(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@siska53 aj ja som verila, pokiaľ mi lekári vďaka očkovaniu nezmrzačili dieťa.
Pre všetkých http://www.badatel.sk/kpm/ockovaci-skandal-sud-...
my sme tiež jasný dôkaz toho, že jednoducho táto skutočnosť je
@tanapeta pozri, ja viem, ze ockovanie nie je na 100% bezpecne a chapem ta, aj ked samozrejme sa neviem na 100% vcitit do tvojej koze, tak ako som nevedela uplne vciti do otcovej, ked podpisoval suhlas s mojou operaciou.. Viem to az teraz, ked som sama matka a maly asi bude musiet ist na vyber nosnej mandle.. Ani operacia nie je bez rizika a mnohi sa nepreberu.. Napriek tomu je to mensie zlo( menej umrti) ako ked vsetkych nechame tak.
Ale verim, ze aj ja by som reagovala ako ty, ak by sa nieco stalo mojmu dietatu, nech je to uz ockovanie alebo cokolvek ine. Minimalne by som bola opatrna alebo sa nehorazne bala.
@tanapeta to ti zas verim...len zas.. moj dedko po mumpse uz nikdy nepocul na jedno ucho.. a pol roka chodil s opuchom.... to bolo dakedy koncom 50. rokov, schytal od mojej mamy...
vies, fakt nikdy nevies, co je spravne..pre mna je to ako ruska ruleta.. u nas by to bolo tak, ze nedam zaockovat, just daco schytaju aj s komplikaciou..
a ver, ze odkedy maly schytal kliesta, som mala nervy az do uplynutia inkubacnej doby. ale nasa chzba, mysleli sme, ze sprej bude ucinkovat dlhsie..
ja zas nie som ockovaci fanatik, ani nikoho nebudem presviedcat, ja len sa snazim pochopit obe strany a naozaj nenutit nikoho, nech sa kazdy rozhodne sam. ja viem, stat nam nedava moznost vyberu..
a zas poznam dochodkynu - detsku lekarku, ktora si zazila epidemie osypok, ta nam ockovanie rozhodne odporucala..
ja som sa teraz bavila i s imunoalergologickou na temu tbc vakcina a alergie. ta mi povedala, ze tbc vakcina nesposobuje alergie ( ano, ine veci ano, moj maly mal zahnisanu ranu, dvakrat vytlacanu), ako som citala, lebo to je bakterialna, alergiu vyvolavaju virusy a teda i virusove vakciny alergiu vyvolat mozu. cize aj akakolvek virusova choroba moze (nemusi) spusit alergiu. Riesime totiz, ci maly ma alergiu, alebo je a tym len nestastna mandla a u malej to vyzera na zuzeny slzny kanalik, s ktorym sa narodila, kvoli comu dost casto v noci chrapka.
@siska53 pre mňa by to bola ruská ruleta keby bola epidémia tých chorôb a vtedy by som trebárs neočkovala. Aj keď ja samotnému očkovaniu neverím, že chráni, keďže veľakrát samé spôsobia tie choroby a v poniektorých príbalových letákoch ako nežiadúce účinky sú samotné choroby.
Vieš ono je to smiešne očkovať nebezpečnými vakcínami celé ľudstvo len kvôli prevencii proti chorobám, ktoré už dávno nie sú. A nevrav mi, že nie sú len vďaka očkovaniu. Pretože nie je na mieste porovnávať život v dnešných hygienických a stravovacích podmienkach s týmito podmienkami v čase výskytu daných chorôb. Neporovnateľné. Chcela by som vidieť ako by boli tie choroby, keby mali vtedy taký prístup k strave (k takej rozmanitej od výmyslu sveta) ako my teraz a takú hygienu ako my teraz. Potom by som im uverila, že jo pomohli vakcíny.
maminky čítajte : Očkovací skandál: Soud potichu potvrdil autismus z MMR vakcíny - http://www.svetkolemnas.info/novinky/zdravi/286...
@tanapeta ano,hygiena odstrani niektore choroby,ale dovolim si tvrdit,ze kvalita potravin bola kedysi omnoho lepsia,nakolko nebola kontaminovana toxinmi,ktore produkujeme a potraviny neboli modifikovane,ani prepchate eckami.len zas niektori sa prepchavali,ini zas skor trpeli hladom.
Choroby tu vzdy boli a aj budu, ludia v minulosti (pravek, stredovek) lieky ani ockovania nepoznali a aj tak populacia pomaly stale rastla...len to slo prirodzenym vyberom "silnejsi prezije", ten odovzdal zdrave geny dalej atd...strava vtedy a dnes sa ani neda porovnat. DNes mame ockovania a lieky, planeta je preplnena ludmi,...no nic pekne nas necaka 😕 😔
@nanny23 no už som čakala len nejaký eshop ...už som to niekde čítala s tým ,že tam bola ponuka eshopu ..inak tiež to dala nejaká maminka ,ale v inej téme ....čo sa toho týka ,ty vieš ako pracujú súdy v USA a vieme niečo o tom prípade ,aj na slovensku spravia z vrahov nevinných ľudí,ktorí behajú po slovensku a podvodníkom sa musíme všetci skladať na odškodné lebo on napr.čisto krásne na papieri obral štát na daniach a naša súdy mu pokrivili renomé .....takže ako to bolo v tomto prípade.....
