icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
zigzag
10. okt 2013

@natas4 88 v druhom na zs 🙂

aristka
10. okt 2013

@zigzag to si vtipná ,každý špitál si robí svoju štatistiku chorôb ,tj každé odd.,ktoré sa posúva ďalej ,sú počítače ,internet a štáty sú komunikačne lepšie prepojené a nie je na svete veľký vojnový konflikt ako kedysi ... milióny židov nie sú je v koncentárkoch úpálených a vojaci neumierajú v tisícoch na frontoch ...jednoducho je hlúposť porovnávať túto dobu a kedysi a nehovoriac dobrá štatistika ,že to funguje je slovensko .....

honeybadger
10. okt 2013

@zigzag Si porovnaj ockovanych a neockovanych v tychto outbreakoch a to, ako dopadli:
http://honeybadgerslobodavockovani.blogspot.cz/...
Hygiena, kanalizacia, vyziva - chces mi povedat, ze to v Anglicku nemaju? Preco tam maju tie osypky teda?

natas4
10. okt 2013

@zigzag v roku 1988 bolo na nasom uzemi 34 ludi (deti) , ktori prekonali osypky, takze moze byt

natas4
10. okt 2013

nejde mi to skopcit, lebo nie som na pc, inak by som sem pridala aka bola chorobnost na osypky v jednotlivych rokoch

natas4
10. okt 2013

@honeybadger lebo su spinduri 😀

zigzag
10. okt 2013

@aristka mna spital nezaujima, nech si trazia zlateho stafilokoka aurelusa, 😀

aristka
10. okt 2013

@zigzag keby sa v 3 svete vyriešil tento problém a problém Hiv možno by sa znížil alebo vyriešil problém cholery ,brušného týfusu a možno s veľkým výkričníkom by sa znížila tuberkuloza ,ale zvyšok je otázne ,bacilom ,ktoré sa šíria kvapôčkovou inf. ,slinami je jedno či si umývaš ruky ,treba mať rúšky na ústach ,aby sme nepľuli ....

zigzag
10. okt 2013

@honeybadger a si bol niekdy v anglicku? a aj tak ja som nepisala o osypkach, ale skor o hep a hnackovych ochoreniach s tym mydlom, osypky su bezna detska choroba,... keby ockovanie nepotlacalo imunitu, tak nemusel byt z nich taky strasiak ako je teraz....

zigzag
10. okt 2013

@aristka presne to som myslela, ale co uz, hexa ide super na odbyt, tak naco sa zaoberat mydlom,

aristka
10. okt 2013

@zigzag tak to nechápem a odkiaľ sa majú robiť info ,kde sa liečia chorý ,čo má niekto chodiť po domoch a robiť domáce spisovanie a majú prikázať ľuďom ,aby nešli k dr. lebo bude sčítanie á denne napr.osýpok to je vtip ,alebo úplná blbosť ..vymysli patent ako sa majú robiť štatistiky a daj si patentovať ...

natas4
10. okt 2013

@sirinka pred zavedenim ockovania proti osypkam bolo chorych kazdorocne niekolko tisic deti, po zavedeni ockovania su pocty v stovkach a nizsie

aristka
10. okt 2013

@zigzag prenos čierneho kašľa nevyriešiš mydlom ,hlbokú ranu nevyriešiš mydlom a môžme ísť ďalej ....

sendy182
10. okt 2013

@honeybadger nebola som očkovaná proti osýpkam.....škoda že nemám môj očkovací preukaz.......odfotila by som vám moje očkovania ak mi neveríte 😉 😉 😉 .......sladší syn mi ho pred nedávnom skonfiškoval a tak som si ho opatrovala......asi rok 1985-6.......a mali sme ich skoro celá trieda.....
@honeybadger práveže očkovací preukaz bol oveľa čitateľnejší....... 🙂

sendy182
10. okt 2013

ináč vy ste ich nemali?????
@honeybadger
@natas4 😀 😀 😀 ...........

natas4
10. okt 2013

@sendy182 tak to muselo byt skor ako v 1985, 1986, mozno v roku 1984 😉 ..v roku 1985 boli 2 pripady osypok a v roku 1986 tiez dva pripady osypok...ak si sa narodila po roku 1969 urcite si bola ockovana proti osypkam...od roku 1977 sa ockuje dvoma davkami, do vtedy jednou

honeybadger
10. okt 2013

@sendy182 vpohode, ale ockuje sa od 1969, ako si tomu unikla, to ma nezaujima..

natas4
10. okt 2013

@sendy182 nie, ja som prekonala mumps, rubeolu a kiahne 😉

natas4
10. okt 2013

@honeybadger za sociku sa nedalo uniknut ockovaniu

sendy182
10. okt 2013

@honeybadger
@natas4 keď vás tu už mám treba preočovávať TBC a Tetanus ??????? u dospelých

natas4
10. okt 2013

@sendy182 ja som sa preockovat dala a nemala som ziadne NU 🙂

sendy182
10. okt 2013

@natas4 neviem po 10 rokoch........obe očkovania?.......som sa zabudla môjho dokiho opýtať

natas4
10. okt 2013

@sendy182 malo by sa po 10 rokoch, ale ja som to nestihla, tak ma musela dr.zaockovat 3x

sendy182
10. okt 2013

@natas4 no veď preto sa pýtam lebo ani ja som nestihla a zabudla a t ď 😉

natas4
10. okt 2013

@sendy182 nic sa nedeje, namiesto jedneho razu ta pichne tri x 😉

sendy182
10. okt 2013

@natas4 aháááá 😀 dík už budem pripravená

honeybadger
10. okt 2013

@zigzag Ockovanie "nepotlaca" imunitu. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11773551

zigzag
10. okt 2013

@aristka ale ani ockovanim 😀 kedze najvatsi vyskyt cierneho kasla je v ockovanej a preockovanej populacii, nesraduj, a pisala som ze to mydlo bolo na crevne problemy .... to bol iba priklad, na cirny kasel je dobry cibulovy sirup napr... 😅

aristka
10. okt 2013

@zigzag u mňa je podstatnú u čierneho kašla ,že sú chránené detičky maličké ,kedy nie je vyvinutý kašlací reflex a zatiaľ to funguje ...a problém mydlo v tretích krajinách tráviace problémy nevyrieši pokiaľ tam nebude čistá voda a my momentálne sme si všetci umývali ruky a dokonca dezinfikovali a črevnú chrípku sme od syna dostali všetci ,nedala som mu rúšku na pusu ...inak ty kojencovi dávaš cibuľový sirup 😖

zigzag
10. okt 2013

@honeybadger no co ja viem, pri ockovani sa stimuluje th2 a to automaticky vypne th1 co je prvotna bunkova imunita, ktora "chyta babily" takze prvtna bunkova imunita je potlacena na ukor "vyroby" protilatok ktore su stimulovane davkou hlinika vo vakcine, ktory je okr ineho nervovy jed, a drazdi imunitu neprirodzenym sposobom , hlinik sa v laboratoriach pouziva ako vyvolavac alergii u pokusnych potkanov(chudata) napr na mlieko,ked je sucasne s hlinom podane, mlieko, ci vajecny bielok, takto sa da vyvolavat alergia na cokolvek,,, takze tu mame dovod preco tolko vela deti ma zrazu alergie po ockovani,,,, tak neviem co je lepsie "ochranit" dieta pred obrnou,zaskrtom, atd.. ktora sa tu nevyskytuje par desiatok rokov, alebo vystavit dieta nebezbeciu, ze schyta alergiu, exem, cukrovku, autizmus, alebo neaky podobny neziaduci ucinok,,,