icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sorciera24
19. sep 2013

@dai hovorim o konkretnom pripade, kt. mam vedla seba...haloo, sa zobud....ano, tazko pre niekoho pochopitelne, kto nieco take nezazil, ze?......pytam sa kto preberie zodpovednsot za to dieta?...lebo nik to neurobil....

dai
19. sep 2013

@sorciera24 mas jeho kartu? vies stopercentne ze nemal ziadne vyvojove ochorenie? ze nemal oslabenu cievu v mozgu? vies kolko ludi zomiera na aneuryzma? kolko zije dlho s nezistenymi problemami ktore ked sa prejavia tak mnohokrat koncia fatalne? ktore sa mnohokrat prejavia po kratkej chripke? po vaecsej namahe etc.?

xsunx
19. sep 2013

@dai to mas odkial ze zive virusy sa z vakcin odstranuju? preco sa tak bojis ked ty mas deti ockovane, pomreme my co sme neockovani, vas predsa chrani ockovanie

dai
19. sep 2013

@sorciera24 tak mali by hlavne rodicia - ak su si 100% isty a maju to lekarom potvrdene ze stav ich dietata je nasledok ockovania tak nech bojuju za spravodlivost, nech medializuju, urcite sa najdu sikovny pravnici ktori ich budu radi zadarmo zastupovat a myslim ze aj antiocko loby rada niekoho dobreho zaplati...

petot
19. sep 2013

@dai "Hladajme toho, kto tu epidemiu sposobil" Dobre, prosím uveď nejaký dôkaz, že epidémiu v Nemecku spôsobilo neočkované dieťa.

petot
19. sep 2013

@xsunx Mne to tiež pripadá trochu pokrytecky, na jednej strane pochybovať o spoľahlivosti očkovania, a na druhej strane ho nanucovať všetkým naokolo.

dai
19. sep 2013

@xsunx skus trochu aj citat odborne casopisy , nielen clanky antiocko loby...
pisem ti teraz po 3ti krat a verim ze teraz tomu uz porozumies - moje mladsie dieta nie je uz len kvoli veku plne zaockovane, moja babka tiez nie - obaja maju uz len kvoli veku slabu imunitu, syn k tomu je predcasniatko ... a nepomriete len vy ( vidim ze ti je jedno co sa stane s tvojimi detmi,hm, zaujimave zistenie ) , mozu pomriet aj deti zodpovednych rodicov ktore este nestihli byt zaockovane...

sorciera24
19. sep 2013

@dai boze, dai.....ty si fakt naivna...aj ja som bola, kedysi (dieta bolo rpedtym vysetrovane aj s odbermi kvoli zelezu, zdrave rocne dieta!).....prve co sa ich na kazdom oddeleni pytali (t.j. na are, ja neurologii...).....prva otazka, ci nebolo dieta nahodou ockovane v blizkej minulosti? uplnou nahodou......kazdy im povtdil, ze to ockovanie sposobilo, ale vraj im to nik neda na papier....vraj kvoli "nesireniu paniky", lebo zdaleka nie je jedine.....dai.....zijes v skorumpovanom podplatenom systeme a ty chces, aby to fungovalo?....ked ti toto doktori do oci povedia, ze vlastne musia klamat?
tym som ti chcela hlavne k tej zodpovednsoti povedat...lebo tu ista pani by haldala len dokazy....tak dokazy musis hladat aj u seba....chcem vidiet, ako by si dokazovala, ze prave tvoje dieta bolo nakazene nejakym neockovanym?.....halvne ekd prenasacom moze byt prave dieta ockovane (len bez priznakov)...cize vlastne je este vacsou hrozbou.....

dai
19. sep 2013

@petot nemam dokaz, ale ak si normalny tak vies ze ked sa tato epidemia vyskytuje v nezaockovanej skupine o 99% viac ako v skupine zaockovanej tak si z toho vies vyvodit dokaz. ... to ze to 5mesacne zomrelo kvoli nezaockovaneho je dokazany fakt...

ak si myslis ze ma urazi ked ma oznacis za pokrytca tak si na omyle😉 ja na rozdiel od vas odpovede davam, napriek tomu ze ste tu v prevahe, mne moju otazku este stale nikto nezodpovedal - ako teda? co ma ta matka spravit tomu rodicovi nezaockovaneho dietata ktore sposobilo overitelne smrt jej dietatu?

