icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
petot
20. sep 2013

@aristka Už na koľkých stranách sa tu básni o kolektívnej imunite. Zatiaľ nikto nepodal vedecký dôkaz o tom, že by ju niektorá vakcína vyvolávala. Teba to neštve?

A potom sa @kvieta roztrpčuje, že tomu "neverím". Priznávam, naozaj neverím. Ja nie som ten typ veriaceho, ktorý keď neexistuje dôkaz o účinnosti alebo bezpečnosti vakcíny, tak bude bezmedzne VERIŤ že je účinná a bezpečná a presviedčať o tom všetkých naokolo, a keď sa niekto opováži pochybovať, tak zrazu bude pýtať dôkazy (aké v opačnom smere nikdy nepotreboval). Ako v jednej skupine so slovom "Neverím" už v názve...

aristka
20. sep 2013

@sorciera24 takže nám napíš ako je to možné ,keďže si sa tam bavila s profesormi ,prv to bol prímár neurológie ,potom profesor a za chvíľu itečkár lebo ten má pravdu najväčšiu ..vieš čo už ťa nekomentujem ....

aristka
20. sep 2013

@petot mojou štúdiou je realita ,že tu nemáme osýpky a ak boli tuším 2 prípady boli to od zahr.ľudí donesené a zatiaľ sa nám tu napr.ohľadom nich nevyskytlo nič zmutované...uvidíme čo nám prinesie budúcnosť ak bude tento trend neočkovania ..ja odpoveď viem...

xsunx
20. sep 2013

@aristka inak aj mna by zaujimalo co sa ako ma dosiahnut kolektivnou imunitou.
ochranu zranitelnych jedincov pred nakazou
alebo ochranit populaciu pred epidemiami
alebo aby vymyzli niektore choroby
???

xsunx
20. sep 2013

to ze ockovanie ma navodit kolektivnu imunitu je blbost ako hrom, to by vakciny museli splnat kriteria ktore ani zdaleka nesplnaju.

aristka
20. sep 2013

@xsunx a čo tak všetko naraz ,ale nie je to reálne najmä bod 3 ,aby vymizli choroby lebo by musela byť dobrá zaočkovanosť celosvetovo alebo by sme nemohli cestovať a sem by nemohli chodiť ľudia zo zahraničia...takže je utópia si to myslieť a chcieť...

aristka
20. sep 2013

@xsunx aké kritéria ...

xsunx
20. sep 2013

@aristka museli by spolahlivo vyvolat imunitu, u drvivej vacsiny populacie, dozivotne

bubulka722
20. sep 2013

@tatko_bebe Jasné, to bola reakcia na tvoj príspevok pár strán dozadu. Nebola som tu dlhšie, takže keď som prečítala zameškané, docvaklo mi, že bolo zbytočné adresovať to práve tebe. 😉

aristka
20. sep 2013

ano, to by bolo najlepšie,a dá sa to dosiahnuť ,krásny príklad sú osýpky na slovensku ,ale to by očko muselo byť vysokopercentuálne využité...inak to nepôjde..

xsunx
20. sep 2013

@aristka pokial viem tak zaockovanost na Sk je okolo 98% to je sice pekne, ale ucinost vakcin je okolo 70% dokonca aj menej

petot
20. sep 2013

@aristka Osýpky na Slovensku.. Bez toho, aby som nejak pátral, sám viem o dvoch epidémiách v bratislavskej škôlke. Polovica detí ochorela, príznaky učebnicovo sedeli na osýpky. Oficiálne diagnózy: potničky, alergia na slnko apod. Na oficiálne hlásenia by som sa teda vonkoncom nespoliehal.

aristka
20. sep 2013

@xsunx sú vakcíny a vakcíny ,takže to treba rozlišovať a treba rozlišova´t prečo je dôležité niekde udržať vysokú odolnosť aj u dospelých napr,osýpky a kde to u dospelých nie je až také dôležité a to je čierny kašeľ..a podľa toho sa rieši aj očko kalendár...takže takéto percentuálne zobrazenie všetkých vakcín do jedného čísla asi nie je smerodajné....

