(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@manzelka123 Pravdupovediac ešte neviem. Pneumokoky mi príde ako totálne zbytočné očkovanie, keďže sa očkuje iba proti 13-tim a je dokázané, že ľudia ochorejú práve na tie, ktoré vo vakcíne nie sú. Hexe by som sa rada vyhla a radšej by som očkovala DTaP vakcínou+žltačka a tetanovka zvlášť, ale toto si potrebujem lepšie naštudovať, nakoľko by to asi znamenalo viac hliníku do tela. Keďže sme očkovanie odložili, mám čas študovať 🙂 A MMR na 100% nedáme. Uvidíme, budúcnosť prinesie. Najviac ma štve, že na trhu existuje alternatíva k hexe, ale ideo 5 zložkovú vakcínu, nie je v nej žltačka. Obsahuje oveľa menej hliníka, deti ju oveľa lepšie znášajú. U nás sa nepredáva, ale v Čechách a myslím, že aj v Rakúsku hej. Nechápem, prečo u nás nie je...
@salome_82 no tak v prvom rade rotavirus nie je rv-virus rotavirus sposobuje hnacky a v niektorych pripadoch- poskodenie crevnej mikroflory ak sa nemylim nie som lekarka ale pri oboch predcasne narodenych detoch som si toho dost preskakala a co to sa aj naucila rv-virus moze hlavne u predcasne narodenych detoch ale aj u ostanych sposobit vazny problem-pri ktorom zlyhaju plucka dietatku co predcasne narodene deti mavaju velmi caste-takze aj obyc.chripka je pre ne velmi nebezpecna a toto ockovanie hned po narodeni ich proti tomu chrani 🙂 toto ockovanie praveze podstupuju predcasne narodene deti-inak poistovne normalne narodenym detickam toto nepreplacaju-nie je to klasicke ockovanie je to ockovanie iba pre predcasne narodene deti a deti z nejakym zavaznym postihnutim-pluc alebo srdiecka a to ze to babo chuda zomrelo mohol byt dosledok neockovania ale nevravela som ze preto zomrelo ja som len chcela povedat ze toto ockovanie chrani deticky proti vsetkym virusom ktore zasiahnu dychacie cesty a plucka 🙂
@veronicka1901 Hovoriť o očkovaní má význam. U nâs väčšina ľudí vníma očkovanie ako niečo samozrejmé, nad čím netreba premýšlať. Mamičky častokrát nevedia aké očkovanie ich dieťa dostalo, povedia: "také do ramienka/stehienka". Okrem toho v iných krajinách je očkovanie dobrovoľné. Myslím si, že práve to, že o očkovaní budeme diskutovať a premýšlať, pomôže k tomu, aby aj u nás bolo očkovanie dobrovoľné.
@barcelona94901 ja nic neobchadzam....ale pokial sa jedna o clanky ktore su plne emoci bez faktov... no plne vypovedi rodicov ako to citia a jak si myslia ze to je.... bez vyjadrenia odbornikov k problematike... co mam k tomu pisat.... ze su to prejavi utrapenych ludi hladajucich vinika......alebo informacia ze sud uznal "MOZNU" pricinnu suvislost.... "nie ze očkovanie sposobilo - ale ze mohlo sposobit za nejakych predpokladov ktore sa vsak daju tazko preukazat ci ozaj sposobili nejaky zdravotny problem.... hlavne ked sa kuknes na sudnictvo v USA alebo aj v taliansku..kde odsudili seizmologov za to ze nevarovali pred katastrofou...no kazdy normalny vie ze merania predovsetkym robia pristroje....a ak oni zlyhaju tak hold co potom..... ale sud je sud...kto ma lepsieho pravnika vyhrava a vobec to nemusi byt o pravde.....takze zas velke... v rukach...alebo to o tych utokoch na zdravotnikov... ze dovody niesu zname...a potom cela strana spekulacii autora o tom preco to tak mohlo byt ....co ti mam na take info odpovedat... ze su to tendencne clanky....
