(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka presne tak, cim to bude, skus sa zamysliet a preskumat napr. svoj slovnik....pekny vecer....
@dazdovka http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... ozrejmi si termíny .....
a myslím si ,že je to téma o očku a zas sa to zvrhlo na mňa a môj profil ..takže šup k téme 😉
@aristka mas obrovske medzery vo vedomostiach o fungovani zivych systemov, castokrat len melies to iste dookola bez pochopenia zakladnych suvislosti... Jedine co vies a to teda naozaj dobre dobre, odvolavat sa na google.. Trosku ta chapem, je to smutne s nasim vzdelavanim v zdravotnictve, fakt bieda 😔
@petot Ale clanok vakcibarona Offita sa opiera o viacero studii bez konfliktu zaujmov, narozdiel od toho homeopata, ktory sa opiera max o svoju penazenku.
A s mano5 sme sa bavili o tejto studii: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11023764 , ktoru Offit nerobil. A clanok toho homeopata som si nevybral ja, ale mi ho podhodil mano5. Ked nevydareny utok, tak to len z tvojej strany, opat..
@honeybadger Neodpovedal si mi, kde v tej studii boli tie neockovane deti.
To mi chces podhodit takuto kravinu akoze porovnamie ockovanych a neockovanych deti?? To akoze neexistuju neockovane deti, ktore su neockovane 5 rokov a porovnat ich s ockovanymi?? Daj teda inu publikovanu studiu.
Takze ked ten sukromnik uverejni takuto studiu je tam konflikt zaujmov a ked GlaxoSmith uverejni svoju studiu to uz nie je konflikt zaujmov?? Nadherne smiesne argumenty. Ale kazdy nech si vyvodi svoje zavery sam 🙂 .
PS: To je krasny priklad toho ako sa stavias k zivotu - LEN JEDEN MESIAC. Ale ja dieta nemam na jeden mesiac ani na 5 rokov. Ja ho mam min. na 18 a viac rokov. Preto je to pozorovanie toho sukromnika (mimochodom vsetci vseobecny lekari na SK su sukromnici) relevantne - pozoroval svojich 2300 pacientov po dobu niekolko rokov. NIE mesiac - niekolko rokov.
@aristka mne stačí o neurologií vedieť toľko, koľko potrebuje vedieť matka, ktorá má dieťa s neurologickými problémami, vzniknutými a potvrdenými po očkovaní.....ty si tu neni kompetentná posudzovať, kto čo vie a o čom, aj tak väčšina tu píše osobné skúsenosti a postrehy, len ty -zdravoťáčka tu píšeš zrejme za všetkých lekárov SVOJ osobný názor!! 😅 😅 Už som ti písala, že sa vyjadrím, ked budem k téme, tak sa láskavo znova do toho nestaraj, nie si tu moderátor....O autizme nevieš nič Ty, ked budeš mať za sebou aspoň zopár dní strávených non-stop (t.j. 24 hod. denne) starostlivosťou o vlastné autistické dieťa, ktoré sprznili vakcíny, potom zoberiem možno v úvahu tvoje komentáre....mala by si ísť robiť osvetu na odborné lekárske forum, ale vidím, že radšej budeš točiť a špekulovať o deťoch, ktoré si nikdy ani len nevidela..... 😝
@dazdovka prepac mi, ty si lekarka? ked vies posudit,ci niekto ma velke medzery vo vedomostiach lekarskej vedy?
no ak ano,tak mi iste odpovies na otazku,ktoru som tu do plena polozila pred nejakym dnom ohladne pediatrickej praxe a ockovania deti. 😉
ja nechapem ,preco ty a ine pisatelky tak velmi napadate tu pisatelku,ktora podla vyjadrovania jedina z vas nieco vie o praxi v zdravotnictve. je to pocit menejcenosti u vas,alebo co? nezda sa vam to nedostojne ,takto sa zhadzovat? lebo sposob ,akym vediete debaty je ozaj nie od ludi,co maju v medicine nejaku prax. tahate za kratsi koniec samozrejme.to predsa vidim aj ja,co nie som lekarka.
@alice107 ja sa tu nepasujem za odbornicku na medicinu, moj vyskum a prax vsak suvisi s medicinou, vysledky v mojom vednom odbore su smerodajne pre vyvoj diagnostickych pristrojov v medicine a diagnostiky celkovo, otazky na statistiku v pediatriii ti nezodpoviem, prepac. Prepac @aristka, nechcela som sa ta dotknut, nezdrzala som sa, hromadilo sa to vo mne uz dlhsie... Zas ked tu vidim dokola tie iste nicky, kde debata proste nefunguje, tak neviem preco som sa zapojila, bol to taky ventil, som prepracovana, muselo to ist von, sorry.
@aristka nerozumieme si evidentne.....ked sa dieťa narodí s nejakou vadou, zistia mu poškodenie (aj autizmus napr.) - je sledovanéééé v odborných ambulanciach.....ked je dieťa zdravé, nie je čo sledovať, na poradniach je vývojom v norme k svojmu veku, prospieva, očkujú ho, lebo je ZDRAVE, nemá kontraindikácie atd. ....až zrazu bác otočka, zmena povahy, prestane pozerať do očí, začne vrieskať a rúti sa k autizmu, o tom píšem.....ked je to po očkovaní.... 🙄 ked toto pozoruje jeho vlastná mama....nechci to zažiť...... 😒
@aristka ty inteligentná ženaa vysoko vzdelaná čítaš ako ostatný na teba reagujú, čo ty riešiš a každého sudiš a pytaš sa že toto forum jwe o teme ktora bola zadaná a nie o posudzovaní tvojej osoby a zamysli sa prečo posudzuju teba a na margo mojej osoby ako ma vykresluješ a reaguješ na moju osobu pozri si príspevky ved ty sa s každým hadaš a posudzuješ moje príspevky negatívne že nemajú žiadny prínus tak si pozri pod príspevkami komu sa čo páči ty doslova a dopísmena vyhladavaš žabomišie vojny a potrebuješ do bezvedomia rozoberať kraviny len aby si mala o čom točiť a aby si dokázala tvoju vzdelanosť to naozaj vyzerá že si niečo dokazuješ možno to neviem tak trefne vyjadriť al ty sa chytíš každej maličkosti a si chopná o nej točič na niekolko stran....prepač mi to ale tak to ja vidím aj ked som taka hlupa a lbilná a nevzdelana a neviem čo vetko ešte.......
