icon

Nebojíte sa MMR očkovania?

pimpulienka
4. sep 2011

Čaká nás v oktobri, ale mam fakt dosť strach..Doteraz sme boli klop klop klop bez priznakov aj vďaka homeopatii,ktorú som podavala, ale tohto sa bojim. Ake mate skusenosti s tymto živym typom vakcinácie?

katrinka8
17. dec 2011

Bojime, preto nedame ockovat 🙂 Zatial mame "odlozenu" aj 3. hexu s prevenarom. Na vsetky povinne ockovania doteraz sme mali zle reakcie ☹

lenocka84
18. dec 2011

ockovanie MMR som odmietla, aj tak choroby ktore sa ockuju uz prichadzaju v inych zmutovanych formach, takze je to uz takmer zbytocnost.
vid priklad, ze v cechach aj ockovani chlapci dostali mumps.
a nasa dr. ma ani velmi nepresviedcala. takze asi na tom kus pravdy bude. 😉

jankabj033
8. mar 2012

ahojte mamicky a oteckovia...citam tu rzne reakcie na ockovanie MMR....ako nas to caka tento mesiac ako poviem vam ze mam nenormalny strach dat dieta zaockovat..pretoze po poslednom ockovani som prerevala dva dni ..maly mi v noci dostal nenormalnu zimnicu a vysoku horucku hned chytil sople a ako nevedela som co s nim robit kedze som mlada a neskusena ...ale aj keb som mala skusenosti strach bol obrovsky o zivot mojho synceka..ako bolo to velmi zle....vsetky ockovania doteraz znasal dobre aj ked ja som par noci prebdela ci je ozaj vsetko ok a bolo...ale teraz po predoslej skusenosti mam velk strch.....ale bojim sa aj reakcie lekarky ak by sm ockovanie odmietla,mame super lekarku ktora je velmi ochotna a vazne dobra lekarka .ale bojim sa ako zareaguje ked mamicka odmietne ockovanie a sme z maleho mestecka a bojim sa aj reakcie okolia ci nebudem vyzerat ako matka ktorej je jedno co je s jej dietatom..ale je to naopak ..robim len vsetko to co robi mojmumalemu dobre...a vlastne mozem odmietnut ockovanie?mam na to narok?????????prosim poradte mi...uz mam tyzden hnacky z nervou z toho ockovania a to ideme az 26.3 na poradnu

patulka83
9. mar 2012

No, my sme mali byt presne proti tomuto ockovani vcera, ale zavolala som doktorke, ze ma mala teploty, tak ma objednala na buduci tyzden v stredu. Pravda je taka, ze mala ziadne teploty nema, len ja mam neskutocne velky strach a malo informacii. No dnes mi mamka volala, ze jej doktorka ma po tomto ockovani autistickeho synceka a viacej mi netreba. Teraz sa tym zaobera, informacii ma viac nez dost, urcite ovela viac ako niektori pediatri...Takze ockovat ani nedam a reakcia doktorky ma vobec nezaujima. Zaujima ma jedine zdravie mojej dcerky.
Pocula som aj to, ze kvoli tomu nemusia zobrat dietatko do skolky, no neviem, ci je to pravda.

chryse
13. mar 2012

My sme boli vcera na poradni na 14 mesiacov, mala ma VUR, berie lieky a doktorka sama povedala, ze ju ockovat nebude, ze si to nezoberie na zodpovednost,,,, tak take neskodne ockovanie to asi nebude.... 😒

kytykenka
13. mar 2012

ja mam nedonoseniatka dvojicky teraz mame 11mesiacov a ockovat som nedala ziadne a asi ani nedam a uz vobec nie na MMR

tkmama
13. mar 2012

môj synček mal po očkovaniach hexavakcínou aj proti MMR vysoké horúčky s febrilnými kŕčmi, 2x sme boli hospitalizovaní. Teraz čaká MMR dcérku a mám veľký strach, pretože pri hexavakcínach mala tiež vysoké teploty 3 dni. A keď tu tak čítam ako NEočkujete, napadá mi, ako to robíte, veď je to povinné, či nie? mne povedala doktorka, že je povinné a museli by sme platiť pokutu (čo by mi teda nevadilo). tak ako to teda je?

helsinka
13. mar 2012

http://rizikaockovania.sk/leg/leg6-odmietnutie_... maminy toto som našla na nete, skúste pozrieť, uvidíte . . .

mucher
14. mar 2012

Keby som bola pred očkovaním MMR vedela to, čo teraz, určite svoje dieťa zaočkovať nedám!!!!

jjanica
Odpoveď bola odstránená
abbie
15. mar 2012

ja MMR nedam aj napriek vysokej pokute 😠 za zdravie mojho dietata by som dala aj vyssiu ...

