(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka Písala si priamo mne a ja o komunikáciu s tebou nemám záujem. Ja teba neoslovujem a myslím, že by si mohla pochopiť, že komunikácia medzi nami nemá zmysel.
inak otázka: myslíte že mám protilátky na choroby proti ktorým som bola očkovaná v roku???
@danjelca Celkom iste, stačí ak tomu veríš. 😀
@bubulka722 no však príde mi divné že sa v mojom veku už o moje protilátky NIKTO nezaujíma. Čo ked ich nemám a stávam sa rizikom pre ostatných hm?Teda narušujem koncept kolektíbnej imunity?
@xsunx nedokonalú imunitnú reakciu ako si to povedala,má človek ,ktorý má problém s imunitov ,či je antigén to alebo to zdravá imunita reaguje plnou silou a sú zapájané všetky jej časti ...a aj prekonanie ochorenia nemusí znamenať doživotnú imunitu,to by sme tu mohli ísť z ochorenia k ochoreniu ,prejdi si strany dosť dozadu bolo to tu dosť preberané...
@aristka rastie nam fenomalnym tempom rezistencia tak rychlo ze uz teraz nie sme schopny pokryt rezistenciu novymi ATB 😉 a zhorsuje sa to. Typujem ze coskoro aj na Slovensku zacne obdobie bez ATB ako ich dnes dostavame.. 😝
@bubulka722 ja som nepovedala ,že nebudem teba komentovať a ak budem chcieť ťa oslovím ,aby dotyčný čo to čítajú vedeli na koho reagujem ,ty tu stále vypisuješ ako na mňa nebudeš reagovať a stále reaguješ ,kto sa má v tom vyznať ,asi si nestojíš za tým čo píšeš a ja nie som tvoje decko ,aby som ťa poslúchala ,takže svoje želania a rozkazy smeruj inde...
ze Vas to stale bavi
to tu je už bez úrovne - ako na piesočku.
@tatko_bebe ano rastie,ale aj u nás aj napriek problémom sme pac.vedeli z toho dostať a ja dúfam ,že vývoj atb je a bude ...či robíme to alebo tamto príroda sa vždy s nami bude hrať ak by to tak nebolo nemusel by byť ani ďalší výskum ...takže verme ,že zatiaľ vyhrávame my...
@tatko_bebe nebaví ma to ,ale ich asi ano...
@tatko_bebe inak najväčší problém je mrsa ,ale to asi vieš ...
@tasiko jeeej ty mas cas a nepozeras? ☹ ja nemam cas a nepozeram. 🙂 ..vase mnamky nechcem..nechaj si na horsie casy...sak mozno pojdem ja okolo byvaej ordinnacie a budem pocut plac tvojho potomka a niekoho co sa pyta. igorka...:a to ste preco nedali ockovat to nevinne stvorenie..!!!§ a povies sak ja som veril vitaminu C ja pako vysinuty 😀 😀 😀 😀 😀
@aristka :D mrsaci su produktom zdravotnictva
@aristka Ty si ozaj nejaká divná osoba, ja na teba už dosť dlho nereagujem a priamo tebe nepíšem. Základ slušného správania je ak ťa niekto o niečo požiada, tak to prosím akceptuj. Mňa toto už vonkoncom nebaví a tvoje ego to tým viac živí. Dokonalý obraz tvojej osoby. Neunúvaj sa a zabudni na mňa!
@xsunx pozri, ja netvrdim, ze ockovanie nemoze mat neziaduce ucinky, vzddy bude dake percento tych, ktorym narobi viac skody ako uzitku, ale to sa tyka i inych liekov a zas tie choroby voci ktorym sa ockuje, tiez nie su ziadna sranda. Len casto je cukrovka sposobena i nespravnym zivotnym stylom bohuzial uz i u deti - ved ked citam, ze polrocne dieta napchaju pribinacikom....Tym netvrdim, ze po ockovani sa nemoze vyvinut, ja neviem, mozno moze, to by mali riesit kompetentni, ale.. Ved vieme..
