icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
bodka70
12. jún 2013

@fra , som presne ten istý ročník a presne to isté som zažila 😉

saska.t
12. jún 2013

@marionmarion kde som pisala o dozivotnej imunite z ockovania??? 😕 ja som neockujuci rodic,ale ty si pisala ze je dozivotna imunita,no mozno si to pisala na kiahne 😉
Vsade je pisane,ze po prekonani rubeoly,nie si dozivotne imunna ja som to citala na wikipediii a samozrejme viem to aj od Dr.

saska.t
12. jún 2013

@fra ved som pisala,ze ak tak to bolo neskor doockovane,ale urcite nie pred 86 r. treba citat cele moje prispevky,kedze MMR sa ockuje medzi 12-15 mes. zivota a v tejto dobe ,ked si mala tolko mes. si urcite vakcinu MMR nedostala,po r. 86 ti ju doockovali,ja osobne ju nemam v zaznamoch a som 78 rocnik 😉

carodejnica
12. jún 2013

@ali_inzercia
Ja len malú poznámku k tvojmu včerajšiemu príspevku že citujem. " Faktom ostáva, že farma spoločnosti majú nemalé prijímy z očkovacích vakcín, zatiaľčo lekári, ktorí očkovanie nepodporujú, z toho fakticky žiadny príjem nemajú. Preto mi to príde ako názor bez skrytej motivácie, a teda viac dôveryhodný. "

A práveže majú príjem... nektorí lekári - odporcovia očkovania sú homeopati, a homeopatia je tiež celkom slušný biznis. Prečítaj si toto : http://andrejk.blogspot.sk/2005/11/homeolieky-h...

A čo sa mňa týka, tak sa cítim asi takto - http://www.pocomtuziazeny.sk/ockovaci-dilema/

gubcikova
12. jún 2013

@ketrinka17 penumokoka máš aj v prevenar.vraj ochrana na celý život...dcérka očkovaná a pneumokoka mala už 4x.dr.mi vravela nech ju zaočkujem opäť.v duchu som mala otázku prečo?ved bola proti tomu zaočkovaná,tak asi to namá taký účinok.potom som sa jej pýtala teda či tá vakcína pomôže(stojí 12€)a bolo mi povedané že existuje 97 druhou pneumokoka a očkuje sa len proti 7mim.tak už bolo rozhodnuté že je to úplne zbytočné

fra
12. jún 2013

@saska.t praveže čítam cele príspevky, ale ty asi nečítaš- som ročník 1970 a nam ju 100% pichali hromadne v roku cca 1982-3 a nie až po roku 1986 ako píšeš ty .... uplne to isté píše @bodka70 a @lovela1 ktoré sú tiež cca tieto ročníky 🙂 vtedy sa jednoducho pichala len dievčatam a na začiatku puberty a len rubeola a povinne a žiadne doočkovanie a nie MMR ... teba to možno už nezastihlo, si podstatne mladšia, na teba by to vyšlo až po revolúcii a ktovie čo sa vtedy menilo a prečo tu rubeolu nemáš .... ale ked v príspevku včera 22.21 píšeš, že tu očkovanie proti rubeole pred rokom 1986 vobec nebolo, je jednoducho zavázdanie .... ked sa neuvadzaju presné udaje vecí, ktoré zažil človek doslova na vlastnej koži 😝 , ako mám potom veriť, že iné údaje sú presné?

marionmarion
12. jún 2013

@saska.t myslela som ze reagujes na moj prispevok, kde som uvadzala ze ak ruboelu prekonas bez ockovanie vytvoris si protilatky sama...preto som pisala, ze ockovanie nezabezpeci dozivotnu imunitu. A ak dozivotne nie je ani ta prirodne vytvorena, tak co? dostanes rubeolu ak s nou prides do styku. A? ja som ju prekonala a som tu, ziadna katastrofa sa nestane...

mimi
12. jún 2013

@katka0905 presne to som mala na mysli. Ludia, co neockuju maju uz davno preluskane ine aspekty ohrozujuce nas zdravotny stav, vsetko ide jedno s druhym, nie je to len o ockovani, ale aj o strave, ktoru konzumuje, lieky atd...

