icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
8. okt 2013

@tanapeta ak by boli bio vakcíny všetci by sme sa len potešili a teraz čisto filozofická otázka ,myslíš si ,že autizmus u tvojho dieťatka by sa neprejavil aj napriek neočku keďže ide o vývojovú záležitosť alebo či nejaká choroba by nespustila neurologické problémy ,keďže tá predispozícia tam je....ako to je ,kde je pravda ...

aristka
8. okt 2013

@prevenar myslím zdravotné vzdelanie a neviem či a im chcelo prevárať každú kovovú ihlu ....

pectore
8. okt 2013

@tanapeta ako sa nakazy?... v autobuse... v nakupnom stredisku...je to aj kvapvockova infekcia... moze sa nakazit tak ako od kohokolvek...ci myslis ze male deti maju matky v karantene?

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
tanapeta
Odpoveď bola odstránená
pectore
8. okt 2013

@tanapeta 😀

zigzag
Odpoveď bola odstránená
aristka
8. okt 2013

@tanapeta ak to máte potvrdené ako následok očka prečo to nezmedializuješ ,televízie by sa o to potrhali a možno by vám to aj finančne pomohlo a nehovoriac ak sa autizmus nepripisuje očku boli by ste na slovensku prvý mediálne známy prípad a možno by to spustilo niečo veľké čo by viedlo k slobode v očkovaní na politickej úrovni ..prečo to nespravíš lebo tu je to len niečo do vetra a nepresvedčivé......

aristka
8. okt 2013

@zigzag pokiaľ viem je nás tu dosť mamičiek na materskej dovolenke na tomto koníku ,to by bolo keby nám účasť niekto platil ,len či by to toto fórum nezrujnovalo.....

zigzag
Odpoveď bola odstránená
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
aristka
8. okt 2013

@zigzag a kto potom platí tých AV fanatikov ... 😉

tanapeta
Odpoveď bola odstránená
aristka
8. okt 2013

@tanapeta a to je chyba ,lebo ak za niečo bojujem a mám to doma ,tak nemám čo riešiť a duplovane ak by to pomohlo k veci ....a mediálne známe prípady okrem anafylaktického šoku u mladého muža ,ktorý zomrel po nejakej antihistaminikovej látke a nejakého diabetu ,kde bolo vyjadrenie len mamičky postih dieťatka nie je toho moc a to nestačí a Av stránky to nie je medializácia ....

tanapeta
8. okt 2013

@aristka asi nemáš doma autistické dieťa, že? myslíš, že mám čas a chuť s ňou ísť niečo natáčať. Sa zobuď. A aká chyba? Moja chyba? Prosím ťa, ja tu nevnucujem svoj názor na očkovanie ako niekto..zas nepreháňaj.
Nemám chuť to medializovať a manžel duplom. A to že sem občas prispejem? To na veci nič nemení. A teraz nezabudni napísať, že keď nejdem, tak že to nie je pravda. Lebo vy zvyknete. Mám 3 deti, dokonca pracujem popri takému dieťaťu, takže ako fakt nemám chuť ešte niečo medializovať len preto, že 99% ľudí ako si ty aj tak mávnu rukou, že to tak nie je 🙂
Na tých čo mi na nich záleží varujem kade chodím. Kto si dá poradiť, tak som rada. Kto nie, jeho problém. Nepotrebujem presviedčať o opaku ako pectore denno denne, dlhodobo. Mne v podstate o nič tu nejde, preto sa ani nehádam. Načo? Ja nepotrebujem presviedčať ľudí aké je očkovanie prospešné a významné alebo ako je nebezpečné. Takže aká chyba? Ja nebojujem ako niekto. A milujem také príspevky ako si dala ten posledný ..nejakého diabetu. Ak ho raz schytáš tak nebude nejaký neboj...Niekedy trošku úcty k tým obetiam po očkovaniach by vám ozaj nezaškodilo.

tanapeta
8. okt 2013

@pectore len tak ďalej nahlasuj adminom 🙂 Ach joj 😀 😀

zigzag
Odpoveď bola odstránená
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
pectore
8. okt 2013

@tanapeta to nemusim ocividne to prekaya inym citatelom... 😉

zigzag
8. okt 2013

@tanapeta ved to, ze je to o nicom... ,, a co sa tyka tych albumov, ked schvalia juvenilku, tak albumy pomiznu,,, len to to uz bude davno vsetko v prdke....,

petot
8. okt 2013

@honeybadger Zvyčajne ak ochorenie spôsobuje ťažké komplikácie a následky, potom alikvótne k tomu v určitom pomere spôsobuje aj úmrtia. Ak nespôsobuje úmrtia, tak aj komplikácie sú nepravdepodobné. Ochorenie má širokú škálu závažnosti, od subklinického cez mierny, vážnejší, ťažký a smrteľný v rôznych formách.

