icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kreativna
12. sep 2013

@alice107 ešte jedna vec vieš čo je vlastne autizmus okrem ineho podrobnejšieho vysvetlenia čo tu nebudem popsovať poviem ti to laicky-poškodenie cns a čím sa dá zvonka aj poškodiť cns napr.neurotoxickými látkami a napr.vysoky obsah hliníka a iných konzerv.latok alebo adjuvansov ktoré su obsiahnuté vo vakcínach, skús sa nad tým aspon na sekundu zamyslieť...

kreativna
12. sep 2013

ináč je zaujmavé že odkedy som sa začala zaujmať o očkovanie za a proti mi tie príklady zo života samy chodia do cesty stretla som znameho a klasika pýtam sa ako sa máš a blablabla a on mna ako sa mam a blablabla a že jeho syn ma zlomenú ruku a tak akosi prišlo do reči že ma byť preočkovaný na tetanus a ma z toho panický strach a pýtam sa a prečo?že jeho kamarat bol na bežne preočkovanie tetanu a skoro zomrel opuch mozgu , koma a ešte všeličo k tomu a po 2 mesiacoch sa začal z toho dostávať a hlavne že prežil...a čuduj sa svete všetci lekári neoficialne potvrdili že je to reakcia z očkovania ale nikto si toto nedovolil napísať do karty.to len tak pre zaujmavosť a nemám nič proti tetanu ja osobne som bola v roku 2002 preočkovana 3 davkami lebo som to nestihla do tých rokov čo mam byť neviem či 10 alebo viac a nič sa mi nestalo ale teraz naozaj neviem či sa dám preočkovať...a moja mama malatiež reakciu na tetanovku síce len v mieste vpichu ale tak že jej opuchol zadok až jej ho chceli rezať na chirurgii a píše sa jej v karte neočkovať tetanus a dovtedy bola niekolkokrát očkovaná proti tetanu a otec takisto a pamatám si že ked ho pohryzol pes automaticky mu pri ošetrení pichli tetanovku a vpohode to zvládol a mal v sebe ešte nejaké to pivo a poldeci takže mojim laickym rozumom očkovanie by som až tak nezavrhovala ale nie je vakcína ako vakcína a treba velmi dobre zvážiť proti akým chorobám očkovať, v akom veku a akými vakcínami, kedže medicína postupuje dopredu tak by mala postupovať dopredu aj prevencia a to eliminovať nú, chápem že niektorým to nie je povoli, lebo zabehnutý proces vynáša obrovské peniaze a bolo by zase neskutočne drahé skúmať a overovať niečo iné lepšie ved načo pre niektorých sú straty/tým myslím umrtia a poškodenia/ bezvýznamné, doslova zanedbatelné ale ja si myslím že ak sa to nezmení ono časom môže umrtí a poškodení pribúdať a kompetentným budú ubúdať argumenty že príčiny sú niekde inde....

danjelca
12. sep 2013

@alice107 v Taliansku uznali autizmus ako dôsledok očkovania...

alice107
12. sep 2013

@kreativna praveze autizmus sa naplno prejavuje v prIznakoch okolo veku 2 rokov az 5 rokov. takze rodicia si to vlastne vsimnu nie u dojcata ,aleaz ovela neskor. a v tom to prave je. samozrejme,ze aminocenteza taketo poskodenie odhalit nemoze zial.
ja som vedela,ze takto by ti to lekar nikdy neformuloval,pretoze to tak nieje.ja chapem,ze ta trapi ,ze dcerka je postihnuta.ale este nemate uplne jasne stanovenu diagozu,ako som sa docitala.
vies,musis na vec v zaujme malej pozerat triezvo. musis sa dokazat vyrovnat s danou skutocnostou pre dobro dcerky a nehladat vinnika z ´´vonku´´. ked stanovia diagnozu,zameraj sa na to,aby si kvalitu zivota svojej dcrky dokazala dat na prjatelnu urOven aj na priek jej postihnutiu.
moja spoluziacka ma syna autistu.aj napriek tomu,ze je neockovany.od narodenia mal slabu imunitu a prejavy jeho postihnutia sa zacali zretelne prejavovat prave vtedy,ked mal podla kalendara dostat vakcinu mmr.ale samozrejme nedostal.
tak tomu kto sposobil autizmus? nikto,je to vyvojov a vada este pocas vnutromaternicoveho vyvoja plodu.tiez aminocenteza nic neodhalila.matka tiez bola uz vo vyssom veku.aj otec dietata.