@dazdovka Jeeej to je super. Tak, ked uz ta tu mame - videl som na trhu taky zaujimavy pristroj na diagnostiku ludskeho tela. Nie je volne predajny - len lekarom a zdravotnickym zariadeniam. Zevraj to vyvynuli rusi pre svojich kozmonautov a ten pristroj je absolutne neinvazivny - pouzitelny v bezvahovom prostredi. Je mozne takymto pristrojom diagnostikovat aj virusove ochorenia? Alebo inak - co vsetko sa da v dnesnej dobe diagnostikovat pomocou pristrojov? Zaujimaju ma hlavne tu tak casto diskutovane virusove ochorenia - osypky, mumps, rubeola, kiahne ....
@dazdovka ja som neziadala ziadnu statistiku v pediatrii. ale prakticke poznatky v odbore pediatrie co sa tyka ockovania deti. 😉
takze mi je jasne,ze s medicinou ako takou ani praxou v nej nemas ziadne skusenosti. co sa tyka pristojov a ich vyvoja je to skor technicka otazka . takze chapem,ze mi na moju otazku odpovedat ani nevies.to je o.k.
mna prekvapila tvoja neadekvatna reakcia na aristku. preto som aj reagovala. kedze samozrejme mozes vidiet ,ze prave ona podla sposobu konverzacie ma prax v zdravotnictve.
je jasne,ze v debate laikov s odbornikom laici ked sa snazia vyvratit nejake tvrdenia odbornika,tak to dopada len smiesne a trapne pre tych neodbornikov. hlavne ,ked sa snazia zosmiesnit niekoho,kto vie ,o com pise narozdiel od nich. a o tom to cele je
na to som chcela poukazat.
@7katka isteze. kedze si lekarov vyberam a viem im polozit adekvatne otazky a hlavne je medzi nami vztah dovery .kedze viem,koho som si vybrala.je tom,ci ste s lekarom partneri v zmysle klient a poskytovatel sluzby.
kde som sa stretla s pokusmi nepravdivo podat informacie boli veci pravneho konania.kde jedna stranka si nasla lekara,ktory v jej prespech sa snazil skutocnosti dat od ineho uhla pohladu,ako v realite bol. a ver ,ze to neboli sudni znalci,co sa snazili klamat.
@mano5 Tak teda kolko z tych studii, o ktore sa opiera Offitov clanok, je financovany GSK? Ked uz to tu vytahujes? No dokaz svoje tvrdenia.
Ta studia, na ktoru sa ja aj Offit odvolava hovori o tom, ze nie je rozdiel v "chorobnosti" deti v tretom mesiaci zivota medzi zaockovanymi a nezaockovanymi - cize ziadna imunosupresia jeden mesiac po ockovani, v tretom mesiaci zivota dietata nehrozi. Nic viac, nic menej. Tu studiu som vytiahol preto, lebo Tuharsky tu spekuluje, ze ockovanie sposobuje imunosupresiu.
Ty si sem podhodil clanok homeopata, ktory hodnoti vyskyt napr. astmy, inych alergickych ochoreni alebo diabetu. Takze 2300, niekolko rokov? A to este nevieme, ci si to nevycucal z prsta.
astma a ine alergicke ochorenia vo veku 8-12, 671 neockovanych vs 1201 ockovanych v prvom roku DTP-IPV vakcinou:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16368169
Zaver: The DTP-IPV vaccination was not related to reported atopic disorders at primary school age.
MMR-ka: We included five randomised controlled trials (RCTs), one controlled clinical trial (CCT), 27 cohort studies, 17 case-control studies, five time-series trials, one case cross-over trial, two ecological studies, six self controlled case series studies involving in all about 14,700,000 children and assessing effectiveness and safety of MMR vaccine.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22336803
Zaver: Exposure to the MMR vaccine was unlikely to be associated with autism, asthma, leukaemia, hay fever, type 1 diabetes, gait disturbance, Crohn's disease, demyelinating diseases, bacterial or viral infections.
Diabet: Our study population consisted of 2,385,102 individuals followed for approximately 7,644,098 person-years of service. This included 1074 incident type 1 diabetes cases.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22075092
Zaver: We did not find an increased risk of diagnosed type 1 diabetes and any of the study vaccines.
Cize narozdiel o tvojho homeopata, toto su vacsie studie, publikovane v odbornych casopisoch. Kolko z nich je zaplatenych GSK? No kolko?
Keby si cital moj blog, nemusel by si odomna pytat ziadnu studiu. Su tam uvedene aj dalsie..
http://honeybadgerslobodavockovani.blogspot.cz/...

@sorciera24 toto je anonymné diskusné fórum ,preto na to čo robím nereagujem a neviem ,kto tu čo robí a ani to neriešim ,len nechápem prečo mňa tu stále beriete do pusy,čím to bude 😝