(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tatko_bebe
jaaj .. uz to chapem ,, tak toto je nieco uplne ine ! cize ked to maju podat detom tak je to OK a nic nehrozi,, ked to maju podat sebe , tak podpisu reverz a je to ..jezis ja puk, ze mi to nedoslo hned 😀
kurnik , viem tak , ze vakciny su uplne bezpecne ..tak preco sa nechranit prosti vsetkemu ? pre mna nepochopitelne. mam nieco co je neskodne , velmi ucinne , ochrani ta to pred nejakou chorou , zaroven tym chranis aj pacientov ...a napriek tomu si to ti lekari nedaju pichnut ? sialene ! LOL !
mas na mysli tu BCG vakcinu ktoru zrusili ako nepotrebnu ? 😅
@prevenar nechcu byt pokusne kraliky, teda vakciny sa vypustaju do sveta nedostatocne alebo vobec testovane...
@tatko_bebe no ale tu nejde o obycajnu chripku, sa opytaj aristky, ta ma skusenosti, ako im umierali na prasaciu chripku ludia, vtedy sa nemohla dat ockovat, lebo uz bola v ohnisku, teraz to uz zrejme stihne 😉
@prevenar ja neviem koľko krát to tu mám písať ,proti prasacej chrípke sa to k nám dostalo ,keď už dávno sme tu chrípku v špitáli mali ,význam očkovať sa je aspoň 3 mes.pred predpokladanou epidémiou ,čo toto nebolo ..takže nemalo absolútne význam sa dať očkovať lebo tam nebol čas na vytvorenie protilátok ..inak hovoríte o nejakých 16tich doktoroch a tú dr.z Trnavy počujem tak meno prvý krát ....ak sa pýtali z Trnavy mohli sa pýtať Doc.Strehárovej a tá by im to objasnila a nie kto im prišiel pod ruku ....
@bipsy niečo by som ti povedala ,ak si myslíš ,že je smiešne vidieť umierať matku po pôrode ,ako nám odchádza aj napriek liečbe a našej snahe ,ak si myslíš ,že vidieť plakať príbuzných nad jej chorým telom ,opuchnutým a odchádzajúcim ,nikdy v živote by si si hubu o to neutierala ..a buď rada ,že sa mi nesmeješ priamo pred mojimi očami lebo by si dostala buď si istá takú hubovú,inak predstav si aj ja som ochorela na chrípku v tom období a dala som sa otestovať lebo ten strach tam bol a mám aj ja rodinu ,ale čo tebe budem hovoriť ,ty poznáš len seba svoje potreby čo tam po nejakej umretej mladej mamičke a malej polosirote.....
@bipsy nič neslušné som ti nepovedala a pri takýchto vysmievačných príspevkoch by som vedela byť neslušná ,ale to človek ,ktorý to nezažil, nikdy nepozná ten pocit ,aké to je keď odchádza človek ..,ale nejaká úcta by mala byť ,tým detičkám tie mamičky chýbajú ,ale načo ti to budem písať ,ty to máš ako vtip ,viď tvoja inteligencia...a ja mám moc kľudnú komunikáciu ,oproti tu niektorým prispievateľom a ešte som tu nikomu nevynadala ...takže ma nepoučuj ,na rozdieľ od teba som zažila veľmi vypäté situácie ,čo sa týka ľudských životov a zvládnutia príbuzných a sú to zaberáky aj pre profesionála...
@bipsy mne je jedno kto čo robí ,ale človek z fachu b ,ktorý má toho viac odžité ,má aj úctu a ja som ten môj profes.zážitok ohľadom prasaciny sem dala ,aby sa vedelo ,že nie všetci tak krásne dopadli a ,že nezomierali starý ľudia a preto ,že kedy k nám prišla očko látka a nie preto ,aby si tu dával niekto žmurkajúceho smajlíka a týmto na túto tému končím....
@tatko_bebe Graf je pekný, farebný, ale je nanič, pretože tak, ako Ty tvrdíš, že chorobnosť bola pred očkovaním vysoká a po ňom spadla, ja môže PRESNE ROVNAKO LEGITÍMNE tvrdiť, že chorobnosť klesala už predtým, a že po zavedení očkovania išlo len o pokračovanie trendu.
Práve preto sú dôležité desaťročia PRED.