lovela1
12. jún 2013

@saska.t včera o 22.21 si napísala...MMR vakcína prišla na trh až v roku .86,dovtedy neexistovalo proti týmto chorobám očkovanie ani samostatne.......ja som len upozornila na to, že monovakciny na rubeolu a morbilli tu boli......na morbilli som bola očkovaná ako 18 mesačná a na rubeolu ako 12.r v roku 84....inak očkovanie na morbilii je na slovensku od r.1969 a na rubeolu od r. 1978.... celoplošne sa začalo očkovat od r.1985

barcelona94901
12. jún 2013

@marionmarion áno,ved aj na TBC ochorelo viac ľudí, ktorí boli zaočkovaní, ako tí čo neboli,rovnako aj zdravotníci,to su holé fakty ,všade to bolo dávno zakázané,len u nás tutlané ,slovenské pssst ☹

http://www.slobodavockovani.sk/otazky-a-odpovede/

saska.t
12. jún 2013

@marionmarion to nebol ziadny utok,to bolo len konstatovanie,nic viac nic menej,ja som predsa netvrdila,ze rubeola je smrtelna choroba,tiez som ju prekonala aj s tzv. vsetkymi detskymi chorobami a zijem...

barcelona94901
12. jún 2013

@pectore
http://www.czechfreepress.cz/zdravi/statisice-d...

"O tom, že to nejlepší nemusí být pro děti dobré - že je to dokonce zabíjí - svědčí studie, která nedávno vyšla v mezinárodní publikaci "Human & Experimental Toxicology". Opírá se o údaje amerického systému na hlášení zdravotních komplikací spojených s očkováním (Vaccine Adverse Events Reporting System, VAERS). Pouze v USA zemřelo za posledních 20 let přibližně 145 000 dětí na následky vakcín."

http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-01-13/med...

tvoje obľubené usa štatistiky ,
http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-01-13/med...

marionmarion
12. jún 2013

@saska.t nebrala som to ako utok...mozno sem sa len navzajom nepochopili uplne, to sa stava 😉

barcelona94901
12. jún 2013

ja sa pýtam konkrétne celý čas na toto:

" Když vakcína zabije dítě, nebo udělá z něj doživotního mrzáka, autistu ..., odpovědné orgány to neřeší. Vůbec je nezajímá, co v té vakcíně přesně je, nic nekontrolují v laboratoři, možná proto, neboť nevědí, co v té vakcíně má a nemá být. Přestože laboratoře na to vybavení mají. Alibisticky se spolehnou na prohlášení výrobce. Další otázkou je, že se ví, že ve vakcínách jsou jedy, ale nic se s tím nedělá. A přitom jde o děti, které se neumí bránit ..."

a odpovede nikde ☹

miskamaj
12. jún 2013

na svete su naozaj riadne paradoxy. Tu by (niektori) rodicia urobili cokolvek, aby NEDALI dieta zaockovat a napr. v Afrike by rodicia urobili cokolvek, aby DALI dieta zaockovat... 😅

barcelona94901
12. jún 2013

@miskamaj bola si niekedy v Afrike? 🙂 s touto témou to nemá nič spoločné

kveta
12. jún 2013

@miskamaj Bill Gates ukoncil svoj ockovaci program v Afrike, lebo zaznamenali vacsiu umrtnost medzi ockovanymi nez neockovanymi detmi.

miskamaj
12. jún 2013

@barcelona94901 ano, pred 6 rokmi som bola 1,5 roka v Syrii a to, co som tam videla... no aj dnes mi je smutno. Velmi prajem tym lekarom, aby mali vzdy dostatok vakcin pre vsetky deti...

barcelona94901
12. jún 2013

@miskamaj tak by si mala vedieť čo je tam skutočným problémom ☹ ☹ ☹

miskamaj
12. jún 2013
pectore
12. jún 2013

@barcelona94901 no ked di prejdes tu udajnu studiu tak prides na to ze sami sa tam dohaduju o moznych chybach v grafoch..... nehovoriac ze spekuluju o umrtnosti ak sa sadzba vakcin zvýsi... na taketo statistiky zareagujem len takto pretoze podobnych studii je na internete kvantum : "Opatrne s informaciami ziskanými na nete.... nieje problem vytvorit statistiky a grafy o comkolvek v suvislosti s cimkolvek...... vid clanok ... predaj biopatravin rastol podobnym tempom ako vyskyt autizmus.... kludne to moze znamenat suvis 🙂" : http://technet.idnes.cz/autismus-a-biopotraviny... ...a tiez jedna vec... zdroj + autory ktorý to robili.. skus mi o nich nieco najst skor nez ich pouzijes ako priklad

