(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@demo ehh ? zo zverejnenych linkov ? - nejakych 10-11 prispevkov vyssie ( Dnes o 18:42)
inak na strane 176 je moj povodny prispevok . https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/neockovanie-na-modrom-koniku/
@demo vieš napríklad aj upratovačky ,ktoré sú zamestnané cez agentúru ,nenazvem nižším kádrom ,sú to ženy ,ktoré majú aj stredné školy a možno aj vysokú ,len v rokoch a je veľa prípadov ,že prišli o zamestnanie a sú v rokoch a nič iné si nenašli a brali čo bolo a ak niekto niečo od nič potrebuje povie buď pani upratovačka alebo pani a buď meno alebo priezvisko a toto oslovenie je úplne dehonestujúce akéhokoľvek pracujúceho človeka v akomkoľvek obore ,s akýmkoľvek vzdelaním .....keď ti poviem ,že aj dr.slušne zdravia tie upratovačky ,aj prvý ,sú dôležité a patria k tímu....som zvedavá čo do budúcna z tvojho nicku ešte vyjde ,lebo potíš ostošesť....od péčka nez nižšie kádre....
@demo po prvé zmazaný asi bol lebo bol vulgárny a úplne dehonestujúci a myslím ,že si že si bola o tom upozornená adminom ,po druhé ja som povedala v inej téme ,že ti bol zmazaný a bohužiaľ z tej vulgárnosti sa nevyvlečieš,tak ako sa nevyvlečieš z toho ,že ty ideš kádrovať ľudí podľa neviem čoho a možno sama si dobrovoľne nezamestnaná osoba ,ktorá býva stále z rodičmi ,ktorý ťa živia a sem chodíš len na čistú provokáciu a tvoje príspevky sú neustále mimo tému ...takže dohovorené...
Už aj FDA priznala, že aktuálna vakcína nechráni pred nakazením a nákazlivosťou na čierny kašeľ. Do videnia, mýtus o kolektívnej imunite. Do videnia, marketingové rečičky o ochrane detičiek zaočkovaním príbuzných.
http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnn...
Tak trochu neskromne poviem, že som o tom písal už pred dvoma rokmi. Nuž čo, som vraj len "zlý, zlý antivaxer." Moment, nemali by teraz všetci tí pseudoskeptici zaradiť FDA na čiernu listinu zlých, zlých antivaxerov?
@demo rada uráža a používa na to aj dané choroby,ja som toho tiež živým príkladom,stačí keď pôjdeš od strany155 kde som pridala prvý príspevok....a potom to išlo...až prišlo na urážanie....a keď tu píše a zastáva si zdr.sestry a upratovačky atď....sama sa tu prezentuje ako s ''laikmi'' ona nediskutuje 😀 ... čo dodať...
@fidka79 očkovaná finduška ,po prvé čo robím nevieš ,po druhé ako pôrodná asistenka robíš zo relatívne zdravými ženami ,neriešiš sepsy ,neriešiš meningitídy ,hepatitídy ,multiorgánové zlyhanie ,resuscitáciu ,keď k niečomu príde ako resuscitácia pôrodnica urobí základné úkony prvej pomoci a volá OAIM na ratu mamičky ,nevieš čo sú polytraumy ,pneumónie ,dekubity ,tie si možno videla na škole naposledy, nemáš skúsenosť s diabetom ,intoxikáciami rôzneho druhu tj.aj ťažkými kovmi ,neviem čo je UPV a s tým spojené veci a kvantum iných vecí ,čo sa týka diagnóz ,čo som sem dala a to je len výťažok diagnóz ,ktoré sa na OAIM vyskytnú a potrebujú resuscitačnú starostlivosť ,plus ,pacienti ,ktorý podstupujú oper .zákrok a s tým spojená anestézia......čo som tým chcela povedať ,pracujúci na OAIM pracujú s chorými ľudmi a tým pádom sú to aj skúsenosti či s internou diagnózou ,infekčnou diagnózou ,psych.diagnózou ,ktorý sa pokúsili o suicídium a potrebujú resuscitačnú starostlivosť a pacienti s traumatologickou diagnózou ,tá škála je tak obrovská a aj rôznorodosť ľudí a ich individualita a dupľom ako anesteziologický tým sme aj často či na pôrodnici alebo gyn. oper .a veľmi dobre viem čo je tvojou náplňou práce ,takže ak budeš po materskej v práci zdvihni svoj zadok a nasmeruj si to na exkurziu na odd.OAIM ,lebo to nie je len anestézia a choď sa pozrieť a možno niečím prispieť ,možno svojou prácou na časť lôžkovú OAIM a potom tu niečo povedz čo sa kliniky chorôb týka alebo niečo na tým OAIM ... pre admina viem ,že som mimo tému ,ale to nehonestovanie pracovníkov OAIM nemá konca kraja ....