Len zas i take veci ako rozne dys-poruchy pripisovat ockovaniu je podla mna nespravne. Pokial viem, dost dlho vacsina obyvatelstva bola negramotna, malokto vedel citat a pisat, tak tam asi tazko sa to vedelo prejavit. A neskor dlho trvalo, nez niekto zistil, ze urciti ludia nie su hlupi, ci lenivi, len trpia poruchou.
Mala som ziaka, ktory mal zle znamky, piatacik, tvrdil, ze on sa ucil, no ucivo nikdy nevedel poriadne, maximalne na 4. Uputalo ma jeho pismo, tak som poprosila triednu, nech ho poslu na vysetrenie. Rodicia sa branili, az na dalsie nahliehanie siel a zistili mu, ze ma tie poruchy, uz si nepamatam, ktore z nich, urcite minimalne dyslexiu a dysortografiu. Takto mohol aj s 5 ist do dalsieho rocnika a rodicom sa ulavilo, ze ich syn nie je hlupy, len ma problem. Este za mojich cias by bol oznaceny za hlupeho a zoparkrat by prepadol.
A ako som tu uz citala,mne tiez logika hovori, ze musi byt predispozicia, a ked sa dostavi nejaky spustac, ci uz ockovanie, alebo hoci aj vysoka horucka, tak sa to moze prejavit.
Ja zas nie som ockovaci fanatik, ako tehotna som sa ockovat nedala. A urcite by bola lepsia individualnost ockovania, cize spravit nejake vysetrenia, ktore by preverili, ako to dietatko bude znasat, ci nema nejaku predispoziciu na nieco a netrestat neockujucich. Avsak zas nevieme, co sposobi neockovanie v dalsom obdobi, epidemie akeho rozsahu, s akymi nasledkami. Mame znamu detsku lekarku na dochodku, ktorej sme sa pytali na ockovanie proti meningokokom, ta sa cudovala, ze aj to sa uz ockuje? Ale zase na margo ockovania nam povedala, ze kto neockuje, nezazil epidemiu osypok.
A nieco o Pasteurovi ( skopirovane z wikipedie):
V roku 1864 sa venoval štúdiu nakazlivých chorôb zvierat. Dospel k všeobecnému záveru, že všetky nakazlivé choroby spôsobujú mikróby (napríklad gangréna, besnota, slepačí mor). Pri výskume tzv. kuracej cholery využil poznatky E. Jennera a dokázal, že keď infikuje organizmus oslabenou kultúrou choroboplodných zárodkov, organizmus nie je umsmrtený, ale vytvára si odolnosť proti príslušnému ochoreniu tým, že si sám vytvára protilátky. Takýmto spôsobom zachránil aj malého Josepha Meistera, o ktorého sa veľmi obával. Takto vytvoril základy aktívnej imunizácie, ako metódy preventívneho očkovania proti nakazlivým chorobám.
@aristka Poznám osobne matku dieťaťa, ktoré bolo jedným z chorých. V našich médiách sa neudiali ani miliónové protesty vo Francúzsku proti rozvratu rodiny, miliónové protesty v Bulharsku proti vláde oligarchie... Takže nejaké osýpky v bratislavskej škôlke sú proti tomu okrajová záležitosť. A keď nie je ani lekárom podozrivé, že polka škôlky naraz dostane "potničky" a navyše s horúčkami, tak neviem, ako by to mohlo napadnúť médiá...
