(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
kto ma realny pohlad na zivot tak sa neda takymito ludmi ovplyvnit.to je jasne.oni hladaju a vyuzivaju ludi lahko ovplyvnitelnych.ako su napriklad niektori rodicia postihnutych deti.a potom je z toho super biznis.
niekto tu dal link na jedneho lekara,co vraj meria hodnoty stresu.tak som sa mrkla na tu jeho stranku.ma pekny biznis z toho tiez. . 😝 nie je psychiater/ale ma atestaciu z farmakologie okrem ineho/a nie je ani neurolog. je to byvaly vojensky lekar.ale vie zmerat stres. 😀 jasne, ze kto mu zaplati,zmeria mu co len bude chciet.a hlavne mu preda produkty ,ktore tvoria bazu jeho biznisu.
pokial budu existovat jedinci,ktori takymto podnikavcom budu verit,tak ich podnikanie bude prekvitat.
@alice107 úplne trefne si to povedala,tu nejde o nezištnosť ,ale o obyčajný biznis a priživenie sa nešťastí v rodine ,hovorila som to tu už niekoľkokrát ,to je aj to očkovacie homeopatikum vyrobené na kolene ,rodičov postih.detí chápem hľadajú pomoc všade ,kde sa dá ,ale takýchto ľudí ,obyčajných klamárov by som niekam nakop....a hnala čo najďalej,možno v afrike by sa uplatnili ako šamani .... 😖
@tanapeta aj u nas sa to akoby dostáva pomaličky do normálu predtým žiadny očný kontakt zakrývanie očí a pod.komunikácia sa velmi zlepšila aj niektoré veci tiež mi to pripadá ako keby to čo to sposobilo pmaličky s nej vyprchá je to neuveritelné ale je to tak, takže toto nemôže byť autizmus s ktorým sa dieťa narodilo...pretože naozajstný autizmus nemá takýto progres
@tanapeta 2010 a bol to tiež horor a stale to nie je v poriadku ale drží me sa a tiež mam velky strach čo bude dalej, blíži sa k 4 roku je januarová niektorý tvrdia že bude na tom lepšie niektorý nie napíšem ti do ip ako to začalo, a máš pravdu o tých štátnych psychologoch......
@tatko_bebe inak to je blud, si sa chytil....on má e- schop s knihami, aj my máme od tiaľ knihu o Autizme....že mastičkár.... 😕 😕 😕 to musel urobiť nejaký jednoduchý človek ,ktorý má žalúdok na takéto útoky.... 😝 😝 😝
neviem ci dary zeme..ale dary života....by tam mali byt.... a mastickar to by som na neho kludne nechala vzhladom na to ako radi matkam ako a v akych davkach podavat vitamin C a ine hlasky čo ma... typu ze nas ochrania ruška a gumene rukavice ci viac slnecneho svitu......... vid konkretny priklad : " Otázka :Dobry den, mam zopar otazok na p. manof -a k clanku o tetane vo Vitalite, ak moje dieta nebude ockovane a zrani sa pri praci v zahradke, vydezinfikujem mu ranu, ale ak by som mu chcela dat preventivne - kvoli kludu a cistemu svedomiu - vit.C Injektopas intavenozne, pisete, ze liecba je mozna podanim dostatocneho mnozstva vit.C, ale kde sa docitam, ake je dostatocne mnozstvo pre dieta/dospeleho? a kde ten vit.C zozeniem?pichnut mi ho moze kazdy, kto s tym ma skusenost/s pichanim injekcii, infuzii/? prosim Vas o viac info., aby som vedela zareagovat, ked sa moje neockovane dieta zrani, aby som nezostala v panike a nebezala na pohotovost po tetanovku.. Vopred dakujem a pekny den prajem citujem: Odpoveď : manof Vitamín C Injektopas sa dá objednať v ľubovoľnej lekárni. Pichnúť môže každý, kto vie pichnúť injekciu do žily. Množstvo je závislé od veľkosti tela. Podľa tejto štúdie: http://injectablevitaminc.com/images/Ch29.pdf u detí do 12 rokov stačí 1 g denne, u starších primeraný násobok. aby sme si boli načistom manof je nick pana Ing. Mariana Filla.. so slobody v očkovani. Podľa mna takéto neodborné "odporúčania" založene na študii ktorá je z roku 1984 ....ktorú vo svojej knihe spomína kontroverzný Dr. Abram Hoffer ....ako postupovať pri prevencii smrteľne nebezpečnej choroby u vlastného dieťaťa už prechádza všetky medze ... ku komentu sa vyjadrujeme v nasej skupine o zmysle povinného očkovania...
