(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tatko_bebe
ja som nikde nepísala že treba paušálne neočkovať ani nič podobné .Teraz mi povedz, len tak čisto z logického hľadiska a hlavne zo zdravého rozumu. Prečo ja ako rodič, ktorý má takúto skúsenosť a napíšem to znova MÁME TO POTVRDENÉ, že sa to ozaj stalo tak ako píšem,,, prečo ja mám toto moje dieťa teraz zaočkovať ďalšou vakcínou? A za 4 roky mám jej dať preočkovať znova MMR vakcínou??? Dal by si? Nebál by si sa, že opäť by ti dieťa prestalo rozprávať a opäť by sa vrátilo do plienok atď..?? Keď už raz po tej vakcíne malo to dieťa takéto katastrofálne nežiadúce účinky?
Prečo to nie je na dobrovoľnosti? A ja keď to nerisknem a nedám si do nej pichnúť vakcínu, ja mám platiť 300 eur pokutu?? Nenaplatila som sa už dosť? ČO myslíš koľko nás to stálo, aby sa ako tak dala dokopy? Pretože žiadny štátny psycholog sa autizmu nevenuje..nerozvíja ho. Iba ho zdiagnostikuje, to je všetko.
Čo by si robil? Očkoval by si ďalej ? aj ostatné deti tvoje? My teda nie a môžete sa diviť koľko len chcete.
Ja na základe našich skúsenosti si môžem jednoznačne tvrdiť a za tým si aj stojím lebo u nás to tak bolo,, že vakcína MMR je viac škodná ako prospešná. Ktokoľvek neverí môže prísť pozrieť ku nám. Rada mu pustím video malej spred zaočkovania a potom. Fotky, čokoľvek. Každý jeden kto našu malú poznal predtým sa divil, že aká zmena u nej nastala.. Každý jeden. Bohužiaľ aj také sa stávajú a je toho čoraz viac. Som blízko autistov, veľa autistov v BA kraji a ti môžem povedať, že každé štvrté dieťa to isté. Hlavne ročníky 2007/2008 zaujímavé.
@tanapeta urcite by som postupoval ako Ty 😉
@xsunx ja im neverim ale neviem co je mensie zlo..
@aristka a to kde som pisala, ze mozgova porazka je virus. povodu? halucinacie ci paranoja?.....mas problem s textom? toto fakt nechapem, ako si vobec k takejto veci dosla???!! 😕
@tatko_bebe tak tak. A teraz by ma zaujímalo čo by spravili tuto tie dotyčné, čo sa tak bijú do pŕs aké je očkovanie prospešné a dôležité.
@tatko_bebe No tu proti prasacej chripke zbuchali len tak. Tu v Norsku uz o nej moc nehovoria, kedze odskodnuju ako na beziacom pase deti, co z nej dostali narkolepsiu. Prave sa cislo pohybuje okolo 300 ☹
A teda, co tu robili. Otvorili komuny, skoly a tam sestricky v radoch a ockovalo sa ako na beziacom pase. Prve tehotne a male deti ☹ A taka propaganda, ze strach a hroza a pomaly, ak si odmietol (co som samozrejme ako tehotna spravila), tak pomaly si bol vrahom vsetkych ludi, co zomru na prasaciu chripku. Na zaplakanie.
Ale mozno ty vies, alebo iny. V NO a pocitali mrtvych takto a to tusim vtedy aj vycitali SK, ze zle pocitaju mrtvych. Ak si bol pacos, co mal problemy napr. s plucami, srdcom, atd a dostal si prasaciu chripku a zomrel si, tak si v kolonke pricina smrti bolo prasacia chripka. Co podla mna vobec nie je spravne, respektive dava to velmi skresleny obraz. Ako vlastne davaju tie priciny smrti. Je rozdiel zdravy clovek a zomriet na niektoru z tychto chorob a je rozdiel chory clovek a k tomu este nejake fajn svinstvo. Nech su to napriklad osypky.
