icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
nikimax
21. sep 2013

@dai alečo, a koľkých poškodených tvoj manžel zastupoval a koľkých odškodnili pre poškodenie zdravia....a ty si sa na koľkých súdoch zúčastnil? Ja som podala vo veci akurát trestné oznámenie a bolo zamietnuté.....na súd sa to nedostalo.....a vec dalej neriešim.....tak to je.... 😝

kvieta
21. sep 2013

@xsunx Louis Pasteur by sa obracal v hrobe, keby čítal, ako ho tu ľudia dehonestujú a spochybňujú jeho výskum a význam jeho objavov.
Vieš vôbec, kto to bol a čomu sa venoval? 😉

dai
21. sep 2013

@leishmania tu uz ides do systemovej debaty - jednoducho ked budes infekcne chora tak ta lekar odizoluje od zvysnej spolocnosti aby si nepredstavovala epidemiologicke riziko ( pisem o silno infekcnych chorobach ) - a mozes sa branit svojimi pravami kolko chces, ked budes chciet ujst tak ta tam zadrzia nasilim😉 lebo zijes v takom state, kde je chranena aj spolocnost nielen ty a tvoje pravo jednotlivca - keby chces ist do tohto extremu, ze pravo jednotlivca ma stat na pravom spolocenskym, nad spolocensky uznavanymi moralnymi zasadami, vseobecne prijatymi normamy etc. ... tak by si bola vlastne maly diktator, ktory si bude robit co chce - vratane zabitia - ved preco by si nemohla, ked tvoje slobodne rozhodnutie bolo zabit?🙂
znovu, ty svojim rozhodnutim zial by si neovplyvnovala len svoje dieta a svoju rodinu, ale aj deti okolo seba, spolocnost ako taku... preto v tomto pripade musi zvitazit pravo celospolocenske nad pravom jednotlivca...

xsunx
21. sep 2013

@kvieta nie synovi ho nedavam len dcerke, ten nie je ockovany takze nema dokafranu imunitu ako dcerka 😉

dai
21. sep 2013

@nikimax tak kedze u neho nikto zatial nebol kto by chcel zalovat za umyselne poskodenie na zdravi, tak este takyto sud nemal. Bol uz ale na mnoho sudoch kde zaloval nepravom vyhodeny clovek svojho zamestnavatela napr. a vo vsetkych zatial uspel😉 napriek tomu ked sa tato tema objavi v nejakej diskusii tak vsetci tvrdia ze uspech v takychto zalobach je nemozny😉

preco si neisla dalej? predpokladam ze to bolo zamietnute lebo si nezvladla dokazove bremeno - bez dokazov nastastie v nasej spolocnosti nikoho neodsudia... preco si si nenasla pravnika aby ti v tvojej zalobe pomohol, lekarov ktori ti potvrdili ze je choroba nasledkom ockovania, aby ti pripravili dokumentaciu?

osobne som sa zucastnila na 1mom sude kde sme s muzom zalovali remeselnika ktory neodviedol pracu ako zmluvne mal - boli sme uspesny v zalobe o nahradu skody😉 v kazdom pripade si predstav ze kedze sme s muzom 13 rokov spolu tak spolu aj komunikujeme, detto nasi znamy su mnohi pravnici s praxou, takze diskusie ohladom judikatury v nasom state su u nas skoro na dennom poriadku ( ak poznas pravnikov tak vies ze tyto ludia nepracuju s poznatkami a faktami JPP - kedze taketo by im kazdy sudca zmietol zo stola skor aby by stihli pusu otvorit🙂 )

kveta
21. sep 2013

@dai Realita je ina. Existuje jeden typ vysoko infekcnych prenasacov TBC. Mali by byt izolovani. Neviem kolki izolovani su, ale minimalne jeden rom izolovany nie je. Pro ste si na neho netrufnu. Bolo to davnejsie v mediach.

leishmania
21. sep 2013

@dai keby malo tvoje dieta nu po ocko asi tiez by si inak rozpravala.. aneporvnavala od ietnutie nejakej ockovacej latky s diktatorstvom a tym chciet niekoho zabit...no v tomto sa nezhodneme ale chapem ze ked eris v bezpecnost vakcin tak mas takytonazor..