Admin: provokacny argument + nepriame urazanie
a tie rizika v ockovani ved to je ........ jak slobvoda v ockovani.... a na tu mam teda velmi vulgarny nazor.... a jake vyjadrenie lekara elekovej?...ci ineho naturopata co si lobuje za svoj sposob liecenia..... co ma nacitane teoriu od a po Z ale nikdy s problematikou nerobil? ja to mam nakukane....ale nedokazalo ma to presvecit o tom ze by vakciny boli nebezpecne ... nebezpecnejsie mi pride prestat ockovat vsade a na vsetko.....pretoze mam nakukane veci aj s druhej strany...a pridu mi teda doveryhodnejsie.....
@pectore tak prečo vo vačšine štátov EU je očkovanie NEPOVINNE
a u nás proti pár stovkám ľudí ,ved to je absolutne nič ,oproti milionom ,prečo na tu hrstku ľudí sa na Slovensku robí také veľké BU-BU-BU ???sme ako Slovenské zdravotníctvo mudrejšie než ostatné veľké krajiny?
ak je očkovanie bezpečné a nemá vedľajšie učinky ,prečo samotní lekári v tom nemaju jasno?
ked je vakcína bezpečná,ked je liek bezpečný,testovaný toľko rokov ked trvá ,kým príde na trh ako niečo SUPER,ako je možné,že ich sťahuju z trhu? ako je možné,že ľudia ,napríklad aj dnešné správy ..doplatili na to závažnými kožnými ochoreniami ,..čiže klamu alebo nevedia sami čo vypušťaju do predaja? kto ťa odškodní? kto ti vynahradí tvoju doveru tomu čo ti "garantuju" ?
@carodejnica 🙂 že nepodporuješ očkovanie neznamená, že si hneď za inú variantu. Je veľa lekárov a neverím, že všetci odporcovia očkovania sú hneď za homeopatiká. Sú aj takí, ktorí ti očkovanie nedoporučia a nežanú ťa k homeopatikám. Čo z toho majú takí..? 🙂
@ali_inzercia jasné, že všetci nie, 🙂 ale niektorí určite 😉
Toto je aj môj názor lebo homosexuálov pribúda.
Šokujúce tvrdenie vedca: Vakcíny spôsobujú vznik homosexuality
Očkovanie je veľmi prepieranou témou, jedni rodičia sú presvedčení, že môže u ich detí vyvolať nepríjemné zdravotné problémy, iní veria, že sú bezpečné. Žeby predsa len nebolo očkovanie detí bez vedľajších účinkov? Podľa talianskeho vedca očkovanie zasahuje do vývoja detí a spôsobuje vznik homosexuality.
Sedemdesiatročný taliansky vedec Gian Paolo Vanoli je ako zarytý odporca vakcín a vôbec tradičnej medicíny presvedčený o súvislosti medzi očkovacími látkami a homosexuality.
Látky vo vakcíne blokujú vývoj dieťaťa
„Po zavedení vakcíny dieťa naďalej rastie a snaží sa nájsť svoju vlastnú osobnosť. Ich vývoj je však zablokovaný ortuťou a inými látkami prítomnými vo vakcíne, ktoré vstupujú do mozgu a tak z neho stáva homosexuál,“ povedal Gian Paolo Vanoli.
Podľa neho sa bude problém týkať najbližších generácií. V ďalších rokoch možno očakávať omnoho viac gayov a lesbičiek, ako tak bolo doteraz, čo považuje za katastrofu, každé očkovanie produkuje homosexualitu, lebo zabraňuje vývoju osobnosti človeka. Podľa neho ide o druh autizmu.
Podľa neho je to choroba
Otázkou ostáva, či možno považovať toto jeho tvrdenie za pravdivé. Súvislosť medzi homosexualitou a ortuťou mohol však vyvodiť na základe toho, že ortuť narušuje hormonálnu rovnováhu, čo potvrdili viaceré štúdie. Je nutné tiež dodať, že tento vedec považuje homosexualitu za chorobu.
"Je mi jedno, čo si o tom myslí Svetová zdravotnícka organizácia, ale podľa mňa je homosexualita choroba a niečo, čo nerešpektuje poriadok v živote. Problémom sú očkovacie vakcíny, ktoré narúšajú bežný chod života a rušia našu myseľ a dušu. Dôkazom toho je veľký nárast počtu homosexuálov," dodal na záver taliansky vedec Paolo Vanoli.
