icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sanym
16. nov 2013

@aristka so mnou predsa nediskutuješ 🙂 Inak, píše sa to štandardne (od slova štandard, nie štandart). Čo znamená štandardne? Možno mám nadštandardnú zdravotnú starostlivosť. Možno som lekárka, čo ty vieš? Dnes keď si zaplatíš, vyšetria ti čo len chceš, to by si ako sestrička mohla vedieť.

aristka
16. nov 2013

@sanym lekárka nie si a od zdr.máš tiež ďaleho alebo robíš tú upratovačku o čom tiež pochybujem ...a odpovedz mi trefne a nie vyber si ....lebo ja to beriem jedna babka povedala ....

molka
16. nov 2013

@sanym súhlasím s tebou. Mne robili hladinu protilátok na TBC (ktoré vôbec nemám) a to nemám ani nadštandardnú starostlivosť. 😉

sanym
16. nov 2013

@aristka My upratovačky trefné odpovede nemáme. 😀 Ale máme lepší pravopis a slušnejšie správanie ako niektoré sestričky na ÁRE. Netuším, prečo by som mala práve tebe vysvetľovať, pri akej príležitosti mi vyšetrovali hladinu protilátok. Ja nemám žiadnu potrebu sem písať klamstvá a môj príspevok o rubeole nebol adresovaný tebe tak netuším prečo máš potrebu sa k nemu vyjadrovať.

sendy182
16. nov 2013

@pectore
@natas4 to mi je jasné ja len že či neviete niečo nové.... 🙂 🙂 🙂 ale OK 😉

aristka
16. nov 2013

@sanym tak si to píš v súkromnej pošte ,aj to tu existuje ,inak mám právo reagovať ....a o slušnosti poučuj vo vašej skupine a svoje deti ....takže nedostanem odpoveď ,takže ako podobné info od neočko povedané do vetra....inak bolo by urážkou prirovnať naše upratovačky k tvoje úrovni a to bez urážky.... 😉

sanym
16. nov 2013

@aristka Našťastie každý si vie spätne vyhľadať moje a tvoje príspevky a urobiť si obraz sám. Mňa ty uraziť nemôžeš. Nepísala som, že nemáš právo reagovať, ale ja určite nemám povinnosť ti odpovedať.

aristka
16. nov 2013

@sanym ale veď to vy ľúbite neodpovedať ,to mi nie je novinka ,stále dokola sa mi tu potvrdzuje ,že na svoje slová nemáte argumenty ,niekto by to nazval klamstvom a to tiež nie je novinka ..takže dohovorené .... 😉

sanym
16. nov 2013

@aristka Už som ťa raz poprosila, aby si ma neoslovovala v množnom čísle, vystupujem tu sama za seba a na rozdiel od teba tu aj v reálnom živote mám vlastnú tvár. Nikdy som tu nenapísala nič čo nie je pravda, ale tebe to dokazovať nemusím. Keď som raz napísala, že stále mám protilátky proti rubeole ktorú som prekonala v detstve, tak je to holý fakt a nie som povinná oznamovať ti kto a kde mi hladinu protilátok vyšetril. Skús o toto vyšetrenie požiadať vo vašom "špitály" ako to rada nazývaš. 🙂 V jednom s tebou ale súhlasím - dohovorené. S jednou bodkou.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
aristka
16. nov 2013

@prevenar ty mi dlžíš toľko odpovedí a celkovo tu mamičkám ,pretože neodpovedáš asi nevieš asi si slabo oxygenovaný ....ak chceš niečo so mnou a k diskusii tak odpovedaj a nie bzučíš hlúposti...

prevenar
16. nov 2013

@aristka ..a zaroven ta ziadam , aby si ma prestala otravovat svojimi spravami , kedze ja s tebou nekomunikujem. vsetko dalsie obtazovanie z tvojej strany budem riesit cez administraciu stranok.

