(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@saska.t ty si nemýľ definíciu rany a oderky ,aby nedošlo k dezinformácii,do rany nepatrí mydlo ,plné chémie a parfémov ,ranu máš vydezinfikovať okolie sterilne prekryť a smer lekár na odborné ošetrenie....,rezné malé rany po porezaní nožom obliať peroxidom prípadne betadinou a sterilne previazať...ak by bolo mydlo z vyvarených kostí ako kedysi bez parfémov a inej chémie pochopím ,ale tieto mydlá sú dobré akurát tak na klystír ...
@demo naco teda ockovat Tetanus,ked ho dostanes hned v nemocnici po uraze? a dokonca sa ta na to nikto nepyta,dostanes ho automaticky,takze ak sa das preockovat a potom sa ti nieco stane daju ti ju este raz,kde je logika,v podstate ti otravia telo,ved ked som ockovana,nemala by som ho dostat ci? 😕
@aristka aha takze na ranu -oderok nie ,ale klystir do criev ano??? boze len nech ta nikdy nestretnem ak budem zranena,kazdy normalny clovek,ked ma hlboku ranu uteka do nemocnice aby mu ju vycistili popr.zasili,ale my ostatni sa bavime o kazdodennej moznosti zranenia,tj.oderky,plytke rezne rany,to len ty robis ako obycajne z komara slona a keby si si nieco nastudovala o tetane,tak vies,ze sa len tak jednoducho neda chytit,ako ty tvrdis, no aj my laici vieme citat,co to si nastudovat,ale co je podstatne,mame zaujem sa nieco dozvediet,mame Usta a pytame sa,dokonca aj odbornikov 😉
@demo neviem sa dostatočne k tomuto vyjadriť lebo čo sa tohto tetanu týka nemam dostatok informácii ale pravdou je že ked mojho otca pohrýzol pes automaticky mu pichli tetanovku a viem že mal preočkovania v lehote vždy lebo robil v nemocnici a mal povinné prehliadky a takisto sa sledovalo očkovanie na tetanus.lenže moja mama mala velmi zlu reakciu na preočkovanie na tetanus i ked dovtedy bola preočkovaná niekolkokrat a vpohode a ma v karte červeným na vrchu napísané neočkovať tetanovku a teraz čo ake je pre nu vysoké riziko ked už nemože byť preočkovaná,že to može chytiť?no to nikto nevie....v tejto tetanovke aj ja musím velmi premýšlať či sa dam preočkovať či nie,otazky mi vrtaju v hlave aká je učinnosť tohto očka a aká je realna hrozba chytiť to?zatial som sa nerozhodla a moja stredna dospelá dcera ta bez rozmýšlania sa rozhodla že sa v živote seba ani svoje deti neda na nič zaočkovať,no ale ešte je mladučká a zatial nema deti tak dovtedy ešte uvidíme.najstaršia dcera dala svoje dieta zaočkovať ale nie všetkým rozhoduje si ona sama o svojom živote a tak to má byť.a ja by som teraz naozaj uvitala poradiť ano či nie čo sa mna týka tej tetanovky doteraz som to brala ako samozrejmosť ale odkedy sa stalo dcerke čo sa stalo tak sa priklánam skor nie.
Pridávam vysvetlenie admina prečo nezverejní nick dotyčnej zbabelej prispievateľky: "Ahoj, nebudem to zverejnovat. Je upozornena, ze ak by to zopakovala, tak to zverejnime. Kazdy ma pravo na druhu sancu. Ak by som zverejnil jej identitu, tak by bola verejne ukamenovana, takze takyto treste by bol neprimerany. Inak, poziadala o blokaciu uctu sama. Prave pred chvilou som to riesil."
@aristka som v neocku ale este som tam neprispela. Neviem aka presne je "jeho teoria" nakolko vsetko necitam. No je jasne ze mladi ludia a deti maju minimalnu sancu nakazit sa tetanom bezne kedze c. Tetani potrebuje anaerobne prostredie na rast. Riziko maju ak tak novorodenci s nevyvinutou imunitou v rozvojovych krajinach ak sa pocnik odstranuje nesterilne. Povedat ze to je nemozne sa nakazit asi nikto nehovori ale je to pri beznych poraneniach a imunite v mladom veku velmi nepravdepodobne. Pri tazkych havariach , poraneniach a pod sa aj tak preockuje. Najdolezitejsie je ale aj tak spravne ostrenie ran. Nemyslis?
@leishmania no len prevenar mal zvláštnu teóriu ,dieťa sa nemôže nakaziť pretože má dobrú oxygenáciu organizmu ,čo je úplná hlúposť ,oxyganácia organizmu ,nemá nič z tetanom a to čo je napísané čo si sem dala tak to je...plus treba povedať ,že anaerobná infenkcia nie je len tetanus o čom by vedeli hovoriť traumatológovia a chirurgovia ....
@aristka to prave ma co docinenia s oxygenaciou.. preco myslis ze su rizikovi diabetici s vredami predkolenia? co ti na tom nesedi?
@leishmania bercové vredy je úplne iná kapitola ,tie nemusia byť ak sa to podchytí hneď inf...,,poviem to takto ,lebo sme sa nepochopili ,pichnem sa tŕňom ,ktorý predtým bol na zemi a je to hlboká ranka a som zdravá ako buk ...a hrozba tetanu je dosť veľká pre typ poranenia ,lebo rana je hlboká ,ťažko v hl´bke dostupná aj na dezinfekciu a rana prišla do styku zo zemou a pričlo k deštrukcii tkaniva....máš pocit ,že mi nič nehrozí lebo mám dobre oxygenovaný organizmus ....,čo také rezné rany ,hlboké u zdravých ľudí alebo tržné ,pri zdravých ľudoch ,niektoré sa ani nešijú a prečo veď nič nehrozí pre dobrú oxygenáciu organizmu .....,prečo sa dávajú atb ak nič nehrozí ... a tých rán sa nešije hneď viac ,alebo sa dávajú atb alebo sa dá drenáž ,aj mladým ,dobre oxygenovaným ľuďom....
http://dzz3.wz.cz/diplomovkydva/ZVLASTNOSTIOTEV... ,plus sú tu aj tieto poranenia ako strelné ,sečné a hrozba je aj u zdravých ľudí aj napriek ich dobrej oxygenácii....a často sa po revízii hneď nešijú...
@leishmania no a k tebe ešte doplním čo sa týka oxygenácie organizmu ,určite ovládaš ako sa zisťuje oxygenácia organizmu ,tj.krvné plyny tjABR ,chceš mi povedať ,že človek ,ktorý má nasýtenosť O2 z arteriálnej krvi dajme tomu 95percent a všetko ostatné má tiež ok nehrozí mu tetanus , alebo iná anaerobná infekcia ak pacient s bercovým vredom ,čo je vred predkolenia má dobré výsledky krvných plynov a tým pádom aj oxygenáciu organizmu a dostane do rany ,čo je lokálne deštrukcia tkaniva infekciu .....už dúfam ,že sme sa pochopili...
@saska.t http://www.szslucnalc.sk/sites/default/files/.j... a tu máš tu klyzmu,klystír a niečo o nej plus si tam prečítaj mydlový roztok ,nemysli si ,že je to niečo špeciálne ,ale finduš nech ti to vysvetlí ,keďže má s tým väčšiu prax....