(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@saska.t tá akože historka sa stala v skutočnosti ,bola to spolužiačka a pracuje na rýchlej v BA a tie pluzgiere by si nechcela mať ,ak pluzgier praskne vznikne otvorená rana a u nej išlo o veľkú ranu ,takže to bolo opodstatnené ...a čo sa teba týka ,vieš mi povedať s čím ti to dezinfikovali alebo šúchali bylinkou alebo vymyli mydlom....
@alena16 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu máš niečo o škvrnitom týfuse a je tam spomenuté aj očko a ďalšie dg.si hľadaj sama... 😝
O co Vam tu ide? alena16???
honič bádžer?? mas pocit ze tu je nejaaky dementny inzinierik? a vs ostatni ako prevenar atd naco si tu honite ego?
Robit si srandu je jedna vec ale robit z ludi hlupakov lebo maju iny nazor ako Vy je trestuhodne.
Honič bádžer naco si sem prisiel robit ofenzivu? nemas co zmysluplnejsie robit vo svojom zivote? asi nie pretoze ak vidis naplnenie v inter net flame waroch tak si dusevny pubertiak a mozno aj realny. 😀
Na jednej strane tu mas cca10prispevkov z toho je 5odkaz na Tvoju amatersku stranku s kopiami odbornych studii a clankov co si stiahol z netu+nejake Tvoje zvasty, na druhej strane okamzite zapajas svoju agresiu voci petotovi a napadas jeho osobu, ale TY SAM SI ANONYMNY 😀 ake detinske
Nestotoznujem sa ani s petotom ani s takemr nikym mam len svoj vlastny nazor ale nemam potrebu ako Ty argumentovat, napadat ani presviedcat ako mnohi..
Ži a nechaj žiť
PS: a ak si vs myslite aky mate nahovno zivot a robite si srandu z cholery ci moru, chodte sa pozriet do Afriky. Ludom tak do smiechu nieje su radi ak sa mozu napit vody z kaluze.
Proste drviva vacsina ste zdegenerovany konzumom a vobec Vam nedochadza ze sa mate relativne dobre. Mate spickovu zdravotnu starostlivost skoro zadarmo a zijete v relativne bezpecnom regione s krasnym porstredim , kulturou a historiou.
Ked citam tieto exsudaty tak mi je uz na zvracanie.
honic badzer pichni si i.v. naraz nejaky Al komplex v davke obsiahnutej v povinnom ockovani a potom mi napis ci si po neurologickej stranke ok. Tie studie si mozes vies kam... per rectum.
Kazda studia ma jasny ciel.. a to opakujem nie som zastanca neockovania
@saska.t je rozdieľ povrchný škrabanec ,je rozdieľ pluzgier a je rozdieľ rana ,je to o narušení intergrity kože ,preto ti to pripadá ako chytanie za slovíčka,ale nie je lebo každé ošetrenie rany má svoje špecifikum čo môžeš alebo nemôžeš ,ale určite by som ani škarabnec ,čo je narušenie najvrchnejšej časti kože nepoužívala mydlo ..takže asi tak...
@aristka poklial si spomínam ked mojho otca pohrýzol pes ako som hore hovorila bola som s ním v ambulancii ked ho ošetrovali a čuduj sa svete prvé čo lekár povedal tam je umývadlo mydlo a prosím umyte si ranu poriadne z mydlom pod tečúcou vodou....nič nemam proti tebe ale to aj slepý vidí že ty všetko čo niekto povie aj maličkosť spochybnuješ a potom kolo toho točíš ešte na dalšie strany...prepáč , tak to vidím ja
@mariuskaa Na prvom obrazku je model mozgu z plastu. Na druhom obrazku je skutocny mozog (to nechutne modre su cievy). 🙂
(prispevok mariuskyy z 13. sep o 03:19)
@petot http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... takže toto treba robiť ako laik ,čo sa týka pohryznutia psom a zvyšok treba nechať na zdr.personál...a ten mydlovú nesterilnú vodu do rany ,ktorá má vysoké riziko infekcie liať nebude ,nejde len o besnotu ,ale aj baktérie ,ktoré má pes v puse ....
@honeybadger
Zdravím.
1. To z celého príspevku vidíš a rozoberasnlen tu fotku? Ja som to stiahla ako názornu z Google.
2. Tu máš link na
Je to video ako neurony zakrpateli a zmutovali sa pri kontakte s thimerosal = mercury a aký vplyv na mozog to ma a jeho degeneraciu.
