(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka to nemal z agátového medu....a ten druhý med nebol od tých samých včelárov,ale tiež od kvalitného včelára....ja hovorím, že dostal alergiu na včelí med, v podstate alergickú reakciu, prudšiu....a rozumiem tomu,že medy sa fušujú, viem aj že na včely bolo toto počasie zaberák.....a určite navštívim alergológiu....ja len hovorím, že u nás v našej obsiahlej rodine nikto nie je alergik na med...a malý donedávna nebol.....naša dcérka v pohode ten med jedla.....a to tiež musím povedať, že v jeden a pol roku sme s nou boli na alergologii lebo sa mi nezdala, a potvrdili jej že je alergická na pele a trávy....tiež som s ňou dovtedy nemala problémy....ale s medom nemá absolútne žiadny problém....jedáva ho doteraz, teraz už ten klasický...a poctivý....asi tak.
@benyse no presne.....neriskovať tak ako keď riskujeme keď dávame očkovať.... 😉
OK dievčatá, ďakujem za informácie o mede.... 😉 .... nič nemení na veci, že som proti očkovaniu .... to o tej reakcíí bola vedľajšia informácia.....ktorá nemusí byť spôsobená očkovaním, len som napísala, čo ma trochu znepokojilo u môjho syna.....takže nepotvrdzujem to len som nad tým uvažovala, ostatné veci sú založené na fakte, čo sa týka mojej kamarátky, o ktorej som písala....som presvedčená, že očkovanie nie je menšie zlo....je to ZLO....a samozrejme ja tu nebudem nikoho krvopotne presviedčať o svojej pravde....tak isto sú tu mamičky, že je to pre ich detičky to lepšie ako ich neočkovať.....neberiem vám to, všetci sme dospelí....ja som proti...... 😉
@veronncek1 neviem, preco do toho miesas ockovanie. Inak vsetkym, vseobecne, co neockuju, odporucam jedno. Pozriet si hociktore stare zaznamy matrik, dajme tomu, tak spred 100 rokmi. Co tam najdu? Vela, velmi vela mrtvych deti..dovod smrti? dnes uz banalne choroby...cierny kasel, osypky atd...tiez som bola dost sokovana, ked som tie zaznamy videla, snad kazdy 5. mrtvy bolo babätko do 1 roka. Tak teda neviem, ak sa rozhodneme vsetci neockovat, tak sa nam tieto casy vratia-chceme to naozaj? Ja neodsudzujem nikoho, kazdy nech robi podla vlastneho uvazenia a rozumu-ci ockuje, ci nie, je to jeho vec. Len by si to vsetci mali uvedomit, ze pred 100 rokmi to vyzeralo uplne inak aa ockovanie zachranilo tisice ak nie miliony zivotov.
Clovek moze ostat alergicky hocikedy...niekto ma alergiu na travy a pele od malicka, niekto od puberty, niekto od dospelosti...hocijaku alergiu moze jedinec ziskat hocikedy....
Sa tu fakt bavim ako za vsetko moze ockovanie a zaroven v skupine nesuhlas s ockovanim si mamicky vymienaju skusenosti ako ich neockovane deti maju alergie a exemy 😀 to urcite preto, ze ich matere boli ockovane ! 😝 😀 😎
@benyse a ty čo tu miešaš štatistiky z pred sto rokov???? ja hovorím, že som proti a je to vyriešené....čo tu skáčeš do mňa? nikoho tu nepresviedčam....a tie tvoje štatistiky si čítaj doma deťom, ok?
@benyse aj hygiena pred sto rokmi vyzerala inak, aj ekonomika......že?
@natas4 samozrejme máš pravdu, preto som aj napísala, že mohlo to podnietiť tak isto to mohol len dostať....teraz je počet alergikov vysoký, takže to som len tak na okraj podotkla.....
@benyse pred 100 rokmi aj kanalizácia bola tabu, všakže? hygiena v takom rozmere ako je teraz? kdeže..