moze mi tu niekto vysvetlit preco za poslednych 40 rokov je tolko rakoviny, alergii, ved kde moja babka pocula o alergii na bielkovinu kravskeho mlieka alebo ze celiakia??? ved by pomreli, ved jedli prevazne chleba a pili mlieko, a odkial sa nabralo tolko autistov za posledne roky, pred 30timi rokmi o autistoch nikto nepocul 😕 no zo vzduchu to vsetko asik nebude
@vroni samozrejme,ze je tazke pravne dokazat ,kto nakazil to dieta.tazke a problematicke ale len v samotnom v obciansko-pravnom prcese. ale uz v trestopravnom/tr.cin hoci z nedbanlivosti/ to nie je problem. rodic poda treste trestne oznamenie na neznameho pachatela a policia zisti fakty. 😉 policia a prokuratura ma paky,ako od lekara dostat relevantnu odpoved.
no a potom na zaklade tresto pravneho procesu si rodic uplatni v pripojeni k trestopravnej zalobe nahradu skody.alebo v samotnom obciansko-pravnom procese.kedze sud ho na to pripadne odkaze,ak nerozhodne o nahrade skody hned v rozsudku trestopravnom. 😉 ale uz dokazy bude rodic mat na zaklade odsudzujuceho rozsudku.
takze ziaden pravny nonsens. 😎
@alice107 , teoreticky ano, prakticky nie. Nakazit ineho cloveka moze byt posudzovane ako trestny cin, lenze vyhradne v pripade, ze viem dokazat, kto ma nakazil (povedzme pri pohlavnych chorobach, chorobach prenosnych krvou atd). V pripade infekcnej choroby takyto dokaz neexistuje, dieta sa mohlo nakazit aj na inom mieste, od ineho cloveka. Rovnako ako v pripade, ze by sa dieta nakazilo u lekara povedzme beznou chripkou a umrelo na nu - nemas sancu zalovat rodicov povodneho nakazcu (teda zalovat mozes, sancu na uspech nemas). Aj "z nedbanlivosti" je viac nez relativne - kam inde by mali ist rodicia choreho dietata, ak nie k lekarovi? Ak by dieta s takouto chorobou chodilo dalej do kolektivu a tam nakazilo dalsie - nuz, to by bola ina vec a nedbanlivost by bola preukazatelna, ale takto? A zase sme pri tom, ze ak ktosi cosi zanedbal, bol to prave lekar, ktory takuto kombinaciu (zdrave a chore dieta spolu v cakarni) pripustil.
@vroni ako by si ty riesila cakarne u lekarov? mozno aj ten drobec mal soplik , cize by aj tak sedel v cakarni s chorymi detmi a nie so zdravymi...
inak som presla viacerov stranok o osypkach a vsade je pisane o inkubacnej lehote cca. 10 dni a nasledne o kataralnom stadiu ktore trva 3-5 dni, az potom nasleduje stadium exantemove, ktore je typicke vysypom... Katarálne štádium sa prejavuje zápalom nosovej sliznice a očných spojoviek, vysokou horúčkou a kašľom - cize chripkove priznaky - vtedy su osypky aj najviac nakazlive, v case vysypu je uz nakazlivost omnoho nizsia...
@sorciera24 napísala si ,že po očkovaní dostal ACMP a absolútne nechápem ako to môžeš spájať z očkom ,lebo je to totálna hlúposť a kto pozná kliniku ACMP ťa vysmeje ,mne len z tvojho príspevku vyšlo ,že to spôsobil oslabený vírus alebo mŕtvy z očka ,čo je totálna blbosť ..takže keď sme hodíš takúto akože info naštuduj si aj laicky podanú info príčiny vzniku ACMP..lebo z očkom to nemá absolútne nič....
