icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
1. okt 2013

@jonas17 dievča ty si prečítaj čo som napísala a neprekrúcaj a znova opakujem meningitídu na slovensku máme ,či niekto leží v tom špitály alebo tom ,či je to dieťa alebo dospelý ,táto pliaga sa tu vyskytuje a nie je to medializované ,z prípadov meningitídy čo sme mali my ,nebol medializovaný ani jeden ,práve pre to ,aby ľudia nerobili paniku a to nám dokonca 4 roky dozadu zomrela 18ročná dievčina ak chceš jej ísť na hrob do ip ti napíšem kde jej zostatky sú uložené ...takže tu neprekrúcajte a čítajte čo píšem...

jonas17
1. okt 2013

@aristka dievča, ja nič neprekrúcam, prekrúcaš ty, tak ako sa ti to hodí a robíš paniku...zbytočnú, strašíš rodičov, ktorí neočkujú, že meningitída tu je, o čom ja vobec nepochybujem, pretože, už som to tu písala, v mojom okolí ju mali 4 chlapi, prežili to traja, jeden zomrel, osadník.a že ju treba očkovať a spochybnuješ ten prípad z FB, kde bolo jasne napísané, že dieťa žije...a to či obvolávala nejaká novinárka nemocnice, toto ma fakt nezaujíma, podstatné je, že dieťa , neočkované žije...

aristka
1. okt 2013

@jonas17 celý čas trepeš ako redaktorka niečo zisťovala a zrazu je ti to jedno ,aby si pochopila o čom hovorím dám ti jednoduchý príklad ,,,zvoní telefón ,dvihnem ho ,opýtam sa prosím ,daná osoba sa mi predstaví ako ako redaktorka a pýta si informácie a ja bez ohľadu na čo sa pýta jej odpoviem buď ,že tu daná osoba neleží alebo ak leží opýtam sa v akom sú vzťahu a nech sa príde info osobne ,,,inak sa info sa informuje tá najbližšia rodina ...alebo informácie nepodávame, len najbližším príbuzným ....a to ,že tam Janko Mrkvička ,na ktorého sa redaktorka pýtala neleží lebo si to niekto na FB vymyslel neznamená ,že tam alebo v inom špitáli neleží iný Janko s touto vážnou diagnózou ...a nie je to Janko z osady ...inak pod pojmom najbližšia rodina sa myslí mama ,otec,brat sestra ,manžel, manželka a zvyšok si musí pýtať info od najbližších príbuzných ....takže takto by som to uzavrela a dúfam ,že pre teba pochopiteľne ....

jonas17
1. okt 2013

@aristka áno, pochopila som, všetko mi je jasné...vdakabohu za teba, takto mi to ešte nikto nevysvetlil...ešteže existuje modrý koník a pani Aristka 😀 inak celý čas ja o voze a ty o koze...nevadí... 😀

aristka
1. okt 2013

@jonas17 v tvojom prvom príspevku ohľadom údajnej meningitídy som veľmi dobre pochopila a išlo ti o obyčajné osočovanie určitej skupiny ľudí ,že vraj ako sa vyjadrovali ..každý si má možnosť reakciu tej skupiny prečítať na jej stránke a nikto tam neočkujúcich rodičov nenazval vrahov ...bol to len tvoj blud a výmysel ....čo ma už v týchto témach neprekvapuje...

jonas17
1. okt 2013

@aristka https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1020061...

ja neosočujem, nevymyšlam, to nie je môj štýl. "každý si má možnosť reakciu tej skupiny prečítať na jej stránke a nikto tam neočkujúcich rodičov nenazval vrahov " tak si to over...či to bol môj blud..už ma u teba fakt nič neprekvapí...všetko dobré ti prajem...

saska.t
2. okt 2013

Tento vynatok z dennej tlace ma naozaj zaujal a konecne zacinaju otvarat oci 😉

Najvyšší súd vidí ako problematickú samotnú argumentáciu slovenských úradov, že jednotlivec, ak odmietne očkovanie, je hrozbou pre verejné zdravie. Predseda senátu Miroslav Gavalec v uznesení píše, že samotní medicínski odborníci otvorene spochybňujú význam očkovania a upozorňujú na nebezpečné vedľajšie účinky očkovacích látok.
Najvyšší súd tiež pohrozil Úradu verejného zdravotníctva, že ignorovanie účinkov tohto súdneho rozhodnutia vyvolá administratívnu a tiež aj trestnoprávnu zodpovednosť úradníkov

aristka
2. okt 2013

@jonas17 moja ja hovorím o skupine tu na modrom koníku a očkovaní a nie facebook ,ak máš problém s facebookom rieš si to tam ,nie tu ,na facebooku si hocikto napíše hocičo aj rôzne individuá ,ktorých tam nikto neeliminuje ,tu je aspoň troška snaha od adminov...