@tanapeta očkuje sa proti chorobám ,ktoré sú .....a čo sa táka ako by to bolo aj napriek hygiene a strave ...choroby by sa šírili tak či tak ,padali by za obeť slabý jedinci ,možno deti ľudia v produktívnom veku tak ako to bolo pri španielskej chrípke ,rakovina leukémia by bola tak či tak ,neurologické poruchy a choroby tak či tak,lebo to životné prostredie ako kedysi nevieme vrátiť a keby sme aj vrátili tá čistota vzduchu by nás asi zadusila .....
Ja len v skratke.... pridávam stránku .. http://ona.idnes.cz/rozhovor-o-negativnich-vliv...
Určite nedávam zaočkovať....skončili sme pri HEXA vakcíne a MMR určite nedávam zaočkovať...a odporúčam si prečítať tento článok hlavne je tam písané o detskej obrne, čiernom kašli..... 😉
....a hlavne je tam písané, ako sú vakcíny vytvárané, nie sú absolútne skúšané a samotní doktori nedokážu povedať, čo všetko tá vakcína ešte obsahuje....a hlavne, že vakcíny nezaručujú absolútnu imunitu, viac ochorelo na tie choroby po vakcinácii, a potláčajú choroby do puberty kde sú viac nebezpečné...preto sa volali: rubeola, osýpky, mumps,..... bežné detské choroby lebo dieťa ich najlepšie zvládlo v detskom veku.....ja som si prešla všetkými chorobamy tak isto ako môj brat....mama si nepamätá, že by sme mali komplikácie...a imunitu máme doživotnú....moje obidve deti prekonali ovčie kiahne...dcérka ich priniesla zo škôlky a dostal ich aj náš synček, ktorý mal vtedy 5 mesiacov....zvládol ich najlepšie zo všetkých okolo nakazených detí...úplne v pohode, dokonca bez teploty...kamoška dala zaočkovať syna proti kiahňam, na nátlak svokrovcov a odvtedy má jej syn opary, ostal náchylný a každú chvíľu ich má....dovtedy vôbec nič...
@veronncek1 Prečítaj si niečo aj o autorke, reakcie na jej liečbu v Čechách v diskusiách na českých fórach. Popísalo sa aj tu o nej toho dosť. Dobré a aj nie veľmi dobré. Nie je to tak jednoznačné, ako sa vyjadruje.
a ešte jedna vec....kamoškina známa dala zaočkovať dcérku vakcínou MMR, hneď nato dostala ťažkosti, má potvrdenú cukrovku....doktorka sa jej v BA pýtala, či ju dali zaočkovať, ona na to že áno....tak jej nepriamo povedala, že to spustila vakcína....v rodine nemajú žiadnu cukrovku...dovtedy bola úplne zdravá, nemala žiadne ťažkosti... ☹
@kvieta Ono každý má neaké to plus či mínus....a chcem ešte dodať, že vakcína MMR je momentálne na súde, takže aj keď odmietneš dať zaočkovať, nebudú ti dávať pokutu....kamoška nedala zaočkovať a doktorka ju nemohla pokutovať, pretože sa to súdne prejednáva, hlavne kvôli tomu autizmu a cukrovke...
@veronncek1 Nie je to úplná informácia, doktori nepokutujú, skús si o tom viac zistiť. V tvojom podaní je to zavádzajúca informácia.
@veronncek1 a ešte ma udivili pri našom synčekovi, tak od malička sme mu dávali med agátoví, a úplne super, nič mu nebývali, aj našej dcérke sme ho dávali, on sa môže dávať od malého malička, nikto z nás nie je alergik na med....a ako absolvoval tri hexa vakcíny....tak prednedávnom sme mu dali med, už nie agátový a dostal alergickú reakciu, vyhodili sa mu puká a preháňalo ho tak že mal otrasne vyparený zadoček a všetko dookola....no hrúza, zistili sme,že mu to začal robiť med....takže náš syn začal mať alergiu na med...a to viem, že naposledy sme mu dali med pred pol rokom...a teraz takáto reakcia...
@kvieta no nie je to zavádzajúca informácia, pretože teraz išla kamoška s dcérkou do poradne po 15 tom mesiaci a odmietla očkovať a doktorka jej povedala, že v poriadku,ale pokutovať ju zatiaľ nebudú, tak isto aj jej kamarátka odmietla a tiež ju nepokutovali....takže asi tak...