@nikimax odkedy itečkár lieči a doporučuje liečbu nie doplnkami výživy lebo vit.C injections na iv podanie je liek ako každý iný a iv podanie má svoje riziká a doma nikto normálny a študovaný v obore to nepodá z dôvodu aj neočakávanej veľmi rýchlej reakcie tj.anafilaxie alebo inej komplikácie ,ktoré môžu pri iv inj,nastať ,keďže sa niečo vpravuje priamo do krv.riečiska ,ako si to on môže dovoliť vôbec niekomu naordinovať a nehovoriac o detičkách ,čo on vie o metabolizme detičiek ako dokážu reagovať ..keby bol mastičkár to je ešte tá lepšia verzia ,ale mne pripadá ako nejaký psycho ,lebo toto je čistý hazard alebo doslovne úmysel ....a dá sa toho nájsť omnoho viac ....
@tatko_bebe Čudujem sa, že taký inteligentný človek ako Ty si naletel prvoplánovej defamačnej aktivite pochádzajúcej z kruhov blízkych FB skupine "Neverím mýtom o škodlivosti očkovania". To je predsa stará PR taktika, ad hominem útok. A nepochybne máš na to, aby si odhalil prinajmenšom jedno do očí bijúce klamstvo.
Garantujem Ti, že keby chcel Teba niekto očierniť, tak rovnako vyňuchá nejakú nie veľmi podarenú fotku a nejaké detaily a už si na nástenke (vraj) hanby.
@tatko_bebe A nedá mi nepovedať, že hoci som mal viackrát výrazne odlišné názory ako Marián Fillo ( @manof ) , a iste ešte veľakrát budem mať, vážim si ho pre jeho principiálny postoj. Odišiel od slušne platenej práce aby mohol naplno robiť osvetu o očkovaní, a kvôli tomuto svojmu vedomému rozhodnutiu žije na hranici životného minima. Je len málo ľudí ktorí prinesú takúto obeť. V dnešnej dobe omnoho častejšie stretneš bezcharakterné odpadky ktoré zarábajú na cudzom nešťastí.
Marián je asi taký "mastičkár", že keď zistil, že veľa ľudí na istých diskusných fórach by malo záujem o kvalitné vitamíny zo zahraničia ale neoplatí sa im/nevedia si ich objednať, tak zorganizoval masové objednávky a ľuďom tak tie vitamíny sprístupnil. Možno mu po zaplatení poštovného a cla zopár drobných ostalo. Ja mu to nezávidím, zásielky spoza oceánu sú riskantné a niekedy dôjdu poškodené alebo neúplné.
@nikimax tak som sa chytil ale este si to preverim :D podla majitela danej domeny
@petot suhlasim s Tebou ale ak je pravda o tej pani z dennika ZMENA tak prepac celkom ma to vytocilo
@petot a keď už je taký čistý ako lalia a obetavý a chce veľa niečo dosiahnuť asi chce íst do politiky ,ale ja by som mu našla iné miesto a to by sa nevytešoval ,lebo tieto sladké reči na jeho obhajobu pre ľudí z fachu majú nulovú hodnotu ...takže to máš zbytočné ,preto radšej hovor za seba a obhajuj seba ak je treba....
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... a za touto stránkou je kto a ten eshop na boku je čo ,koľko berie za konzultácie...
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je niečo o iv vit. C ako je neškodný a nemôže nič spôsobiť ...plus čo tam nie je písané a to vedia zdr.pracovníci čo všetko hrozí pri iv podaní...
Ludkovia moji, ja mam na to zase iny pohlad. Tu hovorite o ociernovani lekarov a farmaceutickych firiem a teraz sa tu robi zase to iste. Ale co chcem povedat, tak v zahranici nemame ani Filla, ani petota, ani slovenske ludove gardy a mame dobrovolne ockovanie. Hmmm. Za tym je kto teda?
Ved ti, co ockuju, tiez nedavaju ockovat vsetko. Vyberaju si, rozdeluju vakciny na viackrat a podobne. Tak teda, ak niekto posunie vakcinu a ochorie na tu chorobu a nakazi niekoho ineho, tak kto bude zodpovedny? Ja neviem, podla mna sloboda slova a sloboda robit si s mojim telom, co chcem (ci uz v dobrom, ci zlom) je moje totalne absolutne pravo. Podla mna za slobodu by mali byt vsetci, lebo raz sa to moze otocit aj proti vam a zrazu nebude nieco chciet a budete musiet...Podla mna vsetky zdravotnicke zasahy by mali byt dobrovolne.