alice107
12. sep 2013

@danjelca ty sa mylis.nebol uznany autizmus ako choroba v dosledku ockovania.bolo len konstatovane,ze mohlo nasledkom ockovania dojist k nezelanym vedlajsim ucinkom a prejavy autizmu sa urychlili.davali doraz na slovko´´mohol´´ ci ´´mohlo´´ a nehovori sa tam o tom,ze sud uznal,ze autizmus nebola vyvojova vada mozgovej cinnosti v prenatalnom stadiu.
ty si nieco take citala ? ja nie.

alice107
12. sep 2013

@kreativna ja nie som lekar.ja sa vzdy riadim nazormi odbornikov..takze moja odpoved je,podla lekarov je autizmus vyvojova vada pocas maternicoveho vyvoja plodu.
hlinik nas sprevadza v zivote od narodenia.preco ty nie si autista,alebo ja? vies kolko hlinka a inych tazkych h kovov denne nase telo vsterbava? podla tej teorie co ty mas ,by sme vsetci boli autisti.alebo aspon drviva väcina z nas.
takze viac realizmu.
a prosim ta,nedat sa zaockovat voci tetanu je ozaj uz nad ramec zdraveho uvazovania.to mi prepac. ak budes mat uraz a zanesie sa ti do rany infekcia,potom napis /ak este stihnes pisat a neochrnies/,ake je prjemne zomierat na tetanus.
prepac mi moj sarkazmus.ale dovodis,ako male dieta.
samozrejme,ze k vakcinacii,ako ku kazdemu liecebnemu postupu treba pristupovat zodpovedne.ale nie tak,ze zlahcis vakcinaciu proti chorobe,ktora moze byt smrtelna pre cloveka.a zomierat na tetanus je ozaj nieco priserne.spytaj sa lekara.

aristka
12. sep 2013

@alice107 konečne nejaký triezvy úsudok...

mariuskaa
13. sep 2013

Je nielen netaktne ale hlavne drze presviedčať maminu, ktorá mala do ockovania zdravé dieťa. Ktoré bolo podľa tabuliek. A po ockovani nastal zlom, regres... Zmena.
Matka vidí a vie, cíti a vníma!!!
Takýchto príbehov su tisíce! Nie len jeden. Dieťa aj rozpravalo po vakcíne prestalo.
Nie každé autisticke dieťa je produktom vakciny to tu nikto netvrdil.
Ale vakcina môže byt prvym spustacom pri oslabenej a hlavne nezrelej imunite. (Cukrovka, rakovina, autizmus... )
Každý z nás ma rakovinove bunky.. atd ale spustat môže byt oslabena imunita, chemické prípravy, zlá strava kozmetika...
Takisto ako hliník a ine .. napada priamo okripluje bunky v mozgu. Je to dokazane!
Ak aj Taliani takto formulovali svoju výpoveď ako "mohlo" a "môže"
Ak by bola Farma bez viny, nikdy by nevyplacali po svete milióny.
Je založený National Vaccine Injury Compensation Program
Národný kompenzacny program pre rodiny poškodených vakcinami!
Ktorý od roku 1989 vyplatil viac ako 2 biliony dolárov poskodenym.
Iba 20% všetkých sudiacich sud výhra. 1 z 5!

Obrázok mozog normálny a po zasiahnuti kovami.

mariuskaa
13. sep 2013

Aj ked kazdy sa hrozí slova autizmus pre mna kľudne môžeme toto zameniť za slova "poškodenie"
Aj ked Autizmus v pribalovanom letáku vakcín naozaj! je! Proti DTaP trojkombinancna vakcínu proti Diphtheria and Tetanus Toxoids and Acellular Pertussis Vaccine Adsorbed
Tripedia®
http://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVacc...
Strana 11!!!! Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS, anaphylactic reaction, cellulitis, autism.....