@aristka prosím ta ty aj čítaš čo píšeš?je absolutne nevhodné aby si ty stale posudzovala vzdelanosť inteligenciu nazory druhych,dokonca kritizovala ich sukromie a staristlivosť o ich deti ich profesie a to velmi nevhodným sposobom,kto si ty?ked si myslíš že si možeš dovoliť všetko...len aby si ty nebola ta nezamestnaná ktorú živia rodičia a zrejme nemáš čo na robote a nudíš sa ked maš tolko času tu neustale vypisovať a navážať sa tu do každeho...
@aristka nehnevaj sa, ale ty nie si len mimo tému, občas mám pocit že si úplne mimo... Už sme si všetci x-krát prečítali aká si profesionálka, koľko odborných medicínskych pojmov ovládaš... To ti predsa nikto neberie, venuj sa svojej práci ako najlepšie vieš, ale prestaň už konečne hodnotiť a súdiť ostatných. K téme (ne)očkovanie máš len skopírované príspevky zo sprievodcu v očkovaní, prípadne z iných ako si sama napísala "odbornejších kruhov", naposledy od doc. Krištúfkovej... Nikto ti asi nezakáže sem prispievať, ale skús už konečne prispieť niečím hodnotným. 🙂
este ze sa vie...že toxoplazmoza a rubeola su diametralne odlisne aj ked obe su nebezpecne pre tehotne... to iste sirenie cierneho kaslu a kolektivna imunita a sirenie napr osypok a kolektivna imunita je nieco uplne ine.... tiez sa nemozme bavit o kolektivnej imunite pri tetane.... trochu nechapem tieto posmesky.... pretoze ani vasa prirodzena imunita vam v spojeni s ciernym kaslom vobec nefunguje.. aj prirodzene prekonanie tejto choroby je vzhladom na jej vyskyt nepredmetny.... tak potom co????... vakcina aspon ma jeden vyznam, ze nan prestali umierat dojcata.... vase prirodzene prekonavanie cierneho kasla uz absolutne nic neriesi....akurat tak navrat do doby ked nan umierali male deti zadusenim....
@fidka79 chapes, vakcina proste FUNGUJE ! - aj ked sice nefunguje , tak funguje ..a ked aj fakt nefunguje , tak zmiernuje chorobu ..cize vlastne funguje 😵 ..ci nechapes , ze ?! ..tak to asi nebudes upratovacka na patologii (odbornicka) ..preto nechapes 😵 ..este raz pridam graf z ceskej republiky , aby sme si od vcera obcerstvili , ako to FUNGUJE. a funguje uz od 1985 ! uz to vidim jasne ! a hlavne funguje na deti medzi 10 a 14 rokom zivota ! ..ved sa staci pozriet na oficialnu statistiku a MUSIS vidiet ,ze FUNGUJE! MUSIS !!! 😀
@pectore mam dve otazky. kde sa zavadza to ockovanie tehotnych zien? Ide o zeny, ktore v detstve neboli zaockovane? este doplnim,aby tie otazky nezneli ako nejaky chytak. ockovanie v tehotenstve povazujem sa sialeny napad,pokial vsak zena nezije priamo v epicentre epidemie. a pokial predpokladam,ze vakcinacia funguje.
@fidka79 tak to povedz niektorým predcasne narodenim detom... ktore maju prirodzene slabu imunitu ... ze im nic nepomoze... no ked pred ockovanim na cierny kasel zomierali male deti najcastejsie do jedneho roka a v dnesnej dobe sa sem tam stane pripad ze nejake nezaockovane dieta zomrie.... tak asi vakcina funguje... inak v tej studii co pisal petot je spomenute ze vakcina ktora sa momentalne pouziva (acellular pertussis vaccine) je menej ucinna.... je aj ina vakcina ( whole-cell pertussis vaccine ) ktorá fungovala lepsie...ale asi mala viac neziaducich ucinkov ...
@demo britania a USA o nich viem.... ide o to aby dieta po narodeni uz malo protilatky proti ciernemu kaslu.... nie kazda matka ma v sebe protlatky kedze tie niesu na cely zivot a aj keby mala nie kazda moze napr dojcit.... povinost to nebude pretoze to su krajiny s dobrovolnym ockovanim.... ucinost vakciny ktora sa pouziva memontelne nieje taka dobra v tom clanku co dal petoto je to opisane pri tom experimente s opicami...

@demo ja neviem komu by som to povedala a to fakt a fakt to počujem prvý krát ...