norwayka
2. okt 2013

@jonas17 Ja na margo 'name calling'. Mne je uplne jedno ako ma kto vola, keby som sa mala trapit nad vsetkym, co si o mne kto mysli a povie...pfff, nestoji to ani za jednu moju kaloriu...mozno preto nejak nechudnem 😀. A je mi jedno ako sa bude ku nam chovat..v tom zmysle, ze sa nebude chciet stretavat s mojimi detmi alebo ich zavriet niekde do lageru, hehehe- buhu, uz teraz ronim krokodilie slzy 😀. Aj tak si spravim so svojim telom, co ja chcem. A kym mam zodpovednost za moje deti, tak tiez pri zdravotnickych ukonoch budem rozhodovat ja, ze co ano a co nie. A sme dvaja, co tak zmyslame a budeme robit. Aspon, kym nevymyslia nieco, ze to do mna daju bez mojho vedomia, alebo ma k tomu donutia nasilim.

Na SK skolach alebo uz skolkach by mali zaviest nauku: Ako dlabat na to, co si o mne kto mysli. Mozno by sme mali aj menej trojpasikavych a fajkovych a obdobnych albumov tu na MK 😀

natas4
2. okt 2013

@norwayka tak v tomto sa s tebou zhodnem, mne je suma fuk co si kto o mne mysli 😀 a o tych albumoch si tiez myslim svoje 😀

tatko_bebe
2. okt 2013

@saska.t zase laicky tendencne a nekomplexne napisany zvast

saska.t
2. okt 2013

@tatko_bebe az taky zvast to nebude,kedze to bude riesit Luxemburg.a musia sa tym zaoberat v EU Parlamente 😉

tatko_bebe
3. okt 2013

@saska.t pozrel som si kto pan Dr. je a kde pracuje... to hovori za vsetko lekar sa venuje uplne niecomu inemu 😀

saska.t
3. okt 2013

@tatko_bebe ale to je na SK uplne bezna prax,takze nic neobvykle...tu islo o vyjadrenie a nie kto sa vyjadril,ide o to, ze to musia riesit a to je to podstatne... 🙂

alice107
3. okt 2013

to,ze v nejakej tlaci je uverejneny nejaky clanok nema ziadnu pravnu vypovednu hodnotu.
pokial Najvyssi sud nevyda o ficialne stanovisko pravne a to urcene oficialne Ustavnemu sudu.
ale ani nazor Najvyssieho sudu nie je smerodajny. ale vynos Ustavneho sudu SK,ci urcity zakon je v sulade sustavou sk ci nie.
to,ze nejaky pisatel vyjadri svoj subjektivny nazor v clanku v nejakom sk periodiku neznamena,ze skutocnost sa stala tak,ako opisuje.je to len jeho subjektivny nazor na vec.a ak ten clovek nie je este ani odbornikom vo veci ,nema to ozaj ziadnu pravnu ci profesnu vypovednu hodnotu.

saska.t
3. okt 2013

@alice107 zacni sledovat SK spravy a vedela by si,ze to bude riesit Luxemburg a to je vsetko,viac diskutovat nemusime a ani nechceme....

alice107
3. okt 2013

@saska.t samozrejme ze diskutovat o tom nemusime.pretoze ty nemas ani ponatia ,o com..... to mi prepac.
ustavny sud sk este ani nerozhodol o tom,ci nejake podanie vo veci/ak mu vobec bolo dorucene/ bude prejednavat. teda,ci ho nezamietne.
takze o com by sme mali debatovat 😉 daj sem link potom,ked bude zname nejake rozhodnutie ustavneho sudu. 😎
a co konkretne teda moze riesit luxemburg? teda ak myslis sudny dvor EU. vies ty vobec,ake kompetencie ma v ramci akych sporov na prejednavanie? 😉