nikimax
21. sep 2013

@dai nechápeš, že lekár, sudca aj všetci okolo môžu riešiť iba to čo sa STALO.!!!! Nie to, čo by sa MOHLO STAť.....lebo to čo by sa mohlo stať sa nedá dokázať a chýbalo by ešte aj preukázať úmysel, teda zámer toho .....pani právnikova manželka... 😵

dai
21. sep 2013

@nikimax pockaj, teraz mi napadol jeden pripad - neslo tam ale o ockovanie, len sfusovanu operaciu - zabudla som nato, kedze tu stale len o ockovani tocime😉 islo o jeho otca kde mu jeden chirurg tak vykonal operaciu zlcovych kamenov ze ho dokopy museli davat v inej nemocnici - manzel normalne podal zalobu s tym ze mal vypracovane odborne stanovisko z druhej nemocnice - neziadal financne odskodnenie, len ospravedlnenie - toto aj ziskal....

xsunx
21. sep 2013

@kvieta no a teda radsej by som malemu dala vitamin C ako chemicky a toxicky bordel do stehna 🙂

dai
21. sep 2013

@nikimax nechapem o com teraz pises... a nemusis ma nazyvat pani pravnikova manzelka - ja mam svoju vlastnu pracu v ktorej som velmi uspesna a vobec necitim potrebu sa prezentovat ako manzelka advokata - tu som to napisala,lebo mam vdaka tomu poznatky z tejto oblasti😉 inak moj muz je advokat, nie pravnik 😉
co si teda zalovala ked sa nic nestalo? kde som ja pisala ze chcem zalovat nieco co by sa mohlo stat? samozrejme ze nemozem, mozem zalovat az ak nejaka skutkova podstata nastala😀

dai
21. sep 2013

@leishmania to je dost mozne - uz som pripustila ze keby mali moje deti nasledky po ockovani a ja mam potvrdene od lekarov ze to su nasledky ockovania ( vsetci co ich maju pisu ze im to mnohi lekary potvrdili ) tak by som urcite mala na vec iny nazor - fakt ale je ze by som potom nevypisovala na nejakych anonymnych forach a zalovala stat plus rozbehla poriadnu kampan proti ockovaniu - myslim podlozenu faktami, prikladmi, s lekarsky podlozenymi spravami... nie anonymne stylom JPP

nikimax
21. sep 2013

@dai až raz vyhrám zopár tisíc na právne zastúpenie, potom sa snád do toho dám, alebo počkaj......ked raz vyhrám zopár tisíc, už sa na to (odškodnenie) vykašlem úplne..... 😵 😵 😵

dai
21. sep 2013

@nikimax mohla si si zobrat pravnika ex offo... okrem toho ked si tak presvedcena o svojej pravde a mas dokazy tak sud vyhras - ked ho vyhras tak vsetky naklady na sudny spor prebera protistrana...
inak aktualne muz vyhral pripad kde sa rodina nenormalne zadlzila - proste boli presvedceny o svojej pravde - ich zaloba bola zamietnuta, nasledne doplnovana uz s pravnikom, prvostupnovy sud prehrali, odvolali sa - spor sa tahal 10 rokov - oni to nevzdali - teraz ho vyhrali, proti rozhodnutiu sa uz protistrana nemoze odvolat - okrem toho teda ze ziskali nemale odskodnenie a preplatenie vsetkych sudnych trov a nakladov na vedenie sporu, ziskali poriadnu moralnu satisfakciu - ked som sa bavila so starou pani ( sud zacal jej muz ktory medzitym zomrel ) tak bola velmi stastna - jej su tie prachy ukradnute, ona bola stastna ze dosiahla svoju pravdu a raz sa bude moct muzovi pozriet do oci - comu ona veri😉 cize nie vzdy je to o tych prachoch...