@miskamaj kedže si 1,5 roka bola v Sýrii, mala by si vedieť, že neleží v Afrike ale v Azii.. ale pobavilo
Admin: odbocenie od temy + patri do IP, inak to moze niekto vnimat ako verejne zosmiesnenie. Moze to byt aj pravda, ale ucta k druhemu nam skor napoveda, ze sa to ma riesit sukromne.
@barcelona94901 ....ockovanie je v niektorych statoch nepovinne preto ze je tam inak nastaveny zdravotnicky system.... ludia si 5X rozmyslia ci vyuziju moznost sa zaockovat ktora je zadarmo alebo si budu hradit veskeru liecbu ked sa nakazia chorobou proti ktorej sa mohli chranit.....dalsia vec zaujmava otazka je ze hoc je ockovanie v tychto krajinach skoro 200 rokov dobrovolne zaockovanost je napriek tomuto faktu vysoka (hlavne vyspele zapadny krajiny mavaju zaockovanost okolo 80% a viac)... preco ked nemusia? a ked vedia ze je to zle?... mozno práve preto ze to neni az take ciernobiele....a pretoze narozdiel od nsa sa s problematikou stretavaju na urovni regionov...a vidia dopad lokalnych epidemii....na vlastnych detoch....
nikto netvrdi ze ockovanie nema vedlajsie ucinky...su v pribalovom letaku... bezpecnost tychto vakcin a tych co boli davane do nas..je takmer neporovnatelna....tie nase boli o dost horsie co sa tyka hlinika napr. ...ale benefity prevazuju preto sa pokracuje a vakciny sa samozrejme vyvíjaju....
na stahnutie takehoto vyrobku staci aby neboli v poriadku papiere od obalu... a nesmu si dovolit ich nechat na trhu..alebo hoc jaka birokraticka prkotina ktora nemusi mat nic docinenia s obsahom vo vakcine..... a ziadna vakcina nebola stiahnuta v dnesnej dobe preto ze bola nebezpecna....ak chceme hladat nebezpecne vakciny musime sa vratit do doby davnejnejsej ked sa ockovalo perorálne ....a hrozila infekcia do okolia... dnes sa tak ockuje proti rotavirusom ....
pocuj ja uznavam ze su mozne neziaduce ucinky... niesom zastancom bezhlaveho pasoveho ockovania... sama upozornujem na to ze ockovanie si vyzaduje vacsi individualny pristup....u chorych deti je vacsi risk a je do istej mieri nebezpecne.... o to viac vsak apelujem na to aby ludia co maju zdrave deti ockovali a nespekulovali nad tym ..aby deti ktore maju zdravotny problem mohli byt chranene aspon kolektivnou imunitou.... kedze ockovanie pre ne moze byt komplikovanejsie.... pretoze a ci sa ti to paci alebo nepaci... neockovat je tiez velke riziko... mozno si spokojna stym ze si myslis ze su to banalne ochorenia...ale to nieje pravda... nie vsetky su banalne...a u neockovanych nemavaju taky lahky priebeh ako sa prehlasuje ze v dnesnej dobe sa daju lahko liecit.... daju ale predpoklad pre uspesnu liecbu bez komplikacii je predovsetkym samotne ockovanie....a take bajky ze si treba budovat silny imunitny system prirodzene... to je sice vsetko pekne..ale ako bolo spomenute... je to hnusny darvinizmus.... a prezivat budu iba ty co na to budu mat prostriedky... a dieta co ma problem ustat vakcinu...si moze budovat imunitny system vytaminmi....lenze nebude mat stymulovanu imunitu a pri nakazeni sotva zvladne hravo ochorenie ked jeho imunitny system mal problem s oslabenými antigenmi a telo reagovalo jak reagovalo.....
myslim ze na zaciatok by uplne postacilo keby lekari a ten urad verejneho zdravotnictva respektovali kontraindikacie ktore su uvedene v letakoch ku vakcinam .... a neockovali deti ktore maju kontraindikacie
@salome_82 nápodobne aj ja si myslím že keď mnou neuznávaný odborník v zdravotníctve čosi povie a napíše tiež si myslím to isté čo ty. A ešte sa drzo bez hanby pasuje za odborníka a pritom nevie ani aké nežiadúce účinky má ktorá vakcína a ani čo obsahuje tak je to to isté ako ty hovoríš.