@vroni a este si dovolim skopirovat wikipediu:
Niekedy majú osýpky miernejší priebeh, inokedy zasa ťažší. K zvyčajným príznakom sa pridruží vysoká horúčka a blúznenie, prípadne i krvácanie slizníc a zápal pľúc alebo mozgu.
Liečba[upraviť]Na liečbu osýpok nemáme špecifický liek. Chorému sa podávajú dostatočné množstvá tekutín, pri vysokých horúčkach aj antipyretiká a pri bakteriálnych komplikáciách vhodné antibiotiká. Do nemocnice sa prijímajú len pacienti s ťažkým priebehom choroby. V prevencii osýpok má základný význam ochranné očkovanie
ten maly chlapcek dostal zapal mozgu - nasledkom toho zostal velmi tazko postihnuty - toto postihnutie predpokladalo prezivanie 3 roky, on nakoniec zil skoro 6 dalsich od prvych priznakov...
@tanapeta pozri ak to máš takto potvrdené ako píšeš ako následok očka ,na čo som názor napísala,máš možnosť žaloby slov.štátu v čom ti poradí advokát a máš tým pádom aj papier ,ktorým by si nemal mať problém pred komisiou a tvojom rozhodnutí ..doktor čo ti to napísal nech ti spraví dobrý posudok ,tj odôvodnenie ...inak ťa nahánať určite budú...
@tanapeta my sme mali prasaciu chrípku u 3 mamičiek ,ktoré nám tesne po pôrode zomreli a každá nemocka mala takýto prípad....prasacina ohrozovala najmä tehu ženy a ľudí s primárnou diagnózou a je smutné ,že aj napriek rýchlemu zásahu a liečbe antivirotickej a resuscitačnej nám do ani nie týždňa od prvých príznakov zomreli ..detičky sa stihli zachrániť sekciou...
@aristka hej to máme, nenaháňajú nás. Doteraz sme neboli pred komisiou a to sme odmietli prvé očkovanie pred 2 rokmi. Ale nikdy nevieš (čo sa týka synov zdravých). V našom štáte neodškodňujú poškodenia po vakcinácii, takže to mi je tak na dve veci..advokát
Ja to hlavne píšem aj kvôli tomu, aby sa rodičia trošku zamysleli, keď idú očkovať, že aj takéto sa môže stať. A štve ma to, že to kompententní vedia a neriešia
@aristka to som nespojila ja,a le lekari...o virusoch som nikde nepisala, nakolko to nebolo po yivej vakcine, kt. bz obsahovala virusy, ja mam nastudovane dost.....neprekrucaj to, co som nikdy nenapisala!!! a nevmyslaj si fakty......sami lekari na vsetkych oddeleniach potvrdili mozgovu porazku nasledkom hexavakciny (nadmerne mnozstvo hlinika....).....tebe to vysvetlovat nemusim, ze, ved ty si chytrejsia nez vsetci lekari dokopy...... jop, inak nikoho nepresvedcis, ze mozgova mrtvica (kt. nastala hned po ockovani)...bola vlastne uplnou nahodou......a neviem, co furt splietas nejake virusy....dedukujes, dekujes...akurat, ze tvoja dedukcia ponekud pokulhava.....(niekto iny by si tu mal nastudovat veci, hlavne ak je zdravotnik....a ani pravopis by neuskodil..)
@sorciera24 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je to dobre podané ,takže čítaj ...a zažila som ich dosť ....a týmto s ACMP končím.... http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... a tu máš hemoragickú príčinu ACMP......
