(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@honeybadger neodpovedal si ake mas vzdelanie chalan... prosim Ta nevyjadruj sa k teme pretoze mas nedostatok vedomosti, skusenosti
@aristka To urcite nevyhlasia, lebo keby to ta situacia dovolovala, tak tam ta "zapadna civilizacia" uz davno prenikne. Ide o to, co napisala pectore - "keby tam bola pitna voda ...". Pitna voda tam je, len kvoli situacii aka tam je, ju nikto "tazit" nebude - a ziadne vakciny to z biedy nevytrhnu. Predpokladam, ze vsetci, ktori tam boli (aj nasi doktori) videli na vlastne oci ako to tam funguje - je to velmi pekne a zasluzne, ked chodia pomahat detom a civilistom - ale ta situacia je tam taka, ze v podstate zachranuju buducich vojakov alebo ich obete. V afrike nikdy demokracia zapadneho typu existovat nebude - to je dane historicky.
@tatko_bebe vieš čo či má alebo nemá vzdelanie v tom prvom stĺpci jeho posledného príspevku má pravdu ,čo sa týka komplikácii a následkov ,nie je to len o úmrtí ,to je napríklad taký mums ,proti ,ktorému sa očkuje ...
@mano5 preto som ti to napísala ,že je to záležitosť celkovej situácie v týchto krajinách a je také populistické tu tvrdiť keby dali vodu a nie vakcíny ,kto sa dostane k zdr.pomoci v tejto krajine to jest k vakcíne dostane sa aj k vode ,ale čo zvyšok obyv.tam nie je ani jedno ,ani druhé kvôli tej situácií,ale to my nevyriešime na to sme moc maličký a máme na to malú moc .....
@aristka Ja som o situacii v afrike - etiopii rozpraval (a aj som videl fotky a video) so svojim bratrancom, ktori tam chodil niekolko krat do roka aj na dlhsie obdobie ako zastupca jednej firmy. A to sa etiopia povazuje za jednu z civilizovanych africkych krajin - a neveril by som ako sa tam zije, keby som to nevidel na fotkach a nepocul o tom rozpravat cloveka, s ktorym som vyrastal. Moje zhrnutie (ze zachranuju buducich vojakov alebo ich obete) doplnim - bez vody a vzdelania su tam vakciny absolutne nepodstatne (neriesia ziadny problem). Pokial ja viem, tak nasi lekari tam chodia pomahat s klasickou liecbou a osetrovanim - nevozia a nepichaju tam vcelicky ako na beziacom pase.
@aristka inu diskusiu som ani necakala. ja napisem A a ty hned B, hned sa chytis niecoho, co je automaticky logicke, ale pre istotu to vytiahnes ako nejaku novinku. cakala som, kedy zacnes s cistym hlinikom. a je to tu. vyborne. chytila sa si. ja len stale rozmyslam, preco tu stale tocia tie iste reci, je to naozaj zacarovany kruh.
@tara hm... ja som nechcela vediet kde pracujes, ale co robis - si lekarka s 10rocnou praxou? imunoliogicka, chemicka? zaujimave ze mas problem toto zverejnit - aku skolu si vystudovala? taka tajnost?😀 prepac ale toto je smiesne...a odpisala si presne to co som cakala - cize si nikto kto si nieco precital na nete...☹
ja som manazerka a pracujem 7 rokov v IT, vystudovala som psychologiu, historiu a germanistiku😉 mam tu dost priatelov ktori o mne vedia omnoho viac ako ty - necitim potrebu zverejnovat svoje rodinne veci na anonymnej stranke, za svoju pracu a vzdelanie sa ale na rozdiel od teba nehambim😉
@dai mozes si mysliet co len chces. mozes si pisat kludne co uznas za vhodne. ja ta nepoznam a je mi naozaj jedno, co si o mne myslis. mysli si treba, ze som predavacka ovocia a zeleniny a mam obchodne uciliste. alebo si mysli, ze som lekarka a mam dve atestacie z anesteziologie. fakt si mozes mysliet co len chces. 😉 svoj titul, svoje meno a zamestnanie nebudem zverejnovat na ruzovom konovi 😉
@tara 😀 vzdelany clovek sa za vzdelanie nehambi a urcite si o tebe nemyslim ze si lekarka - nevyjadrujes sa tak a nepodavas ani take informacie - ano, myslim si o tebe ze si predavacka co si precitala tri linky na antivax stranke, pripadne tuto diskusiu tu😉
a verim tomu ze po tomto prispevku si to o tebe myslia viaceri😉 a ci to je tebe jedno alebo nie mi je ukradnute😉 len sa tu nehraj na cloveka so vzdelanim , ktore ta opravnuje sa bohorovne vyjadrovat, ked to tak nie je😉
inak znovu sa opakuje to co uz pred par strankami - okrem tanapy mam pocit ze vsetci antivax co tu vystupuju nevedia zodpovedat jednoduche otazky - akonahle chce niekto pocut fakty, dokazy, poznat co cloveka opravnuje k vyhlaseniam ktore podava etc. ... tak je bud hned oznaceny za ovcu, cloveka s nizkou urovnou ktoremu sa zasadne neodpoveda😉 ( preco asi... samozrejme ze preto lebo odpoved by dokazala nekompetenciu danej osoby vyjadrovat sa k otazkam ku ktorym sa vyjadruje😉 ) a podobne...
