(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
ten nemecky lekar nebol odbornik na ockovanie,ale na kupelnu medecinu az do svojho penzionovania v roku 1990.
napisal par kritickych knih o ockovani,ale ,ze by si jeho knihy mala precitat KAZDA mamicka je viac ako otazne. z akeho dovodu?on nikdy nebol pediatrom. jeho specializacia bola vnutorna medicina dospelych./urologia/. a neskor sa venoval kupelnej medicine a bol riaditelom kupelneho ustavu.
Budem rada, ak mi tu ctené dámy, napíšete meno nejakého slovenského odborníka, ktorý zozbieral takéto množstvo dôkazov, fotografií a záznamov poškodených ľudí a detí -očkovaním....človeka nezávislého, objektívneho a uvítam ak mu vyšli v tomto smere aj knihy s podloženými materiálmi. Rada si prečítam. 😀 ...Inak nechápem, čo znehodnocujete knihy a prácu Dr. Buchwalda, ak pracoval ako súdny znalec v týchto veciach a vo veciach odškodňovania obetí vakcín..... zrejme mal o tom páru viac, ako vy dve dokopy..... : 😅 Aristka takýto výsmech od zdravotníčky na lekára? 😕 Akým právom? 🙄
Tipujem, ze ti, ktori ste knihu od Buchwalda necitali, ste si len zadali jeho meno do vyhladavaca a precitali o nom par riadkov na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Buchwald a to kopirovali sem.
Lenze ja si velmi dobre pamatam, ze posobil ako dr. na plucnej klinike, takze som si otvorila jeho knihu a jasne v nej uvadza, ze od roku 1959 do 1966 posobil na plucnej liecebni Ruppershain v Taunuse. Odbornym lekarom v oblasti plucneho lekarstva bol uznany Zemskou lekarskou komorou Niedersachsen. A takmer 40 rokov bol lekarskym poradcom Zvazu na ochranu poskodenych nasledkom ockovania. Behom tej doby zostavil objemnu zbierku literatury o infek. chorobach, ockovani a o poskodeniach nasledkom ockovania. Ta je dnes tvorena 3000 separatmi, monografiami a fotokopiami vedeckych publikacii, k tej zbierke patri tiez 50 doktorskych prac. Dr. Buchwald bol oboznameny s takmer 1000 pripadmi poskodeni (po ockovani) a s 350 mal osobny kontakt, atd. Vypracoval priblizne 150 odbornych posudkov k procesom o uznanie poskodenia nasledkom ockovania pre sudy.
Odporucam jeho knihu Obchod se strachom, pretoze je v nej extremne konkretny; co sa tyka "epidemii" osypok v Nemecku; osobne si dopisoval s niektorymi infikovanymi, vsak si to precitajte.
Tolko na margo toho, ze dr. Buchwald bol "len" urolog.
@petot inak nedá mi to ty si taký multifunkčný človek čo sa týka medicíny vieš všetko o všetkých dg.pri tebe by sme nepotrebovali ani konzíliá stačilo by ťa zavolať ..len čo by pacoši to prežili ...poviem ti o TBC viem toho dosť ,ale ak by sa vyskytlo aj u nás muselo by sa to skonzultovať s človekom z pľúcneho ,ktorý má skúsenosť s touto chorobou a jej rôznorodou klinikou aj čo sa očka na TBC a vplyvu týka....inak dočítal si sa niečo také ,že v poniektorých osadách je očko naďalej nariadené ,to nie je povinne sa zrušilo ,ale kedykoľvek ak je potreba sa očkuje...
@nikimax na urológii som bola dosť často ,takže u mňa to dehonestujúco nevyznelo a bohužiaľ nemôžem čítať knihu od každého lekára ,ktorý niečo vydá a nehovoriac ak ja niečo čítam na nejakú problematiku mám to rada aj skonzultované s iným odborníkom ,preto ma na škole mali veľmi radi lebo som sa pýtala ..takže do budúcna uvidíme.... 😉
@petot pockat. toto ma trosku uvadza do rozpakov. Pises ze vyrobca vakcin uvadzal v niektorej verzii svojho pribaloveho letaku fakt, ze NU sa mohli vyskytnut aj niekolko rokov po podani vakciny???!!! Tato info ma nejako rozpolcuje, definitivne sa citim schizoidne...teraz ako to ponat. Vyrobca vakcin ma vzdy pravdu- to je na jednej strane a na strane druhej, ach moj Boze, info o neziaducich ucinkoch po rokoch v pribalovom letaku.....Ako sa s tym vyrovnat?