O potravinách nehovoriac. Mohli by sme porovnávať len v prípade ak by hygienické a potravinové podmienky vtedy a teraz rovnaké. ono je to neporovnateľné.
Ale však za všetko môže očkovanie, samozrejme. To, že teraz ideš na WC a splácneš pitnou vodou to ne nepatrný rozdiel, že aj tá pitná voda nebola taká čistá ako teraz. To nik nevidí. Ono len to očkovanie môže za to, že choroby nie sú. Jasné.
@benyse a inak na druhej strane, prečo by som do toho nemala miešať očkovanie??? tomu nerozumiem....ale v poriadku....si za očkovanie ok....tak si....ja nie a je to ok....
@kbeata no ale tak chápeš? ja tam napíšem niečo o alergickej reakcii na med, že to mohla podnietiť vakcína, ale aj nemusela, a hneď útočia ako včely 😀 .... a tie štatistiky spred 100 rokov ma zrazili na kolená.... 😎 😉
@benyse citujem ťa: "dovod smrti? dnes uz banalne choroby...cierny kasel, osypky atd.. " tak keď sú to dnes už banálne choroby, tak prečo by sme mali očkovať proti banálnym chorobám???? Nemali by sme očkovať radšej proti smrteľným chorobám?? Urob si v tom poriadok, aj v hlave, kedže sama tvrdíš, že pred 100 rokmi sa na ne umieralo, dnes sú teda banálne, tak kde a kedy nastal ten rozdiel?
@veronncek1 a ide o to, že ja nedávam všetkú vinu očkovaniu, len v tejto dnešnej situácii, či sociálnej, či ekonomickej, neverím,že nám chcú len dobre....proste očkovaniu neverím....a aj pre to, že malý ťažšie znášal očkovanie....a to doslova....normálne sme sa s manželom naľakali...a to môj manžel zase neverí všetkému, berie všetko tak ako ide...ale toho sa zľakol....a ver v dnešnej dobe niečomu alebo dokonca niekomu....
@veronncek1 a čo mal po očkovaní malý?
@tanapeta vieš čo takto ti poviem, keď sa dcérka narodila tak tá si prešla všetky očkovania okrem prevenaru...a tá bola ok, chvalabohu....no malý je odmalička citlivejšie dieťa, pri prvej hexe celkom ok, po druhej už býval dosť plačlivý,veľmi nekľudný a mal teploty....no po tretej, už mal dosť vysoké teploty, veľmi nekľudný, uplakaný, a trvalo to skoro tri týždne, a dva týždne mu len tak vyskakovala teplota, dva dni nič, na tretí deň teplota, tri dni zase nič a takto sa to opakovalo....nechápala som....no chvalabohu to prestalo....a to som nedávala očkovať proti pneumokokom, takže bol o tri očkovania odľahčený....ktovie ako by to znášal aj s nimi....
@veronncek1 proste sa správal tak inak,môj manžel si to dosť všimol, že niečo sa s ním v tej dobe dialo, a nebolo to nič príjemné....fakt som sa vyľakala...obidvaja sme boli vyľakaní 😕
@veronncek1 MMR mal? Lebo my po MMR katastrofa
@tanapeta no teraz mal 15 mesiacov a nechcem dať....určite ju nechcem.....fakt.....ako mám strach....proste nechcem a keď už ani môj manžel nechce tak to už duplovane....normálne teraz máme ísť do poradne a povedal, že ide so mnou a radikálne MMR vakcínu zmietne zo stola 😀 a vy ako ste to znášali? No ako som písala, tá kamoškina kamoška, jej malá cukrovka.....a tá doktorka jej to potichu potvrdila...že je to po MMR....takže tá kamoška nedala a ani moja kamoška nedala...proste strach...
@veronncek1
@tanapeta a momentálne je malý chorý....