Aj SIDS - Sudden Infant Death Syndróm! Čo v spánku babatka zomru!
Ďalej tam je napísané ze absolútne neboli testované proti rakovinam a ze sa nevie či nemôže (táto konkretna vakcínu) spôsobiť rakovinu. Na strane 6
Prepisujem z inej témy čo som už raz písala:
1. doktor o nebezpecnosti vakcinovani tehotnych žien aluminimum hliník

https://www.youtube.com/watch?v=VoY6vXEMsU8

A niekto nevie po anglicky o co ide
podla Americkej FDA, Vakciny nemôžu mat viac ako 4az5 microgramov na 1kg váhy špeciálne sa to týka babatiek
Ale pre tehotné matky odporučili od novembra2012 vakcínu DTaP ktorá obsahuje 330 a viac mikrogramov hliníka ktorá sa dostáva aj do plodu. Doctor to vysvetľuje a je prekvapeny. 11 minutove video. Našťastie je to len odporúčané. A ktokoľvek sa rozhodne ze nechce nemusí!!
Z tohto si presne nastudujte kolko microgramov maju vakciny pre deti ako napríklad HepB a ine

Doctor Paul Thomas je officialny doktor plus navyše ma ďalšie vzdelanie a to je holisticka medicína.
http://www.drpaul.md/
neexistuje alternatívna medicinska Universita. Aby mal niekto titul MD-Dr musí študovať na "normálnej" medicinskej Univ.
Ma Tieto acreditacie;
1. Americká Asociácia Pediatrikov (najvyššie možné v USA)
2. BBB Acredited business
3. American Board integrative holistic medicine

http://www.drpaul.md/

tatko_bebe
13. sep 2013

Dobre a ked to uz mame v sebe tak mame smolu, bud to nas org. zvladne alebo nie 😉

pectore
13. sep 2013

mariuskaa
ano je tam spomenuty autizmus ale text pokracuje dalej... Events were included in this list because of the seriousness or frequency of reporting. Because these events are
reported voluntarily from a population of uncertain size, it is not always possible to reliably estimate their frequencies or to
establish a causal relationship to components of Tripedia vaccine.2
... preložis prosim aj toto?... 😉

pana doktora som zbezne prebehla... vies aj pani elekova ma vystudovanu medicinu a predsa na vlastnu päst tvrdi to co tvrdi... bohuzial to neni zaruka nicoho... lepsie sa totiz zaraba na senzaciach....

alena16
13. sep 2013

Ináč, keď už sa tu bavíte o tom tetane, mňa by zaujímalo, prečo sa na Slovensku nevyskytol prípad tetanu už viac ako 10 rokov? Všetci snáď dodržiavajú ten 10 ročný interval preočkovávania???Alebo každý, kto si zapichne triesku, poreže sa alebo odre koleno, tak beží do nemocnice dať si pichnůť tetanovku????? Spýtajte sa vo svojom okolí 40, 50, 60 ročných, že kedy sa dali naposledy zaočkovať a vysvetlite mi prečo sa tetanus nevyskytuje?

pectore
13. sep 2013

@alena16 budes prekvapena...ale zvacsa sa ludia zvyknu ist po case preockovat... hovorim skusenost zo svojho okolia..a pri hlbsom zraneni ti davaju automaticky tetanovku.... pokial tomu vsak neveris tak ti to sotva niekto vysvetli....

alena16
13. sep 2013

@pectore Pri hlbšom zranení áno, ale keď som tu čítala diskusie o očkovaní proti tetanu, tak veľa ich tam bolo takých, čo si myslia, že dostanú tetanus, keď sa o niečo poškriabu alebo si fiknú do prsta..

