(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@7katka suspektný znamená podozrenie a ak nemáš znalosť ,prečo sa to slovo používa v medicínskej terminológii a čo to slovo obnáša ako ďalšie vyšetrenia ,konzultácie s odborníkmi možnú urgentnú operáciu pre podozrenie na niečo ...tak sa nevyjadruj lebo to čo si napísala je riadna hlúposť .....
@aristka moja zlata, ja som erudovana tak ako ty,ak nie viac, ostatni to pochopili,ako som to myslela, to slovo dokaze pouzivat v nemocnicnom prostredi i sanitarka nielen sestra a lekar v spravnom kontexte
/dane slovo a ine sa daju na nete vyhladat velmi lahko, inych ludi by som nepodcenovala
@7katka samozrejme, ze @aristka terminologiu chrli z googla, pokial ma hodit nejaky koment s jednoduchym vysvetlenim (lebo casto vo svojej praxi pocuje), tak drbne uplne laicky vyraz, ktory nevystihuje podstatu a vydava ho za doslovny preklad, lebo to proste tak vychapala z diania na operacnej sale
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-presne-znamena-hypotrophia/
@dazdovka mlady clovek, ktory sa rozhodne studovat medicinu dobrovolne, nie na natlak rodicov/lekarov🙂, ale z vlastneho presvedcenia pomahat druhym a ukonci studium, vie, ze to nie je len o praci ako takej,ale o empatii voci druhemu, ludskosti, pacientov nepovazovat len za dalsie cislo, ktore je odliecene, aby to poistovna zaplatila, ale ze je to clovek, osoba, ktora je odkazana na pomoc druheho, vzdelaneho, ktory mu chce pomoc, pohladi ho po ruke, usmeje sa, utrie slinu,prehodi pramienok vlasov, ked to sam nedokaze, nosi si pracu domov, nespi a rozmysla, ci spravil vsetko, co najlepsie,aby pacientovi pomohol pomocou novych dg. metod a liecebnych postupov, co s najmensi m poskodenim, NU, taky clovek moze sa hrdo pozriet druhemu do oci bez hanby, hlavne rodicovi,ktory bude pysny,ze zo svojho dietata vychoval slusneho cloveka s moralnymi hodnotami a uctou k zivotu
@dazdovka je ti si ,ale vzdelaná ,to nie je len terminol´gia z googla ,inak asi si si musela dať prekladač aby si vedela čo to znamená ,len v jednom je u nás rozdieľ ja viem ten preklad odôvodniť a viem kedy je to spájané s diagnózou a prečo je to s tou diagnózou spájané a čo to znamená pre daného človeka ,čo som tu už písala a ako to funguje a čo to obnáša spojitosť tohto slova a diagnózy ,všetko tu bolo popísané ,takže daj niečo múdre a nie čo si si musela dať do prekladača a nevieš v spojitosť s diagnózami odvôvodniť....
@7katka sanitárka nemá dôvod toto slovo používať ,ona nepracuje s diagnózami a nepodáva liečbu ,aby toto musela používať ,ak má znalosť je to jej plus ,ale nepatrí to do jej náplni práce ,majú svojej práce dosť a nie ešte riešiť diagnózy a veci okolo liečby ,myslím si ,že aj riedenie roztokov na dezinfekciu či pomôcok alebo prístrojov ,ktoré musia ovládať a neustále sa to mení je pre nich dôležitejšie ...takže zas je tu veľká znalosť náplne práce zdr.pracovníkov a pomocnej sily...
diagnóza je buď suspektná ,čo je podozrenie ,ale bo potvrdená diagnóza ...
@7katka akurat, ze takych je dnes velmi malo......a to som priamo pri zdroji ake deti a ako a za akych okolnosti idu studovat medicinu......s kolegynami sme sa zhodli, ze sa lekarom a nemocnici asi azcneme vyhybat......ako fakt....
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu máte celkom dobre popísané diagnostikovanie a je tam popísané aj suspektná diagnóza ,nech to cicušky vidia čierne na bielom ,keď sú také erudované a majú skúsenosti v diagnostike a liečbe ...kto čo nechápe cudzie slovo nech si dá translate a bude potom mudrcom alebo sa pýta erudovaných tu dám ...