alice107
3. okt 2013

a v tvojom prispevku z vcera . o10.07 vobec nie je zrejme,v akej presne veci a akeho znenia presne je uznesenie NS SR. je to vytrhnute z kontextu.
a mimochodom ,v uzneseni sudov sa nehrozi nikomu. kde si k takemu textu prisla?
@saska.t

saska.t
3. okt 2013

@alice107 ty ma naozaj urazit nemozes,je to z dennej tlace,kazdemu dostupnej a v zasade ma tvoje vyjadrenia ani nezaujimaju,uz len pre sposob tvojho povyseneckeho pisania,tak sa neobtazuj a tvoj profesionalny nazor ma tiez nezaujima skor ma obtazuje,kedze je nasilny a vsetkospochybnujuci a premudrely a o ten ja nestojim 😉 A SK spravy si mozes prezriet na internete a budes vediet o com...

alice107
3. okt 2013

@saska.t
ja som ta ak si precitas moj prvotny prisevok , neoslovila .ty si reagovala na moj. . ja som reagovala len na skutocnosti,co boli napisane v tvojom prispevku. nic viac. anie osbne k tebe. kedze som videla a vidim,ze veci tam napisane nemaju s faktami nic spolocne,tak som to napisala. a vyjadrila som svoj nazor. a na tom samozrejme trvam.
ak ty pokladas za urazku fakt,ze nemas ozaj ziadne pravne povedomie ohladne toho,co bolo uvedene v tvojom prispevku,tak za to ja nemozem.

tymto pokladam nasu debatu k veci za uzatvorenu.

tara
4. okt 2013

@pectore radsej 1000 operacii ako smrt? nepaci sa mi to prirovnanie. my sme sa prave po neziaducich ucinkoch po tejto jednej z najhorsich vakcin ( BCG ) rozhodli dalej neockovat. citala si niekedy pribalovy letak? NU sa mozu prejavit aj po 10rokoch od ockovania a jednym z NU je aj rakovina kosti. keby si zazila nejaky vazny NU u svojho dietata, hovorila a zvazovala by si uplne inak. teraz si skus spatne opat povedal vetu: "radsej 1000 operacii ako smrt?" chodit s dietatom po nemocnici, byt s nim hospitalizovany, vidiet ako ti dieta stale napichuju a dopuju liekmi....o ostatnom nejdem ani pisat. prezila by si v strachu a uzkosti co sa dalej bude diat. skor by som napisala, radsej ziadne ockovanie ako 1000 operacii, pretoze z neockovania este nikto nezomrel. chlapcek, ktory zomrel na TBC, mohol zomriet aj keby bol zaockovany. nikdy nepoznas cely dovod a pribeh.

tara
4. okt 2013

@silvapokorna ked pojdu deti do tabora, radsej im nasad den predtym a potom pocas celeho pobytu vitamin B1 - thiamin, 1x denne. cele VS studium som kazde terenne cvicenia stravila v prirode a vzdy to bolo o B1 a ziadnom kliestovi. Tento vitamin ti sposobi "zapach tela", ktory citia len klieste a hmyz a ktory ich odpudzuje. ziadne ockovanie preboha proti kliestom. najvacsi nezmysel ockovacieho priemyslu, aky som kedy pocula.

tara
4. okt 2013

este treba zacat ockovat na ploche nohy. verim, ze toho by sa chytilo velmi vela rodicov. 😉

prevenar
4. okt 2013

@tara vzdy som si myslel ,ze najvacsi nezmysel , je HPV, chripka, TBC, polio, cierny kasel ,zaskt, osypky, ovcie kiahne ..a ono je to ta kliestova. no teda. clovek sa kazdy den dozvie nieco nove 😀

natas4
4. okt 2013

@tara prosim ta, mozes mi vysvetlit , ked o desat rokov nejak ochories, ze je to NU z ockovania???