@aristka 😉 on emigroval v 50-tych rokoch z byvalej DDR a sa zaoberal plucnou problematikou. mal atestacie z vnutorneho lekarstva. a neskor presiel tiez na kupelnu medicinsku starostlivost. 😉 takze roky v poslednom obdobi svojej kariery sa venoval len tomuto oboru.
takze ako mohol byt v praktickom styku s problematikou ockovania? u kupelnych hosti?
ako plucny odbornik /a nikto nespochybnuje jeho odbornost v ramci vnutorneho lekarstva / mal vediet,ake je dolezite ,aby populacia bola ockovana/aj proti tbc.
akoo si napisala,tak ten lekar je uz par rockov mrtvy.na sklonku zivota dostal funkciu v nejakom tom hnuti zaoberajucom sa kritikou proti ockovaniu.
takze je jasny jeho postoj . nebol to len nazor lekara.ale funkcionara v urcitom hnuti.
ale to neznamena,ze jeho nazor bol v tomto ohlade spravny.
@natas4 znevazovat pracu lekarov a ani si neprecitat knihu je hlupost, a k tebe len dodam "trafena hus zagagala" chytila si sa sama 😀
juj a to nebol vyryvacny prispevok,to bolo len hole konstatovanie na niektore pispievatelky ... tvoje osocenie o mojej hluposti beriem od teba ako poklonu...
@aristka Keďže deťom bežne navierali uzliny na krku a v podpazuší, prípadne im úplne zhnisali, znamená to zjavne, že mykobaktérie sa z miesta vpichu rozliezli. Ak sa rozliezli veľmi, a imunita bola veľmi slabá, tak deti skutočne dostali tuberkulózu kostí, očí, vnútorných orgánov, ako píšeš. Približne 1 dieťa zo 100000 sa rodí s primárnou imunodeficienciou, ktorá sa v tom veku nedá diagnostikovať, a takéto deti po očkovaní na tuberkulózu často zomreli. Boli to vedomé obete na oltár tohto očkovacieho programu.
@natas4 "vy tvrdite" na jednej strane a "ja tvrdim" na strane druhej ? Paranoja, alebo mesiassky syndrom ? Ale kazdopadne, ak chces byt dosledna tak do skupiny "vy tvrdite" musis ratat vyrobcu vakcin. Ktory tvrdi ze nu sa mozu objavit po rokoch. Takze nejaka skupina v ktorej sa nachadza vyrobca vakcin nieco tvrdi a ty tvrdis opak. Dakujem za info
@natas4 ty sa aj citas? Polovica tvojich prispevkov na tejto strane je urazliva. Das jednu aku taku vetu k veci plus 5riadkov balastu...
Link ti nedam, ja som reagovala na vetu co pisal petot, tam si pytaj link. Ja si to overovat nejdem, nepotrebujem. Na kazdu otazku existuje spravna aj nespravna odpoved. Clovek si vyberie ktorej bude verit podla toho ktorej verit chce. Mna tato debata zaujala len pre nelogizmy ktore sa tu opakuju na kazdej strane. Inak ako z matematickeho hladiska ma to nezaujima, nastastie.
@aristka toto o tbc ochoreni je lepsi clanok,staci si pozriet zaciatok
http://www.microbiologybook.org/Slovak/slovak-b...
@petot o ,ktorom roku tu ty hovoríš a to ,že detičky nám zomierali ,oni stále zomierajú a v tretích krajinách veselo na tbc a tak ako dala článok
@kbeata problém tbc je stále veľmi veľký a bude nám to tu neustále robiť problém a čo sa uzlín týka a iných problémov ohľadom očka ,tebe netreba nič vysvetlovať ,ty máš už aj atestáciu z pľúcneho odvetvia a vieš úplne presne ako všetko funguje aj lymfatický systém aj prečo sa niečo opúzdruje .... 😝
@petot Na vine neboli vakciny, ale ich nespravne pouzitie. Dnesny ockovaci kalendar je bezpecny a aj ucinny.
@petot Tuharskeho paveda. http://www.honeybadgerslobodavockovani.blogspot...

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu je ako fungovalo očkovanie proti tbc ,prečítať si aj diskusiu