saska.t
13. sep 2013

@alena16 pretoze Tetanus nie je take jednoduche dostat,ako sa to prezentuje,zo ziadneho skrabanca sa Tetanus chytit neda /staci voda a mydlo/ a ked je aj hlbsia rana,staci ju umyt alebo vydezinfikovat,staci si pozriet clanky o tetane,staci trosku hygieny 😉

aristka
13. sep 2013

@mariuskaa vieš čo ano som to nečítala o tom mozgu ,to je aká propaganda ,neviem či je na našom svete nejaké miesto ,kde sa dá tým kovom vyhnúť ,jedine si asi zaplatiť letenku na mars ,ale kto vie čo je tam zas v marsáckej atmosfére...a ešte niečo ten mozog vyzerá ako mozog niekoľko dňovej alebo týždňovej mrtvoly a nie živého človeka ...mala som tú česť pár mozgov vidieť pri operácii mozgu a už dospelým ľudom ,ktorý boli po očku a dýchajú zemský vzduch plný kovov a papajú stravu ,ktorá je tiež plná kovov ....takže toto je plne trápne sem dať normálne som sa zasmiala ...

kreativna
13. sep 2013

@alice107 ak si si to dobre prečítala ja niesom proti vakcínacii tetanoukou, ja som uviedla len príklad zo života že aj tato môže u niekoho sposobiť nežiaduci účinok, ak si si nevšimla ja aj moja rodina sme všetci boli tetanoukou očkovaný aj preočkovaný ale už neviem aká to bola vakcína asi iná než sa teraz očkuje, máš aj ty pravdu čo píšeš ale musíš mne zas uznať že je tu aj určitá možnosť že dieťa zareagovalo na očkovanie zle, ved ja nikomu nevnucujem aby sa nedali ludia hromadne očkovať ale mám už pochybnosti a za to som čo zločinec, samozrejme že beriem do uvahy aj iné okolnosti,vieš čo sa týka mojej malej to by bolo nadlho a spolupracujem s odborníkmi a robím všetko aby jej život bol čo najkvalitnejší neberem to na lahkuvahu a nezbrojím za každú cenu proti očkovaniu ani už nehladám príčinu to aj tak pravdivo nezistím ale už ma malá v karte oficialne napísané neočkovať, predsa nebudem mínať energiu a čas ktorý možem venovať dcerke na hladanie za každu cenu dokazu že poškodenie sposobilo očkovani, nie som padnutá na hlavu ale pochop že určite podozrenie a obavy už vo mne sú.a ešte ti možem povedať že moja vnučka ma všetky očkovania podla kalendára a je vporiadku ma 2 roky.moja dcera ju dala zaočkovať napriek tomu že ma postihnutú malu sestru aj o tom svedčí že nevnucujem ani svojej rodine svoje názory chapeš...a každy ma pravo sa rozhodnúť sam ako rodič

aristka
13. sep 2013

@alena16 jedna zásada je aj pri obyč poškriabaní ak sa predpokladá styk zo zemou ,treba ranú vyčistiť z peroxidom vodíka ako prevenciu anaerobných infekcií...ak sa tan nestane je možné u neočkujúceho ak neabsolvuje riadne oše aj z tŕňa od ruže môže dostať takto vážnu infekciu

aristka
13. sep 2013

@pectore toto o preočkovaní a hlavne po úraze môžem potvrdiť ,ak je zranenie ,kde je predpoklad tejto infekcie ,podáva sa tetanovka a ľudia si ju dajú pichnúť ,keď bol veľký nedostatok očko látky proti tetanu pár rokov dozadu ,mali jednu vakc.na traum pohotovosti a jednu my ako aro a pravidelne to bol požičiavané na pohotovosť lebo vždy v týždni im tie dve padli za obeť na pichnutie pac.proti tetanu...

aristka
13. sep 2013

@saska.t ja neviem či článok z googlu je múdrejší ako lekár ,ale aj mojej kamoške ,ktorá mala veľký pluzgier na päte a nechodila bosá po zemi ,pri ošeterení jej bola pichnutá tetanovka a neviem odkedy sa na ošetrenie aj malej ranky používa mydlo ,ak sa poraním málinko doma treba aspoň betadinu a z vonk.poranenie určite peroxid vodíka ...,ale nie mydlo...

