icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
veronncek1
31. okt 2013

@xsunx moja reč, a ako môže niekto zvalovať tieto choroby na jedlo, to akože maličké deti, kojenci, deti do 2 rokov už stihli pojesť samé karcinogénne potraviny a iné jedy, že ? tomu hádam neverí nikto, či?????

siska53
31. okt 2013

@veronncek1 dychaju to, co my, cez pupocnu snuru a cez mlieko sa k nim dostanu i taketo karcinogenne potraviny. Preco sa asi hovori, co by zena pocas tehu a dojcenia nemala jest? Preco s liekli opatrne? Pre srandu kralikov asi...
A my tu mame uplne nedotknute zivotne prostredie, zdravy vzduch, podu, vodu, ziadne zamorenie tu nie je, vsak? A ked aj je, deticky maju podla vas zazracne filtre, ktore vsetky toxiny automaticky odstrania, ze?

veronncek1
31. okt 2013

@siska53 takže odkaz všetkým tehotným......nejedzte!!!!! Jasné????? ..... na to čo si práve napísala, nemám slov.... 😀 😀 😕 😎

pectore
31. okt 2013

Komentar : "čerstvo vydané stanovisko Subkomisie pre bioetiku Teologickej komisie Konferencie biskupov Slovenska - berie argumenty tým, ktorí očkovanie odmietajú z "náboženských dôvodov". Vyjadruje sa aj k vakcínam, ktoré sú vyrábané s použitím bunkových kultúr pochádzajúcich z umelo potratených ľudských plodov - ani toto nie je dôvod na odmietnutie očkovania, pokiaľ nie je k dispozícii alternatívna vakcína. "

http://kbs.sk/obsah/sekcia/h/dokumenty-a-vyhlas...

siska53
31. okt 2013

@veronncek1
@veronncek1 to je len,reakcia na to vase zhadzovanie vsetkeho na ockovanie.zbohom.

aristka
31. okt 2013

@veronncek1 no zas máš povedomie ,dieťatko aj keď v brušku má svoj samostatný obeh ,ale berie si živiny od matky a samozrejme aj ten bordel ..ak by to tak nebolo ,potom by sme nemali tak vážne prípady ako novorodenca narkomana alebo alkoholika ,ktoré majú abstinenčné príznaky a odkiaľ tie detičky to majú ,jedine cez pupočnú šnúru od matky ....

veronncek1
1. nov 2013

@siska53
@aristka .... dievčence,však ste vy ale múúúúúdrééééé.,,,,ešte že vás tu my máme.....aby ste nás mohli poučiť....nás také nevzdelané.....ďakujeme.... 😉 😕 😀

aristka
1. nov 2013

@veronncek1 ty sama zo seba robíš .... a to bez urážky ,prečítaj si svoje príspevky a to zo vzdelaním nemá nič ,stále hovorím každý nech rozpráva o čom vie a ak nie tak nech sa pýta ....

veronncek1
1. nov 2013

@aristka čo ja zo seba robím? to môžem povedať aj ja o tebe, tak su tu netvár múdro,ok? ty si tu začala komentovať moje príspevky, ja som si tu napísala svoj názor, za ktorým si stojím....tak sa tu láskavo nenavážaj ty do mňa, ok? vyslov si tu aj ty svoj názor, ale nepretláčaj ich tu nasilu....to je všetko....a tým sme my dve spolu skončili s debatou....

veronncek1
1. nov 2013

@aristka a ešte nerozumiem, ako ja svojimi príspevkamy robím zo seba nevzdelanú....som presvedčená o tom, že som vzdelaná dosť, a nemusela som vyštudovať ani vysokú pre to aby som mohla posudzovať čo je správne a čo nie....jasne??

aristka
1. nov 2013

@veronncek1 jedno je názor a druhé je vyvracať sa robiť si srandičky z niečoho o čom nemáš zjavne ani ponatia a to je vnútromaternicový vývina funkcia placenty ...takže nechaj to tak ,to bude najlepšie ....