@tara 😀 nema, mas pravdu - este pred chvilou si sa nechcela znizovat na nejaku uroven - pritom ja som ti polozila normalnu otazku na ktoru ty nemas pre teba vhodnu odpoved, takze sa skryvas za nejaku pomyselnu anonymitu ( pracujem v IT , cez tvoju IP sa lahko da zistit kto realne si - keby ma to zaujimalo🙂 otazka znela ake mas vzdelanie a nie kto si pre lahsie pochopenie )
ako som uz spominala tak mi je jedno co si ty o mne myslis, ale za svoje vzdelanie sa na rozdiel od teba nehambim... ani za pracu co vykonavam😉
svojim poslednym prispevkom si sa znizila na uroven prostej urazky, sama si zarad kde sa teda asi nachadzas podla tvojho vazeneho cloveka, ktoreho si raz v zivote stretla😉
myslim ze sme momentalne uz dost off topic - ak chces zverejni svoje vzdelanie a nasledne ti hadam viac ludi bude verit, ak nie, tak si dalej kludne urazaj a vypisuj😉
Vcera som kvoli Tare a Artistke napisala dlhy prispevok o hliniku, ale som si povedala, ze uverejnit ho nema zmysel, ked je diskusia a tato tema tak emocionalne nabita.
Tak radsej uverejnim tieto dva linky, ktore nie su pre predavacky zo zelovocu (tym sa ich nechcem dotknut, iba treba mat zaklady bio, chemie a angliny!) ale bude sa zhodovat s mnohym, co Tara laicky vyjadrila (a tymto mi ide o fakty, aby ste sa mohli zorientovat - a nie o to byt na niekoho strane podla sympatii).
Prednasa a pise Prof. Exley, ktory je svetovy odbornik na hlinik v organizmoch, venuje sa tejto teme cely akademicky zivot:
http://www.bodycures.com/wp-content/uploads/201...
A trosku o tom (diagram+dolezita legenda k nemu), ako vedci nevedia, co sa presne s Alum adjuvantami v tele deje: http://www.keele.ac.uk/aluminium/research/alina...
@dai este jedna skusenost a viac nepisem, kedze je to uplne mimo temy. mozes si urazat kolko vladzes, ked to potrebujes.