@sorciera24 ja mam v okoli lekarov, ktori studovali, prave preto,co som pisala vyssie, nastastie, a ti,co studuju z inych dovodov to aj tak v nemocnici nevydrzia
@7katka ona nie je lekarka (aj ked sa tak rada nechava oslovovat 😀 )...ale to nevies, ze sestra vie vzdy viac nez lekar? lekar je specializovany "len" na nieco......a sestra ako vidis na vsetko 😀 omg..... esteze je erudovana 😀 boze, nemozem sa prestat smiat 😀
@7katka aj ja, ale je ich minimum....a popravde, este ti lekari zo starsej generacie za nieco stoja.....ale toto, co chodi na mediciny teraz..... (samozrejme aj tu su vynimky.......)
@nikimax absolutne s tebou suhlasím a vyjadrenia alice 107 su absurné a o ničom snaží sa so mna urobiť čo nie som a nečudujem sa že neverí realite možno sa nestretla s niečím takýmto ale vadí mi ako to komentuje príkladže ja som niečo prejudikovala a že som tu prezentovala že lekári niečo zatajujú a stale ma niečo s vnutromaternicovom vyvoju plodu to je pre nu asi priorita no ja nebudem na toto reagovať ona si to aj tak prisposobí ako chce a u mojej dcerky diagnostika trvá skoro 2 roky a toto je to že sa ťažko diagnostikuje čo je umelo poškodené a vieš čo je zaujmavé že pri niektorých vyšetreniach som sa absolutne nepýtala na vplyv očkovania a lekár mi to sam povedal a ešte som sa urobila sprostá a povedala som to nemyslite vážne pani doktorka že dieťa je poškodené očkovaním....odpoved bola ano a mame vela detičiek a stale ich pribuda ale alice107 to nepripustí že niečo takéto sa deje a radšej bude so mna robiť labilnu matku čo si vymýšla, s tym neurobim nič ludia su rozny a tebe dakujem za podporu a že vieš chapať druhých
@sorciera24 mala by sa mat na pozore, nevie, kolko tu moze byt lekarov a potom nema ani sajn, co je to vystudovat medicinu a ju aj v praxi realizovat
@honeybadger To je zaujímavé, že ti vadí "konflikt záujmov" u homeopata, ale sem prskneš článok napísaný vakcibarónom Offitom, ktorému na úspechu očkovania závisia desiatky miliónov dolárov, tomu máme asi bezvýhradne veriť 😀
Svoju útočnú prácu robíš pre teba typickým povrchným spôsobom, lebo si si na spochybňovanie vybral len jednu štúdiu, na ktorú si (nie veľmi vydarene) zaútočil.
@7katka trosku nechapem....teda uz chapem...sorry...
@honeybadger trepeš dve na tri a o čo ti ide prečo stale znevažuješ tuharského?davaš tu študie a podobné drísty povedz mi ty osobne si bol prpri tých štúdiach alebo si to zas len niekde obhjavil vyčítal alebo stiahol z internetu a predkladaš to tu ako svoju pravdu, toto maš asi zabavku zrejme sa usíš velmi nudiť
@sorciera24 myslela som tym aristku
@sorciera24 a ak ma ideš ohovárať a ideš znova robiť lov na čarodejnice čo ti ide dobre len bez efentu ,som ti písalala ,že som tá upratovačka.... 😀
@aristka ja ta neohovaram, to ze napisem fakt, ze si nie lekarka je ohovaranie? no to su mi veci.... a ako som pisala davnejsie, je mi uplne ejdno co si, kto si.....a prosila som ta o nereagovanie na mna......a ty furt nechapes.....
@kreativna tak nič na tu nikdy neurazilo ,ale to si mimo , to napíšeš sama na seba aj keby ste spolu niečo mali je mi to jedno ,nič na veci to nemení a neznížim sa k takýmto útokom čo si napísala ,je to tvoja vec ..inak sa aj hovorí trafená hus zagága ,ale ak si práve zagála je to tvoja vec a pre mňa info o ničom.....

@nikimax no vidím ,že o neurológii vieš veľmi veľa ...tak sa radšej nevyjadruj ..veľmi veľa neurologických záležitostí sa ukáže až vývinom a vekom ,to nie je žiadna novinka a neviem si predstaviť hospitalizované každé dieťatko do 6 rokov nonstop od bábätka lebo môže mať napr.autizmus ,čo nie je život ohrozujúca diagnóza a ,ktorá sa nemusí alebo aj neprejavuje od narodenia ...takže nerozprávaj o niečom o čom vieš veľké nič.....