,ktorý ju podstupujú a nedostanú sa na transplantáciu obličky by mali omnoho dlhšie prežitie...preto je dialýza len dočasný stav....

adsumus
5. sep 2013

@petot Študia, ktoré skúmala riziko hliníka pri očkovaní v roku 2011 a zistila, že hliník predstavuje extremne malé riziko z vakcín pre detičky. A riziko ochorení je oveľa vyššie nebezpečenstvo.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22001122

petot
5. sep 2013

@adsumus Tá štúdia neskúmala riziko hliníka pre detičky. Tá štúdia ŽIADNE DETIČKY ANI NEVIDELA. Štúdia si zažonglovala s číslami a niečo vyšlo. Vyšlo, že vakcíny sú najväčším zdrojom hliníka u detí.

Štúdia urobila toto:
1, najprv ODHADLI "bežnú" hladinu hliníka v krvi novorodenca
2, potom ODHADLI "bežný" obsah hliníka v tele novorodenca
3, potom použili údaje z štúdie u DOSPELÝCH o transporte hliníka podaného INTRAVENÓZNE, čo, ako už aj @aristka priznala, je niečo celkom iné než INTRAMUSKULÁRNE podanie vakcíny
4, ZANEDBALI, že tá štúdia skúmala celkom inú chemickú formu hliníka (citrát) a je v podstate nepoužiteľná
4, potom USÚDILI, že nakoľko obličky u detí ešte nemajú plnú výkonnosť, tak sa hliník odbúrava pomalšie
5, keďže NIE SÚ ÚDAJE, ako rýchlo sa u detí odbúrava, tak si to ODHADLI
6, na základe ďalšieho experimentu na dvoch zajacoch ODHADLI, že z miesta vpichu sa vstrebe 51 a 17% hliníka
7, ZANEDBALI, že ten experiment skúmal roztok chemicky čistých hliníkových solí, a neskúmal zle rozpustné nanočastice s viazaným antigénom
8, vôbec NEBRALI DO ÚVAHY, že tieto častice obličkami neprejdú

Tieto všetky odhady, bulharské konštanty, hrušky s makom a fazuľou zadali do rovnice. Zistili, že sa NEDÁ VYPOČÍTAŤ, a tak ju vyriešili pomocou štatistických metód. Výsledok porovnali s ODHADOVANOU "bezpečnou" hladinou (o tej zas niekedy inokedy).

Takže chvíľa napätia, tramtadá, vylosované čísla sú: ak sa hliník vstrebe rýchlo, tak je odhadovaná "bezpečná" hladina prekročená, a ak sa vstrebáva pomaly, tak prekročená nie je.

Opona padá, diváci tlieskajú, herci odchádzajú, kvety a dovidenia.

mano5
5. sep 2013

@petot 😀 😀 😀 😀 . Vyborne zhrnutie. Ja som ODHADOL, ze moja mala ma uz beztak dost vysoku hladinu hlinika, formaldehydu, antigenov (z otraveneho ovzdusia) a ineho bordelu, ktory dycha a papa v materinskom mlieku (podla niektorych je obsah hliniku v materinskom mlieku vacsi ako vo vakcinach) tak ziadny dalsi bordel obsiahnuty vo vakcinach uz nepotrebuje. 😎

aristka
5. sep 2013

@mano5 a prečo sa bojíš hliníka z ovzdušia a z potravy,keď vďaka nanočasticiam ho vykaká... 😀

mano5
5. sep 2013

@aristka Ja som niekde pisal, ze sa bojim hlinika? Hlinik sa predsa odstahoval do Humpolca. Ja som akurat ODHADOL, ze ho ma nasa mala uz dost a dalsi naviac uz netreba.