leishmania
21. sep 2013

@dai lekari ti casto neuznaju NU a ani ich nechcu vidiet casto. ja som uz pisala. o NU mojho syna som uz pisala. mam skusenost aj s mojou detskou dr aj s lekarmi na pohotovosti v den ockovania... ato bola jasna spojitost s ockovanim co mi potvrdil aj nezavisly neurolog.. keby si chcela viac do IP. prispievaju sem urcite osoby s ktorymi od ietam komunikovat a prezradzat osobne veci

nikimax
21. sep 2013

@dai ja viem, že to nie je o tých prachoch, to mi nemusíš pripomínať...aj ked aj taký 10 ročný súdny spor ti na psychike nepridá, aj to ma odradzuje....veda ide stále dopredu, objavujú sa nové a nové poznatky a štúdie o toxicite vakcín, nové zistenia......tak možno o pár rokov to bude len tak frčať s odškodňovaním, možno bude aj nejaký nový zákon schválený, ktorý bude pamätať na poškodené deti a rodiny.....ktovie...? 😵

dai
21. sep 2013

@nikimax iste - pri tych vlecucich sporoch je to velmi o vytrvalosti a motivacii - a nepridava to absolutne na psychike - zato ta satisfakcia na konci je o to vaecsia😉 a suhlasim - co bude o 10 rokov - to nevie nikto z nas😉

kreativna
21. sep 2013

@aristka nevšimla si si čo som písala že moja vnučka je zaičkovaná a je zdravá a takisto deti z mojho okoli očkované su zdravé ale mam tu okolo sebe naozaj akosi vela detí čo ich pribuda s poruchami správania a autizmom a počula som aj o cukrovke alekedže mam dieťa s poruchami správaniaautizmus/ tak je pochopitelné že ma to zaujíma a všímam si také to deti viac ako cikrovku a iné prečo to nechapeš že takýchto poškdených detí je naozaj dosť a pribúda a ta diagnostika autizmu može trvať aj niekolko rokov jedny mi potvrdia autizmus druhy to nechajú ešte otvorené a tak je to na nervy a nevieš čo bude dalej.a ty je pochopitelné ked máš zdravé deti takže sa aj stretávaš viac zo zdravými detmi a v kontakte s postihnutými alebo poškodenými detmi si menej.ved aj ja ked dcerka bola ešte vporiadku som nemala ani páru kolko detí takíchto okolo mna je a vtedy ma to vpodstate ani nezaujmalo a ani ma nenapadlo že raz to budem riešiť

saska.t
21. sep 2013

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku...

no keby chcel este niekto tvrdit,ze ockovanim sme sa zbavili osypok/priusnic,niekto ma tu napadal,ze v CR ziadnu epidemiu a skoro epidemiu osypok nikdy nemali,no tak neviem,neviem,a jedna sa aj o ockovanu populaciu a keby niekto chcel opät vsetko spochybnit kludne moze,aj tak v skutocnosti nikto o dokazy nestojji a uz vobec nie v tejto teme

kaja73
21. sep 2013

@saska.t osypky nie su priusnice.
priusnice su mumps. 😉 ale aj to sa ockuje a predsa su mumpsove /priusnicove epidemie.

saska.t
21. sep 2013

@kaja73 jezis sa ospravedlnujem,uz som rozmyslala dopredu a pisala nieco ine 😅 ano mas pravdu 😉 ale podstata je ta ista kedze je to zahrnute v MMR vakcine 😉

natas4
21. sep 2013

@saska.t priusnice su mumps...a ked budes citat dalej clanok, nielen jeho zaciatok, tak tam mas vysvetlenie preco...ked sa povie A, tak by malo byt povedane B

saska.t
21. sep 2013

@natas4 pokial si si nevsimla,som sa ospravedlnila za omyl,ale samozrejme ty mi to musis pripomenut 😀 som zvedava kolke sa este neudrzia a pripomenu mi to 😀 😀
takze,ked musime povedat A tak aj B kde vidis,zeby sa vyrobila Nova vakcina aj proti ostatnym druhom,pokial viem ockuje sa rovnakou vakcinou ako v roku 86,takze preco ockuju proti tymto typom ked uz su davno nove zmutovane? a okrem ineho clanok som uviedla cely,takze nic nezatajujem a neprisposobujem a kazdy si ho tu moze precitat, no potrebovala si si rypnut,prosim,dufam,ze sa ti ulavilo 😉

kreativna
21. sep 2013

@dai prosím ťa aký je rozdiel medzi advokátom a právnikom?nie je to to isté?

natas4
21. sep 2013

@saska.t nie nevsimla, lebo kym som dopisala rozpisane a odoslala, tak az potom som si vsimla tvoj koment...mam aj dieta, ktoremu sa venujem...