raz som isla na konzultaciu k jednemu prof., kedze nemohol prist na katedru. zaujalo ma vtedy, ze nikde na dverach nemal uvedeny titul, iba jeho kratke meno a priezvisko. skromne, pretoze clovek s vlastnym nazorom a vhodnou mienkou o sebe samom sa nepotrebuje prezentovat tymto alebo podobnym sposobom. odvtedy pouzivam titul len tam kde treba a kde sa to vyzaduje. nas sused ma titul Ing. na pivnici, to tiez o niecom svedci a ma vypovednu hodnotu o tomto cloveku. preto mozes napisat, ze si ty alebo aristka studovala aj medicinu, pravo a jadrovu chemiu dokopy a budem Vas povazovat za rovnakeho cloveka ako toho, ktory vozi odpadky, pretoze aj to je velmi dolezite pre nas zivot. ak si myslis, ze vzdelanie robi z teba cloveka na vyssej urovni, tak sa velmi mylis. cloveka robia z teba len tvoje ciny. po VS som si myslela, ze mi patri svet a ze je to najlepsia investicia v mojom zivote. v praxi som vsak spoznala, co znamena titul a co naozaj cinnost, ktoru robis. ja som stastna a vdacna za pracu, ktoru robim, pretoze som si ju vysnivala. a ked budem chciet hovorit o mojej praci cudzim ludom, tak budes prva 😉 😉 😉 no a kedze pracujes v IT, tak si mozes zistit co len chces! 😉
@le4 linky som sem dala už dávnejšie aj ja ,ale v slovenčine ,aby to mohli čítať aj iné mamičky ,ktoré nie sú zdatné alebo neovládajú angličtinu a mňa nikto nemusí poučovať čo sa deje v tele z adjuvans a dokola tu hovorím ,že kedysi do nás boli dávané omnoho väčšie dávky a bordely ako teraz ,myslím socializmus ,a ako je možné ,že aj napriek znižovaniu alebo úplnému vynatiu niektorých látok ,na svete stúpajú alebo majú zvyšujúcu tendenciu ako je autizmus ,ktorý vo veľkom pripisujete očku a diabetes ,ku ktorým som sa tu niekoľkokrát vyjadrila a preto to nebudem opakovať ....prečo nám to stúpa ,nikoho netrápi ,že mamičky do seba ládujú hormóny ,že v jedle máme hormóny vo vode ,bol tu spomínaný elektrosmog ,čo je veľký problém a mnoho iných faktorov ....najľahšie je každú chorobu zvaliť na očko ako Nu ,ale prečo neustále zakrývate oči pred ostatným ,prečo nebojujete aj proti týmto veciam ,ktoré majú obrovský podieľ na našom organizme....
@tara pises to tak akoby si len ty mohla mat tento nazor a mna si uzavrela do toho druheho😉 podsuvas a manipulujes len preto lebo nechces odpovedat na jednoduchu otazku😉
keby si vedela ako funguje IT business tak by si napr. vedela ze tam titul ti je vies naco pokial svoju pracu nerobis poriadne... nikde som nenapisala ze si nevazim predavacku, ci smetiara - myslim si ze svoju pracu si robia urcite lepsie ako by som ju robila ja a jasne ze je ich praca prospesna... neviem ani kde si vycitala ze si myslim ze ludia so vzdelanim su nieco viac - to si ty napisala a tak sa aj vyjadrujes - cize tvoje ciny skor svedcia o tom ze si to myslis ako moje😉 ja som otvorene priznala ze nie som v tejto teme odbornik, zaroven ale pisem ze je to tema taka komplexna a zlozita ze je chore aby o nej poucovali ludia, ktori si o tom precitali par linkov na nete cloveka, ktory to studoval a ma patricnu prax😉
mna fakt ty ako osoba nezaujimas, ak by som mala potrebu o niekom nieco vediet, tak by to bolo o ludoch ktori mi nieco davaju a inspiruju ma😉 kedze ty len urazas a vypisujes nieco co si niekde precitala, tak ty do tejto skupiny nepatris, aj ked vidim zeby si asi rada, ked ma k tomu vyzyvas😀
budem rada ak tuto debatu ukoncime, nechce sa mi uz reagovat na tvoje manipulativne prispevky... uz som napisala, dala som jednoduchu otazku do plena, ty si na nu zareagovala agresivne, odpoved nemas, tak nechapem naco sa vobec bavime😉 ak chces rypat tak ryp do niekoho ineho, ak chces aby ta niekto potlapkaval po pleci, tak v tejto teme mas urcitu skupinku stale tych istych ludi istu😉
takze este raz, vsetko dobre a krasny den
@tara úplný súhlas.....snád sa k téme očkovania SVOJICH detí môžeme vyjadriť aj my - ich rodičia, bez ohľadu na to kde pracujeme...nechápem takúto úzkoprsosť a nadutosť..... 😝 Alebo najlepší rodičia so správnymi názormi sú lekári? manažéri? 😕 😕 Pokiaľ som si vedomá, toto forum je anonymné a má právo prispievať každý, kto je registrovaný a neporušuje pravidlá....