Je to ako keď prídeš do čerstvo vymaľovanej miestnosti. Jeden tvrdí, že pred maľovaním boli steny škaredé a šedivé, druhý tvrdí, že ide len o hygienický náter a steny boli predtým rovnako biele ako teraz. Ak si miestnosť nevidel pred maľovaním, tak nevieš, kto z nich má pravdu.
@bipsy ja viem o aku chripku ide a nedal som ani tu neobycajnu ani tu obycajnu 😅 ako jej hovorite a bol som tiez v ohnisku 😠
@aristka no ale ved ja som to tatko bebe len pripomenula, ze nie kazda chripka je taka neskodna, ako sa vyjadril, nic ine som nenapisala. Mimochodom , v tom case, ked sa to dialo a vy ako personal ste uz teda neboli zaockovani z tebou uvedenych dovodov, co vase rodiny? Dali ste ich ockovat?
@tatko_bebe ty si dal svoju rodinu ockovat?
@bipsy nie z dôvodu čo som písala ,ja som to mohla hocikedy doniesť a ak by som dala niekoho očkovať a nemal by protilátky ,jedine by som docielila ,že to rýchlejšie dostane a to je problém celkovo chrípok ,odhadnúť čas kedy očkovať a akú očkovať ,lebo zvlásť u chrípky sa sem tam netrafia lebo predpovedať 3 až 4 mes dopredu aký typ bude ,je ozaj veda.... ,ale poznám veľa ľudí čo sa dáva očkovať s úspechom aj neúspechom z dôvodu čo som písala...
@bipsy nerozumiem otazke ale ak myslis povinne ockovanie tak ano vs povinne okrem pneumokokov
@tatko_bebe nie, proti prasacej chripke
@bipsy nie ani nahodou, ani to nikomu neodporucam. Nebudem to tu vysvetlovat, ale kazdy sudny jedinec co ma trosku ponatia o mikre alebo virologii vie preco a odkial ten virus prisiel. Ale spontanna mutacia v prirode to nebola
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... toto si prečítaj ,je tam o variabilite tohto vírusu ,je veľmi veľká a menlivá ,preto je to taká lotéria...
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... aj tu je písané o variabilite a mutovaní vírusu chrípky ,pochopí každý...
tak ja som ako u všetkého za, ale s rozumom. povinné očkovanie je povinné a keď nie sú zdravotné prekážky, tak si myslím, že je dobré dieťatko ochrániť pred zákernými chorovami. ja som mojim dievčatám ešte pridala hepatku A a očkovanie proti ovčím kiachniam. ale napríklad proti kliešťovke som nedávala a nebudem asi dávať. možno to zvážim, ak začnú decká chodit na tábory, tam si myslím, že ich nebudú prehliadať, tak pre istotu. eštš pouvažujem. čo myslíte vy?
@silvapokorna ..no, my na to to ,ze mas o ockovani prekerne malo informacii a v podstate ani len netusis, ako velmi riskujes zdravie a zivot svojho dietata tym ,ze ho vystavujes vakcinam. vakcinacia je nevypocitatelny experiment, ktory konci dost zle v ovela viac pripadoch, ako by sa ti vobec mohlo snivat. skus si popripade prezriet aj ine info, ako reklamne letaciky v ordinaciach. tu najdes vsetko zhrnute > https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/
drzim palce aj v studovani , aj v naslednom rozhodovani.
@silvapokorna to je tazke rozhodovanie.. Ja som povodne chcela proti kliestom ockovat tiez nas vsetkych, ale nejak sme to zas nespravili.. Svagrina sa bavila s jednym lekarom znamym, ten jej povedal, ze by ockovanie proti kliestovej encefalitide nedaval, ale to bolo pred hadam i 15 rokmi. On vraj radsej bude deti a seba castejsie striekat. Zas chapem, ze ked by deti chodili na tabory, nedohliadne na ne nik, kto by ich pravidelne prestriekal a na ne sa spolahnut neda.
Lenze.. Nas maly dostal kliesta.. Nastastie je ok, ale aky som mala takmer dva mesiace strach! Napriek tomu stale vaham, ci sa mame dat alebo nedat zaockovat.
Tak vela stastia v rozhodovani!

@prevenar nedaju ani za Boha ani ja som si nedal 😀 ani nikto z mojich znamych si nedal, ale chripka nie je TBC(kt mas tak rad 😀 😀 😀 )