Tehdy se na území nynější České republiky pravidelně vyskytovaly příušnice v desetitisících případů ročně a v některých letech přesahoval výskyt příušnic na území ČR i 100 000 případů - například 105 539 hlášených případů v roce 1975 a 101 036 případů v roce 1978," říká Kynčl.

Porovnaj si to s vyskytom mumpsu teraz...

A preco mumps nezmizol a stale sa obcas objavi? Pretoze nie vsetci boli zaockovani, preto ten virus je stale pritomny...

Navzdory výše popsanému však očkování (používá se kombinovaná MMR vakcína proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám) poskytuje stále velmi vysokou míru ochrany, podobně jsou samozřejmě chránění také lidé, kteří již příušnice prodělali.

Komplikovaný průběh příušnic se vyskytuje u asi deseti procent případů všech onemocnění. Výskyt komplikací se však výrazně liší u očkovaných a neočkovaných jedinců. Například meningitida byla v roce 2012 hlášena u 1,3 % očkovaných nemocných a u 3,5 % neočkovaných. Zánět varlat u 8,6 % očkovaných mužů a u 35 % neočkovaných," konstatuje.

saska.t
21. sep 2013

@natas4 v Tom pripade by sa mali vsetci zmierit s tym,ze nikdy nebola a nebude cela populacia na svete zaockovana a hlavne by sa s tym mali zmierit vsetci prispievatelia do tejto temy ci sa im to paci,,alebo nie 😀 ale je to holy fakt,ktory nemoze nikto popriet,kedze 100% zaockovanost je nerealna 😉 ci to niekto da ako povinnost,alebo nie.

natas4
21. sep 2013

@saska.t myslim, ze tu nie je nik taky naivny , aby veril v 100% zaockovanost

dai
21. sep 2013

@kreativna pravnikom je kazdy clovek ktory vystuduje pravnicku fakultu alebo vysoku skolu. Advokatom je pravnik zapisany u ineho advokata ako advokatsky koncipient - momentalne myslim ze uz musi mat 5rocnu prax - cize minimalne tych 5 rokov musi byt zapisany u advokata - po nich ak splni vsetky nalezitosti tak musi spravit advokatske skusky - je to nieco ako o prax rozsirene statnice - ak ich spravi tak moze byt zapisany do komory advokatov a tym ziskava urcite pravomoci, ktore pravnik nema - advokat je zaroven poisteny voci sposobeniu skody, ide o slobodne povolanie ktoreho statut je zvlastny - nie je to sro. ani zivnostnik, tym padom niektore cinnosti vykonavat moze, ine zase nesmie - ktore su normalne v tych menovanych pravnych formach... advokat musi dodrziavat mlcanlivost voci svojmu klientovi...
ten hlavny rozdiel medzi pravnkom a advokatom je hlavne v cinnosti, pravnik pre teba moze robit rozne cinnosti, u advokata mas ale garanciu skusenosti, to ze od neho vymozes skodu pokial ta poskodi a v konecnom dosledku jedine advokat ta moze zastupovat v trestnom konani - nikto iny... cize akonahle ide o obhajobu v trestnom konani tak tam musis mat advokata, pravnik toto robit nemoze ( samozrejme ze ani prokurator, sudca ci notar - co su dalsie slobodne povolania ludi s pravnym vzdelanim vyzadujuce prax )

saska.t
21. sep 2013

@natas4 ano len niektori sa tu tak tvaria 😀

danjelca
21. sep 2013

inak ja sa velmi divím že ste tu dva tábory PROTI sebe a dokonca to zašlo tak ďaleko že sa osočujete že jedna mama je ochotná urobiť risk a druhá nie...a čo tak radšej sa baviť a robiť aktivity o tom aby sme mohli očkovať svoje deti bez strachu bezpečnými vakcínami?????

haló, však tu plačete na nesprávnom hrobe..