@veronncek1 veď ja viem, že to doktori nepokutujú, ale povedali jej, že pokutovaná nebude, keď to nahlásia....
Stanovisko ÚVZ SR:
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
To stanovisko,ktoré si sem dala, bolo z augusta....ja hovorím o aktuálnej situácii....že momentálne nepokutujú keď nedáte zaočkovať MMR, v týchto dvoch prípadoch zatiaľ nepokutovali, kamoška bola pred dvoma týždňami....takže to mám za čerstva...proste ich nepokutovali....Momentálne v Amerike tiež súd uznal, že ten autizmus bol spustený vakcínou MMR, a bol to presne Priorix 1, a presne týmto priorixom 1 očkuje aj u nás doktorka...
@veronncek1 čo sa týka toho očka a diabetu ak nevieš viac okolo ,tak toto je len tvrdenie a aby vznikol diabetes treba viac ,nie len očko ..,ale to tu nebudem vysvetlovať ....a čo sa týka medu ,čo tak si zistiť od vášho dodávateľa ,čo neliečil včielky ,čo im dával ,atb ,čo je normálna prax a duplom tieto posledné letá sú dosť veľké zaberáky na včielky a prírodu ,že im stúpa chorobnosť a duplom ,že sa nedá povedať agátový meď už nie je agátový ,ale zmiešaný a najmä toto leto ,keď kvitlo všetko naraz ....a to nie je z mojej hlavy máme skúseného včelára dodávateľa ....takže ak sa ti to bude opakovať ,treba sa info o tom čo som písala a potom budeš vedieť ,ktorým smerom sa uberať a tj.alergiou....
@veronncek1 a o tom súde a uznaní ,máš niečo hore napísané ,inak vieš ako pracujú americké súdy .... 😉
@veronncek1 paneboze a to kolko mal, ked si mu zacala davat med??? Ved med je alergen, navyse sladky! Mojej 19mesacnej med nedavam v ziadnom pripade, ani medovicovy, ktory je vhodny aj pre alegikov.
@veronncek1
Med, kukuričný sirup a iné sladidlá tvoria potencionálne a akútne riziko pre dojčatá. Neškodné dospelým pre zrelú osobnú kyslosť žalúdka, botulínové výtrusy sú často prítomné v prostredí a patria k niekoľkým baktériám, ktoré v mede prežijú. Pretože žalúdočné šťavy dojčaťa nie sú dostatočne kyslé, konzumácia medu je ideálny spôsob pre botulínové výtrusy ako začať rásť a produkovať dostatočné množstvo botulotoxínov na vyvolanie botulizmu u dojčaťa.
Preto sa neodporúča podávať med alebo iné sladidlo deťom mladším než 18 mesiacov. Až keď dieťa začne prijímať pevnú stravu, začnú byť žalúdočné šťavy dosť kyslé na prevenciu rastu spór (výtrusov).
Opatrne pre ľudí vyčerpaných a preťažených stresom, pre tehotné ženy a pacientov, ktorí trpia nedostatočnosťou srdca či obličiek a pre diabetikov.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Med
Môj dedo bol včelár, na mede som odchovaná, moja dcéra taktiež, ale prvý-x som jej opatrne dala med v 2r., propolis v 3r.
Ľudia väčšinou o mede vedia iba to, že môže spustiť alergiu. No nie je to jediná vec, ako vidíš. Takže nepripisovala by som všetko očku😉
@kvieta Neboj ja som bola odchovaná tiež na mede, a máme tu spoľahlivých medárov a viem, že med agátový sa môže dávať detičkám určite mladším ako je 18 mesiacov, môj syn je normálnu stravu, takže som mu dávala med agátový, nič mu nebolo, viem veľmi dobre aký je med alergén.....moja dcéra jedávala tento med od malinkata....teta včelárka nám ho vždy dávala zadarmo, pre dcérku....a keď sa narodil náš syn, tak nám pribalila pre malého...takže on nemal absolútne žiadny problém....až teraz mu dal manžel kvetový med a stalo sa to čo som opisovala....takže asi tak...
@siska53 ja viem, že med je alergén, a med agátový sa môže podávať maličkým deťom, obidve deti ho výborne znášali....a viem že med je alergén...
@siska53 A ako vieš, že lekári očkujú svoje deti? Si si na 100% istá, že ich očkujú proti všetkému???
@kvieta ešte sa chcem opýtať, že nepodávať deťom mladším ako 18 mesiacov, až keď začne prijímať pevnú stravu....to si protirečí....moje dieťa je pevnú stravu veľmi dávno...

@norwayka nie nepoznam osobne take dieta, tak isto ako nepoznam osobne dieta, ktore by po ockovani malo vazne NU...len som reagovala na ten nezmysel ohladom "osypkovej " epidemie v BA skolke