xsunx
20. sep 2013

a co je hlavne, vakcina nechrani voci nakazlivosti. vakciny boli navrhnute na ochranu voci komplikaciam ochorenia a nie su urcene na ochranu voci ochoreniu ako takemu, ockovany clovek moze ochoriet rovnako ako neockovany

bubulka722
20. sep 2013

A to nás niekto nazýva sektármi... Nechceme nič iné, len dôkazy o účinnosti očkovania a preukázaný benefil oproti riziku. Pokiaľ mi toto niekto nedokáže, nie som ochotná veriť v dogmy a riskovať zdravie svojich detí. Z rozprávok Spiacej krásavice som dávno vyrástla, takže ani rozprávka o kolektívnej imunite u mňa nezaboduje.
Sme tu rozdelení na dva tábory:
1. Ľudia ktorým stačí veriť, že je to tak ako hlása všeobecná propaganda
2. Ľudia ktorým veriť nestačí a pravdu stále hľadajú
Nie je to len v očkovaní, ale v celkovom pohľade na život a túto spoločnosť.

aristka
20. sep 2013

@petot som ba kraja a toto počujem prvý krát a nebolo ani nič medializované ,takže to nie je smerodajná info...

bubulka722
20. sep 2013

@petot A sme tam, ak to nebolo medializované, tak to nemôže byť pravda. 😀 😀 😀 Neskutočné!

jarhal
20. sep 2013

@xsunx 🙂 napodobne.... 🙂

aristka
20. sep 2013

@xsunx je rozdieĺ byť očkovaný mŕtvym alebo oslabeným kmeňom a vychytané ako antigén v svale a je rozdieľ dostať plnú silu antigénu cez dých cesty do krvičky ...ak by sme tu mali každý rok jednu formu chrípky a stretali sme sa s jednou formou chrípky naša imunita by s ňou lepšie bojovala a neboli by každoročne tak veľké následky neurologické po chrípke aké sú ....to je len jeden príklad ..

jarhal
20. sep 2013

@petot prepac peto...ale o to mi slo.... 🙂

xsunx
20. sep 2013

@aristka ty o com teraz tocis, ja sa ti snazim vyvratit blud o kolektivnej imunite

aristka
20. sep 2013

@bubulka722 prepáč ja sa neriadim tým čo tu av vypustí ,ja sa riadim tým čo je napísané úradmi alebo je medializované ,lebo toto by sa neututlalo od rodičov asi by im museli pusu prelepiť sekundovým lepidlom a ďalšia vec poznám dievčatá aj s deckej fakultnej aj sestra mi tam býva aj rodina inák dosť vysoko postavená ,ktorá pracuje v zdr.....toto by sa nijako nepodarilo ututlať už len pre senzáciu...

aristka
20. sep 2013

@xsunx nevyvrátiš a za chvíľu nebudeš mať ani čo keďže ideme trendom napr.nemecka ...

tatko_bebe
20. sep 2013

inak ludstvo si produkuje svojou cinnostou super bakterie 😅

bubulka722
20. sep 2013

@aristka Ži v ilúzii a prosím na mňa nereaguj. Ďakujem!

tasiko
20. sep 2013

pise Igor. jeeej nekukali, aj ked mam casu tak sudnu sien urcite nie, to moze pozerat len uplny pako vysinuty 😀 😀 😀 😀
ale ked idem okolo nasej byvalej ordinacie a pocujem tam srdcervúci plac tak mala spozornie a povie: place, place !vravim: dobre pocujes, to jarhal zase ockuje mňamku. 🙂
ale tesime sa s tebou, my mame za sebou ziadne ockovanie a sme zdravi ako repa. ties sa tesime, a ak by si chcela vyber si aj nase davky(mnamky) a doprajte si viac zdravia.

bubulka722
20. sep 2013

@tatko_bebe Vysoko rezistentné, šak kšeft ide, ATB sa predpisujú...

aristka
20. sep 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je o výskyte osýpok na slovensku....

aristka
20. sep 2013

@bubulka722 pokiaľ si účastníkom diskusie a mám čo povedať poviem a nemenujem ťa ,takže ...

xsunx
20. sep 2013

@aristka tak to zhrniem, prekonanie ochorenia vyvolava dozivotnu imunitu, ockovanie vyvolava len nedokonalu imunitnu reakciu - tvorbu protilatok, ktore su menej kvalitne nez po prekonani ochorenia a vydrzia len niekolko rokov po ockovani. samotne protilatky nezarucuju imunitu voci ochoreniu a uz vobec nie voci nakazeniu ci sireniu nakazy.