aristka
16. nov 2013

@prevenar a ozrejmi diskutérkam ,čo je to metadon ,ak si ho odporučil ovládaš to ....a tomu poslednému som sa zasmiala .....a si mimo tému ,ale ja ťa nenahlásim ,ako všetky tvoje výroky plne odborné nehlásim ,sú to také perličky ....

honeybadger
17. nov 2013

nazdar (ne)ockovaci, mam tu pre Vas moj novy clanok, enjoy! 😉
http://www.hbockovanie.blogspot.sk/2013/11/hot-...

veronncek1
17. nov 2013

@aristka to co bolo za poznamku ze moja mama prekonala rubeolu ked ma cakala? A ta posledna veta,deti ocko a neocko a rovnako chore? To som kedy pisala? Ty aj vies komu co pises? A komentujem ja tvoje prispevky??? Ty ma uz NEKOMENTUJ....Ďakujem...

veronncek1
17. nov 2013

@prevenar moja rec...

saska.t
17. nov 2013

@sanym tiez mi v tehu vysetrovali hladinu protilatok na rubeolu,ktore som mala a tiez som rubeolu prekonala,tu v DE je to standardny vykon 😉 robili mi to pri oboch detoch...

aristka
17. nov 2013

@sanym sa ospravedlňujem ,poskytla mi info v ip ,takže mi odpovedala ,čo som rada .....

klatusa
18. nov 2013

ak dávate očkovať, dôležité je aj vedieť ako, kedy a čím riešiť prípadnú horúčku: http://www.tvojlekarnik.sk/kategorie/dieta/ocho...

veronncek1
18. nov 2013

@aristka takže ten link, ktorý mi bol adresovaný chápem ako verejnú urážku....ty ako sa tu nazývaš študovaná, inteligentná, sčítaná žena....mi tu pošleš link, a napíšeš,že moja mama musela prekonať rubelou keď ma čakala a v článku sa tam nájdem.....takže tí čo ste ten článok nečítali pani Aristka mi dala najavo: Rubeola je miernejšie, menej nákazlivé ochorenie. J
ej závažnosť spočíva v
teratogénnom účinku infekcie vírusu rubeoly na plod
. K prenosu infekcie z matky na
plod dochádza najmä v prvých troch mesiacoch gravid
ity. Táto infekcia vedie k
potratu, narodeniu mŕtveho plodu, alebo k pôrodu di
eťaťa s tzv. kongenitálnym
rubeolovým syndrómom (KRS), alebo k pôrodu zdanlivo
zdravého plodu, u ktorého
sa vrodená nákaza manifestuje v neskoršom živote po
ruchou zraku, sluchu či
psychomotorickou retardáciou. KRS je významnou príč
inou hluchoty, slepoty,
mentálnej retardácie a srdcových chýb novorodencov
že buď trpím hluchotou, slepotou, srdcovou chybou alebo mentálonou retardáciou....toto môžete očakávať od sčítanej, vzdelanej ženy....ako sa tu prezentuje.....toto už je ďaľšia urážka....budem vážne uvažovať nahlásiť ťa adminovi za verejné urážanie a zosmiešňovanie.....toto si už prepískla....

a ešte posledná veta, že čo mám deti očko a neočko....to si akože písala mne? a to ty si ako na to prišla že jedno mám očko druhé neočko a rovnako choré....?