alice107
19. sep 2013

@dai je uplne zbytocne polemizovat s tymi,co namaju skutocny zaujem o realny obraz o veci. to sa niekedy uz ani neda citat.
😉
je jasne ,ze to svoje decko izolovat nebudu. ved si to videla v realacii. a zial,znovu ti zodpovedni a nevinni rodicia tahaju za kratsi koniec.oni zvycajne ustupuju a hladaju pre svoje deti alternativu ochrany pre takymito neockovanymi detmi.
tak ja napriklad som nenosil do ordinacie male dietatko.len vynimocne a na urcity termin ak bolo tteba zobrat krv.a to hned z auta do labaku lekara. inak som volila pozvanie lekara domov .
ale zial.,to si kazdy rodic nemoze dovolit .a take deti su potom vystavene nakaze v cakarni.
a v skolke to iste .a v skole to iste.ti ,co si to mozu dovolit,volia skolu a skolku taku,ktora vie aj pravne zabezpecit aku taku ochranu pred neockujucimi rodicmi.a to poziadavkou .aby rodicia deklarovali,ze dieta je schopne do takeho zariadenia.pravne je to formulovane tak,ze rodicia vedia,ze v pripade prblemu s nakazou by mali ozaj aj pravny problem.ak by neuviedli,ze dieta je neockovane.ato dobrovolne neuviedli. 😉 atae didta potom do toho zariadnie proste nevezmu.
a skola ci skolka/ sukromne pravdaze/ samozrejme vedia,ze v pripade epidemie by boli pravne postihnutelne,ak by nezabranili danemu stavu.
a tu je to znovu o tom,ze aku -taku ochranu poskytuje len sukromny sektor.statne rariadnie nie.a nie kezdy si moze sukromny sektor dovolit.a tie deti su najviac postihnute nezodpovednymi neockujucimi rodicmi inych deti.

dai
19. sep 2013

@sorciera24 nie som naivna, ja zijem v spolocnosti kde si ludia ked su o niecom presvedceni za tym idu realne... prepac ale neverim ze v dnesnej spolocnosti kde ako vy tvrdite je uz mnoho lekarov proti ockovaniu sa nenajde jediny ktory by otvoril hubu. a neverim ze tak dobre zorganizovana skupina ako je antiocko si nevie zaplatit pravnika ktory by si rad na niecom takomto zgustol - pripadne ze ak to tak je nenajdes pravnika ktory by to robil len kvoli zviditelneniu sa...

sorciera24
19. sep 2013

@dai never, nik ta nenuti....ja viem o com hovorim a nik ma nepresvedci o inom....ako vravim este pred 5timi rokmi som zmyslala rovnako (teraz sa za to aj hanbim)....okolonosti ma donutili k obratu....dai, ver, ze drviva vacsina rodicov, co tu je a nedava ockovat to robi preto, elbo ich dieta malo nez. ucinky po ockovani...... a chrania zdravie svojich deti, presne tak ako ty.....(akurat, ze pre nich je vyssie riziko nez. ucinkov, kedze si ich na vlastnej kozi zazili....ako riziko ochorenia)...chapes?.....je to o riziku, co je pre koho vacsie.......
a este jedno, ja nie som v ziadnej skupine, ci uz organizovanej ci neorganizovanej......toto by si si mohla odpustit....tiez ta nedavam do nejakej skupiny

tanapeta
19. sep 2013

@dai ako píšem sama som zažila tak sama viem najlepšie. Decko sa zmení behom pár dní presne po zaočkovaní. Totálna náhoda všakže. Rada by som mala tvoj názor, no žiaľ mi stačí prejsť do detskej izby a kuknúť si video z času keď očkovaná vakcínou MMR ešte nebola a hneď som tam kde som. Buď rada, že veríš tomu, čo píšeš. Pokiaľ nezažiješ, nepochopíš

dai
19. sep 2013

@alice107 asi mas pravdu... ja sem do tejto temy uz nechodim lebo viem kto tu prispieva - stale ti isty dokoliecka s tymi istymi vecami, linkami etc. nic dokazane☹ dobry priklad bola maminka co napisala ze jej dietatko zomrelo kvoli tomu ze nebolo ockovane myslim ze v teme dosledky neockovania - este aj ju isli presvedcit ze to tak nebolo, pritom ona presne vedela naco dietatko zomrela - totalna neucta, ignorancia☹
teraz som sem prispela len kvoli tej relacii - myslela som si ze si to niektori pozru a mozno este porozmyslaju kde je realne pravda, ale vidim ze som sa mylila - prelozene linky vseliakych fytopraktikov na antiocko stranke sa cita lahsie ako nemecka relacia s realnymi ludmi pozera☹
takze ja uz radsej budem koncit lebo to nema zmysel - aj tak si to nikto nepozrie🙂

tanapeta
19. sep 2013

@dai a prečo veríš tej mamine ktorej zomrie dieťa, čo nebolo očkované?? a prečo neveríš, že jednoducho existujú aj mamičky čo majú deti poškodené vakcinou?? Daj si dole prosím ťa ružové okuliare a keď už chceš niečomu veriť a niečomu nie, aspoň buď objektívna. Toto je čistá zaslepenosť. Jednoducho veríš tomu, čomu chceš veriť.
Presviedčať ťa nebudem....nemám to zapotreby. Ja si chránim svoje deti..preto neočkujem. a naši dr. nám to schvaľujú.