Alebo si myslíš, že ochorenie je buď ľahké alebo smrteľné? Alebo že ochorenie ktoré spôsobí ťažkú meningitídu s následkami, nespôsobuje aj úmrtia?

Preto hovorím, že úmrtnosť vyjadruje závažnosť ochorenia, a to rozhodne lepšie než chorobnosť. Nádcha je časté ochorenie, milióny ľudí ho dostanú každý rok, a nikde žiadna panika (asi preto, že na trhu ešte nie je vakcína). Naproti tomu tetanu bolo v SR 7 prípadov za 20 rokov a ľudí striasa od hrôzy keď o ňom počujú. Takže čo je podstatnejšie, chorobnosť alebo úmrtnosť?

A keď už spomínaš USA, tu je graf vývoja úmrtnosti na záškrt, čierny kašeľ, osýpky a poliomyelitídu v USA. (Zdroj: Armstrong GL, Conn LA, Pinner RW. Trends in infectious disease mortality in the United States during the 20th century. JAMA. 1999 Jan 6;281(1):61-6. PMID: 9892452). Do grafu som pre lepší prehľad vniesol roky a zavedenie jednotlivých plošných očkovaní.

Neviem ako ty, ale ja tam vidím výrazný ústup dávno pred zavedením očkovania. Za predpokladu, že sa vakcinológovia neučili u Harryho Pottera, vakcíny nemohli ovplyvniť úmrtnosť ešte pred očkovaním. Alebo aj na toto už existuje nejaká divoká teória?

zigzag
Odpoveď bola odstránená
tanapeta
8. okt 2013

@zigzag to už nepíše ona teraz. Robí gramatické chyby, ktoré predtým nerobila. Už som to tu napísala pred chvíľou, ale šmahom blesku ma stihla nahlásiť. 🙂

zigzag
Odpoveď bola odstránená
kbeata
8. okt 2013

mne osobne sa po pectore zle cita,mna zavadzaju tie i a y,potom slovo so zlym pismenom ma iny vyznam,napr.mysli "nakazí",ale napise "nakazy",a este je to moc vsetko dlhe

miskap2111
8. okt 2013

@petot ty vieš aký je rozdiel medzi morbiditou a mortalitou? A prečo je sledovanie morbidity doležité? Ufff, táto diskusia sa fakt nedá čítať. Jeden hlod za druhým od tých, ktorým je medicína na míle vzdialená..

aristka
8. okt 2013

@tanapeta u mňa sa nemáš o čom dohadovať ,ja si myslím ,že my to máme prediskutované ,to že máš postih dieťatko ti nemám prečo neveriť ,ale bohužiaľ pokiaľ nevidím papiere a pokiaľ viem o tej diagnóze čo viem mňa jednoducho nepresvedčíš ,ale to čo som písala ako medializáciu ,je to možnosť ako veci zverejniť a povedať tvoju pravdu ,nič viac som tým nesledovala ....a slovo nejakého diabetu nebolo myslené ako irónia ,lebo fakt si nemôžem pamätať kde kto a aký rodič niečo zverejní a dokonca neviem či to bol chlapec alebo dievča s touto diagnózou a bol to len jednostranný názor od rodiča ,čo je u mňa úplne neobjektívna záležitosť ....

petot
8. okt 2013

@miskap2111 Poznám. A čo má byť?

aristka
8. okt 2013

@petot tie grafy sú mi na smiech rok 1900 to je vtip ,obdobie vojen ,ekonomickej krízy ,kto by už len v tej dobe robil nejaké štatistiky ,prepáč ,ale je to smiešne ,nehovoriac o tom čo je pre teba smerodajné a to čo hovorí
@miskap2111 .....

miskap2111
8. okt 2013

@petot Už si to stihol vygoogliť? Lebo po tvojich "štatistických výpočtoch" z leta, ktoré si dodnes pamätám ako si ich počítal, mi je absolútne jasné, že tebe metodika klinických štúdií nehovorí vobec nič.