viki2912
15. mar 2012

ja davam vsetko povinne bez vynimky a nikdy sme problemy nemali,okrem bolavej nozky jeden den...som repsvedcena,ze tie ockovania maju nejaky vyznam...nic navyse nedavam,ale povinne davam...ci sa bojim vedlajsich ucinkov?ako tu citam,ze po ockovani dostali autizmus????????bolo to dokazane????viete to na 100 percent???????????????sirit takuto informaciu,nie je moc dobre....vakciny ako aj bezne emulgatory v strave,farbiva atd atd,maju neporiaznive ucinky,ale ja som zastancom nazoru,ze povinne ockovania su bezpecne,vztahuju sa na ne normy EU,teda neverim,ze mozu poskodt dieta tak ze dostane autizmus.ako tomu neverim,nech sa nikto nehneva...predizpozicie na takuto poruchu,muselo mat dietatko uz davno.....

kataatak
10. apr 2012

My sme nemali ziandu reakciu. Mame vsetky povinne ockovania + Prevenar. Doktor nas upozornil na mozne neziaduce ucinky, kazal nam kupit si nurofen na teplotu, ale ani ten sme nepotrebovali.

evina313
10. apr 2012

my sme skoncili v nemocnici s velmi zlou reakciou, vysyp na celom tele, kazdym dnom sa to zhorsovalo, vysoke teploty...tyzden sme boli na koznom 😒

zuzanapp
10. apr 2012

my máme tiež všetky povinné za sebou bez teplôt a nejakých iných nežiadúcich účinkov 🙂

malawienka
24. apr 2012

nechavam detom povinne ockovanie, pretoze si myslim, ze je to naozaj potreba. Viem, ze sa mozu vyskytnut neziaduce ucinky a radila som sa aj s lekarkou, ktora sa venuje homeopatii a ona mi doporucila gulocky na detoxikaciu. Ma to detom pomoct odburat vsetky skodliviny, ktore mozu narobit neplechu. Zatial musim poklopat sme nemali horsiu reakciu ako teplotu, na ktoru zabral nurofen. Ale urcite je dobre, ze sa na tuto temu vedu diskusie - je bohuzial dost mamiciek, ktore sa ockovanim trapia.

silvid
24. apr 2012

ahojte maminky, ja mam synceka ma uz 2 roky, a zazivala som nenormalny strach, Matko po tomto ockovani MMR prestal na vyse 2 mesiace uplne rozpravat...bolo to hrozne, nepovedal ani mama...proste nic...len ukazoval prstekom...teraz mame dalsie babatko, malu princeznu, a tie prve ockovania urcite dam, ale MMR asi odmietnem, nechcem to zazit znova...nastastie je to uz fajn, Matko uz ako-tak rozprava, ale napredujeme velmi pomalicky...

monika15
25. apr 2012

mi sme mali vsetky ockovania klop klop bez nijakych problemov,

akoze ked sa tak pripravujes na ockovanie ze naprv vsetko mozne zle co len moze prist,
a po cm pozerat dieta cele dni po......

proste na co sa pripravujes na vsetko zle...... zle veci sa velmi lahko pritahuju.....

emalujza
27. apr 2012

ano dali sme, maly mal teplotu, ako po kazdom ockovani, ale Nurofen pomohol. Dala som ho aj na rotaviry zaockovat.

margot
15. júl 2012

Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.Nás to čaká v aguste..pri synovi som nemala nič naštudované ohladom vakcín a pri malej len čítam a čítam a som z toho taká vystresovaná a vystrašená, že neviem,ako sa mám rozhodnúť.. 😒

pakin
16. júl 2012

Moja známa mi povedala, ze od 2012. máj ked niekto odmietne MMR ockovanie, musí platit pokutu az 330 Eur. Je to pravda? Aj ja trápim s tou otázkou ci dat alebo nedat ockovat. Síce je to este daleko, ale co som zatial nastudovala a cítala tu na MK, ja by som nedala zaockovat malého ☹ . Ale na druhej strane, ked pozerám, ze aj ja som dostala také ockovanie a som tu, tak preco nie. Ked som dostala ockovanie, dostala som aj choroby. Takze neviem na co sú. 😖 Doteraz máme zdravé dietatko, nechcela by som aby mal cukrovku, alebo tie horsie choroby, ktoré uviedli mamicky vyssie. Máme dobrú doktorku, ale neviem ako by reagovala, keby som nej povedala, ze nedám malého zaockovat. 😒 Je to velmi trápne ☹ Cítala som, ze neziadúce úcinky mozu vyskytnút aj o rok alebo aj neskorsie. Ja fakt neviem, co mám robit ☹ Zatial vsetky vakcíny sme dostali, nemali sme ani zvysenú teplotu, ale o MMR som necítala skoro nic dobré. Co by som mala urobit?

vinifred
16. júl 2012

..nie nebojím..ja sa bojím chorôb..