vroni
19. sep 2013

@dai, prepac, ale matka toho dietata by mala vyvodit dosledky proti lekarovi, ktory necha v cakarni vedla seba sediet dieta s infekcnou chorobou a zdrave babo. My mame obycajneho pediatra (nie sukromneho, mam na mysli) , pre zdrave deti (kontroly, poradna atd) ma zvlastny den a okrem toho izolovanu cakaren pre "infekcne" deti. U takeho lekara ako sa spomina v clanku sa mohlo (a moze nadalej kazde dalsie) nakazit dieta vsetkym moznym.
A co sa toho Nemecka tyka - budem cynicka, ale je pred volbami a taka pekne polarizujuca tema sa v politickej kamoani fajn zide...

dai
19. sep 2013

@tanapeta jasne ze som rada ze nemam doma autisticke dieta, aj ked moje ma 2 roky a autizmus sa moze prejavit aj neskor - takze nekricim este hop... ja si myslim ze vakcina v ktorej su zive virusy moze sposobit chorobu ktora ale v dietatku aj tak je kedze ide o chybu ktora nastava vo vnutromaternicovom vyvoji ( aspon zatial toto je najcastejsi predpoklad odbornikov pre vznik autizmu ) - moze byt ze vo vasom pripade sa choroba prejavila ako dosledok vakciny ktora narusila normalny stav tvojho dietata ... ja ti len pisem to co mnohi lekary tvrdia - ze toto iste sa moze pri tychto detoch stat aj po prvej prekonanej chripke a pod. ...
@sorciera24 ak do tej skupinky tu nepatris tak prepac - zial v tejto teme som zvyknuta na istych fanatickych prispievatelov ktori na mna posobia ako vypusteni z nejakej sekty preto reagujem ako reagujem...ja chapem ako to neockovujuci myslia, myslim ze v atmosfere aka je sa kazdy boji vedlajsich ucinkov...
tou relaciou som chcela len naznacit ze otazka slobody je fajn, lenze tato by nemala nikdy zasahovat do slobody ineho dieta ci cloveka

dai
19. sep 2013

@vroni v nemecku je tento stav dlhodoby a nezachytila som zeby sa tejto temy chytil aj clovek z opozicie aby bola polarizovana...
mozem vediet ako mal ten lekar vediet ze to dieta je infekcne? ako si mal byt rodic toho dietata isty pred vysetrenim ze ma infekcnu chorobu? ci ty vies aj sama diagnostikovat dieta?

alice107
19. sep 2013

@dai presne.vies,mnohi si tu realciu ani nepozreli asi z jedoducheho dovodu.nevedia pravdepodbne nemecky. 😉 a ti .co by mali vediet /ziju v de / nemali zaujem tu prezentovat pravdu .neboj,oni ju vedia.tak ako ta tebou spominana matka.ale potrebuju vonkajsieho vinnika casto. a to je cele ich presvedcenie.
tak pre mna ich prispevky nemaju ziadnu vypovednu hodnotu. ak napisem,tak len ozaj ak ma uz nieco velmi zaujme.ako ta relacia,na ktoru si upozornila.fakt diky za to. 😉
ale jasne,ze som vedela,ze na to nikto reagovat nebude z nich.
lebo tam by museli byt konfrontovani s realnymi faktami a tie by nevedeli vyvratit. tak hraju mrtveho chrobaka . 😀

dai
19. sep 2013

@tanapeta to dieta bolo na pitve, takze jeho matka vie naco zomrelo... to dieta nezomrelo hned - zilo este tazko postihnute niekolko rokov...
ja tu apelujem k zodpovednosti a ruzove okuliare nenosim😉 kludne neockuj, verim tomu ze moje dieta takymto detom nebudu vystavene, nastastie mam moznost volit si skolu a skolku kde deti chodia, ine ovplyvnit neviem ...

