icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
veronncek1
4. nov 2013

@dai píšem to už fakt posledný krát....osýpky som PREKONALA!!!!!!!! ..... a ako som písala, aj rubeolu a ovčie kiahne....a môžete si tu vy písať, čo len chcete....ešte raz....PREKONALA!!!!!!!!!!!!!!!!!

plutvonozec
4. nov 2013

@dai Ahojte. Nedá mi nezapojiť sa do diskusie. Neviem od kedy je povinné očkovanie proti osýpkam. Ja som ročník 1970 a v 1975 som prekonala osýpky. Nádherný drobný výsyp po celom tele 40 tky teploty, čiže jednoznačne osýpky a žiadne kiahne. Bolo to nepríjemné, ale liečiteľné a nie ako diabetes môjho syna.

kbeata
4. nov 2013

@dai jedna mamina,co jej dcera ochorela na cukrovku patrala o tom aj u sameho vyrobcu v belgicku, 😒 ,bolo to aj odvysielane v telke,neviem ako to dopadlo,naposledy viem ze vyrobca uchovava vyrobne tajomstvo 😒
verim tomu ze vynalozila max.usilie,byva kusok od Ba

kbeata
4. nov 2013

@kveta inac ohladom tych nez.ucinkov vakcin,je to trosku lepsie,do povedomia sa to dostava coraz viac ludom 😉
v pripade dg.autizmus nie je potrebne dalsie ockovanie pod hrozbou pokuty,info mam priamo z ruvz

fidka79
Odpoveď bola odstránená
kveta
4. nov 2013

@kbeata Nerozumiem.. ak ma niekto autizmus, nemusi sa ockovat a nedostane pokutu?

kbeata
4. nov 2013

@fidka79 nejaka prispievatelka pisala,teraz to nebudem hladat,ze tu v teme kopu ludi prekonalo osypky,ale mne sa zda ze tak asi 5 ludi ich mohlo mat,a rocniky 70-78,co je realne,a este by som zopar pridala,co asi nie je ani zaznamenane 😉

kbeata
4. nov 2013

@kveta ano,dg.normalne potvrdena od lekara,pytala som sa nato na ruvz pred rokom,islo o preockovanie v 5 roku,v pripade ze rodic to ocko.odmietne

siska53
4. nov 2013

@veronncek1 ja sa povazujem za laika. A tak,ako aj ty,chcem len,to najlepsie pre svoje deti.len mam na,to iny nazor. Takze ty mi neber moj a ja zas tvoj.
@kreativna a mas,pravdu,aj ja mam,niekedy pocit,ze tu niektore z oboch taborov len,sedia cele dni a noci za pc..a utoky su z oboch stran,len ja,neviem,kto zacal,ani nemam,chut to zistovat. Stale,rozmyslam preco urcite debaty (nielen o ocko) sa skoncia takto? Preco sa o tom ludia nevedia normalne porozpravat? Tebe a tvojmu dietatku zelam,nech sa mate dobre v ramci moznosti a nech vam niekto/ nieco pomoze.

veronncek1
4. nov 2013

@siska53 no ja tu nazor neberiem nikomu,vyslovila som svoj a hned zacali napadat...tak sa obrat na niekoho ineho,kto tu pretlaca svoje nazory a berie im ich vlastne....

jonas17
4. nov 2013

@siska53 ja mám pocit, že je tu jedna osoba, ktorá každú diskutujúcu , s ktorou nesúhlasí, začne zosmiešňovať, spochybňovať jej vedomosti, vysmievať sa z odbornosti, ak už nemá nič, tak ide dalej...ja som raz použila výraz " kokos" neviem, niečo podobné a prirovnala ma prejavom k deťom na prvom stupni 😀 na to ona sama použila výraz "pacoš, pacoši" pri ktorých som ja zase rozmýšľala, o čom hovorí, ale to je v poriadku...ja nechcem tu riešiť nejaké vyjadrovanie, ked je slušné, tak kľudne používajme slang, citoslovcia a neviem, čo. ale zaujímavé, že niekedy sa miesto podstaty rieši toto. táto dotyčná reaguje veľmi nadradene, agresívne, premúdrelo...a niekoho to proste raz za čas zdvihne zo stoličky...a niekedy, ked má dobrú náladu, tak jednu jedinú vychváli do nebies, ako sa s nou dobre diskutuje..proste každého zhadzuje..a určtie som si to nevšimla len ja...
a potom sa tu na troch stranách navzájom osočujeme, ktorá má väčšiu pravdu, kto čo povedal, komu, čo myslel a kto hľadá radu, informácie, tak má smolu..