Co sa tyka mastickarov, homeopatov a neviem koho este- ja neviem, ci to funguje, ale ked ma niekto chore dieta, tak odporucam navstevu, lebo ja keby som mala chore dieta, tak idem od doktorov cez samanov az po carodejnice cez vsetkych.
@aristka ja tiez chapem ludsky rodicov postihnutych deti. casto sa nedokazu vyrovnat s postihnutim svojho dietata.ale predsa len ti racionalne zmyslajuci vedia,ze ak taky lekar nema atestaciu pre diagnostikovanie a liecenie choroby ci postihnutia ich dietata,tak je uplne zbytocne a kontraproduktivne platit za jeho sluzby.obaja akteri na oboch stranach su zodpovedni za to,ako konaju.
a uz vobec nehovoriac o mastickaroch ako ten s tym vitaminom c.
@petot osobny osud ci pohnutky toho pana Filla su uplne bezpredmetne.dolezite je jeho konanie.a to je nebezpecne vzhladom na to,ze nema ziadne medicinske vzdelanie,predava a dovaza lieciva z krajin,o legislative ktorych v oblasti lieciv asi nevie nic.
a nevie nic ani o tom,ze kazdy vitamin aj vit c ma priblovy letak.a je tam napisane/dnes som to videla konkretne v lekarni v de/ ,ze vitamin c mozno uzivat len po porade s lekarom.pretoze moze sposobit vedlajsie ucinky a na niektore choroby sa uzivat vobec nesmie. . su presne uvedene choroby a ucinky ,ktore by mohli natat po jeho pouziti.
tak ako moze ten pan Fillo odkazovat uzvatelov na konzumovanie vysokych a to este vnutrozilnych davok vitaminu c?
on nie je lekar.a aj keby bol,nevidi cez net pacietov ,ktorym to odporuca. aky maju zdravotny stav.
ten clovek je zrely na trestne stihanie a kazdy,kto si dovoluje odporucat intravenozne podavanie vit.ci a to dokonca aj detom/kojencom ci batolatam/ . arodicia su zodpovedni za to,ze toto vobec svojim detom chu davat bez porady s lekarom. neuveritelne .
@tanapeta a ako vam pomohol? diagnostikoval vzhladom na svoju odbornost chorobu,ci skor postihnutie tvojho dietatka a naordinoval spravnu liecbu?
vies,moja sesternica je psychiatricka.spytala som sa jej na autizmus,jeho prejavy.a odpoved znela,ze detom sa intenzivne prejavy autizmu prejavuju v rozpeti okolo 2 az 5 rokov zivota. ale to neznamena,ze nejake naznaky prejavu tam neboli uz skor. .vzdy su.len rodicia to casto prehliadaju. ci nedokazu identifikovat. potom tie preavy akoby ustupuju.ale postihnutie samozrejme pretrvava. mnohi rodicia v tomto priebehu vidia uzdravenie.ale to tak zial nie je.je to vyvojova vnutromaternicova porucha mozgovej cinnosti.
takze zial,nikdy sa nevylieci.ale u niektorych jedincov sa moze spravnym pristupom dosiahnut dobry pokrok. je mozne u niektorych druhov autizmu ockavat,ze zlepsienie a skvalitnenie zivota. a o to u takych deti ide.
a na to by sa mali rodicia sustredit.
@petot manof už napísal na ten nepodarený panflet svoj komentár,(na svojej stránke) sú tam aj odkazy, kde sa dajú veci overiť, čo nie je pravda.....Ale tu asi o pravdu nejde, že? Je mi tu z toho zle, stratila som chuť aj náladu, vôbec to tu čítať, aj niekomu niečo vysvetľovať....hlboký poklesok..... 😝 😝 😝
@petot a este jedna vec... nejde tu o pana kontroverzneho doktora...ide tu o pana filla ktorý takto radi matkam... bez medicinskeho vzdelania bez klinickej praxe ...skratka povedane bez nicoho ...vlastne nema nic.... len velku davku viery... .... diletantsky sa zahrava so zivotom inych ludi... o to tu ide predovsetkym !!!!

taktiež zaujimavy pohlad na vec: Očkování vs. odpůrci aneb důkazy vs. názory : http://personal.tucna.net/ockovani-vs-odpurci-a...