Pretože lekár ktorý je na výplatnej páske výrobcov vakcín nemôže byť v nijakom prípade odborník ale len kúpený manažér GSK a nápodobne. 😝 😝 😝 😝 😝
Totiž pravda je taká že odborníka na slovensku vôbec nemáme ani jedného, to je môj pohľad z druhej strany barikády. 😉 😉 😉 ;-
Admin: tendencny argument, toto nie je automaticky pravda - "Pretože lekár ktorý je na výplatnej páske výrobcov vakcín nemôže byť v nijakom prípade odborník ale len kúpený manažér "
@sirinka , netuším, či nám robili ten test, len viem, že určite som bola očkovaná proti rubeole. vtedy sa všetko robilo hromadne, boli sme nahnaní rovno zo školy k lekárke, pochybujem, že naši rodičia si zisťovali podrobnosti. 😝
ja som ešte z generácie, keď sa očkovanie robilo priamo na škole. Pamätám sa, ako nás očkovali proti TBC, tuším cca v 10-11 rokoch. Prišla lekárka so sestričkou, mali kufrík, sedeli sme v lavici a postupne nás vyvolávali a išli sme ku katedre a každý dostal injekciu. Pamätám sa, že jediné čo nás trápilo, bolo, aby sme si neurobili hanbu pred spolužiakmi a neodpadávali tam.
tým som chcela povedať, že aj vtedy aj teraz boli očkovania povinné. Nevravím, že teraz je to ideálne, ale je predsa len aká taká možnosť oproti minulosti ozvať sa a odmietnuť očkovanie, aj keď sú s tým určité poťahovačky. Vtedy nebola ani takáto možnosť.
@sirinka , my sme si šúchali rukou tú ranu po očkovaní, aby bola pri kontrole čo najväčšia a nemuseli sme ísť na preočkovanie 😝 😀 😀 😀 😀
mimochodom, môj bývalý kolega dostal TBC cca pred 10 rokmi to bolo, takmer rovnaký ročník ako ja a samozrejme tiež v detstve očkovaný zaradom, aj proti TBC. 😝
@pectore o motívoch, prečo ľudia vo väčšine krajín EU deti očkujú vo veľkom, hoci je to nepovinné, by si sa skôr mohla informovať u ľudí, ktorí tam žijú a ktorí túto vec zažívajú na vlastnej koži. Lebo "nepovinnosť" v očkovaní je často tak trocha diskutabilná. Vo väčšine týchto krajín je to totiž nastavené tak, že očkovanie je síce nepovinné, ale ak chceš mať dieťa v škôlke či zapísať ho do školy, vyžaduje sa potvrdenie o očkovaní dieťaťa.
U nás je to naopak, očkovanie je povinné, ale máloktorá škôlka a už vôbec nie škola vyžaduje toto potvrdenie.