@petot ty si neúnavný, mňa tu už aj pri čítaní napádajú pekné slová, preto radšej nereagujem, často rozpíšem nejakú odpoveď a potom to zmažem a radšej si idem do kuchyne hrachu zahádzať na stenu ( som si ho náročky kúpila na hádzanie - ale neplytvam - vždy len pár ich hodím 😀 😀 😀 ) a ty stále tak diplomaticky, rozumne, argumentačne. Obdivujem ťa fakt. 😉
@bubulka722 a zase zareagovlaa....no pochopis....nekompletna nechapava......a jej nedojde ani zakl. vec, ze primar je logicky kapacita...teda je prof. .....a potom splieta inziniera ci co, nejake virusy....ked jej lepi, zacina dobre splietat a asi 100krat jej napsies, ze neraguj a ona je je....ina (ako by povedal moj otec).... ja nemam viac potrebu jej tu cosi dokayovat....a urcite nie jej nbejakej sestre, kt. si nevie obriadit pacientov...... ale biubulka, ja to beriem tak, ye to su osobz, kt. proste maju komplexy, alebo im v zivote cosi chyba.....mozno to, ze nema to vzdelanie, mozno ze uz ju deti nepotrebuju, mozno jej chyba chlap..... ale tolko zla mat v sebe....fuu, to musi by tazke zit.....ja to beriem ako jej chorobu.... lebo podla prispevkov evidendtne ok nie je.....(a dufam,ze zas zareaguje.....aj ked jej vyslovene napises, ze nerob to.....) niekto ma problem pochopit obycajny text, ale znalosti ma ako encyklopedia....(nie, nema, keby mala, uz je v inej lige)
@petot v pripade ze moje ockovane dieta niekoho nakazi tazko mne ako jeho rodicovi preukazes umysel kedze ja spravim vsetko preto aby moje dieta nikoho nenakazilo😉 okrem toho moje dita moze tu chorobu dostat len od niekoho nezaockovaneho😉
a k tomu dojdeniu argumentov - prepac ale v manipulacii si tu expert ty 😀 ty predsa ked nemas logicky argument tak si nieco vymyslis nehovoriac o tom ze vzdy niekoho z tej tvojej historky osobne poznas... ja som to uz pisala na inom fore ze je pre mna ako cloveka zijuceho vo velkom meste pracujuceho vo velkej firme majuceho kopu rodicov a deti okolo seba nepochopitelne ze ja nikoho s nasledkami nepoznam - okrem par pripadov tu z konik... alety nejakym zazrkom poznas cloveka co v pohode prezil besnotu, uplne krasne zvladol cierny kasel, teraz zrazu njkeho rodica ktory tvrdi ze jeho dieta malo osypky a mali ich epidemiu v sklke a lekar to kvalifikoval ako potnicky - ako toazdy normalne rozmyslajuci clovek pri necom takomto musi spozorniet... ty si zaxil niekefy kiahne v skolke? vsi? cokolve co lahko chytis? reboha este aj na wecku je vycapeny odkaz oznamujuci stav ... preci by mal niekto tajit takuto skutocnost? ty si fakt myslis ze ak tyto roducia nedrzali deti v izolacii tak by tie ospky zostali len v tej jdnej skolke? vsetci su jedinackovia? nemaju surodnvov?
este bysom rada vedela aky lekar by diagnostioval osypky ako potnicky - ved priznaky su uplne odlisne - prepac ale co pises nema s realitou absolutne nic spolocne...
a ty nazyvas vysmechom ked ti napisem rovnaku blbost ao si napisal ty?
a teraz sup odpoed na moju otazku kedze natu mi ju este nikto nedal - kedze ty umyselne neockujes a vies ake riziko to predstavuje a tym padom tvoje dieta umyselne nakazi dalsie deti a tie budu mat nasledky aky trest si pre seba predstvujes?
@sorciera24 vies ty a bubulka co je diskusia? inak somsi nevsimla zeby lgicky kazdy primar bol profesor - primar je zaradenie v praci zatial co profesor je akademicky titul😉
deyto somsi nevsimla zeby bubulka prestala nanu reagovat - vedju stale oslovuje npise prisevok na pol strany a ukonci ho vetou aby nanu nereagovala - to co je? akoze ona jej vynada a ocakava ze si to len tk necha lebo urodzena rozjazala aby ludia s protinazorom boli ticho? ja skor badam kompexy a nemohucnost v argumentacii na opacnej strane - lebo reakcia v diskusiu stylom 5rocneho dietata - daj mi uz pokoj, nereagu na malebo ja chcem a chcem a chcem mat posledne slovo o niecom svedci😉

baktérií je veľmi mnoho druhov ano sú aj rezistentnejšie baktérie ,ale doslovne ,že nič na ne nereaguje sa nedá povedať a samozrejme záleží aj od iných faktorov ,nie len od atb ako liečba napreduje ...