mery73
12. jún 2013

no nedá mi-pridám aj ja svoj názor alebo respekt.svoju skúsenosť s očkovaním-samozrejme rešpektujem každý názor aj každé rozhodnutie 🙂 mám tri deti a všetky majú povinné očkovania podotýkam bez vedľajších účinkov našťastie ale chcela som toto povedať-najmladší synček sa narodil predčasne v 32tt-s váhou ktorá ztodpovedá 30tt-mal-1200g a 36cm-pri pôrode nám išlo obom o život-hlavne malému kto to zažil ten vie o čom hovorím-našťastie sme obaja živý a hlavne zdravý a hlavne Mário a po narodení sme sarozhodli a našťastie správne-zaočkovať ho proti RV-vírusu ktorý ho uchránil od istéj smrti-to som som si až potom uvedomila-bola som na izbe z jednou mamičkou ktorá svojho synčeka odmietla dať zaočkovať-neviem už čo z toho mala keď to odmietla pretože namám už na ňu kontakt ale viem len to že mi sestričky po čase oznámili že ten clapček zomrel-dostal obyčajnú chrípku-ktorá je pre tieto detičky veľmi nebezpečná-zostala som ako obarená ☹ a pritom nemal žiadne vážne problémi bol prepustený domov spolu s nami-takže ja osobne som rada že sme malého zaočkovali 🙂 🙂 🙂

pectore
12. jún 2013

@barcelona94901
najdi si zdoje na ktore sa toto hnutie odvolava.... napriklad: "The information contained within the VacTruth.com website is commentary or opinion and is protected under Free Speech. Individual articles are based upon the opinions of the respective author, who retains copyright as marked. The information on this website is not intended to replace a relationship with a qualified health care professional and is not intended as medical advice. By using the information presented on this website, you agree to take FULL responsibility for yourself. " .... toto su clanky a zdoje ktore su nazorom autora..ich vypovedna hodnota je ako nazor kohokolvek z nas na tomto fore.... staci si vytiahnut pribalove letaky , uverit dristom na kadejakych blogoch...napisat o tom uvahu...a senzacia je na svete..... skutocne studie ohladom vakcin najdes len tazko... nahlad je obmedzeny clenstvami v odbornych kruhoch, spoplatneny... su urcene pre odbornu verejnost..co hovori o ich kvalite.... o akej kvalite hovori webova stranka pod ktorou je napisane ze je iba nazorom autorov....???

veronicka1901
12. jún 2013

Baby, ja sa vám fakt čudujem. Prečo nerešpektujete, že iní ľudia majú rozdielny názor, ale stále dokola rozpitvávate to isté. Jedni sú za, druhí proti. Je to tak vo veľa otázkach, nechápem, aký zmysel má neustále to riešiť 😒

salome_82
12. jún 2013

@mery73 Predčasne narodené deti sa nemajú vôbec očkovať, je to kontraindikácia očkovania, potvrdia Ti to priamo na Regionálnom Úrade Verejného Zdravotníctva. To, že to druhé bábo zomrelo na chrípku, nemá nič spoločné s tým, že nebolo očkované. Bábätká sa proti chrípke neočkujú... Navyše veľa detí, ktoré sú očkované na rotavírus, ochorejú, asi preto ide o dobrovoľné očkovanie.

barcelona94901
12. jún 2013

@pectore neodpovedala si ani na jednu otázku,ohľadom nežiaducich učinkov,
položila som niekolko otázok ohľadom detí ,kde bolo potvrdené ,že išlo o vakcíny a tom,prečo nie je zodpovednosť? priložila som ti linky konkrétne ,na ktoré si vobec nereagovala ,jediné čo sem hodíš je americká štatistika ,ktorá je udajne overená,ked ti hodím po tvojom tak už to je všetko udajne 😀
prečo si teda nepozrieš konkrétne prípady z našej lokality,kde je aj vyjadrenie lekára,prečo na konkrétne obete neodpovedáš?
http://rizikaockovania.sk/udalosti.html ,televízia čt,Markíza,na yutube máš tiež tie deti,prečo si to nepozrieš a neodpovieš mi na tu moju jednu jedinu vec ,ktoru sa pýtam celý čas a ktoru obchádzaš 🙂

barcelona94901
12. jún 2013

@veronicka1901 ja hľadám odpovede ,preto 😉

veronicka1901
12. jún 2013

@barcelona94901 Ale vieš, každý ti dá odpoveď podľa toho, na akú stranu sa prikláňa. Či laik alebo odborník.

barcelona94901
12. jún 2013

@veronicka1901 tam nejde ale o stranu,o laika,odborníka,politika
ja sa pýtam konkrétnu vec