veronncek1
1. nov 2013

@aristka veď to tu celý čas robíš ty!!!!! Mne tu píšeš ako si mám prečítať svoje príspevky, ty si ich tu prečítaj....veď ty tu všetkých komentuješ....pani doktorka

aristka
1. nov 2013

@veronncek1 a prečo nemám ,ak si myslím ,že sa tu hovorí niečo čo nie je tak ,tak mám právo reagovať ..ja ti tvoj názor neberiem ,ale vyjadrovať sa tu do odborných vecí , ktorých nemáš ponatia a to je rozdieľ a málo toho vieš aj o histórii hygieny ,oše a medic .postupov a ideš tu o tom hovoriť ..ja ti nebieriem neočkuj a očkuj ,to je tvoje presvedčenie a je to verejná diskusia ,takže mám právo prispievať a namiesto toho ,aby si si naštudovala ,tak konturješ ,ale ak neviem namiesto kontrovania budem ticho....takže kľud a daj sem niečo s čím robíš ,možno poučíš ty mňa zo svojho oboru.....

veronncek1
1. nov 2013

@aristka o čom tu ja idem hovoriť, preboha? ta aj vieš kto čo písal a nepísal??? sa ukludni, premysli, a potom tu píš....si normálna???? hovor si svoj názor.....ale nekomentuj nás tu stále, preboha....sa už preber konečne....a už mi tu neodpisuj, ok, ty odborníčka na všetko....ty si chodiaca zdravoveda, história, encyklopédia v jednom....ešteže máme tie knihy....niekto sa učí len z kníh niekto sa učí aj v praxi.....a už mi tu nič nekomentuj, jasne? ďakujem .... s pozdravom ´´neodborný laik´´ 😎

veronncek1
1. nov 2013

@aristka inak toto si napísala sama o sebe....ty tu všetkým vyvraciaš ich názory a pretláčaš tu svoje....ktokoľvek tu niečo napíše ty hneď raguješ, a nazývaš nás tu neodborníkov,nič nevieme....tak sa konečne už preber.... 😨

aristka
1. nov 2013

@veronncek1 robíš v zdravotníctve a kde nech viem kam nemám ísť keby niečo a bola som mimo svojho pracoviska... 😀

tianka
1. nov 2013

ahojte potrebujem poradit na buduci rok v sept by sme chceli dat dceru do skolky. Nie je ockovana a teda ci bude viac chora alebo ci podla vas maju neockovane lepsiu imunitu. teraz ked ma nadchu dostane sa z nej za 3 dni teda mala ju len 2 krat pouzivam u nej vit C a D . Liecba je vzdy uspesna len sa obavam toho kolektivu a teda ci je imunita neockovanych lepsia ako u ockovanych . Vdaka

saska.t
2. nov 2013

@pectore dovolim si reagovat a prekopirovat reakciu jednej veriacej pani na vyjadrenia cirkvi k ockovaniu a plne s tou pani suhlasim....(dufam,ze pani voci mojmu skopirovaniu nic nema a ak ano dopredu sa ospravedlnujem)

"Tu sa mi potvrdilo,aká je cirkev prostitútka..
Ešteže sa dá v Boha veriť aj bez nej... kto má Boha v sebe nepotrebuje k životu táranie nejakých hodnostárov..a pozná aj správnu cestu..nechá sa viesť Bohom a nie Volom..- ma moj plny suhlas

saska.t
2. nov 2013

@tianka kazde dieta je ine a nemozme ich pausalizovat,ze ked jedno neochorelo,neochorie ani druhe, preto cokolvek ti napiseme pre tvoju malu platit nemusi a mozem ti napisat len moju vlastnu skusenost s mojou neockovanou dcerou,prvy mesiac to bolo narocne,neustale sa opakovali nadchy s kaslom a v 3 mes. intervaloch sa to 1 rok v MS opakovaloale po prvom roku sa to rapidne zlepsilo,v dnesnej dobe sa obcas vyskytne nadcha,nikdy nemala ziadnu "vaznejsiu chorobu" typu Angina,priedusky,chripka,ktore v MS dost casto zuria dokonca nechytila ani zaludocnu chripku,napriek tomu,ze cela skolka grcala a hnackovala.. Ak uz sa nadcha vyskytne liecime echinaceovkami ci rakytnikom a slusne to u nas zabera... jedine co je u nas komplikacia nadchy,je bolest ucha co pricitam zuzenemu zvukovodu,na ktory nas upozornili po vysetreniach u ORL a zevraj z toho vyrastie a momentalne sa to tak aj javi klop klop 🙂 asi dedicna zalezitost po tatovi..