aristka
13. sep 2013

@alena16 najvážnejšia komplikácia zranení čo si písala je tetanus ,ale sú aj iné anaerobné infekcie ,ktore pri nedostatočnej dezinfekcii vznikajú aj z triesok a sú potom veľké zápaly a dokonca aj gangrény ,kto to nevidel,nepochopí ,preto určite nepodcenovať a riadne všetko ošetriť ....

aristka
13. sep 2013

@kreativna toto je objektívny pohľad na celú vec z tvojej strany ... 🙂

alena16
13. sep 2013

@saska.t Veď práveže to ja viem, že nieje také jednoduché ho dostať, ale že si o tom aj ostatné neprečítajú niečo, ale hlavne frekvenciu výskytu...

aristka
13. sep 2013

@alena16 frekvencia výskytu je malá kvôli dobej zaočkovanosti obyv a kvôli tomu čo som písala ,keď niekto príde na oše do špitála ...

alena16
13. sep 2013

@aristka Práveže ide o to, že neverím, že všetci sú tak disciplinovaní a chodia sa pravidelne dávať preočkovávať.

alice107
13. sep 2013

ja sa chodim davat preockovat a pokial viem aj moje priatelky,rodina.a nikdy som nemala ziadnu neziaducu reakciu.pred 3 rokmi som sa popalila parou z cajnika .a ked som moju lekarku volala,aby sa prisla na to pozriet a osetrit mi to,hned prva otazka bola,kedy bola aplikovana vakcina proti tetanu.
takze v De nepodcenuju a nehazarduju so zdravim svojich pacientov a ani ja so svojim zdravim nehazardujem.a uz vobec by som takuto ochranu neodprela svojmu dietatu.
ja nechapem zeny,ktore vobec podcenuju riziko infikovania sa proti tetanu.a uz vobec nechapem,ze takuto ochranu mozu odopierat svojim detom.neuveritelna lahkomyselnost je to. 😠

alice107
13. sep 2013

@kreativna ja tvojim obavam samozrejme rozumiem,ver mi.a samozrejme,ze mas pravo na svoj nazor. ja som ti povedala ten svoj.
a rozhodnutie o tom,co pokladas za realitu je na tebe.
ak mas pochybnosti,tak najlepsia cesta poznat pravdu je spytat sa odbornikov z praxe.nie podliehat clankom bulvaru.
tvoje dcerka nema este stanovenu diagnozu a ty uz rozmyslas,ze to dostala z ockovania.a co konkretne,ked nemas istu diagnozu?
vies,svojmu dietatku najviac pomozes,ak zostanes nohami pevne na zemi.ak ta rozhodi kazdy clanok bulvaru,ci nejakeho linku na nete,tak ako chces byt oporou svojej dcerke?
ja to myslim v dobrom.pre dobro tvojej dcerky.

aristka
13. sep 2013

@alena16 práveže by si sa veľmi čudovala ,je veľmi dobrá zaočkovanosť aj staršej populácie a tiež by si neverila ,že ľudia aj z malými zraneniami chodia na ošetrenie do špitála ...je celkom dobrá osveta celkovo aj od všeob.lekárov ...

alena16
13. sep 2013

@aristka A prečo sa tetanus nevyskytuje v rómskych osadách? Aj tam sa dávajú pravidelne preočkovávať alebo sú tie rómske matky také uvedomelé a s každým škrabancom bežia k lekárovi? 🙄

petot
13. sep 2013

@alice107 Keď medicína nevie niečo vysvetliť a ani liečiť, tak svoju vlastnú nevedomosť a bezmocnosť zakrýva pojmami ako "genetika" a podobne. Žiadny genetik však nevysvetlí, ako by sa dedičná porucha mohla v priebehu jednej generácie rozrásť viac než 100-násobne.

Nebol identifikovaný žiadny gén, ktorý by zodpovedal za autizmus. Boli však identifikované de novo mutácie u autistov - mutácie ktoré neboli zdedené po rodičoch, ale vyvolané. Čo ich vyvolalo? Žeby napríklad voľná DNA vo vakcínach?