@veronncek1 my celkovo bez teplôt. Do 1,5 roka všetky očkovania a potom MMRka. Nasledovala úplna zmena správania vo všetkom, či v jedení, či celkovo v správaní, hraní sa. Komplet začali autistické prejavy, prestala rozprávať..atď..je toho ďaleko viac a nakoniec aj autizmus diagnostikovaný a následne aj potvrdený, že bol následkom očkovania a že očkovanie ako také bolo štartér a regres u malej nastal po zaočkovaní. Takže odvtedy neočkujem ani jedno z mojich detí a ani nebudem. Ten sajrajt nech si dá do tela, ten kto chce
@tanapeta pre Boha živého!!!!!!!!!! nechcem tu nadávať,ale d...m ich špinavcov bezcharakterných....h....y jedni....naočkovať to im v stonásobnej dávke.....
@tanapeta vieš čo,normálne mi prišlo zle......chceš pre svoje dieťa to najlepšie a tie špiny využijú tú najslabšiu stránku každého rodiča....a to je strach o svoje dieťa.....
@veronncek1 ale ano 😉 ,vela ludi nevie alebo co,ze kazda vakcina nabura prirodzeny chod imun.systemu,ze zacne th1a th2 pracovat inac,tomu aj treba pripisat rozne alergie 😒 ,ze vakcinacia je spustacom nejakej intolerancii
@veronncek1 ono najhoršie, že nás tu je takýchto ďaleko viac. Presne tie isté príznaky po tej istej vakcíne a aj s tým istým následkom. Paradoxne väčšinou aj rovnaký ročník (2007)
Čo som si písala s viacerými takýmito matkami, čo im deti takto dopadli tak tie prvotné príznaky u všetkých detí boli až strašidelne rovnaké. Presne rovnaký začiatočný proces, prestali akokoľvek vnímať, reagovať na meno, rozprávať...neutíchajúce plače..atď. Všetky deti totálne rovnako po tej istej vakcíne. Náhoda? To ťažko
@kbeata no veď práve, veď na to som chcela poukázať, ale tak napíš sem niečo a hneď zástanci očkovania sa na teba vrhnú....samozrejme, že očkovanie ti oslabí imunitný systém a automaticky je organizmus oslabaný a náchylný na rôzne podnety, či je to strava, či je to baktéria, či vírus, a hlavne samotné očkovanie 😀 😖 .... dobre si to napísala, vďaka ti 😉 😵
@tanapeta pre Boha, moja dcérka je ročník 2007, a to som jej ešte nedala prevenar, nebol v tej dobe povinný, no všetky matky naokolo, dávali a ešte sa aj s doktorkou dohadovali, že to chcúúú a hotovo!!! .... moja doktorka to absolútne nepodporovala, takže ma ani neprehovárala....o to som ju ušetrila....no ale ďakujem pekne....no samozrejme, že to nie je náhoda....a nech tu niekto ide písať a tvrdiť, že je to náhoda....NEVERÍM....a som presvedčená, že vakcína MMR spôsobuje autizmus a cukrovku....nikto ma nepresvedčí o opaku.....ani štatistiky spred 100 rokov(to len na zľahčenie) :D.... je mi to veľmi ľúto, čím ste si prešli....a ja len môžem ďakovať, že naša dcérka sa nepripísala do štatistík....otrasné, otrasné...a koľkých takých detí je, o ktorých nevieme, ktorí sa neozvali....no fuj, odpor, hnus, nedôvera.... 😢

@veronncek1 kvieta ma pravdu, je jedno, ze aky druh medu, ide o to, ze KAZDY med obsahuje botulínové výtrusy.
Mojmu dietatu by som urcite do 2 rokov nedavala med, naco riskovat? ta vseobecna hlaska "vsak my sme ho jedli tiez a sme tu" ma dost vytaca...preco nerobit veci lepsie, ako nasi rodicia? Mne ako malej a to som uz mala okolo 5 rokov davali propolis...bola som casto chora a mysleli si, ze mi to pomoze. chytila som alergiu a dodnes mam aj alergiu na pel. tak tolko k tomu a odporucam kazdemu neriskovat zbytocne, ked vobec nie je treba.