icon

Nebojíte sa MMR očkovania?

pimpulienka
4. sep 2011

Čaká nás v oktobri, ale mam fakt dosť strach..Doteraz sme boli klop klop klop bez priznakov aj vďaka homeopatii,ktorú som podavala, ale tohto sa bojim. Ake mate skusenosti s tymto živym typom vakcinácie?

wewe22
17. sep 2012

teda precitala som tu toho moc ale nazor ze date sa presvedcit autoritou(lekarom) je smiesne a nechat sa presvedcit neautoritami je ine? kazdy veri niecomu, kazda z nas sa boji o zdravie svojho dietata, je ina otazka ci je toto ockovanie nutne ale to tu teraz neriesime, nikdy neviete co vas v buducnosti caka, mozno prave jedna z nas ktore ockujeme budeme raz plakat ze sme to spravili, ale mozno niektore s tych ktore a bili do prs, ze nedaju lebo je to zle, budu plakat ze ockovat nedali
a ted babo rad 😖

vertyeux
18. sep 2012

ahojte, aj mna trapi tato vakcina, neviem, ci dat zaockovat alebo nie. este ma zaujima jedna vec, snad sa dozviem dpoved od maminiek, ktore to maju v malicku, ze ak odmietnem dieta ockovat teraz, dokedy sa moze zaockovat, keby som si to rozmyslela. a tiez ma zaujima, ci existuju aj jendotlive vakciny, cize ak teraz odmietnem, tak mozem v priebhu niekolkych rokov doockovat postupne po jednom. dakujem velmi pekne za rady, mam hlavu ako balon, ale nasej pediatricke celkom doverujem, tak snad ma nesklame a pohovori si o tom so mnou 🙂

erikasadek
18. sep 2012

@vertyeux, ahoj, len na info pre teba, ak nedas teraz zaockovat mozes zaockovat ak dieta nedostane v pirebehu zivota osypky , niekedy na zaciatky 12 roka staci len jedine ockovanie vtedy.. 😉 je to oficialne ockovanie... 😉

teraz moja odpoved na otazku u nas vdaka tomu ockovaniu ako mnohe viete moj syn a problemy na cely zivot moj druhy syn uz to ockovanie nema a ani mat nebude tretie deta tiez nie...
kazdy veri comu veri .... a ja som za slobodnu volbu rodica..
moje statsie je ze zijem v krajine kd enie je povinne ockovanie....; aj napriek tomu ze je to farmaceuticka velmoc, aky paradox...
tu na moje statsie je vela lekarov ktory ma zato nesudia ktori dokonca sami mi povedia neockujte teraz nechajte len to jeidnen povinne v 3 roku.. 😉
@eliaska23 sposobuje mumps sterilitu, ano sanca je 1%!!! velmi mala v dnesnej dobre , pretoze nie vzdy napada semenniky a hlavne ked napadne robi sa specialna sietka na semmeniky ktora ich drzi.. takze sanca je tym padom oficialna stranka o tom hovori asi 0,1% ze ostane sterilnu muz.. 😉
tazke hlavu hore... ano inak mas pravdu tu v fr normlane deti maju osypky kazdu zimu su slabe epidemie a ziadne dieta nezomiera na tuto chorobu.. 😉 😉 teda zatial nezomrelo. 😉 vdaka medicine a paracetamolu sa lahko zvlada.... su to len silne horucky ako kiahne len 10 krat silnejsie.. viem to v okoli mam par ludi ktorych deti presli osypkami deti ktore mali ani nie dva roky niekedy.. 😉

tazke kto chce ockovat nech ockuje, ak tomu veri ze robi dobre pre svoje dieta kto nechce ma nato pravo a neurazajte ho.. 😉

prevenar
16. nov 2012

bojime , preto sme ju odmietli ..tak ako dalsie vakciny . ^^

mame zalozenu sukromnu temu o rizikach ockovania , kto ma zaujem nech u mna poziada o vstup. stovky uzivatelov vam radi poradia.

mb
16. nov 2012

proti comu je ockovanie MMR?

monika2012
6. máj 2013

Mamičky, čo ste odmietli očkovanie MMR, spôsobilo vám to veľké problémy, resp. ťahačky, vysvetľovačky, pokuty? Jednoznačne sa chystám odmietnuť očkovanie MMR, ale mám obavy z "právnych" následkov.