@dai na tomto fore si to isté, čo ostatní, žiadna nadradená bytosť.....obyčajný rodič, či sa ti to páči alebo nie.....Ale tebe sa to asi nepáči, však? 😅 😅 😝
@nikimax 😀 vidim ze si hned skocila na prispevok od tary... kde som ja pisala to co ona pise? ja som tu polozila otazku do plena na vzdelanie kvoli tomu ze niektori ludia sem hadzu neoverene, nepochopene informacie z netu a vyhlasuju ich za jedinu pravdu na svete...to co ona z tejto otazky vytvorila je jej vyfabulovana uvaha, ktorou chcela urazit ak si si nevsimla a ziskat si samozrejme podporu na svoju stranu, ked toho druheho oznaci za nadradeneho, arogantneho a podobne... ze jej ale na tuto jej manipulaciu tak vela mamiciek skoci som necakala😉
preco by som si myslela ze ty ako rodic sa k tomu nemozes vyjadrit? jasne ze mozes, ale bude to vduchu tvojho nazoru na vec a pravdepodobne nie vduchu faktov, kedze tieto nemas😉 nadradovala som sa v tejto teme nad niekoho? ak si to niekde videla tak budem rada ak mi posles info😉
@tara aj ja som rada ,že mám prácu ,na ktorú mám vzdelanie a vďaka mne a mojim kolegom a kolegyniam od upratovačiek, sanitárok ,sestier a bratov a doktorov a doktoriek a inému personálu ,ktorí sa zúčastňujú na diagnostike a liečbe pacientov ,chodí mnoho pacientov po tejto zemi ,ktorí by boli už dávno mŕtvi keby nebolo nás a SOM ZA TO VEĽMI VĎAČNÁ......

@petot "Ak nespôsobuje úmrtia, tak aj komplikácie sú nepravdepodobné." Na co som ti vypisoval tie komplikacie osypok? Hluchota, mentalna retardacia, obrna - na to sa nezomiera, tebe su tieto veci ukradnute, pretoze ty sledujes mortalitu, a podla teba nechat nakazit deti osypkami, fajne nech dostanu aj zapal pluc, zapal mozgovych blan, SSPE... Nemusia zomret, ale mozu. A ty ich chces jako vedome tomu vystavit, takto trapit, lebo teba zaujima len mortalita? A pre teba su dolezite len tie komplikacie, ktore sposobuju smrt? Ale tie, ktore nesposobuju a cloveka zmrzacia na cely zivot, to je fajn podla teba, ze?
Umrtia neboli, ale niekolko deciek bojovalo o holy zivot - 2013, Holandsko: http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.asp...
176 (14.4%) had complications including encephalitis (1 case), pneumonia (90 cases) and otitis media (66 cases) and 82 (6.7%) were admitted to hospital
Ty akoze popieras existenciu vaznych komplikacii pri minimalnej umrtnosti? Ty si uplne mimo, si pozri dalsie pripady outbreakov medzi neockovanymi v poslednej dekade v Europe. Aj s umrtiami, a nie len niekde mimo, v Europe:
Overall, with more than 30,000 cases of measles in Europe in 2011, 8 deaths, 27 cases of measles encephalitis, and 1,482 cases of pneumonia, most cases were in unvaccinated (82%) or incompletely vaccinated (13%) people.
France was the hardest hit, with over 15,000 cases of measles and at least 6 deaths last year, 651 cases of severe pneumonia and 16 cases of encephalitis.
http://pediatrics.about.com/od/measles/a/measle...
"úmrtnosť vyjadruje závažnosť ochorenia" - Ano hluche, retardovane deti, to nie je vazne, vobec ne... si uvedom, co tu trepes
Hovori ti nieco slovo prevencia? A jej dopad na zdravie ludi a ekonomiku v zdravotnictve? Po tych tvojich perlach silno pochybujem, ze vies, co to je..
"divoka teoria" na tvoj graf: "In the decade before the measles vaccination program began, an estimated 3–4 million people in the United States were infected each year, of whom 400–500 died, 48,000 were hospitalized, and another 1,000 developed chronic disability from measles encephalitis. "
http://www.cdc.gov/measles/vaccination.html
Ale ty by si v tom case neockoval, ze? Ty by si sa pozeral, jak ti kazdy rok umiera 500 ludi a by si sa len potlapkaval po brusku, jake to je dobre, sak predtym to boli tisice, co tam take male cislo, ani na grafe neni videt..