jaj, zienky, tak ja presne patrim k tym, ktorych popisuje uvodny prispevok...aj som zacala citat vase nazory, ale uz nemam silu na tych 14 stran, tak mozno ak mate nejake skusenosti s niecim podobnym, bola by som vam vdacna za nazor....mame za sebou prve ockovanie, pred ktorym som toho vela necitala, lebo si casto poplacem pri pribehoch, kde male deti trpia...tak som sa len spoliehala, ze ked starsia dcera presla ockovaniami v poho, prejde aj mladsia....este som jej aj naparila rotarix, tak ako tej starsej...mame velmi milu doktorku a vzdy mi doteraz dobre radila...tentokrat som chcela iba aby nam rozdelia ockovanie, aby sme mohli dat kazdu vakcinu zvlast...uz vtedy ohrnala nos, podporila ma skor sestricka. ale nedali sa ukecat celkom, hexa a rotarix je dali spolu, synflorix o mesiac neskor. uz po hexe som videla ako silno zareagovala - z dietata, ktoremu sme ratali hodiny, ktore prespalo je zrazu dieta, ktore nevie zaspavat, spinka cez den velmi malo, nechce byt v kociku a je ovela nervoznejsie....po prevenare este aj menej papala, a parkrat urobila take nejake cudne mostiky,(ale tak ma aj reflux, aj to ju mohlo tlacit)..naposledy aj hlavku pritom doboku vykrucala...boli sme aj na pohotovosti pre istotu koli tym mostikom.., aj na neurologii, t. j. videli ju traja lekari,,,kazdy zhodnotil, ze je vesela, tucnucka, ziva, mila a ze ockovana kludne moze byt....ale ma 6,5 mesiaca a nevie sa pretacat. iba na bok a parkrat sa jej podarilo z bruska na chrbatik....viem ze vsetko so vsetkym suvisi, ale teraz ze co s cim....lebo zhruba v tom obdobi ked bola ockovana, som zacala citit ostrejsie dasienka, slintanie - aj ked zubcek jej vysiel az vcera...na brusku nikdy nebola rada, tak som ju malo davala - neviem ci preto sa nechce na brusko pretacat...ale tiez neurolog ma sprdol ze som jej ockovanie rozdelila a ze reakcia na ockovanie - ak byva tak brutalna, ze ochrnutie a ze som asi od zaciatku predpojata voci ockovaniu....nasa doktorka, ked som sa spytala, ako co najrychlejsie by som na nej rozpoznala, ak by dostala anafylakticky sok po ockovani povedala ze na take netreba mysliet a vlastne vsetci doktori s ktorymi som sa o tom rozpravala hovoria ze neziaducich ucinkov velmi nebyva....tu je zase kooopec neziaducich ucinkov popisanych....ako sa mam z toho zmotorit....ci to vsetko naozaj suvisi s ockovanim (nie napr s tymi zubmi) a naozaj po tej neurologickej stranke to na nu zle vplyva, alebo ci je to nahoda, maniera....naozaj verim v individualny pristup pri ockovani...lekari sice vravia ze nevidia problem preco neockovat...ja nejaky problem vidim, ale tak zas neviem ako velky...ak by to bolo len o tom spinkani, tak mozno by ta ochrana za to stala...pri tom pretacani trpnem -neviem ci to je maniera alebo mam cakat nejaky vacsi problem...??? nemate podobnu skusenost please?
@barcelona94901 ja by som chcela len reagovat na tu dobrovolnost v inych krajinach eu. Ja som v UK a ockovanie je mozno nepovinne ,ale vsade kam idem ci uz je to GP, health visitor, zdravotna sestra, proste ktokolvek co ma co docinenie so zdravotnictvom ich prva otazka je ci je dieta zaockovane tak ako treba. Zatial som este nevyuzila skolku ale predpokladam , ze to nebude ine. Dokonca sme dnes mali mat ockovanie, ale mala ma trosku zvysenu teplotu najviac mala 37.5 tak som vakcinacnej sestre (ziadny doktor) povedala ze chcem ockovanie odlozit aspon o dva tyzdne z tohto dovodu a ona sa na mna divala ako na blazna, ze tu sa ockuje do 38.5 , hento nie je ziadna teplota 😕 Co si myslim, ze na slovensku lekari nerobia. Slovenske zdravotnictvo na tom vobec nie je tak zle ako to mozno vyzera.

@salome_82 ona nemysli rotavirus,ale respiracne virusy /teda virusy co napadaju dychacie cesty/-na tie sa ockuju viac menej povinne predcasniatka-to je nieco uplne ine ako u beznych deti.
neviem posudit ake pre a proti ma toto ockvanie,lebo sa tyka len a len predcastniatok.
A asi aj preto si mysli, ze to druhe mozno mohlo zit,lebo zomrelo na daky respiracny virus-pochybujme ze malo dokazany presne chripkovy virus-ono sa tak casto nazvu vsetky respiracne ochorenia-ze mam chripku-aj ked je to ine.
teda to babo mohlo zomriet na bezny respiracny virus,ktory je mozno obsiahnuty v tej vakcine co sa dava predcastniatkam.
Ak malo vsak presne chripku,tak by mu to aj tak nepomohlo-to v tej vakcine asi nie je.
Ale na 100% to neviem.