danciacik
16. júl 2012

@pakin tá pokuta je už dávnejšie nie len od tohto roku. Ale zatiaľ mám info, že sa to nejak extrémne nerieši. My osobne sme minulý týždeň odmietli všetky očkovania, keďže máme viacero podozrení u starších čo narobilo očkovanie a u malej bola tiež reakcia, ktorá sa mi teda vôbec nepáčila

kkl82
16. júl 2012

my sa bojime aj ockovania proti mmr aj ostatnych ockovani, preto nedavame ockovat vobec. k tomuto rozhodnutiu som dospela po niekolkomesacnom studiu pre aj proti nielen zo slovenskych internetovych stranok. ockovanie nepovazujem za nutnost, resp. ho povazujem za kontraproduktivne, vzhladom k roznym aj osobnym skusenostiam. a jednoducho nebudem riskovat postihnutie mojho dietata a vazne poskodenie centralneho nervoveho systemu, aj ked vyrobca uvadza sancu "len" 1 ku 10000. jednoducho, nedavam sancu aby to moje dieta bolo to 1...
@pakin a si si ista, ze to ockovanie mas aj ty? neviem, aky si rocnik, ale vazne o tom pochybujem. ja som 82 a nas ockovali iba proti osypkam v roku a pol, a rubeole v styroch rokoch. mmr ako kombinacia je tu iba par rokov a navyse tato vakcina obsahuje daleko viac "dobrot" ako single vakciny v r. 83 a 86. minimalne tie zvysky ludskej dna, ktora moze narobit poriadnu neplechu, tam urcite neboli... a ta pokuta, ktoru spominas, tu bola aj pred tym, len po maji sa ruvz snazi vystrasit rodicov este viac, lebo dostali bezvyznamne a pravne nezdvovodnitelne stanovisko od uradu pre ochranu osobnych udajov... tak zacala silna kampan voci rodicom, ktori sa rozhodli neockovat...

luna13
17. júl 2012

No my sme ockovali vsetky vakciny a proste aj som sa rozhodovala ci ano alebo nie ale nakoniec ano lebo napr.neviem si predstavit ze sa mi dieta zacne dusit len preto ze som vela citala na internete ja neviem ale podla mna je to trochu nezodpovedne od rodica netreba sediet nad internetom od rana do noci lebo tiez jedna babka povedala ze sused umrel a on na druhom konci siel veselo domov takto je to aj stym ockovanim autizmus silne silne pochybujem o tom ze je z ockovania stym sa narodi a ukaze sa casom no tym nechcem sudit nikoho len pisem co mame za sebou my s obama detmi🙂

sisaka
27. júl 2012

ja mam dobru skusenost, mam zaockovane obdive deti - obidve su uplne normalne a zdrave, bez chronickych chorob a dokonca mam aj osobnu skusenost, nakolko som bola pred. cca 3 rokmi touto vakcinou zaockovana, na rozdiel od tetanovej vakciny miesto vpichu ma po zaockovani vobec nebolelo, po 2 tyzdnoch som sa jeden den citila unavena a mala som zvysenu teplotu, na druhy den som bola ok, pri tejto vakcine je to normalna reakcia, na ktorej moznost som bola vopred upozornena. Mozem vas ubezpecit ze sa zo mna nestal autista a ani ja ani okolie nezaznamenalo nejake zmeny v mojom spravani 😀 , taktiez sa u mna nerozvinulo ziadne chronicke ci autoimunne ochorenie.
Bu bu bu od protiockovacich fanatikov ma od ockovania urcite neodradi

pallacinka
27. júl 2012

Ja sa nebojim, necitam "zarucene overene" clanky na nete a som v pohode 🙂 Mame za sebou 2 davky a bez reakcie.

careamell
5. aug 2012

Nespoliehajte sa na štát, na lekára....SAMA si to každá preštudujte a zvážte možné riziká....
My neočkujeme.....už nikdy viac...

pectore
24. aug 2012

dali sme zaockovat a okrem zacervenaneho miesta a asi hodineveho placu sme to zvladli . Dietatko prospieva, nema ziadne problemy. Odporucam vsak ockovat az po dokladnom zdravotnom vysetreni.

eliaska23
17. sep 2012

ahojte, otázka na MMR očkovanie, diskutovala som o tom s našou pediatričkou, povedala, že všetky choroby sú dnes v pohode liečiteľné a nespôsobujú smrť, ale upozornila ma, že u chlapcov býva problém s mumpsom, pretože táto choroba napáda semenníky a u chlapcov môže viesť k sterilite... takže teraz zvažujem, ešte mám dosť času, lebo máme len 8 mesiacov... neviete, kde by som našla nejaké štatistiky o tom, ako často sa táto choroba vyskytuje u chlapcov a čokoľvek k tejto chorobe? Úprimne sa mi nechce celé dni sedieť za netom a hľadať to a je vás tu dosť šikovných mamin iek, ktoré to už máte prelúskané... ďakujem za linky a za pomoc veľmi veľmi 🙂