predtým to boli kvapky do nosa , fytoterapia, teraz budeme mať zaručene informácie o mydlovej vode a nabuduce nas možno aristka poučí ako sa starať a prebalovať o detskú prdelku... 😀 😀 😀
@kreativna moja mňa neurazíš ,jedine s čím si prispela ty je citové zaťažovanie nič ,viac prispej niečím poriadnym a potom kritizuj druhých alebo navštív odborníka lebo asi potrebuješ pomoc ....a ak si do rany ,to si prečítaj čo je rana ,nie poškrabanie chceš dávať mydlovú vodu lebo ste zabudli povedať ,že sa má používať antiseptické mydlo a len na poškrabanie ,nie ranu tak si do rany kľudne kydaj ....už v základnej lekárničke každého človeka má byť peroxid vodíka a jódová tinktúra ,s peroxidom vodíka ranu vymyjem a s jódovou tinktúrou vydezinfikujem a nepotrebujem do rany kydať mydlo ,ktoré aj tak by museli vymývať v nemocke a asi aby im to lepšie bubulinkovalo a je to dosť účinné aj voči inf.besnote aj voči iným bacilom čo má v puse pes a samozrejme treba ísť do špitála ,na zaevidovanie ,duplovane ak nás kusol cudzí pes alebo túlavý pes ...cudzí na to aby a by boli následky ,pán alebo pani toho psa budú mať dôsledky ak bola ich vina ,že nás pohryzol pes a túlavý pes pokiaľ sa nepodarí odchyt a následné vyš.na besnotu treba to potom riešiť cez infekčné odd. s následným očkovaním proti besnote a po zhodnotení dr.aj tetanovka.....takže ak sa nabudúce budeš veľmi vysmievať ,tak láskavo veci dopovedz ,lebo to tu čítajú maminky malých detí a na základe vašich info ,by mydlili detíčkám rany a s dobre parfúmovým mydlom a potom by detičky mohli mať veľké komplikácie .....takže moja mňa nepoučuj čo a ako ....
@aristka tu dr. Dobias tiez hovori o mydle... Mozno ho aj poznas....
http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/zdravie/pr...
@bipsy http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... o mydle som sa tu vyjadrila a vieš prečo to on hovorí o mydle lebo ak nie je peroxid vodíka ,poslúži aj antiseptické mydlo ,ale na oderky ..nie rany rany krvácajúce hlboké ,sečné atď .prekryť a smer špitál a to isté aj kusnutie psom ...oderky si ošetrite ako chcete ,ale zvyšok tak ako je popisované hore....a peroxid kúpiš za 1 euro niečo a antisept.mydlo 3 eur hore a neposkytujú to isté ošetrenie rany a po kusnutím psom ak tam niekto šupne mydlo ,všetko mydlo sa musí vymyť a rana následne očistiť a vydezinfikovať....a týmto moja debata o oše rán končí ...
@aristka podla toho, co on hovori v tom clanku, preferuje mydlo pred dezinfekcnymi prostriedkami, udava aj dovod
PRVÁ POMOC
Predovšetkým zastavte krvácanie. Miesto si pritlačte a bez pohybu podržte desať až pätnásť minút. Za ten čas sa krvné doštičky postarajú o vznik zrazeniny. Ranu vzápätí očistite. Nezháňajte drahé dezinfekčné prípravky, na neveľké rany postačí voda a mydlo, ktorými ich môžete poumývať celé.
„Rana sa môže vydezinfikovať aj prípravkami z lekárne, nesmú však vniknúť priamo do rany, hoci mnohí majú vžité, že ich treba naliať na krvácajúce miesto. Okrem poriadneho štípania takáto záplava narobí aj inú neplechu. Na rozdiel od mydla dezinfekčné prípravky narúšajú telesné bielkoviny. Rana sa vyčistí aj sama tým, že krváca,“ objasňuje lekár. Odreninu neprelepujte, vďaka vzduchu sa zahojí rýchlejšie. Rýchloobväzom si ranu zakryte len pri krvácaní. Ak sa premočí, vymeňte ho za suchý, inak hrozí, že sa rana zapáli.
@bipsy to nie je, že preferuje ,ale to sú skúsenosti z praxe ,keď ľudia doma nemajú základnú výbavu lekárničky a to sa týka aj dezinfekcie a radšej nedajú nič a nechajú ranu hniť a prídu do špitála z hnis ranami ...mám kamošov na rýchlej a tí vedia čoho sú ľudia schopný a buď si istá,že sem tam zhlboka dýchajú a to platí aj na urgente ....

@aristka lebo betadine a peroxid je cisty prirodny produkt haha,pocuvas sa niekedy? takze mi chces nahovorit,ze aj tetanus je klasicka bezna choroba na ktoru sa v dnesnej dobe bezne umiera a chyta sa tak rychlo ako chripka ak nie su ludia zaockovani hej?? No tak to pomali vsetci vymrieme na tetanus 🙄 Pytas sa ci som zbierala trus od koni rukami? predstav si obcas sa to stalo a este zijem a aj odretymi rukami,ked ma supol dolu a predstav si aj ma trafil do tvare spinavym kopytom,mala som otvorenu ranu a tetanovku mi nepichli,len mi to pekne vydezinfikovali,takze tvoja historka s kamoskou a pluzgierom,je pri mojom zraneni smiesna..
ospravedlnujem sa za sarkazmus,ale toto mi rozum neberie.