Prosim prestante sem pisat take blbosti, lebo to sa naozaj neda citat

aristka
4. okt 2013

@tara ak už si spomenula rakovinu kostí ako Nu ,tak daj viac info a povedať 10 rokov po očkovaní a zvaliť to na očko tak to už nemám slov ..takže ak toto tu povieš povedz viac a čo sa týka vit .b ono sa to všeobecne hovorí ,ale nie vždy to platí u každého nebrala by som to ako jedinú prevenciu proti kliešťom a proti bolerióze ,ktorá je najčastejší infekt prenášaný kliešťom očko neexistuje ..takže tam by som skôr viedla svoj posmech čo sa kliešťov týka nie ploché nohy ....takže čakám info ohľadom rakoviny po 10 rokoch ....

petot
5. okt 2013

@natas4 To je jednoduché. Očkovaním sa do tela dostanú živé mykobaktérie. Tak ako pri divokej infekcii, aj pri vakcínovej infekcii ich organizmus nedokáže celkom vyhubiť. Z tuberkulózy sa nikto dokonale nevylieči, iba môže dostať pod kontrolu konkrétnu vlnu infekcie. Dôležitú úlohu v tom hrá zapuzdrenie infekčných ložísk (to je jedna z funkcií tej jazvy po očkovaní), a preto sa nesmelo očkovať pri nezahojenej jazve, lebo tá znamenala, že telo ešte nedokázalo ohraničiť infekciu. Lenže kvôli nezrelému imunitnému systému novorodenca, mykobaktériám sa často podarilo rozliezť po tele, a čakať na svoju príležitosť.

A potom pri oslabení imunity (napríklad pri niektorej dávke ďalších vakcín) sa znovu aktivizujú. Napríklad jedným z častých následkov BCG vakcíny bol zápal blízkych lymfatických uzlín (v podpazuší a na krku), ktoré často nastávalo práve po niektorej dávke hexavakcíny. Takže teraz už poznáš mechanizmus. U väčšiny detí ostali uzliny "len" zväčšené, no u stoviek detí ročne to skončilo úplným zhnisaním a rozpadom uzlín. Liečilo sa to antituberkulotikami (poškodená pečeň = "výborný" štart do života) a chirurgickým odstránením uzlín.

V niektorých prípadoch sa však mykobaktérie dostanú ešte ďalej do tela, kde trpezlivo čakajú aj roky. A potom pri oslabení imunity napadnú oči, kosti alebo vnútorné orgány. To boli zriedkavé, ale reálne následky očkovania, ktoré sa dokonca uvádzali aj v niektorej verzii príbalového letáku, a podľa výrobcu sa mohli vyskytnúť aj roky po očkovaní.

silvapokorna
6. okt 2013

@tara ahoj. ja dávam B-komplex. aj ja si dávam a nie vždy to pomože. ale do táborov ďaleko, ak vobec na nejaké chodiť budú. tak to sa do tej doby vymyslí, čo s tým. ale ďakujem za tip. 😎

pectore
6. okt 2013

@tara radsej by si bola keby dieta zomrelo?.. nez by sa jeho problem dal vyriesit operaciou.... situaciu mozes opisat akokolvek hrozivo a lutostivo ale nikdy ma nepresvecis ze je to vacsie zlo.... a stale trvam na tom ze radsej 1000 operacii ako jedno umrtie.....

saska.t
6. okt 2013

Kto ma zaujem kniha od popredneho odbornika aj v ramci ockovania Dr. mediciny Gerhard Buchwald a jeho kniha ku stiahnutiu ;) Hlavne pre tzv."laicke mamicky",ktore sa rozhoduju ci ockovat alebo nie....

http://www.mnm.sk/buchwald.pdf

Popredný nemecký odborník na očkovanie a odborný poradca nemeckého „Zväzu poškodených očkovaním“ napísal obsažnú knihu, v ktorej vyvracia oficiálne dogmy výrobcov vakcín. Na údajoch nemeckého spolkového štatistického úradu a ďalších nezávislých zdrojov informácií ukazuje, že nákazlivé choroby ustúpili z iných príčin a očkovanie tento ústup nijak neovplyvnilo. Naopak, v niektorých prípadoch bolo príčinou epidémií. Zároveň uvádza prípady vážnych poškodení zdravia a úmrtí následkom očkovania. Pojednáva o každej vakcíne zvlášť, s ohľadom na jej špecifiká. Podrobne sa zaoberá rôznymi formami poškodenia. Radí, ako rozpoznať „symptómy poškodenia očkovaním“. Hovorí zasvätene i o histórii vakcinácie a o súčasnom stave v Nemecku, kde je očkovanie, podobne ako v mnohých iných krajinách, nepovinné. Uvádza prípady poškodených, ktorým súdy priznali náhradu škody. Tuto knihu by si mal prečítať každý rodič a každý zdravotník, ktorý pracuje s vakcínami či s ochoreniami, vzniknutými ako následok očkovania.