mimik79
6. máj 2013

mb mumps, rubeola, osypky

detmar
28. jún 2013

Baby, pekné, že ste tak pevne rozhodnuté, ale neuvažujete o tom, že tie choroby, proti ktorým je vakcína vytvorená, môžu spôsobiť ďaleko väčšie problémy vašim deťom ako samotné očkovanie? Veď nás tiež očkovali a tu sme. Napr. vo Francúzsku, čo nie je žiadna rozvojová krajina a nám dostupná krajina, sú bežné osýpky, budete riskovať, že vaše deti jedného dňa pôjdu do Fr a dostanú osýpky? Alebo tie čo máte dievčatá, nebojíte sa, že vaša dcéra bude jedného dňa tehotná a dostane ružienku a narodí sa jej postihnuté dieťa, lebo vy ste "sebecky"(citujem) ju nedali očkovať. Ja ak vám mám pravdu povedať uvažujem, že dám malú zaočkovať, lebo si myslím, že tieto choroby sú ďaleko nebezpečnejšie ako teploty, čo môže a nemusí mať po očkovaní. Okrem toho si myslím, že táto negatívna kampaň na očkovanie je spustená s istým úmyslom, veď negatívne informácie zaujmú viac a predávajú sa viac, ako pozitívne. Napr. videli ste už niekedy niekde štatistiky o tom aké sú vakcíny účinne? Alebo už aj keď sme pri tých negatívnych skúsenostiach, pošlite mi prosím linku, kde bude napísané, koľko prípadov na Slovensku zaznamenalo nežiadúce účinky. Nejaké relevantné dôkazy chcem, nie to čo sa hovorí v médiach a čím nám vyplachujú mozgy....

Ale hlavne baby som sa chcela opýtať, či existuje možnosť, nedať očkovať MMR vakcínu, ale dať jednotlivé choroby očkovať zvlášť? Počuli ste už o niečom takom? Nechcela som vám svojim príspevkom pobúriť, len sa zaujímam, som tiež matka 10mesačnej dcéry a rozmýšľam, čo bude najlepšie. Nesiem zodpovednosť za jej zdravie a nechcem to pokašľať. Ďakujem 😉

ajinkafo
29. jún 2013

MMR rozhodně očkovat nebudem, dcera si může zarděnky nechat naočkovat až bude plánovat těhotenství, očkování, které dostane v dětství, ji v tuto dobu už dávno chránit nebude.
@detmar Ty si myslíš, že MMR očkování tvé dítě ochrání v dospělosti? 😀 😀 Účinnost očkování..to by museli jednoho a toho samého člověka 2x záměrně vystavit jedné z těch nemocí.. jednou neočkovaného a podruhé očkovaného a sledovat, zda se nakazí. Myslíš, že něco takového proběhlo? O NÚ je asi zbytečné mluvit, všichni víme,že vysoká podhlášenost a doktoři drtivou většinu NÚ smetou ze stolu a nic neřeší.

biancal
29. jún 2013

My sa nebojíme pretože NEOČKUJEME ! 😉

zonjushe
29. jún 2013

bojim sa, preto ho nedam..

zojkula
22. júl 2013

Mile mamicky nas to caka tiez asi v oktobry a urcite dam svoju dcerku zaockovat.Musim zaklopat doteraz vsetky ockovania co sme presly dopadlo to vyborne.Ved aj mi ked sme boli male sme museli vsetkym prejst.Takze mne to problem nerobi a ide mi o zdravie mojej dcerky a nechcem sa zbytocne strachovat o co nemusim.Tu sa len zbytocne vystrasite vseliakymi poverami.a nikde nemate na 100 percent dokazane ze nieco sa stane vasmu dietaku po ockovani.ja urcite dam malu zaockovat.

lilly0812
30. júl 2013

Milé mamičky, nebojte sa toľko teho MMR očkovania. Môj synček má už očkovanie MMR za sebou a je v úplnom v poriadku. 9 dní po očkovaní mal 3 dni zvýšenú teplotu, okrem toho nemal žiadne vedľajšie účinky.
Tiež som sa najpvr bála tohto očkovania a tiež som uvažovala nad tým, že očkovanie odmietnem. No pediatrička ma ubezpečila, že ani jedno z detí, ktoré očkovala MMR-kou nemalo nikdy žiadne vážne vedľajšie účinky okrem tej teploty. Tiež som sa dočítala, že dieťa vraj môže ostať po očkovaní autizmom no nič také sa nestalo. Dieťa sa musí s autizmom už narodiť, zo žiadneho očkovania dieťa autizmus nedostalo. Prvé MMR očkovanie máme za sebou a malý je v poriadku.

mariuskaa
3. aug 2013

A je to tu!
Americký sud potvrdil ze MMR vakcínu spôsobuje autizmus.

http://www.whiteoutpress.com/timeless/courts-qu...