@norwayka ta vakcina nebola celkom koser pokial viem tak v Rakusku ju stopli a ja by som si ju nedal pichnut ani nahodou, ani v mojom okoli si ju ziaden zdravotnik nedal
@alice107 kolko je realne takych pripadov kde sud dal za pravdu poskodenym v takychto pripadoch? strasne malo
@aristka ano a?.....ak by si bola objektivna a fakt vedela o com sa tvaris, ze vies......tak vakcina toto spustit mohla a je mi uplne ajsne, preco koncis.......ale tebe rozhodne verit nebudem....ani tvojim slovam.....lekar to vie aspon vysvetlit, ak ty "odbornicka" nevidis suvislost tvoj problem....ale je fakt, ze z vysokeho kr. tlaku to rocne dieta nedostalo;) (mne to vysvetloval lekar....a ten je pre mna rozhodne viac akot y....) zbohom ty herecka......(tiez som ich zazila apr a to enznamena , ze som mudra jak rit...) halvne, ze si si tam pridala nejake svoje virusy a chcela zo mna urobit debila.......si pod moju uroven.....
@dai, mne sa javi miestny system u lekarov dobry - k lekarovi sa hlasi - cize necakas hodiny a sestricka sedi vonku (mimo ordinacie, nie na chodbe) a naviguje ta do beznej cakarne alebo izolacky alebo priamo k doktorovi. Bez mucenia sa priznavam, ze som nikdy neuvazovala nad tym, ako by mal doktor "lepsie" organizovat svoju pracu (asi preto, ze som zatial s doktormi ziaden problem nemala).
Pod inkubacnou dobou rozumiem dobu od kedy sa dieta fyzicky nakazilo do prejavenia prvych priznakov (cize aj horucka sa neobjavi bezprostredne po nakaze ale az po nejakom case), vysyp nasleduje po niekolkych dnoch (evidentne v zavislosti od citanej stranky po dvoch az siestich dnoch od nastupu horucky). Pokial sa nemylim, je dieta uz pocas inkubacnej doby infekcne, cize sa moze stat, ze posles zdrave dieta do skolky (este nema ziadne priznaky, len ma v sebe nakazu o ktorej ani netusis) a ono za tyzden, kym aj unho choroba prepukne, nakazi aj desat dalsich (a nosicom infekcie moze byt aj cerstvo zaockovane dieta, nie len nezaockovane) Co s tym? Nepoznam riesenie tejto hadanky a dokonca ani netusim, co je lepsie. Rozhodne neplati rovnica okovanie = dobro, neockovanie = zlo ale zial neplati ani ta opacna. Proste stojis pred Sofiinou volbou a netusis, co bude mensie zlo. Ked mas negativnu skusenost s chorobou alebo NU, mas to paradoxne lahsie, vies, co nechces. Vo vsetkych ostatnych pripadoch dufas v spravnost svojho rozhodnutia. Ja som si svoju variantu mensieho zla vybrala, ty evidentne tiez, ale som hlboko presvedcena, ze v ockovani ziadna "objektivna pravda" neexistuje, su len jednotlive fakty a tie musi zhodnotit kazdy jednotlivec sam za seba (pripadne svoje dieta) Z rozhodnuti inych tvorit manipulativne argumenty (pro ci proti) mi pripada simplexne a zneuzivajuce situaciu (mam na mysli stern tv a nie diskusiu)
@sorciera24 moja ja s tým robím ,takže mňa neoblbneš a s vakcínou to nemá nič....takže už by si mohla končiť ...a nie som herečka ..moje zamestnanie je iné....

@petot Ty popieraš čokoľvek, čo súvisí s kolektívnou imunitou, prevenciou očkovaním. Aj keby si napísal 1000 otázok a na každú Ti bola podaná odpoveď, nezmeníš svoje stanovisko a to nie z dôvodu, že hľadáš objektivitu a pravdu, ale zo zaujatosti a jednostranného pohľadu na túto problematiku. Mimochodom, na tieto ? už odpovede v diskusiách sú, tak sa nebudeme dokolečka opakovať.
Rodičia, ktorí neočkujú, pomaly tú dieru v kolektívnej imunite zväčšujú a je len ? času, kedy aj u nás budú napr. také osýpky naberať na počtoch nakazených. Ale tak poniektorí sa celkom tešia na osýpkové návštevy, však? 😒
@saska.t