mano5
5. sep 2013

@aristka A pokial som dobre porozumel citanemu textu - co tebe asi robi problem - tak tu sa pise nieco ine (citat z tejto stranky):
"Vakcínový hliník je ešte špeciálnejší prípad, kde nejde len o chemický rozpustený hliník (ako kontaminant od výroby, ktorého množstvo môže byť značné a pritom sa ani vôbec neuvádza), ale ešte aj adjuvant/adsorbent, ktorý tvorí s antigénmi nanočasticové komplexy. To sú už príliš veľké častice, ktoré neprejdú obličkami, takže telo sa ich nevie zbaviť. A tak sa buď niekde usadia, alebo ich pohltia imunitné bunky ktoré ich vozia po celom tele (a občas sa pri tom nechajú vyfotografovať tímom Dr. Khana)."

Takze to bud necitas vobec - kedze necitas ani stranky odporujuce tvojmu presvedceniu - alebo nevies porozumiet pisanemu textu.

Takze to zhrniem - nanocastice nevykakam.

aristka
5. sep 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... no tu nájdeš niečo o tých nanočasticiach a ako naša naše telo na ne reaguje.....
@mano5

nikimax
5. sep 2013

@mano5 krásne zhrnutie, máš 100 bodov..... 😀 😀 😀 Niekedy mám pocit, že mám iné chápanie....Mne sú tie veci zrozumiteľné, čo píše napr. k hliníku
@petot Je to jasne vysvetlené, po lopate.....Kto vie čítať s porozumením, nemôže mať s týmito príspevkami problém, či??.....neviem prečo niekto iný tomu nerozumie, alebo si to zle vysvetlí, alebo prekrúti.... a na čo vlastne?.....k čomu to je dobré?

adsumus
5. sep 2013

@petot Další krásny príspevok, dokonca s umeleckými prvkami, akurát mi tam chýba tá časť o tom ako zlí vedci podplatení farmafirmami falšujú a ignorujú skutočnosti len aby ohrozili životy milionov ľudí po celom svete a dobrí ujovia z antivax sú to nato, aby nám zadubencom otvorili oči, samozrejme zo svojej činnosti nemajú žiadne zisky a neexistujú žiadne finančné prepojenia na alternatívne spôsoby liečby. Akurát škoda, že vám čím dalej viac ľudí prestáva veriť a neboja sa o tom písať verejne.
Vrátila by som sa ale radšej k tvojmu dnešnému výroku citujem z tvojho príspevku: "Nová štúdia Khan et al, ktorú som vyššie prilepil, dokazuje, že u citlivých jedincov môže skončiť v mozgu až polovica vakcínového hliníka a ostane tam natrvalo." Kde konkrétne Khan uvádza túto skutočnosť? Už si mi neodpovedal na príliš veľa otázok, takže ti prestávam veriť, že ttvoje odporúčania sú naozaj v záujme zdravia môjho dieťaťa. Dakujem za konkrétnu odpoved na moju konkretnu otázku.

petot
5. sep 2013

@adsumus Trochu potrénuj čítanie s porozumením, písal som o tom vyššie. Samozrejme za predpokladu, že máš vôbec záujem čítať, a nielen presadzovať svoje (?) náhľady.

adsumus
5. sep 2013

@petot Nie, ja nič nepresadzujem, pýtam sa nato čo tvrdíš, pretože je to pre mnohých ľudí pri rozhodovaní o očkovaní veľmi dôležité, nie je to tam a ty to vieš, radšej si priznaj, že si si vymyslel niečo, čo v tej štúdií vôbec nie je alebo podlož svoje tvrdenie.

mano5
6. sep 2013

@aristka Ten odkaz, co si sem dala nie je urceny pre mna ako aj inu laicku verejnost - citujem zo stranky:
"Tyto stránky jsou určeny odborným pracovníkům ve zdravotnictví! Informace v nich nejsou určeny pro laickou veřejnost."

Takze neviem, co si mi tym chcela naznacit. Stale je pre mna njalepsi clanok o chemickych rekciach v tele tento:
http://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-oca...