dai
19. sep 2013

@alice107 len oni sa tu vsetci prezentuju ako velmi scitani , tak som myslela ze nejaky zaujem by mohol byt - ja citam aj tie antiocko clanky , aj v najmame som si pozrela relaciu kde bol ten pan co tak velmi broji - myslim ze aj tu sa rad zapaja do diskusii... mne pride ze je dolezite poznat nazor za aj proti aby som sa mohla slobodne rozhodnut...

musim asi kona vypnut nech sa vyrozpravaju, idem aj tak ukladat deti spat😉 pekny vecer ti prajem

alice107
19. sep 2013

@vroni pripajam sa k dai.ako vas lakar predtym,ako diagnostikoval dieta vie,do ktorej cakarne ma dieta ist?a co ak to dieta je v inkubacnej dobe a neprejavuje este znamky infekcnej choroby? 😉
ja sa priznam,ze v de som nevidela ,aby sukromny lekar mal rozdielne cakarne pre infekcne deti a neinfekcne. 😉 a to som privat pacient.
a ano,je pred volbami.a aj kontroverzne temy su preto v tv. ale faktom je,ze na jar boli zatvorene viacere skoly v de kvoli nakaze osypok. a faktom su aj cisla,co boli v relacii prezentovane.
ti si videla tu relaciu?

vroni
19. sep 2013

@dai, tema je obciansky polarizovana, zato taka politicky vhodna, naco by opozicia pchala hlavu do slucky s protinazorom? Imaginarny nepriatel je super, nedokaze sa branit...
Dieta diagnostikovat nedokazem, mam na to lekara, ale veci ako vyrazky, flaky, zdurene uzliny a pod. snad vidim a lekara informujem (sestricka sedi hned pri vchode a v pripade mojej "slepoty" ma odkaze do izolacky, tento system maju aj vsetci nemecki lekari, u ktorych som bola)

dai
19. sep 2013

@vroni tak asi ten rodic to nespravil😉 myslim ze ziaden lekar nenecha sediet infekcne dieta medzi malymi zdravymi...

alice107
19. sep 2013

@dai ved je zrejme podla ich obsahu prispevkov,ako na tom su s odbornostou .takze mne to stacilo odsledovat.
jasne,ulozi deti.napisala si,co si povazovala za dolezite.
my tiez pojdeme vecerat.
pekny vecer aj tebe. 🙂

kreativna
19. sep 2013

@dai maj si svoju pravdu ja ti ju neberiem a daj mi pokoj 😀

sorciera24
19. sep 2013

len hlupak moze nieco tak napisat, ze neockujuci rodic je nezodpoveny 😠

tanapeta
19. sep 2013

@dai sa musím zasmiať, voliť školu. Systém sa dá vždy obabrať 😀 radšej nikde nechoď s deťmi, lebo my neočkujúci sme všade a je nás čoraz viac
Aj moje dieťa je postihnuté a niekoľko rokov bude vďaka očkovaniu. A bohužiaľ aj kopa lekárov to vie len neprizná. Bola by si možno prekvapená a možno raz snáď aj budeš, keď to vyjde všetko napovrch. Všetky poškodenia po očkovaní, ale všetky, ktoré reálne aj sú. Či sa ti zdá byť úplne v pohode vakcína, ktorá spraví dieťaťu jazvu na celý život na ramene? Ťa nenapadlo, že čo to môže spraviť vnútri v telíčku, keď na povrchu to dokáže zohyzdiť zdravú kožu??? V pohode že, však to je zanedbateľné. Tak ako všetky teploty po očkovaniach, tiež zanedbateľné. Že sa telo bráni niečomu, to ťa nenapadne, že prečo. Lekár povie, to tak má byť, tak to tak má byť. Za chvíľu budú vravieť, keď ti dostane decko autizmus po očkovaní, že však to tak má byť. A vy všetky, poviete, že ok. Keď to tak má byť, tak je to v poriadku. Jak teliatka

dai
19. sep 2013

@kreativna
@sorciera24
@tanapeta
ak vam to nebude vadit tak si dovolim sa neznizit na uroven vasej komunikacie - ani jednu z vas som nenazvala hlupakom, teliatkom, nevyzvala aby ste mi dali pokoj a podobne - nech sa paci, kludne takto medzi sebou komunikujte dalej.
pekny vecer vam vsetkym prajem - a skuste si ten prispevok pozriet ak rozumiete po nemecky😉

tanapeta
19. sep 2013

@dai tak tak, jasnú odpoveď som nedostala.. Ešte, že tie vakcíny necápu na čelo všakže. by sme všetci chodili zo zlatou hviezdou na čele 😀 lebo však je to normálne