kvacka
18. nov 2013

@aristka: z mojho pozorovania mi zatial vychadza jedno - pravdepodobne obidve moje deti maju znizenu imunitu uz od narodenia. syn bol zaockovany, vyrazne to ovplyvnilo jeho imunologicku odpoved na vonkajsie prostredie, doslo k vyraznejsim reakciam, nasledne sa zhorsil mozno uz vrodeny ekzem, objavili sa prehnane reakcie na potraviny, vznikli silne potravinove intolerancie. myslim, ze to vsetky pozname - ak sme chori, necitime sa dobre. sme mrzuti, chce sa nam plakat, nevladzeme pracovat a podobne. ovplyvnuje to nase mentalne rozpolozenie. samozrejme, ze dieta, ktore ma ekzem, ktory ho svrbi, nemoze v noci spat, je unavene, viac place, ma horsiu naladu, nedokaze sa samo zahrat, horsie vychadza z rovesnikmi .... myslim, ze chorobu znasa tazko aj ten najvacsi optimista, ked sa citi zle. takze, ano, moje deti su istotne dvaja rozdielni cloviecikovia, dve rozne povahy, ale aj dcera je schopna preplakat cely den, ked sa neciti dobre. nemyslim, si, ze ockovanie moze ovplyvnit povahu cloveka. ale je myslim zjavne, ze ked ockovanie zmeni zdravotny stav k horsiemu, ovplyvni aj celkovu pohodu ockovaneho dietata.

kvacka
18. nov 2013

@prevenar: preto som vo svojom nazore zahrnula preventivne imunologicke vysetrenie pre vsetky deti pred akymkolvek povinnym ockovanim, a posunutie vsetkych povinnych ockovani po prvom roku dietata. a intenzivne sledovanie a odsunutie dalsich ockovani v pripade akejkolvek vyraznej negativnej reakcie. ak by malo byt niekedy nejake povinne ockovanie, malo by sa podavat iba uplne zdravym detom...

aristka
18. nov 2013

@kvacka ak si ty chorá sa usmievaš ,ak ťa niečo bolí sa usmievaš ,ak je dieťa choré tiež sa nebude usmievať a mať náladu a pokiaľ viem aj detičky neočkované majú ekzémy ,astmu ,potravinové intolerancie..... 😉

aristka
18. nov 2013

@ewana73 tak s tým vitamínom C na konci si zabila .....atb sú pomaly neúčinné ,ale vitC to vyrieši ....inak každý z nás denne prijme dávky vitC a ak je to taký všeliek ,prečo ochorieme ,nechápem ....inak raz tu už dávnejšie písala mamička ,ktorá neočkuje a pri teplote aj vysokej dáva vit.C to jest asi je zástanca len tejto terapie,že jej dcéra má v moč .cestách bacila ,ktorého sa nevie zbaviť a pritom je mi to zvláštne ,lebo pri zápale močových ciest sa odporúča zvýšiť príjem vit.C ,aby sa zabránilo množeniu bacila a keď som ju poukázala na petotovu liečbu vit.C bolo ticho....asi to nie je taký úžasný všeliek .... 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
norwayka
18. nov 2013

Spravme si anketu. Normalne ma to zaujima, aky bude vysledok. Ale ruku na srdce a pravdu. Kto ma uplne neockovane deti a ma jednu z tychto diagnoz:
1) ekzem
2) astmu
3) potravinovu intoleranciu

Ja mam tri deti neockovane a nemame nic z tohto.

kaja73
18. nov 2013

@norwayka len mam obavy ze tu nebude vela uplne neockovanych deti,alebo su to este len male babatka-to zas nema vypovednu hodnotu moc velku.
my sice uz neockujeme,ale obaja synovia maju ockovania-az do doby co nasledky po vakcine u ml.syna nasu ocko maniu zastavili.

sirinka
18. nov 2013

@kvacka
@fidka79 to by bolo pekne, vysetrovat vsetky deti takto podrobne a predstavujem si, ako krasne to funguje v rozvojovych krajinach, kam kazdym zakupenym balenim pampersiek zasielame vcelicky...,

norwayka
18. nov 2013

@kaja73 Nevadi, bude kolko bude. Zatial v nasej rodine je 100% bez tychto ochoreni. Pytam sa na terajsi stav, nebudem riesit, ci v 15tke budu mat nieco. Bavime sa o malych detoch, tak to tak beriem. Aky je stav teraz. Ja nerobim vedecky vyskum, len ma zaujima medzi nami, co sme tu a nemame ockovane deti, ci niekto ma tuto diagnozu.