tianka
2. nov 2013

@saska.t presne taku odpoved som myslela teda kazdeho vlastnu skusenost vdaka

aristka
2. nov 2013

@tianka či máš dieťatko očkované alebo neočkované ,nachladnutiami si hlavne v začiatkoch určite prejde ,je to normálny jav a nedá sa to paušalizovať či je alebo nie je očko .....ja mám deti očko a u najstaršieho od malinka neviem čo je choroba a nádchu má 2 dni aj bez umelých vit. u ,druhého to bolo trošku horšie ,ale ako rástol sa to zlepšovalo a sme teraz úplne ok a naša najmenšia ešte uvidíme ....takže uvidíš ,len jedno ti odporúčam nedávaj dlhodobo ako tu hore bolo povedané echinaceu lebo dlhodobé používanie a preventívne pôsobí na pečeň hepatotoxicky ,echinacea sa má dávať len pri chorobe a krátkodobo....

veronncek1
2. nov 2013

@aristka no moja zlatá, stačí, že v zdravotníctve robíš ty.....a všetkým nám tu radíš, ďakujeme ti veľmi pekne.... 😎

aristka
2. nov 2013

@veronncek1 takže to hovorí za všetko ,takže termíny a zdr. tématiku a medic.tematiku nechaj na študovaných a ľudí vo fachu pracujúcich ,lebo laik ,ktorý to neštudoval a nepracuje s tým .nemá ponatia ani o čom hovorí .... 😉

danjelca
2. nov 2013

@tianka v akej forme dávaš C a D?

veronncek1
2. nov 2013

@aristka to akože čo ty chceš týmto povedať???že my, čo namáme zdravotnú školu tu nemáme čo do toho hovoriť???? no si moja pekná ale dobre zadrela....sa už konečne preber!!!!! a nás tu neurážaj prosím ťa.....si choď sadnúť na lekársky kongres a tam s nimi debatuj....a netáraj tu už konečne....ty profesionálna mudrlantka....si ani nevieš predstaviť koľko doktorov je proti očkovaniu a neočkujú ani seba ani blízkych....to sú potom u teba akože kto??? Blázni,čo omylom vyštudovali,alebo čo????ty už na mňa ani neprehovor a ani mi nepíš....

aristka
2. nov 2013

@veronncek1 toto je téma o očku a ak nemáš čo iné povedať k očku ,tak nehovor ..osobné invektívy tvoje voči mne sú plne trápne a nemajú s témou nič .....a tie základné veci čo neovládaš si predstav sú základom anatómie ,ktoré sa určite učia na zdr.škole....to len pre info .... 😉

veronncek1
2. nov 2013

@aristka ty už prestaň, prestaň už konečne....ja sa od témy neodkláňam, to ty tu prednášaš svoje učbnicové poznatky....a prestaň už konečne....ja mám brata, ktorý je inžinier z oboru vedeckej výživy ľudí, tak ma tu láskavo neurážaj a neurážaj tu všetkých, čo nemajú zdravotnú školu....rozumieme sa???? skonči, si trápna ty.....nie my....

aristka
2. nov 2013

@veronncek1 a koho máš ešte v rodine ...zas mimo témy...

veronncek1
2. nov 2013

@aristka ty tu nič iné nerobíš len si brániš svoj obor a svoje peniaze.....všetky zisky idú farmaceutickému priemyslu....a týmto sme spolu skončili....

veronncek1
2. nov 2013

@aristka ty si mimo témy stále...... 😀 😀 😀 😨