@plutvonozec ja som tu už písala asi, že si čítam na fb diskusiu diamamičky a je mi do plaču, koľko detí, je tam asi 400 členov, tie mamičky majú niektoré po dve deti s cukrovkou, ochorelo, všetky sú očkované..a určite by tie mamy radšej zniesli pár týždnov osýpky, ako celý život s cukrovkou. a sklánam sa pred tými, ktoré majú malinké deti , 10-mesačné , ročné, trojročné a ako ťažko to zvládajú...no, musia...mne tu raz niekto povedal, že mám cukrovku prijať a neriešiť, z čoho je 😒 ale to sa nedá, ved mám aj dalšie deti, ktoré treba pred nou ochrániť, tak musím robiť preto všetko...

kveta
5. nov 2013

@kbeata Tak to je enormne zaujimave. Takze autizmus je kontraindikaciou ockovania podla RUVZ, ale autizmus podla RUVZ nema s ockovanim nic spolocne. Tak teraz uz ma napada len strasne vulgarna nadavka na adresu RUVZ.

saska.t
5. nov 2013

@jonas17 neboj nevsimla si si to jedina,preto je najlepsie nereagovat,mozno sa tato tema vrati do normalu,treba reagovt len v najnutnejsich pripadoch a drzat sa temy vtedy to ma zmysel...tiez to uz nerobim ak to nie je utok priamo na mna,to je jedine riesenie 😉 a mali by sa ho vsetci drzat..

kbeata
5. nov 2013

@kveta no vsak prave 😒 ,ale zas kompetentnych nepusti zakon,nejake tabulky,statistiky
by ma zaujimalo ako klasifikuju,ked dieta s DMO nemoze byt ockovane zivou vakcinou,ci ako kontraindikacia alebo co,nevyznam sa v tom,v kazdom pripade pre mna to bola pozitivna sprava
ja si myslim,ze kazda vakcina,skor ci neskor,viac ci menej ma dopad na organizmus,v podobe fyzickeho alebo mentalneho 😔

pectore
5. nov 2013

"letos bude nejvíce nakažených černým kašlem od 60. let" : http://zpravy.idnes.cz/v-cesku-pribyva-nemocnyc...

pridam aj Pertuse v ČR v roce 2012 – rozbor epidemiologické situace ... kde by som rada upozornila na stranku 58 kde sa spomina vyznam očkovania: "Dlouhodobý trend úmrtí v souvislosti s pertusí v českých
zemí a ČR od roku 1890 znázorňuje graf 5.
Na grafu 5B je lépe vidět situace od zavedení očkování
v roce 1958. V období před zavedením antibiotické terapie byla úmrtnost malých dětí na pertusi velmi vysoká.
Procházka a Kryl v časopise Praktický lékař z roku 1959
[3] uvedli, že v letech 1949–1956 zemřelo v souvislosti
s pertusí 2972 osob, z toho 96 % byly děti do tří měsíců
věku. Zavedením chloramfenikolu do léčby pertuse
a celoplošného očkování v padesátých letech minulého století došlo k výraznému poklesu úmrtnosti na pertusi. "

http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie/Zpravy_...

pectore
5. nov 2013

internetem se prohání článek s variantami šokujícího oznámení

„Soud potichu potvrdil autismus z MMR vakcíny“
v názvu. Vezmu coby styčný bod verzi, na kterou jsem narazil nejčastěji, a to tu ze serveru

Svět kolem nás : http://www.svetkolemnas.info/novinky/zdravi/286...

Podíváme se, jak je to doopravdy, a uvedeme řádné zdroje, ať si může čtenář udělat vlastní názor. .... viac v blogu : http://personal.tucna.net/mmr-zpusobuje-autismu...

pectore
6. nov 2013

velmi odporucam pozret si videjko o hodnoteni ziskaných informacii :

https://www.youtube.com/watch?v=t76eYw2F4hQ
saska.t
6. nov 2013
https://www.youtube.com/watch?v=MHxZfsRo5VA

Zdravy hlinik vo vakcinach.... 😉

veronncek1
6. nov 2013

@saska.t no a konečne som našla odpoveď ako odrazu môj syn ostal alergický na med....nie som padnutá na hlavu, poznám si veľmi dobre svoje deti, v našej rodine žiadne takéto alergie neboli....aj staršia dcérka ostala až v cca roku a pol alergička....syn bol do roka úplne v poriadku....a zrazu teraz takáto reakcia....nuž ale niektoré mamičky ma tu začali napádať, čo som to ja za matku keď dávam takým malým deťom med....atď atď....asi viem čo môžem....ďakujem ti za to video.... 😉

petot
6. nov 2013

@pectore Veľmi sa mi páči na str. 58 graf Graf 5A: PERTUSE, úmrtí, historické země a ČR, 1890–2012.

veronncek1
6. nov 2013

@saska.t a dcérka ostala tiež alergička na trávy a pele po cca 1,5 roku....a to zaručujem, že dovtedy jej absolútne nebývalo nič, ani nebývala chorá....až potom začali tie soplíky, ale to som vedela, že to nie sú sople z choroby, vírusov....preto som aj išla na alergologiu s nou, lebo mi to bolo podozrivé...a moja intuícia sa mi potvrdila....tak ako aj u nášho syna...

saska.t
6. nov 2013

@veronncek1 co k tomu dodat,zivot je o hladani odpovedi... 😉

letasi
8. nov 2013

ahojte ,chcela by som poprosit o radu niekoho scitaneho(samozrejme ohladom ockovania) no nechem takto verejne prosim ak by sa niekto nasiel napiste mi IP. Ďakujem

saska.t
9. nov 2013
ewana73
12. nov 2013

Ahojte. uvitala by som ak niekto vie prilepit link na nejaky konkretny odborny clanok na riziko vzniku ochorenia deti na pertussis vo veku okolo 4 rokov (nakolko detsky pediater vehementne tvrdi,ze taketo deti v tejto vekovej skupiny su uz plne zaockovane a vnik choroby je nemozny aj napriek vsetkym jasnym priznakom..) neviem preco ale nejako mi tu dnes nefunguje vyhladavac..

siska53
12. nov 2013

@ewana73 sice som nasla len toto: http://sk.wikipedia.org/wiki/Čierny_kašeľ
ale moj nazor je vychadzajuc z toho clanku, ze sa moze vyskytnut aj v tejto vekovej kategorii, kedze sa tam pise, ze sa niekolko pripadov rocne vzdy vyskytuje, takze podla mna sa moze v pohode vyskytnut aj u 4 rocneho, zvlast ked berieme do uvahy, kolko rodicov svoje deti odmietlo ockovat akoukolvek vakcinou, cize aj tou, kde je vakcina proti ciernemu kaslu.
a ak mas pdoozrenie, ved to sa da zistit nejak z krvi, nie? pripadne mas moznost to skonzultovat s inym pediatrom.

ewana73
12. nov 2013

@siska53 dakujem aj ento clanok som uz citala.. ale ano ,zistit sa to z krvi da len ide o to,ze bola lekarka pristupna len na moje naliehanie a namiesto toho aby mu urobila cielene vysetrenie ,tak uz druhy mesiac chodime po roznych vysetreniach a teraz ho chcu dokonca napichat testami na alergologii a to aj napriek tomu,ze cely priebeh jeho ochorenia ma absolutne jasne priznaky cierneho kasla a nadovazok som bohuzial asi po dvoch tyzdnoch,co syn ochorel nakoniec ochorela aj ja a v konecnom dosledku mi boli preukazane testy z krvi na pozitivny pertussis ! a aj napriek tomu vsetkemu pediatricka tvrdi,ze to nie je mozne !

kveta
12. nov 2013

@ewana73 .. lebo je blba.

siska53
12. nov 2013

@ewana73 uz Len kvoli tomu to mama spravit aj malemu. Ja niektorym pediatrom nerozumiem. Raz nevysvetlia ako prikrmovat,inokedy zas nezoberu krv,ak je podozreniena nieco..