pingu1
3. aug 2013

bojim sa mmr a preto ho nedam

briketa
3. aug 2013

@mariuskaa akurat, ze quietly confirm is good for nothing... to je nic. na riadne akcie to musi byt riadne vyhlasene, potvrdene, zmenena legislativa. potom sa mozeme usmievat. takto do kindergarden to v ockovacom preukaze stale chcu mat.

imbecilia
21. jan 2014

Ja sa tiež bojím a neviem ako sa rozhodnem.
Tak som sa pozrela proti čomu to je. Napríklad rubeola nie je nijak závažné ochorenie. Nejaku vyrazku a teplotu s dietatom vydrzim. Radsej ako ockovat ktoviecim. ALE potom toto: "Pri nákaze tehotnej ženy vírus preniká placentou do krvného obehu plodu a podľa trvania gravidity spôsobuje postihnutie jeho jednotlivých orgánov. Pri nákaze matky v druhom a treťom mesiaci tehotenstva dochádza u dieťaťa najčastejšie k poškodeniu sluchu, zraku a k vrodeným chybám srdca. Postihnuté deti sa narodia zdanlivo zdravé, neskôr však slabo prospievajú, zaostávajú v motorickom a psychickom vývoji. "
Takže treba vidieť za roh. Je to veľmi nákazlivá choroba - ľahko a dobre sa vie šíriť, lebo má dlhú inkubačnú dobu. TOTO JE DOKÁZANÉ.
Vyvoláva to otázky.
Čo keď ma (alebo inú ženu) moje nezaočkované dieťa nakazí keď budem tehotná a kvôli tomu prídem o ďalšie dieťa?
Čo keď sa moja nezaočkovaná dcéra stretne s týmto vírusom a príde o svoje dieťa, prípadne sa bude musieť starať o slepé/hluché, ktoré by inak bolo úplne normálne?
Keď bude kde-kto behať s ružienkou po svete a veselo nakazovať tehotné, na ktorých to ešte ani nie je vidno, tak bude viacej deti, ktoré sa narodia s rubeolovým syndrómom a to už nie je taká pohodička ako rubeola...
Keď vidím svoje dieťa, nechcemriskovať šancu, že sa mu niečo stane, ale nechcem ani ublížiť nikomu ďalšiemu.

ice8
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
monka338
22. mar 2017

Očkovaní sme keď boa mala zdravá a nič sa nestalo.....par dni zvýšená teplota a hotovo..... je zdravá a nič jej nie je. Porad sa s pediatrom a ak máš pochybnosti tak sa na všetkom pýtaj,hlavne sa nenechaj ovplyvniť anonymnymi "vsevedkami",ktori budú do teba tlačiť ako spôsobuje autizmus a pod. ....máš svoj rozum

monka338
22. mar 2017

@lilly0812 presne,to isté povedala pediatricka aj mne. Roky ockuje,má veľmi veľa detí a a žiadne nemalo žiadny autizmus a niečo iné spôsobené očkovaním. Tiež mi povedala,že dieťatko sa s autizmom rodí a začína sa to prejavovať v troch mesiacoch a nie po očkovaní...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
31. mar 2017

peter aj tu si to potapetoval klamarmy a podvodnikmi? No pekne, chudaci rodicia co ti sadnu na lep. Mam touto vakcinou zaockovane obidve deti, obidve su v poriadku a vo svojom okoli nepoznam nikoho komu by tato vakcina uškodila.,,,a ano mam zname aj s detmi autistami a ani jedna tuto predovsetkym vývojovu chorobu nespaja s ockovanim. Je zaujmave ako sa antivax snaži rozrastat po socialnych sietach. Avšak en stret zaujmov je pre sikovnych aj tak priehladny. Je samozrejme ze treba kydat na vakciny pretoze to by sa potom tazsie predávali zazracne pilulky, alebo preparaty ktore vas pred chorobami ochrania....Treba si uvedomit ze ani tymto spasitelom nejde o ludi ale len o vlastny prospech...a moc dobre vedia ze na ludskej blbosti sa zaraba najlepsie.

senta_sofia
31. mar 2017

@pectore to si este nebola v Osypkovej teme a v teme Je ockovanie deti nebezpecne... Btw. tuto kusok vyssie je ten legendary graf 😀

lululko
15. apr 2017

....v jednom useku DR hovori, ze ockovanie s MMR po 3 roku zivota moze byt ovela menej riskantne, aby sa u dietata nerozvinul autizmus... - https://go2.thetruthaboutvaccines.com/docuserie...

lauritka
15. apr 2017

hmm a niekto si na tom pekne zarába.... 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená