(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tanapeta myslím ,že dotyčná doktorka to napísala zrozumiteľne a predstav si ja ťa chápem ,je to normálne reakcia ,keď má človek choré dieťatko ,či skôr postihnuté a hľadá príčiny ,to nie je záležitosť na hádku ,len nemám rada ak niekto napíše ,že má potvrdený autizmus a následok je očko ,keď to tak nie je ,ale ani to nie je dôvod na hádku a samozrejme nie som psychológ ,ale psychol=og sa v mojom príspevku vyjadruje a ak niekto chce mám toho viac ....inak obdivujem každého rodiča ,ktorý sa doma stará o nejak postihnuté dieťatko ,takže ťa obdivujem a nebudem sa hádať....
@dai, zo stranky primara odkukavam: vysyp na tvari po dvoch dnoch, po troch dnoch po celom tele... V bezpriznakovom stadiu "chripky" je lekar sposobily diagnostikovat osypky (fakt neviem, pytam sa)? Ale to je jedno, chcem len poukazat na to, ze ten clanok (reportaz mi nesla spustit) je celkom slusne manipulativne napisany a nie prvy tohto kalibru, ktory Stern stvoril (neviem, aku motivaciu maju redaktori a rozhodne sa tu nemienim pustat do divych konspiracii)
@dai no je divne ze nevies,ze ak dostanes chorobu voci ktorej si ockovany ma lahsi priebeh,to netvrdia neockovanci,ale presne opacne to tvrdia Dr. a ludia za ockovanie,takze moc o tejto teme zrejme nevies,to ze si za ockovanie ti neberiem,je to tvoje rozhodnutie,ktore respektujem, tak respektuj moje rozhodnutie,ja som zodpovednost za svoje ciny prebrala a ty tiez,takze nechapem osocovanie a sarkazmus z tvojej strany, kedze mas svoje deti ockovane,mojich neockovanych sa bat nemusis,ved ste skoro 100% chraneni,otazka je ako dlho,ako efektivne a s akymi dosledkami do dalsieho Zivota....
@xsunx my tu choleru ,brušný týfus nemáme len vďaka čistej vode ,takže choď do tretích krajín ,pi ich vodu a potom mi povedz ako si dopadla a čo sa týka moru moc ,by som nevyskakovala je prenosný potkanmi a tie sú aj medzi nami ,takže sa len modli ,aby sa niečo také nevrátilo,lebo sú neustále premnožené a plné chorôb ......inak je vidieť ,že veľmi rozumieš princípu očkovania lebo to ,že očkovaný sú prenášači by si nikdy netvrdila ,takže si prv niečo naštuduj ,niečo o imunite a mechanizme a princípe očkovania a potom tu niečo hovor ,lebo toto je hlúposť...
@sorciera24 odkedy mozgová porážka je vírusového pôvodu ,to mi je záhada a počujem to prvý krát a nehovoriac akého vírusu ,keď oslabený alebo mŕtvy vírus z očka je likvidovaný ako antigén už na mieste vpichu ,takže si naštudovať princíp a mechanizmus očkovania a niečo o imunite....
inak jeden princíp by sa tu mal chápať,to že tu budú alebo kolujú choroby len dovolíme prírode ,aby vírusy mali možnosť mutovať a krásne sa nám to ukazuje na chrípke a tam potom bude problém v konvenčnej liečbe lebo nebude fungovať ,či u neočkujúcich alebo očkujúcich ,preto je to o kolektívnej imunite a preto sa aj nemci začínajú báť...
@aristka takze pani studovana, mne uplne staci moj zdravy sedliacky rozum, kde dve a dve su styry a nie pat lebo to povedal pan doktor a tvrdia to skoro vsetci doktori ...... jedno je iste, vo vakcinach je taky chemicky bordel, ktory ani omylom nemoze spravit v ludskom organizme nic dobre, a uz vobec nie ho chranit .... a keby si mala prehlad a vedela ako funguje biznis, coho su farmaceuticke firmy schopne, ako sa robia studie na lieky, na neziaduce ucinky, kto riadi farmafirmi ..... spojila si suvislosti (co ti zjavne moc nejde), tak by si nebola naivna a neverila ako im zalezi aby tvoje dieta bolo zdrave, to urcite .... na zdravych sa nezaraba, dnes ta zapredaju pre par tisic ..... a co su asi ludia schopni spravit pre miliardy????
@xsunx no podľa tvojich odpovedí a útoku na mňa ,mám pocit,že ty o tom vieš veľmi veľa a asi toľko čo je od av prezentované dokola a opakujete to to ako husičky ,takže prispej niečo nové a nie čo tu už bolo a predstav si som študovaná a nehanbím sa za to ..takže daj niečo rozumné a nie osobné útoky ....
@aristka takze vyskum bude trvat tak dlho ako budu farmafirmy chciet, ked bude dopyt a budu citit ze zarobia, tak klinicke skusky urcite budu sup-sup 🙂 ty si myslis ze Hexu, Prevenar a ine vychytavky mali ake klinicke skusky a kolko asi trvali??? ty kde zijes, skusky sa este len robia, na tych chudakoch co ockuju, a ked po par rokoch pridu na to ze sa sekli, tak stiahnu z obehu a vymyslia novu chemicku grcku ..... tak ako s TBC
@tanapeta ok ja nehovorim ze nie a je to smutne ze sa to prihodilo prave Tebe. Ale pausalne neockovanie tiez nieje ziadna vyhra. Ja nemam prostriedky na to aby som mohol nezavistle objektivne posudit kazdu vakcinu ake ma zlozenie ani netusim ci je lepsie neockovat alebo kde je hranica kumulovanej toxicity z vakcinacie.
Moj odhad ale je to skor premisa je ze autizmus je vrodeny, ale niektore deti maju na neho predispoziciu, za normalnych okolnosti by sa autizmus u nich neprejavil ale mozno ta kumulovana neurotoxicita aj z vakcin u nich spusti proces autizmu.
Ale je to len moj predpoklad a nemozem to realne dokazat a predpokladam ze o to nebude mat nikto zaujem. Dnes som sa so starsou kolegynou bavil ze volakedy mali v obcianskych peciatky ze su zaockovany proti antraxu, TBC atd ked boli lokalne epidemie a ze bez toho ani nemohli pracovat, ze to kontrolovala bezpecnost.
A nikto neprotestoval, proste zomrelo zopar ludi a kazdy bol rad ked ho zaockovali a mal dobry pocit ze sa mu nic nestane 😅 (mozno)
@xsunx kurnik vazne si myslis ze niekto zbucha nejaky liek a ze ho hned aj zacne predavat? Klinicke studie maju presne staveny casovy harmonogram
@tatko_bebe Virapena si cital? tam sa dozvies ako sa robia klinicke studie, ako sa upravuju neziaduce ucinky ..... a vela ineho 🙂
@xsunx ak myslis neziaduci ucinok smrt tak ano
@tatko_bebe presne to myslim a co nestacilo?
@xsunx nerozumiem co chces povedat, ano nemam iluzie ako to funguje a ako sa aj manipuluje taka stale pisuca sa Zyprexa napr... 😅
alebo navstevy x farma repre kt. zabezpecuju stalu preskripciu vo svojich rajonoch 😅
ale nemozem sa zatial odstahovat na izolovane uzemie kde bude zit sam s rodinou a nebudem mat kontakt s nicim 😀
vsade okolo nas su momentalne pritomne odrby, take auta co sa vyrabaju v dnesnej dobe su toho prikladom.. totalne nekvalitne alebo potraviny-doslova sracky. Nie tak davno cca v 90rokoch tu tento fenomen nebol.
Je to dane nasou kulturou manonu, zisku a nezmenim to. Vid napr nasa krasna krajina, najskor sme vs predali a teraz to zase kupujeme 😅😅😅😅
stredna vrstva pomaly neexistuje a ked sa chcem mat dobre musim ist pracovat mimo SR
@tatko_bebe pekne si to napisal, tak potom nechapem ako mozes verit firmam ktore vyrabaju vakciny, tym ktore maju vsade po svete zaloby na krku, ci pre tazke nasledky po ockovani, ba dokonca aj smrt

@dai, no ved tomu nerozumiem. Myslim, ze osypky su dost specificke (vysyp si predsa musi vsimnut kazdy - aj laik, mozno ho nedokaze identifikovat ako osypky, ale vidi ho), fakt si neviem predstavit, ze by to "uniklo" lekarovi.... A ani si neviem dost dobre predstavit, ze by mi lekar poskytol udaje, od koho sa moje dieta v jeho cakarni nakazilo. To mi pripada ako pravny nonsens, ci @alice107?